Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός στο Θιβέτ
  • [02] Δεν θα 'ενδώσει' το Ιράν στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας
  • [03] Δεύτερη τηλεμαχία Ομπάμα-Μακέιν
  • [04] 15 νεκροί 40 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
  • [05] Στα Βαλκάνια ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
  • [06] Mπους: Θα πάρει χρόνο να ανακάμψει η οικονομία

  • [01] Σεισμός στο Θιβέτ

    07-10-2008

    Ισχυρός σεισμός έπληξε το ανατολικό Θιβέτ νωρίς την Δευτέρα το πρωί προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 9 ατόμων. Το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Zινχουά μετέδωσε ότι σωστικά συνεργεία ανέσυραν 9 σωρούς από κτίρια που κατέρρευσαν στη επαρχία Νταμσούνγκ. Ο ισχύος 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμός προκάλεσε τη κατάρρευση 147 σπιτιών στη περιοχή ενώ επακολούθησαν 3 ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

    [02] Δεν θα 'ενδώσει' το Ιράν στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας

    07-10-2008

    Σαήντ Τζαλίλι

    O ανώτερος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Σαήντ Τζαλίλι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης. Αντιπρόσωποι του κ. Τζαλίλι επέδωσαν επιστολή στον αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέ Σολάνα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην επιστολή διατυπώνονται παράπονα ότι οι πιέσεις που ασκεί η δύση στο Ιράν έχουν αποβεί επιβλαβείς στις διαπραγματεύσεις.Η επιστολή επίσης θα δοθεί στους υπουργούς Εξωτερικών των 6 δυνάμεων, της Ρωσίας, της Κίνας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας κα της Γερμανίας, οι οποίες προσέφεραν πακέτο κίνητρων αλλά και επέβαλλαν κυρώσεις για να αναγκάσουν το Ιράν να τερματίσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

    Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ, δήλωσε ότι διατηρεί αμφιβολίες για το αν η διεθνής κοινότητα μπορεί να σταματήσει το Ιράν από το να δημιουργήσει πυρηνική βόμβα. Ο κ. Σέφερ, δήλωσε στα πλαίσια συνεδρίου για τη παγκόσμια πολιτική στο Εβιάν της Γαλλίας ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών μάλλον δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

    [03] Δεύτερη τηλεμαχία Ομπάμα-Μακέιν

    07-10-2008

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι Τζον Μακέιν και Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζονται για την σημερινή δεύτερη τηλεμαχία τους στο Νάσβιλ του Τεννεσσύ. Τη Δευτέρα οι δύο υποψήφιοι αντήλλαξαν πυρά στη διάρκεια προεκλογικών τους εμφανίσεων.

    Ο κ. Μακέιν κατηγόρησε τον κ. Ομπάμα ότι δέχτηκε προεκλογικές συνεισφορές από τους πτωχευμένους εγγυητές στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac, παραβλέποντας την επικείμενη κατάρρευση τους, ενώ η προεκλογική εκστρατεία Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα διαφήμιση για το ρόλο του κ. Μακέιν σε οικονομικά σκάνδαλα στη δεκαετία του 1980.

    Με την παγκόσμια οικονομική κρίση σε συνεχή εξέλιξη αναμένεται ότι το θέμα της οικονομίας θα κυριαρχήσει στην σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο προεδρικών υποψηφίων κατά την οποία θα δοθεί η ευκαιρία και σε απλούς ψηφοφόρους στο ακροατήριο να υποβάλλουν ερωτήσεις.

    [04] 15 νεκροί 40 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

    07-10-2008

    Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίσθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο σπίτι βουλευτή της αντιπολίτευσης στο ανατολικό Πακιστάν.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο Ρασίντ Ακμπάρ Ναουάνι, μέλος του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Ναβάζ Σαρίφ τραυματίσθηκε από τη έκρηξη στη περιοχή Μπακάρ της επαρχίας Πουντζάμπ. Σύμφωνα με τις αρχές ο βομβιστής αυτοανατινάχτικε μέσα σε πλήθος υποστηρικτών του βουλευτή.

    Κανείς μέχρι στιγμής δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

    [05] Στα Βαλκάνια ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

    07-10-2008

    Ο κ. Γκέιτς με τον πρόεδρο του Κοσυφοπεδίου, Φατμίρ Σεϊντίου

    Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στην Οχρίδα.

    Ο κ. Γκέητς θα παραστεί επίσης σε ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας την Πέμπτη και τη Παρασκευή.

    Πριν την Οχρίδα ο κ. Γκέιτ ήταν στην Πρίστινα όπου επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδαφική ακεραιτότητα του Κοσυφοπεδίου και δεσμεύτηκε ότι Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στη περιοχή έως το 2009 τουλάχιστον.

    [06] Mπους: Θα πάρει χρόνο να ανακάμψει η οικονομία

    07-10-2008

    Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεργάζονται για να συντονίσουν την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει η οικονομία. Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας στα πλαίσια ομιλίας του την Τρίτη σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στη Βιρτζίνια.

    Ο κ. Μπους επεσήμανε ότι αν και οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν 'πολύ δύσκολες στιγμές' η χώρα θα αναδυθεί από την κρίση με μία ισχυρή οικονομία.

    Νωρίτερα, ο κ Μπους εξέτασε την οικονομική κρίση σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Επίσης, στα τέλη αυτής της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των 7 για να συζητήσουν την κατάσταση της οικονομίας

    Οι υπουργοί οικονομικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης εξετάζουν την από κοινού αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ επίσης προσπαθούν να καθησυχάσουν όσους έχουν τραπεζικές καταθέσεις αυξάνοντας το όριο προστασίας.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την διεύρυνση της οικονομίας αλλά μειώνει τις πληθωριστικές πιέσεις.

    Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τα δανειοδοτικά της επιτόκια για να ενισχύσει την φθίνουσα οικονομία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 8 October 2008 - 1:18:32 UTC