Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζεμπαρί: Ιράκ-ΗΠΑ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας
  • [02] Σε 15 μόνο χώρες το 75% των αναλφάβητων
  • [03] 50 χιλιάδες αφγανοί πρόσφυγες απομακρύνονται από μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν

  • [01] Ζεμπαρί: Ιράκ-ΗΠΑ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας

    08-10-2008

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ που θα επιτρέψει στα αμερικανικά στρατεύματα να παραμείνουν στη χώρα πέραν του 2008.

    Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκρεπόντε, στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, ο κ. Ζεμπαρί αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον.

    Οι δύο πλευρές εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει την παραμονή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ μετά την εκπνοή, στις 31 Δεκεμβρίου, της εντολής των Ηνωμένων Εθνών για την παραμονή των δυνάμεων στη χώρα.

    [02] Σε 15 μόνο χώρες το 75% των αναλφάβητων

    08-10-2008

    Νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι μερικές χώρες στην Ασία και στην υπό τη Σαχάρα Αφρική συνεχίζουν να αγωνίζονται να μειώσουν τα ποσοστά αναλφαβητισμού στα πλαίσια παγκόσμιας πρωτοβουλίας.

    Η UNESCO αναφέρει ότι 75% των 774 εκατομμυρίων αναλφάβητων στο κόσμο είναι συγκεντρωμένοι μόνο σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανόμενου του Μπαγκλαντές, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νιγηρίας. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε κατά 3 εκατομμύρια σε ορισμένες περιοχές της υπό τη Σαχάρα Αφρικής.

    Η UNESCO επισημαίνει ότι σε άλλα σημεία του κόσμου τα ποσοστά αναλφαβητισμού μειώνονται, αλλά με αργό ρυθμό. Η διεθνής υπηρεσία ζήτησε επιπλέον 2 κόμμα 5 δισεκατομμύρια δολάριαγια να ανταποκριθεί στις ανάγκες επιμόρφωσης ενήλικων. Στα Ηνωμένα Έθνη την Πέμπτη η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Λώρα Μπους τόνισε τη σπουδαιότητα μείωσης των ποσοστών αναλφαβητισμού, ειδικά στις γυναίκες και επεσήμανε ότι η μόρφωση ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη, βελτιώνει την υγεία και μειώνει την φτώχεια.

    [03] 50 χιλιάδες αφγανοί πρόσφυγες απομακρύνονται από μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν

    08-10-2008

    Φωτογραφία αρχείου

    Πακιστανοί αξιωματούχοι διέταξαν την απομάκρυνση άνω των 50 χιλιάδων Αφγανών προσφύγων από την μεθοριακή περιοχή Αφγανιστάν-Πακιστάν. Οι Πακιστανικές αρχές άρχισαν να εφαρμόζουν την εντολή απομάκρυνσης όλων των Αφγανών απ' την περιοχή Μπατζαούρ, με το αιτιολογικό ότι έχουν αναπτύξει διασυνδέσεις με τους εξτρεμιστές της περιοχής. Ο Πακιστανικός στρατός στοχεύει μαχητές της Αλ Κάιντα και των Ταλεμπάν στην εν λόγω περιοχή ενώ μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει χίλιους. Σύμφωνα με αξιωματούχους τουλάχιστον 40 Αφγανοί έχουν συλληφθεί και απελαθεί από το Πακιστάν, ενώ καταστήματα Αφγανών στην περιοχή έχουν κλείσει. Πακιστανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι περίπου 20 χιλιάδες Αφγανοί έχουν ήδη επιστρέψει στη πατρίδα τους. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι περίπου 250 χιλιάδες πρόσφυγες επέστρεψαν στο Αφγανιστάν απ' το Πακιστάν φέτος.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 9 October 2008 - 1:18:14 UTC