Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-11-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις στο Πακιστάν
  • [02] Αμερικανοί επιστήμονες κλωνοποίησαν έμβρυα πιθήκου
  • [03] Μπερνς: Το ΝΑΤΟ δεν θα δεχτεί ξεσπάσματα βίας στο Κοσσυφοπέδιο
  • [04] Σεισμός 7,7 στη Χιλή
  • [05] Προσπάθειες τερματισμού των συγκρούσεων στο Νταρφούρ
  • [06] 'Εύθραυστη και επισφαλής' η ασφάλεια στο Ιράκ

  • [01] Οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις στο Πακιστάν

    15-11-2007

    Διαδηλωτές στην Ισλαμαμπάντ

    Εκατοντάδες δικηγόροι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στην Ουάσιγκτον σε ένδειξη υποστήριξης προς τους ομολόγους τους στο Πακιστάν, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα τους.

    Μιλώντας κατά την διάρκεια διαδήλωσης έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του Αμερικανικού Δικηγορικού Συνδέσμου επαίνεσε το θάρρος των Πακιστανών συναδέλφων του που ηγήθηκαν διαδηλώσεων σ' ολόκληρο το Πακιστάν. Και πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι στην Ουάσιγκτον δεν μπορούν να ξεχάσουν τις εικόνες των συνάδελφων τους να δέχονται επιθέσεις και να συλλαμβάνονται στους δρόμους του Πακιστάν.

    Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πολλοί από τους διαδηλωτές εδώ στην Ουάσιγκτον φορούσαν μαύρο κουστούμι, το οποίο φορούν και οι δικηγόροι-διαδηλωτές στο Πακιστάν και ζήτησαν την απελευθέρωση των ακτιβιστών που βρίσκονται υπό κράτηση. Ζήτησαν επίσης από αμερικανούς αξιωματούχους σκληρότερη στάση κατά του Πρόεδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

    Η κυβέρνηση Μπους επανέλαβε το αίτημα της για την άρση του καθεστώτος έκτατης ανάγκης στο Πακιστάν και τη διενέργεια δίκαιων εκλογών, παρά την συνεχιζόμενη αντίθεση του Πρόεδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ.

    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέϊνα Περίνο, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν μπορούν να γίνουν δίκαιες και ελεύθερες εκλογές στο Πακιστάν όσο αυτό βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Όμως, σε συνέντευξη του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο στρατηγός Μουσάραφ επέμεινε ότι το υπάρχον καθεστώς επεβλήθη για να διασφαλίσει την ελεύθερη και δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών. Ο Πρόεδρος του Πακιστάν δεσμεύτηκε στην διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις αρχές Ιανουαρίου.

    Στο μεταξύ οι ΗΠΑ αποστέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Τζον Νεγροπόντε, στο Πακιστάν στα τέλη αυτής της εβδομάδας για να μεταφέρει και αυτός σε προσωπικό επίπεδο το μήνυμα του αμερικανού προέδρου.

    [02] Αμερικανοί επιστήμονες κλωνοποίησαν έμβρυα πιθήκου

    15-11-2007

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν στη Βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature ότι κατάφεραν να κλωνοποιήσουν έμβρυα μαϊμούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα ιατρικά επιτεύγματα για τους ανθρώπους. Επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Όρεγκον ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν κύτταρα από το δέρμα μαϊμούδων για να δημιουργήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα και μετά από τα έμβρυα απέσπασαν 2 σειρές βλαστοκυττάρων.

    Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι παρόμοια τεχνική είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους, αλλά επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος παρουσιάζει ακόμη κάποια προβλήματα. Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου του σώματος, σε μυϊκό κύτταρο, κύτταρο του εγκέφαλου, ή κύτταρο του δέρματος. Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν ανάλογη μέθοδο για να δημιουργήσουν ιστούς για μεταμοσχεύσεις που θα ταιριάζουν γενετικά με τους ιστούς του ασθενή.

    [03] Μπερνς: Το ΝΑΤΟ δεν θα δεχτεί ξεσπάσματα βίας στο Κοσσυφοπέδιο

    15-11-2007

    Νίκολας Μπερνς

    Καταθέτοντας ενώπιον της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να εξουδετερώσει οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης βίας για να μην επιτευχθεί αλλαγή στο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ. Μπερνς αναφερόταν στη Σερβία, όπου πολιτικοί άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να αντισταθούν σε σχέδιο για ανεξαρτησία υπό επιτήρηση για το Κοσσυφοπέδιο.

    Ο κ. Μπερνς επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει 17 χιλιάδες στρατεύματα για τη διατήρηση της έννομης τάξης στη περιοχή και αυτά θα αναχαιτίσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης, απ' οποιαδήποτε παράταξη. Ο κ. Μπερνς επίσης επαναβεβαίωσε την προσήλωση των ΗΠΑ για ανεξαρτησία υπό επιτήρηση για το Κόσοβο αν αποτύχουν οι συνομιλίες μεταξύ των Αλβανοφώνων και των Σέρβων.

    [04] Σεισμός 7,7 στη Χιλή

    15-11-2007

    Μισέλ Μπασελέτ

    Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ, θα επισκεφτεί περιοχές που επλήγησαν απ' τον ισχυρό σεισμό της Τετάρτης, ισχύος 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο γυναίκες και τον τραυματισμό πάνω από 100 ατόμων. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της πόλης Τοκοπίλλα βγήκαν στους δρόμους, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση των ορυχείων χαλκού της περιοχής.

    Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, καθώς επίσης και στο γειτονικό Περού και την Βολιβία. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν μεταξύ άλλων αυτοκίνητα να έχουν συνθλιβεί κάτω από τσιμεντένια πλάκα ξενοδοχείου στην πόλη Αντοφαγκάστα, 170 χιλιόμετρα νότια του επίκεντρου του σεισμού. 6 μετασεισμικές δονήσεις ισχύος μέχρι και 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησαν την κύρια δόνηση. Επίσης αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που αργότερα ήραν οι αρχές.

    [05] Προσπάθειες τερματισμού των συγκρούσεων στο Νταρφούρ

    15-11-2007

    Σαλίμ Αχμέντ Σαλίμ και Γιάν Έλιασον

    Μεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανική Ένωσης συναντήθηκαν στη Ερυθραία για να συζητήσουν τρόπους προαγωγής της ειρηνευτικής διαδικασίας ώστε να δοθεί τέλος στις συγκρούσεις στη περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν. Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Γιάν Έλιασον και ο ομόλογός του από την Αφρικανική Ένωση, Σαλίμ Αχμέντ Σαλίμ, συναντήθηκαν την Τετάρτη με αντιπροσώπους των γειτονικών με το Σουδάν χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Τσαντ, της Λιβύης, της Αιγύπτου και της Ερυθραίας. Οι μεσολαβητές ελπίζουν να μπορέσουν να βρουν κοινή συνιστάμενη στις θέσεις των διαφορών επαναστατικών φατριών και να τις ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα στη Λιβύη.

    [06] 'Εύθραυστη και επισφαλής' η ασφάλεια στο Ιράκ

    15-11-2007

    Ο υποναύαρχος Γκρέγκορυ Σμιθ δήλωσε ότι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο Ιράκ είναι ακόμη 'εύθραυστη και επισφαλής'. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υποναύαρχος λίγες ώρες μετά από έκρηξη κοντά σε αμερικανική στρατιωτική περίπολο έξω από τη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη. Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν 2 άμαχοι ενώ τραυματίστηκαν 3 άτομα. Ο υποναύαρχος Σμιθ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εξτρεμιστές ακόμα έχουν την βούληση και τη δυνατότητα να επιφέρουν καταστροφές περιουσιακών στοιχείων και να σκοτώνουν ανθρώπους. Σε άλλες εξελίξεις, ισχυρή οργάνωση σουνιτών Μουσουλμάνων αναφέρει ότι οι Ιρακινές δυνάμεις κατάσχεσαν την έδρα τους στη Βαγδάτη και τους διέταξαν να εκκενώσουν τα γραφεία τους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 16 November 2007 - 2:18:31 UTC