Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-07-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λονδίνο: Για νέα στοιχεία ψάχνει η αστυνομία
  • [02] Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Λευκός Οίκος καταδίκασαν τις επιθέσεις
  • [03] Μουσάραφ: Η Βρετανία θα πρέπει να εντείνει το πόλεμο κατά των εξτρεμιστών
  • [04] Νέα μέτρα ασφάλειας στο Μετρό της Νέας Υόρκης
  • [05] Στη Μέση Ανατολή η Κοντολίζα Ράις
  • [06] Πρόωρες εκλογές στη Γερμανία
  • [07] Ανατίμηση του Κινεζικού νομίσματος
  • [08] Νέα απαγωγή διπλωμάτη στο Ιράκ

  • [01] Λονδίνο: Για νέα στοιχεία ψάχνει η αστυνομία

    22-07-2005

    Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληθώρα στοιχείων που θα τη βοηθήσουν στην αναζήτηση των υπεύθυνων για τις χθεσινές επιθέσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα.

    O επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, Ίαν Μπλέαρ, δήλωσε ότι οι αρχές, εντόπισαν, εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν εκραγεί μερικώς, αφήνοντας έτσι πολλά αποδεικτικά στοιχεία.

    Η αστυνομία δηλώνει ότι βρέθηκε τουλάχιστον ένα σακίδιο, ενώ υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που είδαν έναν άνδρα να απομακρύνεται από τον έναν σταθμό, όταν το σακίδιο του εξερράγη. Επίσης εξετάζονται βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος για περαιτέρω στοιχεία.

    Τέσσερις μικρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε σταθμούς μετρό και ένα λεωφορείο. Κανείς δεν σκοτώθηκε, αλλά ένα άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε.

    [02] Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Λευκός Οίκος καταδίκασαν τις επιθέσεις

    22-07-2005

    Σκότ Μακλέλλαν

    Από την πλευρά τους αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Λονδίνο.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ανταμ Ερελί, χαρακτήρισε τις εκρήξεις 'άλλη μία παράλογη και σατανική ενέργεια' και πρόσθεσε ότι η Αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο έκλεισε προσωρινά για το κοινό.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλέλλαν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπους ενημερώθηκε για τα επεισόδια και ότι δεν σχεδιάζει να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις ΗΠΑ.

    Πάντως σε ομιλία του τη Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπους δεν αναφέρθηκε στις επιθέσεις στο Λονδίνο, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να κερδίσουν το πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    [03] Μουσάραφ: Η Βρετανία θα πρέπει να εντείνει το πόλεμο κατά των εξτρεμιστών

    22-07-2005

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, ζήτησε από τη Βρετανία να εξουδετερώσει μουσουλμάνους εξτρεμιστές που βρίσκονται στο Βρετανικό έδαφος.

    Κατά τη διάρκεια διαγγέλματος του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στο Πακιστάν, ο κύριος Μουσαραφ τόνισε ότι η χώρα του διεξάγει αγώνα κατά του εξτρεμισμού, αλλά πρέπει και η Βρετανία να συνεισφέρει σ' αυτόν. Ο κύριος Μουσαραφ δήλωσε ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις που έχουν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν, έχουν πάρει άδεια λειτουργίας 'ατιμωρητί', όπως είπε χαρακτηριστικά, στη Βρετανία.

    Ο στρατηγός Μουσαράφ ζήτησε επίσης μεγαλύτερη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι η Βρετανία και το Πακιστάν συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    [04] Νέα μέτρα ασφάλειας στο Μετρό της Νέας Υόρκης

    22-07-2005

    Η αστυνομία της Νέας Υόρκης θ' αρχίσει να πραγματοποιεί απροειδοποίητες έρευνες σε τσάντες, πακέτα και αποσκευές των επιβατών σε μετρό, τρένα και λεωφορεία της πόλης, μετά τις χθεσινές επιθέσεις στο Λονδίνο.

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ρέυμοντ Κέλλυ, δήλωσε ότι όσοι επιβάτες φέρνουν αντίρρηση σε τέτοιου είδους απροειδοποίητες έρευνες, δεν θα τους επιτρέπεται να επιβιβαστούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Ο δήμαρχος της Νέα Υόρκης αναγνώρισε ότι τα μέτρα αυτά είναι λίγο ενοχλητικά, αλλά τα χαρακτήρισε αναγκαία.

    [05] Στη Μέση Ανατολή η Κοντολίζα Ράις

    22-07-2005

    Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, βρίσκεται στη Μέση Ανατολή με στόχο να ζητήσει από την Ισραηλινή και την Παλαιστινιακή ηγεσία να συνεργαστούν στο θέμα της απόσυρσης των Ισραηλινών απ' τη Λωρίδα της Γάζας. Μετά την εντατικοποίηση των βιαιοτήτων στη περιοχή το τελευταίο καιρό, η κ. Ράις τόνισε ότι και οι δύο πλευρές δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στους τρομοκράτες να καταστρέψουν την 'στιγμή ελπίδας', όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα επιφέρει η απόσυρση. Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κ. Ράις δήλωσε στον Ισραηλινό υπουργό εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, ότι οι ΗΠΑ θέλουν Ισραηλο-Αραβική σύνοδο κορυφής μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών απ' τη Γάζα. Στο μεταξύ, στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόσωπος των Παλαιστινίων στα ΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την απόσυρση απ' την Γάζα, για να καλύψει διεύρυνση των οικισμών στη Δυτική Όχθη καθώς και την κατασκευή του τείχους στην Ιερουσαλήμ.

    [06] Πρόωρες εκλογές στη Γερμανία

    22-07-2005

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Χόρστ Κέλλερ, συμφώνησε να διαλύσει το κοινοβούλιο της χώρας, χαράσσοντας έτσι το δρόμο για πρόωρες εκλογές. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τη Πέμπτη ο πρόεδρος Κέλλερ, δήλωσε ότι εξέτασε όλα τα επιχειρήματα υπέρ και κατά του αιτήματος του Καγκελαρίου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, για πρόωρες εκλογές και δεν βλέπει το λόγο να του αρνηθεί. Όπως είπε ο κ. Κέλλερ οι εκλογές θα γίνουν μάλλον στις 18 Σεπτεμβρίου. Δημοσκοπήσεις στη Γερμανία δείχνουν ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών με επικεφαλής της Άντζελα Μερκέλ, προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Καγκελαρίου Σρέντερ.

    [07] Ανατίμηση του Κινεζικού νομίσματος

    22-07-2005

    Η ομάδα των 7 πλέον ανεπτυγμένων χωρών συνεχάρη τη Κίνα για την απόφαση της να ανατιμήσει το νόμισμα της. Ανακοινωθέν του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Πέμπτη εκ μέρους της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, αναφέρει ότι αυτή η ποιο ευέλικτη νομισματική πολιτική του Πεκίνου θα συντελέσει σε παγκόσμια ανάπτυξη και σταθερότητα. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η τιμή του Κινεζικού Γουάν θα εξαρτάται από ομάδα νομισμάτων και όχι αποκλειστικά το δολάριο. Πάντως το Χόνγκ Κόνγκ διαφοροποίησε τη θέση του απ' την Κίνα, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εξαρτά το νόμισμα του απ' το δολάριο.

    Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρήνσπαν, χαρακτήρισε την απόφαση της Κίνας 'ένα πρώτο καλό βήμα'.

    [08] Νέα απαγωγή διπλωμάτη στο Ιράκ

    22-07-2005

    Ο Αλγερινός διπλωμάτης

    Η Ιρακινή αστυνομία δηλώνει ότι ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Αλγερίας στο Ιράκ και ένας σύμβουλος του, έπεσαν θύματα απαγωγής στη δυτική Βαγδάτη. Οι αρχές λένε ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα απήγαγαν τους άντρες έξω από εστιατόριο στη περιοχή Αλ Μασουρ.

    Επικεφαλείς διπλωματικών αποστολών άλλων μουσουλμανικών χωρών, συγκεκριμένα της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και του Πακιστάν, αποτέλεσαν στόχους απαγωγέων στη δυτική Βαγδάτη στις αρχές αυτού του μήνα.

    Σε άλλα σημεία του Ιράκ, αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 12 άτομα χθες συμπεριλαμβανομένων και 5 Ιρακινών στρατιωτών σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο νότια της Βαγδάτης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 23 July 2005 - 1:18:19 UTC