Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-07-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λονδίνο: Έκκληση της αστυνομίας για πληροφορίες
  • [02] Σαρόν: Νέα μέτρα κατά επιθέσεων εξτρεμιστών
  • [03] Σε αναζήτηση ημερομηνίας για την επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία

  • [01] Λονδίνο: Έκκληση της αστυνομίας για πληροφορίες

    25-07-2005

    Η Βρετανική αστυνομία εκφράζει την πεποίθηση ότι οι 4 ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο, βρίσκονται ακόμη μέσα στη χώρα. Ο διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου, Ίαν Μπλέαρ, έκανε τη Κυριακή έκκληση στο κοινό και την Μουσουλμανική κοινότητα για πληροφορίες αναφορικά με τους υπόπτους, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τεσσάρων ανδρών από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Στο μεταξύ οι Βρετανικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τρία άτομα σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αυτών των συλλήψεων. Επίσης η Βρετανική αστυνομία διερευνά πληροφορίες ότι ορισμένοι ύποπτοι για τις επιθέσεις της 21ης Ιουλίου είχαν συμμετάσχει σε εκδρομή για ράφτινγκ στην Ουαλία με δύο απ' τους βομβιστές των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου.

    [02] Σαρόν: Νέα μέτρα κατά επιθέσεων εξτρεμιστών

    25-07-2005

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε ότι η χώρα του θα λάβει νέα μέτρα ασφάλειας για την αντιμετώπιση επιθέσεων Παλαιστίνιων εξτρεμιστών στη διάρκεια και αμέσως μετά την απόσυρση των Ισραηλινών απ' τη Λωρίδα της Γάζας τον άλλο μήνα. Πάντως ο κ. Σαρόν δεν συγκεκριμενοποίησε ποια θα είναι αυτά τα νέα μέτρα, ενώ διέψευσε φήμες ότι πρόσφατα υπέστη καρδιακή προσβολή. Επίσης τη Κυριακή ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκότωσαν ζευγάρι Ισραηλινών και τραυμάτησαν 5 άλλους κοντά σε συνοριακό φυλάκιο της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες κυνήγησαν δύο υπόπτους και τους σκότωσαν. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε τις βιαιότητες και τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι θα κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις.

    [03] Σε αναζήτηση ημερομηνίας για την επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία

    Γιώργος Βραχνής

    Αθήνα

    25-07-2005

    Σε αναζήτηση καταλληλότερης ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία, βρίσκεται το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Καραμανλή δεν είναι δυνατόν να γίνει τον Αύγουστο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

    'Oπως πολύ συχνά συμβαίνει υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Αναζητείται ο καλύτερος χρόνος και για τους δύο', είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, που δεν προχώρησε σε ποιο συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με το χρονικό διάστημα της συνάντησης του κ. Καραμανλή με τον Ταγίπ Ερντογάν. 'Σκοπός είναι η συνάντηση να γίνει το ταχύτερο δυνατό', πρόσθεσε. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η πρώτη - τις τελευταίες δεκαετίες - επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία θα πραγματοποιείτο στα τέλη Αυγούστου, κάτι που σήμερα θεωρείται μάλλον απίθανο.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Ευρωβαρόμετρο, αντίθετοι με την προοπτική της τουρκικής ένταξης είναι και οι Έλληνες πολίτες ακολουθώντας μια συνεχώς αυξητική τάση που επικρατεί στην Ευρώπη μετά τα αρνητικά, για την ολοκλήρωση της Ένωσης, δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία και την παράλληλη αδυναμία συμφωνίας σε κοινό σχέδιο προϋπολογισμού.

    Στο μεταξύ προχωρεί η σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών καθώς ανακοινώθηκε νέα πρωτοβουλία για την άμεση διασύνδεση φορέων της οικονομίας και του εμπορίου Eλλάδας και Tουρκίας την οποία αναλαμβάνει ο υφυπουργός εξωτερικών EΕυριπίδης Στυλιανίδης. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στυλιανίδης θα μεταβεί στην KΚωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα για συνομιλίες με τον πρόεδρο του Τούρκων βιομηχάνων Ομέρ Σαβακτσί, τον επικεφαλής του Eλληνο-τουρκικού Eπιχειρηματικού Συμβουλίου Σελίμ Εγκελί και εκπροσώπους της Ένωσης τουρκικών τραπεζών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 26 July 2005 - 1:18:09 UTC