Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-07-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικό λούνα παρκ στο Κόνι Άιλαντ
  • [02] Σκωτία: Σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ
  • [03] Ιράκ: 11 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις νότια της Βαγδάτης
  • [04] Στο Λονδίνο η Ολυμπιάδα του 2012
  • [05] Επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του τείχους της Δυτικής Όχθης, ζητά το Ισραήλ
  • [06] Στη φυλακή δημοσιογράφος των Τάιμς της Νέας Υόρκης για θέμα αρχής.
  • [07] Ιράν: Δεν παραιτήθηκε ο Χασάν Ροχανί, δηλώνει κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [08] Έρευνα: Βιταμίνη Ε και Ασπιρίνη δεν προστατεύουν από καρκίνο και καρδιοπάθειες
  • [09] Ο Πρόεδρος Μπους καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο
  • [10] Λονδίνο: 33 νεκροί και 345 τραυματίες
  • [11] ΗΕ: Ψήφισμα για την αποδοκιμασία των επιθέσεων στο Λονδίνο
  • [12] Ευρώπη: Εντείνονται τα μέτρα ασφάλειας

  • [01] Ελληνικό λούνα παρκ στο Κόνι Άιλαντ

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    07-07-2005

    Ογδόντα πέντε χρόνια λειτουργίας γιόρτασε αυτό τον μήνα ο μεγάλος τροχός του φημισμένου λούνα παρκ στο Κόνι Άιλαντ του Μπρούκλιν. Ο τροχός γνωστός ως Denos Wonder Wheel, που θα μπορούσε να αποδοθεί σαν 'ο μαγικός τροχός του Ντίνου', γυρνά ασταμάτητα από το 1920 προσφέροντας χαμόγελα και διασκέδαση σε εκατομμύρια κόσμου. Δίπλα στον τροχό κυματίζει μαζί με την αμερικανική σημαία, και η γαλανόλευκη, μια και ο Ντίνος Βουρδέρης ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε το λούνα παρκ, την εποχή της δεκαετίας του 1980, τότε που η περιοχή ήταν εγκαταλειμμένη και υποβαθμισμένη.

    Ο Κωνσταντίνος Διονύσιος Βουρδέρης ήταν ένα από τα 22 αδέλφια γεννημένος στο Αίγιο της Ελλάδας, το 1920 την ίδια εποχή που χτίστηκε και ο φημισμένος τροχός. Ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 με ένα μικρό καροτσάκι να πουλά σάντουιτς στην παραλία του Κόνι Άιλαντ. 21 χρόνια αργότερα αγόρασε το λούνα παρκ και το μετονόμασε σε Dinos Wonder Wheel Park. Σήμερα ολόκληρη η οικογένεια Βουρδέρης εργάζεται στο Dinos Wonder Wheel Park.

    Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής, ο εγγονός και συνονόματος Ντίνος Βουρδέρης, μίλησε για την αγάπη και την φροντίδα με την οποία ολόκληρη η οικογένεια αγκαλιάζει το πάρκο και τους επισκέπτες του. ' Ο τροχός από το 1920 μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να γυρνά', είπε χαρακτηριστικά. 'Έζησε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και όλους τους πολέμους που ακολούθησαν, βίωσε το οικονομικό κραχ και την μεγάλη συσκότιση, πέρασε στον επόμενο αιώνα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει χαμόγελα και ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά και μεγάλους'.

    Το Μπρούκλιν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους τιμά κατά καιρούς το έργο της οικογένειας Βουρδέρη με τιμητικές πλακέτες και διακρίσεις, ενώ ένας δρόμος μπροστά στην παραλία του Coney Island έχει τιμητικά μετονομαστεί σε Dinos Vourderis Place.

    [02] Σκωτία: Σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ

    07-07-2005

    Ηγέτες από τις 7 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και τη Ρωσία βρίσκονται στη Σκωτία για την τριήμερη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8 που αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στη παροχή βοήθειας προς την Αφρική και σε θέματα κλιματολογικών αλλαγών στο πλανήτη μας.

    Η σύνοδος της Ομάδας των 8, που γίνεται στο θέρετρο Γκλενήγκολς κοντά στο Εδιμβούργο, άρχισε τη Τετάρτη το βράδυ με δείπνο που παράθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ. Η Βρετανία ελπίζει, μεταξύ άλλων, σε συμφωνία για τον διπλασιασμό της ετήσιας οικονομικής βοήθειας προς την Αφρική σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2010. Βρετανοί αξιωματούχοι στη σύνοδο δηλώνουν επίσης ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στα θέματα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Ο πρόεδρος Μπούς δηλώνει ότι συμφωνεί πως ο άνθρωπος ευθύνεται, εν μέρει, για τις κλιματολογικές μεταβολές στο πλανήτη μας, αλλά έχει αντιταχθεί στο Πρωτόκολλο του Κιότο λέγοντας ότι μια τέτοια συμφωνία θα βλάψει την αμερικανική οικονομία.

    Στο μεταξύ, η αστυνομία της Σκωτίας δήλωσε ότι συνέλαβε τουλάχιστον 100 διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης και του πολέμου στο Ιράκ, κατά την διάρκεια συμπλοκών στην περιοχή όπου γίνεται η σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ. Σύμφωνα με τη αστυνομία χθες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 8 αστυνομικοί.

    Αξιωματούχοι ασφάλειας στο ξενοδοχείο του θερέτρου Γκλεν Ήγκλς, όπου γίνεται η σύνοδος, λένε ότι η αστυνομία αντέκρουσε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα ασφάλειας τα οποία έχουν τοποθετηθεί περίπου 500 μέτρα από το χώρο της συνόδου.

    Τα πιο σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στη πόλη του Στίρλινγκ, όταν διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έσπασαν παράθυρα και συγκρούστηκαν με τη αστυνομία.

    [03] Ιράκ: 11 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις νότια της Βαγδάτης

    07-07-2005

    H Ιρακινή αστυνομία δήλωσε ότι από αλλεπάλληλες εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άτομα σε πόλη νότια της Βαγδάτης και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 19. Επίσης τρεις Ιρακινοί αστυνομικοί και ένα μέλος της πολιτοφυλακής των Σιιτών σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις.

    Στο μεταξύ, απαγωγείς του πρέσβη της Αιγύπτου στο Ιράκ απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν γιατί, όπως λένε, η Αίγυπτος συμμάχησε με Εβραίους και Χριστιανούς. Την Τετάρτη η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ιράκ δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της ταυτότητας του.

    Αντάρτες επιτέθηκαν επίσης και σε διπλωματικούς απεσταλμένους του Μπαχρέιν και του Πακιστάν στο Ιράκ. O απεσταλμένος του Μπαχρέην τραυματίστηκε, ενώ ο Πακιστανός διπλωμάτης κατάφερε να διαφύγει και αργότερα ανεκλήθη από το Ιράκ.

    [04] Στο Λονδίνο η Ολυμπιάδα του 2012

    07-07-2005

    Βρετανοί αξιωματούχοι χαιρετίζουν με ενθουσιασμό την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιλέξει το Λονδίνο για την Ολυμπιάδα του 2012. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνυ Μπλέαρ, δήλωσε 'συνεπαρμένος' με την απόφαση και τόνισε ότι το Λονδίνο θα διοργανώσει 'εξαιρετικούς' αγώνες. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον, δήλωσε ότι η πόλη του, που είχε ξαναδιοργανώσει τους αγώνες το 1948, κέρδισε 'την μεγαλύτερη τιμή του αθλητισμού'. Την Τετάρτη το πρωί στη Σιγκαπούρη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε το Λονδίνο έναντι του Παρισιού στον τέταρτο και τελευταίο γύρο ψηφοφορίας. Χιλιάδες κόσμος στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μετά την ανακοίνωση η οποία μεταδιδόταν ζωντανά από γιγαντοοθόνες. Από τη πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, εξέφρασε απογοήτευση, αλλά συνεχάρη το Λονδίνο.

    [05] Επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του τείχους της Δυτικής Όχθης, ζητά το Ισραήλ

    07-07-2005

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, διέταξε την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του τείχους της Δυτικής όχθης. Επίσης αναφέρουν ότι ο κύριος Σαρόν θέλει οι εργασίες να εστιαστούν στο τμήμα του τείχους που περικυκλώνει την Ιερουσαλήμ.

    Από τη πλευρά του ο ανώτερος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θέλει να ολοκληρώσει το τείχος για να προκαθορίσει τα σύνορα του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους. Πέρυσι, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε το τείχος παράνομο και ζήτησε τη κατεδάφιση του. Το Ισραήλ, όμως, υποστήριξε ότι το τείχος χρειάζεται για να προστατεύει τους πολίτες του από επιθέσεις Παλαιστίνιων εξτρεμιστών.

    [06] Στη φυλακή δημοσιογράφος των Τάιμς της Νέας Υόρκης για θέμα αρχής.

    07-07-2005

    Τζούντιθ Μίλλερ

    Ομοσπονδιακός δικαστής της Ουάσιγκτον επέβαλε ποινή φυλάκισης στην δημοσιογράφο των Τάιμς της Νέας Υόρκης, Τζούντιθ Μίλλερ, λόγω της άρνησης της να αποκαλύψει την πηγή πληροφοριών της σε σχέση με διερεύνηση για την διαρροή στο τύπο του ονόματος πράκτορα της CIA. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση η αμερικανίδα δημοσιογράφος θα παραμείνει στη φυλακή έως ότου συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής ενόρκων παραπομπής που διερευνά το θέμα, ή έως την λήξη της θητείας της επιτροπής τον Οκτώβριο.

    Από την άλλη πλευρά ο δημοσιογράφος του περιοδικού TIME, Μάθιου Κούπερ, απέφυγε φυλάκιση του συμφωνώντας να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής. Ο κ. Κούπερ δήλωσε ότι η πηγή του τού επέτρεψε να αποκαλύψει την ταυτότητα της.

    Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η ειδική επιτροπή ενόρκων παραπομπής προσπαθεί να καθορίσει ποιος στην κυβέρνηση Μπούς διέρρευσε στον τύπο το όνομα της πράκτορα της CIA, Βάλερη Πλέιμ, όταν ο σύζυγος της, πρώην διπλωμάτης, αντιτάχθηκε στους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

    [07] Ιράν: Δεν παραιτήθηκε ο Χασάν Ροχανί, δηλώνει κυβερνητικός εκπρόσωπος

    07-07-2005

    Χασάν Ροχανί

    Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του Ιράν διαψεύδει πληροφορίες ότι παραιτήθηκε ο επικεφαλής του συμβουλίου και ανώτερος διαπραγματευτής για πυρηνικά θέματα, Χασάν Ροχανί.

    Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Αλί Αγά Μοχαμαντί, χαρακτήρισε 'εντελώς' λανθασμένη την ανακοίνωση παραίτησης του κυρίου Ροχανί που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν. Ο κ. Ροχανί εκπροσωπεί το Ιράν στις συνεχιζόμενες συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Εδώ στην Ουάσιγκτον, το Στέητ Ντηπάρτμεντ αντέδρασε στο ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Ροχανί λέγοντας ότι το Ιράν θα αποφασίσει για το ποιος θα εκπροσωπεί την Τεχεράνη στις συνομιλίες.

    Επίσης τη Τετάρτη το Ιράν ζήτησε απ' τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να του επιτρέψει να σπάσει τις σφραγίδες ορισμένων μηχανημάτων σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το αίτημα φαίνεται πως παραβιάζει την υπόσχεση του Ιράν να σταματήσει κάθε τέτοια δραστηριότητα όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

    [08] Έρευνα: Βιταμίνη Ε και Ασπιρίνη δεν προστατεύουν από καρκίνο και καρδιοπάθειες

    07-07-2005

    Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι καθημερινές δόσεις βιταμίνης Ε και ασπιρίνης δεν προφυλάσσουν τις γυναίκες από καρδιοαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, παρόλο που μια άλλη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασπιρίνη βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων.

    Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι οι καρδιακές παθήσεις προκαλούνται κυρίως από φλεγμονή του καρδιακού μη. Πολλοί άνθρωποι στη προσπάθεια τους να αποφύγουν καρδιολογικά προβλήματα, με τη συμβουλή του γιατρού τους, καταναλώνουν ποσότητες βιταμίνης Ε, η οποία ανήκει στην ομάδα των αντί-οξειδωτικών βιταμινών, και ασπιρίνη, η οποία θεωρείται αντί-φλεγμονώδες φάρμακο.

    Όμως μια καινούργια 12χρονη έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 40 χιλιάδες υγιείς γυναίκες από τη Βοστόνη αντικρούει αυτό το επιχείρημα.

    Όσον αφορά τη βιταμίνη Ε, η μελέτη έδειξε ότι 600 μονάδες της Βιταμίνης που καταναλώνονταν μέρα παρά μέρα, δεν επέφεραν κάποιο όφελος σχετικά με την πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

    Στην ίδια έρευνα χορηγήθηκαν επίσης 100 μιλιγραμμάρια ασπιρίνης σε καθημερινή βάση. Αλλά όπως και με τη βιταμίνη Ε δεν εντοπίστηκαν σημαντικά οφέλη σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου η την ελάττωση των θανάτων καρκινοπαθών ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό.

    Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

    [09] Ο Πρόεδρος Μπους καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

    07-07-2005

    O Πρόεδρος Μπους καταδίκασε έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, λέγοντας ότι τόσο αυτός όσο και άλλοι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας δεν θα υποκύψουν στους τρομοκράτες.

    Ο κύριος Μπους εξέφρασε τα συλλυπητήρια τους στο βρετανό Πρωθυπουργό Τόνυ Μπλέαρ και τους πολίτες του Λονδίνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, έξω από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8, που γίνεται στη Σκοτία.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να διασφαλίσει την 'εντατική επαγρύπνηση' των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι ο κύριος Μπους θα επιστρέψει της Παρασκευή στις ΗΠΑ , όπως είχε προγραμματιστεί.

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέβασε το δείκτη επικινδυνότητας για τα λεωφορεία, το μετρό, και τα τρένα σε 'υψηλό'. Ο αμερικανός υπουργός Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ είπε ότι οι ο δείκτης δεν πρόκειται να αυξηθεί για τις αεροπορικές γραμμές και πρόσθεσε ότι ο δείκτης επικινδυνότητας στις ΗΠΑ θα παραμείνει 'αυξημένος'.

    [10] Λονδίνο: 33 νεκροί και 345 τραυματίες

    07-07-2005

    Oι Βρετανικές αρχές λένε ότι από εκρήξεις στα μέσα συγκοινωνιακά μέσα του Λονδίνου σήμερα σκοτώθηκαν 33 άτομα και τραυματίστηκαν 345. Οι εκρήξεις έγιναν τις πρωινές ώρες αιχμής και στόχευσαν τρένα του μέτρο και ένα λεωφορείο.

    Η αστυνομία λέει ότι δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για τις επιθέσεις. Μία άγνωστη οργάνωση που αυτοαποκαλείται 'Η Μυστική Οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Ευρώπη' δημοσίευσε ανακοίνωση της σε Αραβική ιστοσελίδα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις. Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Στη ανακοίνωση αναφέρονταν ότι οι επιθέσεις διενεργούνται σε αντίποινα για τις ενέργειες της Βρετανίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης η οργάνωση προειδοποιεί τη Δανία, την Ιταλία και άλλες χώρες ότι θα τιμωρηθούν εκτός και εάν αποσύρουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η ίδια ανακοίνωση επίσης αναφέρει ότι τα μέλη της οργάνωσης εργάστηκαν σκληρά 'για μεγάλο χρονικό διάστημα' για να διασφαλίσουν την επιτυχία των επιθέσεων του Λονδίνου.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Του Μπλέαρ σε δηλώσεις στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8 , στη Σκοτία καταδίκασε τις επιθέσεις αποκαλώντας τες 'βάρβαρες'. Οι ηγέτες της Ομάδας των 8 μαζί με το βρετανό πρωθυπουργό, σε κοινή ανακοίνωση, τόνισαν την ενότητα τους στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

    Ο κύριος Μπλέαρ βρίσκεται στο Λονδίνο και αναμένεται σήμερα το βράδυ να επιστρέψει στη συνάντηση της Ομάδας των 8 στη Σκοτία.

    [11] ΗΕ: Ψήφισμα για την αποδοκιμασία των επιθέσεων στο Λονδίνο

    07-07-2005

    Το Συμβούλιο Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκάλεσε έκτατη σύνοδο αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, Αδαμάντιου Βασιλάκη, ο οποίος αυτό το διάστημα είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλεια του Ο.Η.Ε.

    Το συμβούλιο αναμένετε να υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο θα αποδοκιμάζει τις επιθέσεις. Παρόμοια ψηφίσματα ενέκρινε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη της Ισπανίας καθώς και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, από τη Σκοτία όπου βρίσκεται μαζί με άλλους ηγέτες της ομάδα των 8 αποδοκίμασε σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

    [12] Ευρώπη: Εντείνονται τα μέτρα ασφάλειας

    07-07-2005

    Αξιωματούχοι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αύξησαν το βαθμό επικινδυνότητας για τρομοκρατικές επιθέσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε μεγάλες πόλεις μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο.

    Η Γαλλική κυβέρνηση αύξησε το βαθμό επικινδυνότητας στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα ενώ οι Ιταλικές αρχές αύξησαν το βαθμό επικινδυνότητας στα αεροδρόμια στη υψηλότερη δυνατή βαθμίδα. Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στο Βερολίνο και σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας. Στη Πολωνία, αξιωματούχοι λένε ότι ενέτειναν τα μέτρα ασφάλειας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς και στο Μετρό της Βαρσοβίας.

    Η Ελληνική Αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τη Βρετανική Πρεσβεία. Και στην Ισπανία όμως, όπου παρόμοιες εκρήξεις πέρυσι στη Μαδρίτη κόστισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους , ο πρωθυπουργός Χοσέ Ροδρίγεζ Θάπατερο είπε ότι 'όλα τα συστήματα για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν ενεργοποιηθεί.

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζάκ Σιράκ, από τη Σκοτία που συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8, είπε στον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέαρ ότι έχει την 'πλήρη αλληλεγγύη' της Γαλλίας.

    Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αποδοκίμασε τις επιθέσεις και τόνισε την ανάγκη για πάταξη της τρομοκρατίας με κάθε δυνατό μέσο.

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο δείχνουν ότι ο κόσμος δεν καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια, όσο χρειάζεται στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 8 July 2005 - 1:18:14 UTC