Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό στην Σαουδική Αραβία
  • [02] Φόρο τιμής στους Πεσόντες
  • [03] Τη Βόρεια Κορέα θα θέσει σαν την υπ αριθμόν ένα προτεραιότητά του εάν εκλεγεί, δηλώνει ο Τζον Κέρυ.
  • [04] Αναρμόδιο δηλώνει δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για την δίκη των υπόπτων τρομοκρατών
  • [05] Έληξε το επεισόδιο της ομηρίας στη Σαουδική Αραβία.
  • [06] Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης απειλεί πως θα προβεί ο Αριέλ Σαρόν.

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό στην Σαουδική Αραβία

    31 May 2004, 17:04 UTC

    Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να εντοπίσουν τρείς ή τέσσερεις εξτρεμιστές που διέπραξαν φονική επίθεση και συνέλαβαν ομήρους στην πόλη Κομπάρ. Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία, ελέγχοντας περαστικά αυτοκίνητα. Τουλάχιστον 22 άτομα, κυρίως ξένοι, σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Το επεισόδιο έληξε την Κυριακή, οταν σαουδάραβες κομμάντος εφόρμησαν σε κτιριακό συγκρότημα και απελευθέρωσαν τους 41 ομήρους. Σύμφωνα με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ο ηγέτης των εξτρεμιστών τραυματίστηκε και συνελήφθη, αλλά τρείς άλλοι οπλοφόροι κατάφεραν να διαφύγουν. Μία ομάδα που φέρεται οτι έχει διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που άρχισε το πρωί του Σαββάτου, οταν ένοπλοι άνοιξαν πύρ εναντίον γραφείων δυτικών πετρελαϊκών εταιριών.

    [02] Φόρο τιμής στους Πεσόντες

    31 May 2004, 20:38 UTC

    To Eθνικό Kοιμητήριο του Άρλινγκτον

    Ο πρόεδρος Μπούς απέτισε φόρο τιμής στους αμερικανούς πεσόντες στα πεδία των μαχών, καθώς συμμετείχε στους εορτασμούς για την ημέρα των Πεσόντων, στο στρατιωτικό Eθνικό Kοιμητήριο του Άρλινγκτον.

    Κάτω από γκρίζο και βροχερό ουρανό, ο πρόεδρος κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πρίν απο την εκφώνηση ομιλίας του στο αμφιθέατρο του κοιμητηρίου. Ο κ. Μπούς αναφέρθηκε στις ζωές πολλών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ, όπου περίπου 600 αμερικανοί σκοτώθηκαν στις μάχες απο πέρυσι και τόνισε οτι μέλη των σημερινών ενόπλων δυνάμεων, όπως και οι συνάδελφοί τους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, έκαναν την Αμερική ασφαλέστερη, με την εκδίωξη απο την εξουσία των τρομοκρατικών καθεστώτων, όπως είπε, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Το μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

    Νωρίτερα, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, γερουσιαστής Τζών Κέρρυ, επισκέφθηκε το μνημείο των απομάχων του Βιετνάμ στην Ουάσινγκτον. Ο φετεινός εορτασμός των ημέρας των Πεσόντων συμπίπτει με τα επίσημα εγκαίνια ενός νέου μνημειου για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ουάσινγκτον.

    [03] Τη Βόρεια Κορέα θα θέσει σαν την υπ αριθμόν ένα προτεραιότητά του εάν εκλεγεί, δηλώνει ο Τζον Κέρυ.

    31 May 2004, 02:15 UTC

    Τζον Κέρρυ

    Ο γερουσιατής Τζον Κέρυ λέει πως η κυβέρνηση Μπους δίνει υπερβολικά μεγάλη έμφαση στο Ιράκ και όχι αρκετή σε άλλα προβληματικά μέρη του κόσμου, όπως η Βόρεια Κορέα. Ο κ. Κέρυ, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δημοκρατικός αντίπαλος του κ. Μπους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λέει πως οι προσπάθειες για τη διευθέτηση της διαμάχης σχετικά με το πυρηνικό οπλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας θα αποτελέσει την κύρια προτεραιότητά του εάν εκλεγεί πρόεδρος. Επίσης επέκρινε τον κ. Μπους για το γεγονός ότι δεν διεξάγει απ ευθείας διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ. Οι δηλώσεις του γερουσιαστή της Μασαχουσέτης περιέχονται σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στις εφημερίδες Νιου Γιορκ Τάϊμς και Ουάσινγκτων Πόουστ.

    [04] Αναρμόδιο δηλώνει δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για την δίκη των υπόπτων τρομοκρατών

    31 May 2004, 17:07 UTC

    Απο την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο

    Τουρκικό δικαστήριο είπε οτι δεν έχει την δικαιοδοσία να δικάσει πολλες υποθέσεις που εκκρεμούν κατά ατόμων που φέρονται οτι είναι μέλη της αλ Κάιντα και που κατηγορούνται οτι συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου, απο τις οποίες σκοτωθηκαν πάνω απο 60 άτομα. Στο ξεκίνημα της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη απεφάνθη οτι οι 69 ύποπτοι για τρομοκρατία, θα πρέπει να δικαστούν απο ένα νέο δικαστήριο,που πρόκειται να δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο δικαστής είπε οτι το ισχύον δικαστικό σύστημα ασφάλειας έχει καταργηθεί με τις πρόσφατες νομικές μεταρρυθμίσεις. Η σημερινή δίκη είναι η πρώτη των υπόπτων για τις επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών, του βρετανικού προξενείου και μίας βρετανικής τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη.

    [05] Έληξε το επεισόδιο της ομηρίας στη Σαουδική Αραβία.

    31 May 2004, 02:03 UTC

    Σαουδάραβες αξιωματούχοι δηλώνουν πως διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των, όπως πιστεύεται, εξτρεμιστών της Αλ Κάϊντα, που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση εναντίον ενός κτιριακού συγκροτήματος στο πετρελαϊκό βιομηχανικό κέντρο Χομπάρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί. Οι Σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στο συγκρότημ νωρίς χθες και απελευθέρωσαν τους ομήρους που κρατούσαν οι ένοπλοι. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε πως οι αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της ομάδας, που είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους του βασιλείου και πως γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των τριών άλλων δραστών. Κάπου 50 άνθρωποι εκρατούντο όμηροι στο κτιριακό συγκρότημα "Όασις", όταν έγινε η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας, 25 ώρες αφότου άρχισε το επεισόδιο. Ανακοίνωση στο Ιντερνετ αναφέρει πως τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση και ορκίζονται πως θα απαλλάξουν την Αραβική χερσόνησο από τους «άπιστους.»

    [06] Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης απειλεί πως θα προβεί ο Αριέλ Σαρόν.

    31 May 2004, 02:11 UTC

    Αριέλ Σαρόν

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, απειλεί πως θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του απολύοντας ορισμένα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που αντιτίθενται στο νέο σχέδιό του για διάλυση των εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας και σε επιλεγμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ο κ. Σαρόν ανακοίνωσε επίσης χθες ότι αναβάλλεται η ψηφοφορία για το αναθεωρημένο σχέδιό του, όταν έγινε σαφές πως το σχέδιο δεν έχει την αναγκαία υποστήριξη για να εγκριθεί. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως η σχετική ψηφοφορία πιθανόν θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το σχέδιο υποστηρίζεται από 11 υπουργούς και χρειάζεται την υποστήριξη ενός ακόμα από τα 23 μέλη του υπουργικού συμβουλίου για να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία .


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 2 June 2004 - 1:18:13 UTC