Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-07-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/07/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εθνικά θέματα
  • [3] Ερευνες για πετρέλαια
  • [4] Αλβανία - Ενοπλοι
  • [5] Τουρκία - ΕΕ
  • [6] Ελβετικές τράπεζες - Ολοκαύτωμα
  • [7] Εξοπλισμοί
  • [8] ΠΓΔΜ
  • [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 23/07/1997 (ΑΠΕ)

    Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπ. Παιδείας, οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γυναίκα δηλητήριο. Παραμένει ασύλληπτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ερωτικά τα κίνητρα της ψυχρής δολοφόνου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τι αλλάζει στα Λύκεια με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Η ΑΥΓΗ: Αδιαφάνεια για 450 δις. Η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή τα οικονομικά της Ολυμπιάδας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρόμικο κύκλωμα στη Δικαιοσύνη. Για 14 χρόνια καθυστερούν δίκες αστυνομικών στο εφετείο της Αθήνας.

    ΕΘΝΟΣ: Το θανάσιμο μυστικό της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με γρήγορους ρυθμούς προχωρεί το παζάρι για το ελληνικό αρχιπέλαγος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ερωτας φονιάς γάζωσε παπά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΛ.ΑΣ με ηρωίνη. Αστυνομικός συνελήφθη να κάνει χρήση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βεντέτα Κλίντον με Ευρώπη για τις αερομεταφορές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Νέο ΙΚΑ δημιουργεί η κυβέρνηση. Δηλώσεις υπουργού Εργασίας.

    Η ΕΣΤΙΑ: Πρόσθετα έσοδα 800 δις αναζητεί η κυβέρνησις με νέους φόρους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στις παραλίες επωάζεται η νέα οικονομική πολιτική. Συντροφιά με ογκώδεις φακέλους οι υπουργοί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εμποροι: ναι στο 35άωρο με μείωση αποδοχών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δαμάσαμε το Εϊτζ και στην Ελλάδα.

    ΝΙΚΗ: Ανταρσία στη ΝΔ. Τέσσερις "μαχαιριές" κατά Κωστάκη στη Βουλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεπουλάνε και τα κοιτάσματα πετρελαίου.

    [2] Εθνικά θέματα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν χθες σε ένα ιδιαίτερης σημασίας 'άνοιγμα' προς την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο πρέπει να συνδυασθεί με την προσπάθεια που έχουν αναλάβει για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - και απο το προσεχές φθινόπωρο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα - κ. Νίκολας Μπέρνς, χαρακτήρισε 'ιδιαίτερα ισχυρό', τον Ελληνα πρωθυπουργό και τόνισε οτι οι ΗΠΑ σέβονται ιδιαίτερα τον κ. Κ. Σημίτη και τον Θ. Πάγκαλο. Ο κ. Μπέρνς υπογράμμισε οτι "ο κ. Σημίτης έχει ένα σαφές όραμα για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο", προσθέτοντας οτι οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ είναι εξαιρετικές και θα επιτρέψουν την επίτευξη προόδου "κατά τρόπο που δεν έχει σημειωθεί στο παρελθόν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "οι αμερικανοί έχουν αφήσει στην απόλυτη δικαιοδοσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το χειρισμό των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού, με στόχο να εμπλακούν αμέσως μετά την ανακήρυξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα προέλθει απο τις εκλογές του Φεβρουαρίου 1998. Στόχος των Αμερικανών με τη βοήθεια και των Βρετανών είναι μαζί με το Κυπριακό να προωθηθεί και η συνολική λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Οπως ανέφεραν έγκυρες διπλωματικές πηγές. Αμερικανοί και Βρετανοί έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο λύσης, που θα διαλαμβάνει πέραν των προτάσεων για διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο, το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και τη σταδιακή επίλυση του Κυπριακού".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει οτι "το δεύτερον βήμα της ελληνοτουρκικής 'προσεγγίσεως' μετά την συμφωνίαν της Μαδρίτης και κατόπιν, προφανώς πιέσεων τόσον της αμερικανικής πλευράς όσον και της λουξεμβουργιανής προεδρίας της ΕΕ θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα η συνάντησις των Τούρκων και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων η οποίαCημειωτέον- αρχικώς απεκλείετο απο ελληνικής πλευράς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "με επιστολές προωθείται μετά το κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης η 'προσέγγισις' Αθηνών και Αγκύρας. Ηδη οι δύο πρωτεύουσες... πρωτοκολλούν τα πρώτα εισερχόμενα και εξερχόμενα. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης απέστειλε όπως απεκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντητική επιστολή Μεσ. Γιλμάζ (που ήδη μας είχε ταχυδρομήσει όπως και στις λοιπές χωρες-μελη της ΕΕ αίτησι επιταχύνσεως των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας) για της οποίας ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν απορρίπτει βεβαίως την ανάγκη 'Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού' της γείτονος αλλά της ζητά να τηρήση τις γνωστές προϋποθέσεις. Παραλλήλως οι εμπειρογνώμονες της ελληνικής πλευράς έχουν λάβει κείμενο θέσεων των Τούρκων συναδέλφων τους που κατά τις επίσημες δηλώσεις δεν κομίζει τίποτα το καινούργιο, ενώ αντιμετωπίζεται σοβαρά η πιθανότης κοινής συναντήσεως των "επιτροπών".

    Η ΝΙΚΗ με τίτλο "Ντουγρού για μοίρασμα της υφαλοκρηπίδας μας" γράφει οτι "κυβερνητικοί κύκλοι προσδιόριζαν τη συνάντηση εντός του Αυγούστου τονίζοντας οτι οι συνθήκες στην Αγκυρα μοιάζουν ώριμες για να γίνει μια δήλωση για τα Ιμια. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν οτι η δήλωση αυτή αναμένεται σύντομα θα διευκρινίζει οτι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας και οτι θα αναλάβει πρωτοβουλία παραπομπής του θέματος των βραχονησίδων στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία, Μανώλης Χριστοφίδης απεκάλυψε χθες οτι η ελληνική πλευρά είχε πληροφορίες οτι οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να ματαιώσουν το δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό (θα γίνει στο Μοντρέ της Ελβετίας) και σ'αυτό ακριβώς στόχευε η κοινή διακήρυξη Ετσεβίτ-Ντενκτάς. Ο ψύχραιμος όμως τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η ελληνική ηγεσία κατέστησε τους τουρκικούς στόχους ανέφικτους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε έντονες παραστάσεις προς τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τους αγγλοαμερικανούς για την κοινή διακήρυξη Τουρκίας-ψευδοκράτους που προνοεί μερική ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία. Οι παραστάσεις αφορούν επίσης τις προκλητικές δηλώσεις Ετζεβίτ-Ντενκτάς, τον κατάπλου στην Κερύνεια έξι πολεμικών σκαφών και την παραβίαση του εναέριου χώρου της Κύπρου απο τρία στρατιωτικά αεροσκάφη και τρία στρατιωτικά ελικόπτερα. Την κατάσταση που δημιουργείται απο την κοινή διακήρυξη και τις άλλες σοβαρές τουρκικές προκλήσεις θα μελετήσει το Εθνικό Συμβούλιο στη συνεδρία του αύριο Πέμπτη. Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς είχε χθες ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Γούσταβ Φεϊσέλ. Μετά τη συνάντησή του με τον Κληρίδη ο αμερικανός δήλωσε οτι η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς θα γίνει στην κατοικία του το επόμενο δεκαήμερο".

    [3] Ερευνες για πετρέλαια

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "υπογράφτηκαν οι συμβάσεις μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ομίλου βρετανικών και αμερικανικών εταιριών για έρευνα πετρελαίου σε 11.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το ελληνικό δημόσιο δικαιούται το 12% του κοιτάσματος που θα ανακαλυφθεί, ενώ θα εισπράξει, συνολικά το 60% των εσόδων του αναδόχου (λόγω φόρων και επιβαρύνσεων). Η ελάχιστη επένδυση για τις έρευνες στα Ιωάννινα ορίζεται σε 20 εκ. δολ. και αφορά χρονικά διάρκεια έξι ετών και στην περιοχή ΒΔ Πελοποννήσου 17 εκ. δολ. και διάρκεια τέσσερα έτη. Ο επόμενος γύρος παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, θα γίνει μετά δύο χρόνια και δεν είμαστε απο τώρα σε θέση να γνωρίζουμε τις τοποθεσίες ώστε να τις προκαθορίσουμε".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "στις ξένες πολυεθνικές παραδίδει, τώρα και τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προκύπτει απο τις συμβάσεις μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας των εταιριών Enterprise Oil Ltd, Union Texas (Transnational) Ltd και MOL Ltd, που υπέγραψε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Με τις συμβάσεις αυτές- που θυμίζουν άλλες εποχές - η ελληνική κυβέρνηση δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα στις παραπάνω πολυεθνικές να ερευνούν και να εκμεταλλεύονται τους υδρογονάνθρακες (που θα εντοπίσουν) στα Γιάννενα και τη ΒΔ Πελοπόννησο ενώ ανάλογες συμφωνίες θα υπάρξουν και για άλλες περιοχές της χώρας".

    [4] Αλβανία - Ενοπλοι

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "σε εφαρμογή άρχισε ήδη να τίθεται το κυβερνητικό σχέδιο για αποτελεσματικότερη φύλαξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου αλλά και προστασίας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών απο τις συμμορίες των Αλβανών κακοποιών η κυβέρνηση, δίνοντας προτεραιότητα στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας. Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Φ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε στους τοπικούς φορείς οτι έχει ήδη ληφθεί σχετική κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απο σήμερα κιόλας αναπτύσσονται στην περιοχή άντρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού (καταδρομείς) με μοναδική αποστολή την επισταμένη φύλαξη των συνόρων και την προστασία των κατοίκων των ακριτικών χωριών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "στα χέρια της αλβανικής Μαφίας βρίσκονται πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς απο την Κυριακή, οι οποίοι εκλάπησαν απο ένα οχυρό κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες απο στρατιωτικές πηγές, απο τη Μεραρχία Λαμπέρια άγνωστοι το πρωί της Κυριακής έσπασαν τη σιδερένια πόρτα της υπόγειας σήραγγας στην οποία ήταν τοποθετημένοι 40 πύραυλοι εδάφους-εδάφους και πήραν τους 15 μαζί με τις βάσεις τους, τους μηχανισμούς πυροδότησης και τους μηχανισμούς εντοπισμού του στόχου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "στη νομιμοποίηση περιορισμένου αριθμού αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, υπο αυστηρές προϋποθέσεις αλλά και μεταναστών προερχόμενων απο όμορες χώρες, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων".

    [5] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "μνημόνιο με σειρά απαιτήσεων που αρχίζουν απο την υποψηφιότητα ένταξης και φθάνουν μέχρι τη συμμετοχή της Αγκυρας στον 'πακτωλό' των 15 τρις δραχμών, που θα μοιραστούν στις 11 υποψήφιες χώρες, έθεσε χθες στις Βρυξέλλες στον αρμόδιο επίτροπο Χάνς Βάν ντεν Μπρούκ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζέμ. Επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις περί πιέσεων στους κοινοτικούς και εκμεταλλευόμενη την παθητική αν όχι υποβοηθητική στάση της κυβέρνησης Σημίτη, η Αγκυρα έθεσε χθες θέμα γενικής αναβάθμισης πολιτικής και κυρίως οικονομικής των σχέσεών της με την ΕΕ".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "στην επιλογή της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας της Τελωνειακής Ενωσης, εφόσον η Ευρώπη δεν δώσει σαφή ενταξιακή προοπτική στην Τουρκία, φαίνεται να καταλήγει η Αγκυρα κατά τα σχετικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου".

    [6] Ελβετικές τράπεζες - Ολοκαύτωμα

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "εγκαταλείποντας την παραδοσιακή αρχή του τραπεζικού απορρήτου, η Ενωση Ελβετών Τραπεζιτών δημοσιεύει σήμερα πολυσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε πολλές εφημερίδες του κόσμου, με τον κατάλογο όλων των γνωστών ακινητοποιημένων λογαριασμών θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που ανοίχτηκαν απο την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιζώντας δικαιούχοι λογαριασμών, ή οι κληρονόμοι τους, καλούνται να δηλώσεις τις απαιτήσεις που μπορεί να έχουν απο τις ελβετικές τράπεζες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και τα ονόματα Ελλήνων, τα οποία μεταξύ άλλων είναι τα ακόλουθα: Αντωνιάδης Ευθύμιος, Μπράουν, Νικολόπουλος Γεώργιος, Νικολόπουλος Νίκος, Ταβουλάρης Κυριάκος, Χριστογιαννάκη Ιφιγένεια και Μπράουν".

    [7] Εξοπλισμοί

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "εκσυγχρονίζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις μέχρι το 2000. Ηδη η νέα δομή του Στρατού Ξηράς θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 1998. Ο υπουργός Εθν. Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος ενημέρωσε χθες σχετικά, κεκλεισμένων των θυρών, την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής παρουσία του αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α. εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Στις νέες δομές περιλαμβάνονται: η μετατροπή του β' σώματος Στρατού σε Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, με δυνατότητα επέμβασης σε οποιοδήποτε σημείο. Για το Πολεμικό Ναυτικό η μεταφορά ενισχύσεων για την αντιμετώπιση 'θερμών επεισοδίων' με μεγάλα ταχυκίνητα σκάφη ικανής δύναμης οπουδήποτε χρειαστεί. Για την πολεμική αεροπορία αεροσκάφη 3ης και 4ης γενιάς καταστολής αεράμυνας, αύξηση αντιαεροπορικής ικανότητας και ενίσχυση αερομεταφορικής ικανότητας".

    [8] ΠΓΔΜ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η τριπλή ονομασία όπως όλα δείχνουν θα είναι η οριστική λύση του Σκοπιανού που αναμένεται το φθινόπωρο (ίσως το Σεπτέμβριο) με απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε στους "New York Times": "να απαλλαγούμε απο αυτό το πρόβλημα γιατί δεν έχει ουσία". Οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων, θα διαπιστώσουν το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών τον Αύγουστο στη Ν. Υόρκη υπο τον Σάιρους Βάνς. Το θέμα θα παραπεμφθεί στο ΣΑ το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει την ονομασία. Η απόφαση που αναμένεται μετά απο όλες τις επίσημες και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις είναι η τριπλή ονομασία. Η ονομασία που υπάρχει στο τραπέζι είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκοπια". Αυτή θα είναι η επίσημη ονομασία. Τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν σκέτο το "Μακεδονία" και η Ελλάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί την ονομασία Σκόπια, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Κίρο Γκλιγκόροφ".

    [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 23/07/1997 (ΑΠΕ)

    Tα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: η χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου, η άνοδος του δολαρίου, η αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και η πορεία εκτέλεσης των μεγάλων έργων.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Πηγή πληθωριστικών πιέσεων το δολάριο - Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το δολάριο στην Αθήνα".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σημίτης-Παπαντωνίου για τους άξονες της οικονομικής πολιτικής του '98: Πολλά 'εργαλεία', όχι νέοι φόροι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεταφέρονται σε νέα έργα 500 δισ. δρχ. - Εως 31 Ιουλίου οι τελικές εισηγήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανησυχία από την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης _ημαντική υπέρβαση από τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ορίστηκαν οι συντεταγμένες της οικονομικής πολιτικής το '98: Πληθωρισμός κάτω του 3% - Αυξήσεις μέχρι 4%".

    [10] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου, το κύριο βάρος της πολιτικής, θα πέσει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού με στόχο να μειωθεί κάτω από 3%, από 5,2%-5,3%, που εκτιμάται ότι θα κλείσει φέτος. Προς το στόχο αυτό, θα συγκλίνουν όλες οι επιμέρους πολιτικές και ειδικότερα η εισοδηματική με αυξήσεις έως 4%, η συναλλαγματική, η νομισματική και η φορολογική".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02g run on Wednesday, 23 July 1997 - 15:06:03 UTC