Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 19 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/03/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οι εξελίξεις στην Αλβανία
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Νέα Δημοκρατία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΔΕΚΟ - Επιλογή διευθ. συμβούλων

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 18/03/1997 (ΑΠΕ)

    Οι εξελίξεις στην Αλβανία, οι προσυνεδριακές διεργασίες στη ΝΔ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα "κουκιά" που θα βγάλουν τον αρχηγό στη ΝΔ. Ολα τα ονόματα των συνέδρων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νόμος καταστροφή βγάζει άχρηστα τα μικρά οικόπεδα.

    Η ΑΥΓΗ: Τελεσίγραφο για Μπερίσα. Οι εξεγερμένοι απαιτούν να παραιτηθεί ως την Πέμπτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τίρανα καλούν Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Φίνο ζητά απο την Ελλάδα να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του στρατού.

    ΕΘΝΟΣ: Ρουσφέτια πνίγουν το ΙΚΑ. Καταγγελία - σοκ απο το διοικητή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τρεις μέρες πριν το συνέδριο οι τρεις αγκομαχούν γιατί βρίσκουν τα κυβικά τους λιγότερα απο του Μίλτου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Που πήγαν τα 7 δις κύριε Μητσοτάκη; Πως μετατράπηκε απο τον φτωχότερο άνθρωπο σε βαθύπλουτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρωσική ρουλέτα με το συνέδριο της ΝΔ. Η απειλή της διάσπασης στο παιχνίδι με τα κουκιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μάθημα 1ον ώρες και χρήμα. Τα σχολεία άνοιξαν οι καθηγητές μπροστά σε πρόβλημα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυτοσχεδιάζουν οι υπουργοί, ενώ στα σπαρασσόμενα Βαλκάνια απειλούνται ύψιστα εθνικά συμφέροντα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απεργίες σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Δεν αποδέχονται το πλαφόν 7% οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκρυβαν τα σκάφη 6.909 ιδιοκτήτες. Λίστα με ονόματα στις εφορίες.

    ΝΙΚΗ: Το χαρτί της διάσπασης έβγαλε ο Μητσοτάκης. Εκβιαστικό δίλημμα στο παραπέντε του συνεδρίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εγκλημα "εκ προ μελέτης". Οργισμένο ποτάμι η διαδήλωση χθες στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [2] Οι εξελίξεις στην Αλβανία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα αποτελεί το κάλεσμα που απηύθυναν τα Τίρανα στην Αθήνα για βοήθεια σ'όλους τους τομείς ακόμα και για την ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας. Απ'τη δυνατότητα της παρέμβασης στην Αλβανία, θα κριθεί η θέση της Ελλάδας στο βαλκανικό χώρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο... 'ελληνικός δάκτυλος' που ευφάνταστα πλην περίεργα και πανομοιότυπα δημοσιεύματα δύο τουλάχιστον ιταλικών εφημερίδων 'αποκάλυπταν' την περασμένη εβδομάδα και διέψευσε η Αθήνα αναπαράγονται διανθισμένα με ύποπτης προέλευσης 'πληροφορίες' και 'ανησυχίες' απο τον ισλαμικό και εθνικιστικό κυρίως τουρκικό τύπο. Με 'βρώμικα σχέδια', 'μεγάλη ιδέα', 'ελληνικές διεκδικήσεις' και 'δραστηριότητες των πολεμοκαπήλων' επικίνδυνα αντανακλαστικά οι χθεσινές 'Τουρκιέ' και 'Ζαμάν' στους αναγνώστες τους. Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εγινε αυτό που ήθελε η Αθήνα: η Αλβανία διαιρέθηκε στα δύο" και με υπότιτλο "Η Ελλάδα που μετέτρεψε τα Βαλκάνια σε λίμνη αίματος με τη 'Μεγάλη Ιδέα' και επιδιώκει να αναμίξει και την Τουρκία σ'αυτό το βρώμικο σχέδιο είχε επιτυχία στην Αλβανία, η εθνικοϊσλαμική Τουρκιέ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μηχανογραφεί ποικιλοτρόπως για να ενσωματώσει στα εδάφη της το νότιο τμήμα της Αλβανίας που αποτελεί το μισό της χώρας'.

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με μισόλογα και ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ιταλίας η ελληνική κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της τάχθηκε υπέρ της παραιτήσεως του Σ. Μπερίσα "εάν πρόκειται με την παραίτησή του να υπάρξουν ευνοϊκότερες εξελίξεις" ενώ ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφθεί σήμερα το Αργυρόκαστρο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης. Ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος πιο διστακτικός χαρακτήρισε 'εξαιρετικά θετικό' και μόνο το ότι ο Αλβανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν ηττηθεί το κόμμα του στις εκλογές".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρενέβη χθες προκειμένου να δώσει τέλος στην 'επικίνδυνη' κόντρα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας με αφορμή τους χειρισμούς και τις εκτιμήσεις για το Αλβανικό. Η σύγκρουση υποδαυλιζόταν τις τελευταίες μέρες απο διαρροές, αλλά και επίσημες δηλώσεις οι οποίες ξεπερνούσαν τα πλαίσια μιας 'υγιούς' αντιπαράθεσης μεταξύ δύο στελεχών της κυβέρνησης, δημιουργώντας ουσιαστικά εικόνα πλήρους διάστασης στους κόλπους της κυβερνητικής πολιτικής γεγονός που στην πραγματικότητα δεν ήταν ακριβές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι "ο μόνος τρόπος επίλυσης της αλβανικής κρίσης είναι η πολιτική λύση. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είδους πολιτική λύση μπορεί να υπάρξει, αν αυτή επιβληθεί με το βάρος της επέμβασης ή της απειλής επέμβασης απο το Διεθνή Παράγοντα. Η ελληνική κυβέρνηση, πρωτοστατεί στις διεργασίες για την προετοιμασία της διεθνούς -στρατιωτικής- παρέμβασης, έστω κι αν εμφανίζονται κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις απο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Οι διαφορές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της πολιτικής που έχει διαμορφώσει η Αθήνα απέναντι στις εξελίξεις στην Αλβανία, καθώς κανένα απο τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχει εκφράσει δημόσια την αντίρρησή του ή τις επιφυλάξεις του για την ελληνική συμμετοχή σε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη αστυνομικού χαρακτήρα".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "το ελληνικό συμφέρον και την επιθυμία να έχει η χώρα μας "μια καλή σχέση με την Τουρκία" επισημαίνει με κάθε ευκαιρία η Αθήνα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, που οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ διατυπώνουν απόψεις για αποκλεισμό για αποκλεισμό μιας τουρκικής πορείας προς το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Σχετική αναφορά έκανε χθες και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απευθυνόμενος σε ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφους, ξένων μέσων ενημέρωσης, που επισκέπτονται την Ελλάδα την περίοδο αυτή".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "τα επεκτατικά σχέδια της Αγκυρας για διχοτόμηση του Αιγαίου, κατήγγειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιθυμούν μέχρι και... ανταλλαγή πληθυσμού στα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με ομογενείς δημοσιογράφους που φιλοξενούνται στη χώρα μας απο το υπουργείο Τύπου ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι το στρατιωτικό - διπλωματικό κατεστημένο της Τουρκίας απεργάζεται δύο σενάρια όσον αφορά το Αιγαίο. Το "μέγιστο" κατά τον κ. Πάγκαλο προβλέπει να περιέλθουν όλα τα νησιά του Αιγαίου στην τουρκική κυριαρχία και να ακολουθήσει ανταλλαγή πληθυσμών. Το "ελάχιστο" προβλέπει να παραμείνουν τα νησιά ελληνικά, με μια μικρή αιγιαλίτιδα ζώνη μέσα όμως σε μια "τουρκική θάλασσα" όπως φιλοδοξεί η Αγκυρα να καταστήσει το Αιγαίο. Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τα σχέδια αυτά είναι εξωφρενικά και καταδικασμένα σε αποτυχία, ενώ για μια ακόμη φορά στηλίτευσε την φιλοτουρκική στάση των Αμερικανών και των Γερμανών, τονίζοντας οτι ιδιαιτέρως οι τελευταίοι, στο πλαίσιο μιας 'αταβιστικής' αντίληψης της ιστορίας δεν υπολογίζουν την Ελλάδα".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "νέα κρίση στις σχέσεις Αθηνών και Βόννης φαίνεται να προκαλεί η δημόσια επίθεση του υπουργού Εξωτερικών κ. Πάγκαλου εναντίον της Γερμανίας την οποία κατηγόρησε ότι καθορίζει την πολιτική της συμπεριφορά σήμερα με βάση τις συμμαχίες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ειδικότερα ο κ. Θ. Πάγκαλος σε ομιλία του προς τους ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφους στο Ζάππειο είπε επί του θέματος τα εξής: "οι Γερμανοί αγαπούν τους Κροάτες μέχρι τρέλας αγαπούν τους Σλοβένους γιατί αυτοί είναι λαοί που συνεργάστηκαν μαζί τους στον Δεύτερο και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αγαπούν επίσης τους Τούρκους, πιστεύω για ανάλογους λόγους. Είναι λογικό στο πλαίσιο μιας αταβιστικής αντιλήψεως της ιστορίας, όταν οι αναμνήσεις ξανάρχονται στο προσκήνιο να μην αγαπούν τους Ελληνες".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "επίθεση στη Γερμανία και στις ΗΠΑ έκανε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος κατηγορώντας τες ότι ενθαρρύνουν με τη στάση τους την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Υποστήριξε οτι η Γερμανία αγαπάει την Κροατία και τη Σλοβενία γιατί συνεργάστηκαν μαζί της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό ίσως να αγαπούν και την Τουρκία, είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι είναι φυσικό να μην έχουν καλές αναμνήσεις απο τους Ελληνες. Ακόμη ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία έχει συγκεκριμένα σχέδια κατά της Ελλάδας. Οχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διοίκησης κατοικημένων ελληνικών περιοχών. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η τουρκική πλευρά θέλει να βάλει μια γραμμή στο μέσο του Αιγαίου. Εχει δύο στόχους η Αγκυρα, είπε ο Ελληνας υπουργός. Εναν μαξιμαλιστικό: όλα τα νησιά να γίνουν τουρκικά, εκτός απο τις Κυκλάδες, με στόχο μια ανταλλαγή πληθυσμών. Εναν μίνιμουμ στόχο: τα ελληνικά νησιά να μείνουν ελληνικά μέσα σε τουρκική θάλασσα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι οι Τούρκοι έχουν καταρτίσει "σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος κατήγγειλε την ύπαρξη τουρκικού σχεδίου διχοτόμησης του Αιγαίου και κατάληψης ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο το τουρκικό και διπλωματικό κατεστημένο έχει καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο απορρέει και απο τον τρόπο σχεδιασμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τον τρόπο διοίκησης των κατεχομένων εδαφών στην Κύπρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο υπουργείο Εξωτερικών το σχέδιο καταρτίζεται απο δύο σενάρια".

    [4] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "Λευκωσία και Αθήνα φέρονται ικανοποιημένες για την επαναβεβαίωση απο το άτυπο συμβούλιο των "15" ΥΠΕΞ της απόφασης της 6ης Μαρτίου 1995 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ένα εξάμηνο μετά το πέρας των εργασιών της Διακυβερνητικής. Οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων Δη. Ρέππας και Γιαν. Κασσουλίδης χαρακτήρισαν θετικό αυτό το αποτέλεσμα, κυρίως δε τη διευκρίνιση οτι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία και αποσαφηνίζει τις δημιουργηθείσες τελευταία "παρερμηνείες" και "παρεξηγήσεις". Στο πλαίσιο αυτό, Αθήνα και Λευκωσία θεωρούν οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαμόρφωση κοινά αποδεκτού κειμένου μέσα απο τη σχετική διαδικασία του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσώπων (ΚΟΡΕΠΕΡ), ώστε να προχωρήσει ο διαρθρωμένος διάλογος Κύπρου - Κοινότητας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών Γούσταβ Φεϊσέλ αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία εντατικές διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν οτι οι Αγγλοι επιδιώκουν να μεταθέσουν το βάρος λύσης του Κυπριακού σε κοινές επιτροπές, οι οποίες να επεξεργάζονται τα διάφορα θέματα που θα συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται τα θέματα ουσία να παραπεμφθούν σε κοινές επιτροπές, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το Κυπριακό θα περιπλεκόταν σε ατέρμονες συνομιλίες που θα διαρκούσαν για πολλά χρόνια".

    [5] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "λίγα μόλις 24ωρα πριν απο την έναρξη του συνεδρίου και την εκλογή νέου αρχηγού και στη Νέα Δημοκρατία η λέξη "διάσπαση" ακούγεται ολοένα και συχνότερα. Τις περισσότερες φορές δεν αντικατοπτρίζει έναν ιδιαίτερα ορατό κίνδυνο αλλά κάποιες κινήσεις τακτικής υποψηφίων ή υποστηρικτών τους. Εντούτοις αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως τα πνεύματα οξύνονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις αυξάνονται και κανένας απο τους υποψηφίους δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για νίκη".

    Την κατηγορηματική θέση οτι "ουδείς μέσα στη ΝΔ επιδιώκει τη διάσπασή της" εκφράζει στη συνέντευξή της στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ λίγα 24ωρα πριν απο το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία όμως διευκρινίζει οτι είναι υπαρκτό το πολιτικό πρόβλημα στην παράταξη και συγκεκριμένα "το εάν θα μας ακολουθήσουν οι οπαδοί εάν δεν ανταποκριθούμε στις δικές τους ελπίδες, προτιμήσεις και ανάγκες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "προφίλ 'εθνικού ηγέτη' επιχείρησε να εμφανίσει χθες ο Μιλτ. Εβερτ τρία 24ωρα πριν απο το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ. Με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤΕΝΑ" αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα για τις εσωκομματικές εξελίξεις υποστηρίζοντας οτι 'η εσωστρέφεια έχει οδηγήσει τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία' και επέλεξε να μιλήσει μόνο για τα εθνικά θέματα".

    Κατά το ΕΘΝΟΣ "με το όπλα παρά πόδα βρίσκονται οι "4" υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ τρία 24ωρα πριν απο την εκλογή νέου αρχηγού. Στο προσκήνιο οι "4" ασχολούνται με δηλώσεις συνεντεύξεις και επαφές ενώ στο παρασκήνιο με χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη, αιφνιδιασμούς των αντιπάλων και μάζεμα 'κουκιών'. Ο κ. Εβερτ είναι ο μόνος που δημοσίως αποφεύγει να μιλήσει για το Συνέδριο και την υποψηφιότητά του και με κινήσεις όπως η προχθεσινή επίσκεψη στην Αλβανία και η σημερινή του επίσκεψη στον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα επιχειρεί να δείξει οτι τον απασχολεί ο θεσμικός του ρόλος και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο "Ενταση λίγο πριν το Συνέδριο" αναφέρει οτι "ανεβαίνουν οι τόνοι στη ΝΔ τρεις ημέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου και την εκλογή του νέου αρχηγού. Νέος κύκλος έντασης άνοιξε τα τελευταία 24ωρα με τη δημοσίευση αντικρουόμενων δημοσκοπήσεων αλλά και τις δηλώσεις στελεχών που ξαφνικά έμμεσα ή άμεσα φέρνουν στο προσκήνιο το φάσμα της διάσπασης συνοδευόμενο απο διλήμματα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου".

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, Ελλάδα, 18/03/1997 (ΑΠΕ)

    Η διαδικασία επιλογής διευθ. συμβούλων στις ΔΕΚΟ, η πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης για τα Βαλκάνια και τα στοιχεία για την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών "Δεν απορροφήσαμε 1.700 δισ. από την Ε.Ε. "Τσεκ απ" για την πορεία των κοινοτικών πόρων".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιμονή στη "βαλκανική εκστρατεία"από την υπουργό Ανάπτυξης. Με συντονισμό της ιδιωτικής και δημόσιας επιχειρηματικής κοινωνίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στροφή επενδυτών σε σύνθετα προϊόντα. Νέος πονοκέφαλος, τώρα από τα χαμηλά επιτόκια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μάνατζερ από την αγορά σε δέκα ΔΕΚΟ. Μέχρι το καλοκαίρι η διαδικασία επιλογής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : "Στο στόχαστρο των Αμερικάνων επιχειρηματιών η Ν.Α. Ευρώπη. 'Κρίσεις κάθαρσης' θεωρούν οι επιχειρηματίες τις αναφλέξεις στην περιοχή".

    [7] ΔΕΚΟ - Επιλογή διευθ. συμβούλων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "προκηρύσσονται μέσα στην εβδομάδα οι θέσεις των διευθυνόντων συμβούλων σε περισσότερες από 10 ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων η Ολυμπιακή Αεροπορία, η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΕ, η ΔΕΘ, ΟΑΣΑ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΟΑΣΘ και ΕΗΣ αλλά όχι και του ΟΤΕ, όπου η επαναπροκήρυξη θα γίνει περί το τέλος του έτους το νωρίτερο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02c run on Tuesday, 18 March 1997 - 15:33:11 UTC