Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 19 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-11-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Ελλάδα - ΠΓΔΜ
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Ναυτική τραγωδία
  • [6] Βαλκάνια - Εκθεση
  • [7] Επιστολή Πάγκαλου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1996 (ΑΠΕ)

    Η σύγκρουση του οχηματαγωγού "Σαμαινα" με την πυραυλάκατο "Κωστάκος" ανοιχτά της Σάμου, οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι από τους βασικούς άξονες της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρίχνουν τον Εβερτ και οι δικοί του. Τον 'αδειάζει' και ο Κεφαλογιάννης. Και ο Σουφλιάς υπέρ των υπογραφών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πένθος στο ναυτικό μας. Ακατανόητη τραγωδία - Τέσσερις αγνοούμενοι".

    Η ΑΥΓΗ: "Ανεξέλεγκτη η κρίση στη ΝΔ. Ασφυκτικές πιέσεις για παραίτηση Εβερτ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φεύγουν στο εξωτερικό Μιμή και Λιβανός πριν ανοίξουν οι μυστικοί λογαριασμοί".

    ΕΘΝΟΣ: "Το μοιραίο λάθος. Ολονύκτιο θρίλερ στα παγωμένα νερά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Επιστροφή του γηραιού κυρίου. Στον Καραμανλή ψάχνουν τώρα την σωτηρία της ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βυθίζεται" το στράτευμα. Δεύτερη τραγωδία μετά την τρομοκρατική νύχτα των Ιμια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διάλογος οκτώ κορυφαίων στη ΝΔ. Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Θετικός ο Εβερτ, αρνητικός ο Ψηλός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Εγκλημα στα τυφλά. Χάθηκαν 4 στην πιο παράλογη ναυτική τραγωδία".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Διάσπαση στη Νέα Δημοκρατία φέρνουν οι διαγραφές. Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Εβερτ και τριών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αδόκητη απώλεια πυραυλακάτου. Ερωτηματικά για τα αίτια της σύγκρουσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο βυθό έξω από το Βαθύ η πυραυλάκατος 'Κωστάκος' μετά από σύγκρουση με το "Σάμαινα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σοκ και οργή για τη νέα τραγωδία. Ανεξήγητος ο εμβολισμός του πολεμικού".

    ΝΙΚΗ: "Καμουφλάζ ευθυνών. Αλληλοκατηγορίες ΥΕΘΑ-ΥΕΝ για την τυφλή σύγκρουση φέρυ μπόουτ με πυραυλάκατο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπόλογοι στο λαό για την τραγωδία. Σύγκρουση επιβατηγού πλοίου με πυραυλάκατο".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    "Η Τουρκία 'ως η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα' πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα για να βοηθήσει στην άμβλυνση της εντάσεως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε στη 'Μιλιέτ", ο επικεφαλής της Επιτροπής Αμυντικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ στρατηγός Κλάους Νάουμαν", αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασαν οι Τούρκοι. Δύο τουρκικά F-16, που απογειώθηκαν από τουρκική βάση πέταξαν χθες πάνω από την Κάρπαθο και αφού παραβίασαν τόσο τον ελληνικό, όσο και τον κυπριακό εναέριο χώρο προσγειώθηκαν στη συνέχεια στην κατεχόμενη Κύπρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "με συνεχείς παραβιάσεις του ΦΙΡ Αθηνών κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων 'Παρμενίων '96', ενώ ξεκίνησαν και οι τουρκικές ασκήσεις 'Αποφασιστικότητα '96' και 'Ταύρος '96' στο κατεχόμενο μέρος της Β. Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα πάνω από 12 σχηματισμοί τουρκικών F-16 και 'Φάντομς' παραβίασαν όλη την ημέρα το ΦΙΡ Αθηνών. Η επιχειρούμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Αγκυρας προβληματίζει έντονα τους επιτελείς στο Πεντάγωνο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "αποφασισμένες να καταστήσουν τη χώρα τους στρατιωτική υπερδύναμη στην ευρύτερη περιοχή, οι στρατιωτικές αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν εξοπλιστικό πρόγραμμα -'μαμούθ' για την επόμενη τριακονταετία ύψους 150 δις δολαρίων, ενώ μόνο για το 1997, θα διατεθούν περισσότερα από 3 δις δολάρια για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται η απόκτηση 640 σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών, 750 ελικοπτέρων διαφόρων τύπων και 14 υπερσύγχρονων φρεγατών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "μέχρι το τέλος Απριλίου του 1998 η Τουρκία θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο και καταστροφικό όπλο που ακούει στο όνομα πύραυλοι ATACMS. Πρόσφατα η αμερικανική εταιρία Locheed Martin υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για την αγορά 72 πυραύλων ATACMS, συνολικού κόστους 47,9 εκατομμυρίων δολαρίων".

    [3] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "ένας νέος κύκλος διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων αρχίζει αύριο στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπως προβλέπει η Ενδιάμεση Συμφωνία, που υπόγραψαν οι δύο χώρες. Αναμένεται η συνάντηση αυτή των διαπραγματευτών, να είναι και η αποφασιστική".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κ. Σημίτη, θα επιθυμούσε να έχει ο πρόεδρος των Σκοπίων, Κ. Γκλιγκόροφ, πριν από το τέλος του χρόνου. Την πρόθεσή του - που δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να λάβει και τη μορφή επίσημης πρόσκλησης - αποκάλυψαν άριστες πηγές των Σκοπίων στα ΝΕΑ μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση του Σκοπιανού προέδρου το Σάββατο με τον επίτροπο κ. Χρήστο Παπουτσή- πρώτο Ελληνα πολιτικό, έστω με ευρωπαϊκή ιδιότητα, που είχε επίσημες συνομιλίες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ με σχεδόν ολόκληρη την ηγεσία των Σκοπίων. Τον σαφή προσανατολισμό του Κίρο Γκλιγκόροφ υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων της FYROM με την Ελλάδα, η οποία αναγνωρίσθηκε ως το "φυσικό σύνορο" των Βαλκανίων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβεβαίωσε και το περιβάλλον του κ. Παπουτσή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "κλίμα αμοιβαίας προσέγγισης επικρατεί στις ελληνοσκοπιανές σχέσεις και ειδικότερα στην πτυχή που αφορά το θέμα του ονόματος ενώ αύριο επαναλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη οι απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, παρουσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Σ. Βάνς. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνουν, τόσο η πρόσκληση που απηύθυνε ο Κ. Γκλιγκόροφ προς την Ελλάδα να τεθεί επικεφαλής πρωτοβουλίας για την οικονομική συνεργασία στα Βαλκάνια, όσο και οι πληροφορίες από τα Ηνωμένα Εθνη που επιμένουν ότι τα χρονικά όρια για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος έχουν στενέψει και σύντομα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις".

    "Για άλλα 6 χρόνια θα διεξάγονται συνομιλίες σχετικά με την ελληνοσκοπιανή διένεξη για το θέμα του ονόματος σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας 'Νόβα Μακεντόνια', που αναφέρεται η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο οποίο κατηγορούνται επίσης οι Ελληνες ότι κατασκευάζουν για το θέμα αυτό διάφορα σενάρια ανάλογα με τις επιθυμίες τους".

    [4] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού έθεσε ως στόχο της ελλαδικής αποστολής στη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Χρ. Ροζάκης μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο Γλ. Κληρίδη. Το περιεχόμενο των συνομιλιών πάντως (όπως είχε δηλώσεις προ ημερών ο κ. Γ. Κασουλίδης) θα παραμείνει απόρρητο λόγω της 'λεπτής φάσης' του Κυπριακού, ενώ χθες έγινε γνωστό από τη Λευκωσία ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθεί την Αθήνα σύντομα ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "καθοριστικής σημασίας για τη στάση που θα τηρήσουν Αθήνα και Λευκωσία έναντι των αναμενόμενων πρωτοβουλιών των Αμερικανών στο Κυπριακό χαρακτηρίζονται οι συνομιλίες που έχει με την πολιτική ηγεσία του νησιού ο υφυπουργός Εξωτερικών Χρ. Ροζάκης".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,"ενόψει των πρωτοβουλιών που αναμένεται να εκδηλωθούν στις πρώτες εβδομάδες του νέου χρόνου, ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Κένεθ Μπρίλ άρχισε περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τους αμερικανούς πρέσβεις. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα επισκεφθεί και την Αθήνα, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί και στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις. Η Μόσχα δια του εδώ πρέσβη της Μπόρις Ζενκόφ επανέλαβε την εκτίμηση ότι διαβλέπει παρέκκλιση των υπό εκκόλαψη πρωτοβουλιών από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από μέρους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για 'διορθωτικές κινήσεις' που να εξασφαλίζουν παραμονή του θέματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αλλά και το συντονισμό όσων εμπλέκονται".

    Η ΝΙΚΗ έχει τίτλο "Η Αθήνα προθερμαίνει Λευκωσία λόγω επανεκλογής Κλίντον", ενώ η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "Ελλάδα και Κύπρος ετοιμάζονται για "σωστές αντιδράσεις".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "διαφωνία εφ'όλης της ύλης του στρατιωτικού διαλόγου με τον Αττίλα εκφράζει ο διοικητής της Εθνοφρουράς στρατηγός Ν. Βορβολάκος, ταυτόχρονα με τις συνομιλίες του υφυπουργού Εξωτερικών Χρ. Ροζάκη στη Λευκωσία. Ο προβληματισμός της Εθνοφρουράς επικεντρώνεται στην επιμονή της Αγκυρας και του Ρ. Ντενκτάς να εξουσιοδοτήσουν ως διαπραγματευτή τους τον επικεφαλής των "τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "γερμανική 'ομπρέλα' στον Ντενκτάς. Πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Ντενκτάς στη Βόννη η γερμανική κυβέρνηση παραχώρησε δικαίωμα βέτο στην τουρκική πλευρά για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έμμεσο εκβιασμό, προκειμένου η ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχθεί την κυοφορούμενη πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος, με αντάλλαγμα την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σε έρευνά της για τη στρατιωτική κατάσταση στην Κύπρο, τονίζει ότι "η Κύπρος αποτελεί την 'αχίλλειο πτέρνα' του Ελληνισμού από πλευράς εθνικής άμυνας. Τώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι με την αξιοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος (ΕΑΔ) μπορεί 'να καταστεί το δυνατό σημείο', της εθνικής μας άμυνας. Ενδυναμώνεται, λένε, η άμυνα του νησιού και προκύπτουν 'ουσιαστικά οφέλη' για την Ελλάδα, απέναντι στην τουρκική απειλή. Γεγονός είναι ότι το ΕΑΔ αποτελεί πλέον πονοκέφαλο για την Αγκυρα και οι στρατιωτικοί μελετητές λένε ότι 'η Ελλάδα βγαίνει από την αδράνεια και αποκτά διαπραγματευτική δύναμη'. Η κυπριακή δημοκρατία διαθέτει για την άμυνα το 4,5 έως το 7,4% του Ακαθάριστου Εθνικού της Προϊόντος, αυξήθηκε ποιοτικά και ποσοτικά η Εθνοφρουρά, προχωρούν τα έργα υποδομής (ναυτική και αεροπορική βάση στην Πάφο). Στο μεταξύ, υπόγειες κινήσεις της Αγκυρας που στηρίζεται στις πλάτες μεγάλης δύναμης έχουν στόχο να ακυρώσουν την επικείμενη παραλαβή των υπερσύγχρονων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S300. Οι προθέσεις της Τουρκίας φάνηκαν με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και τον 'πόλεμο' που ξέσπασε με αφορμή την προμήθεια 100 σύγχρονων αρμάτων μάχης T80U ρωσικής κατασκευής".

    [5] Ναυτική τραγωδία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "βαριές ευθύνες καταλογίζονται στους κυβερνήτες του οχηματαγωγού 'Σάμαινα' αλλά κυρίως της πυραυλακάτου 'Κωστάκος', που συγκρούστηκαν χθες αργά το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Σάμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πυραυλάκατος που συμμετείχε στην άσκηση 'Παρμενίων' βρισκόταν ακίνητη με τα φώτα, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας κλειστά για να μην εντοπίζεται από τα 'εχθρικά ραντάρ'. Απο την άλλη πλευρά, πηγές του ΓΕΝ διατυπώνουν κατηγορίες κατά του κυβερνήτη του 'Σάμαινα' γιατί δεν ακολουθούσε την κανονική πορεία, αλλά είχε χαράξει ρότα πιο κοντά προς την ακτή και κυρίως κοντά σε βραχονησίδα της περιοχής, απέναντι από τον Αγιο Κωνσταντίνο (ανάμεσα στο Βαθύ και το Καρλόβασι) όπου κρυβόταν, στα πλαίσια της άσκησης, το 'Κωστάκος'. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι κυβερνήτες των δύο πλοίων έπρεπε να εντοπίσουν την παρουσία του άλλου και φυσικά να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην συγκρουστούν. Χθες αργά τη νύχτα υπήρξε και μια ακόμη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία και τα δύο πλοία βρίσκονταν εν κινήσει, η πυραυλάκατος πάντα χωρίς φώτα, όταν συγκρούστηκαν και ότι οι δύο κυβερνήτες έκαναν κόντρα!".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ διερωτάται "γιατί δεν ήταν αναμμένες, στο σύνολό τους, οι μηχανές της πυραυλακάτου; Τι συνέβη και κανείς δεν αντελήφθη ότι το οχηματαγωγό εκινείτο προς την πυραυλάκατο; Λειτουργούσαν τα σύγχρονα ραντάρ του 'Κωστάκος', τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν ακόμα και νάρκες βυθού; Βρίσκονταν στη θέση τους οι υπεύθυνοι των ραντάρ; Ειδοποίησαν έγκαιρα; Υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των κυβερνητών των δύο πλοίων; Υπήρξε συντονισμός και επίβλεψη των μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο σύνολό τους; Και ίσως το σπουδαιότερο: Ποία η συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση 'Παρμενίων'; Κατά πόσο ασφαλής είναι η συνέχιση καθημερινών δραστηριοτήτων σε 'απόσταση αναπνοής' από περιοχές διεξαγωγής μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων; Ποιά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ποιός αναλαμβάνει το ρίσκο να χαθούν ανθρώπινες ζωές;".

    [6] Βαλκάνια - Εκθεση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα ανακαλύπτει στην Ελλάδα η έκθεση που παρουσιάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Λέο Τίντεμανς, η Σιμόν Βέιγ και ο επίτροπος Χάνς βαν ντερ Μπρούκ. Η έκθεση συνετάγη από τη "Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια" στην οποία μετέχουν ο κ. Τίντεμανς και η κ. Βέιγ. Η Επιτροπή χρηματοδοτείται από το αμερικανικών συμφερόντων ίδρυμα "Carnegie Endowment for International Peace". Στην έκθεση αυτή φαίνεται καθαρά η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να "παρασύρει" τις κυβερνήσεις των αποκαλούμενων "μεγάλων" κρατών της Ευρώπης, για την προώθηση των συμφερόντων της στα Βαλκάνια. Ετσι, προτείνεται η δημιουργία ενός δικτύου περιφερειακών επιτροπών για την αντιμετώπιση των "εθνοτικών" και "μειονοτικών" προβλημάτων".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή... θέτει ουσιαστικά υπό την αιγίδα της έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής για τα Βαλκάνια, που στρέφεται ευθέως κατά της χώρας μας. Η Κομισιόν αποφεύγει να αποδοκιμάσει την έκθεση που προτείνει μεταξύ άλλων να λυθούν υπό διεθνή κηδεμονία οι διμερείς διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία σε ο,τι αφορά το Αιγαίο και τη Θράκη, καθώς επίσης και η διαμάχη Αθήνας-Σκοπίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης αυτής με τίτλο "Ανολοκλήρωτη Ευρώπη" παρουσιάζει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Λέο Τίντεμανς, παρουσία του κοινοτικού εκπροσώπου Χάνς Βαν ντεν Μπρούκ αρμόδιου για τις εξωτερικές σχέσεις".

    [7] Επιστολή Πάγκαλου

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "θετικές χαρακτηρίζονται οι πρώτες αντιδράσεις ορισμένων εκ των παραληπτών της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, προς το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και των ομολόγων του των χωρών-μελών της Συμμαχίας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "στο σκοτάδι - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν οι μηχανισμοί της Νατοϊκής συμμαχίας, αναζητά η ελληνική κυβέρνηση τις διαδικασίες επάνω στις οποίες θα εξελιχθεί μια εφ'όλης της ύλης συζήτηση με την Αγκυρα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Tuesday, 5 November 1996 - 10:11:47