Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/6/2007
  • [02] Καύσωνας
  • [03] Συνάντηση πρωθυπουργού-Οικουμενικού Πατριάρχη
  • [04] Παροχές
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Κυβέρνηση-Τρίτεκνοι
  • [07] Δομημένα Ομόλογα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/6/2007

    Ο καύσωνας, οι διώξεις για τα δομημένα ομόλογα, που είχαν συνάψει ασφαλιστικά Ταμεία από το 1999 μέχρι σήμερα, η συμφωνία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή και διέλευση από τη χώρα μας και άλλου αγωγού φυσικού αερίου, καθώς και οι συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Στο εδώλιο 70 για τα ομόλογα. Η δικαστική έρευνα δεν διαπίστωσε καμιά ευθύνη υπουργού ή άλλου κυβερνητικού προσώπου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο σκαμνί 65 για τα ομόλογα. Μπούμεραγκ για το ΠΑΣΟΚ το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των Ταμείων. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι στελέχη και άνθρωποί του.

    Η ΑΥΓΗ: Ημίμετρα για το θεαθήναι. Επικίνδυνο νέφος μαζί με τον καύσωνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλα τα λαμόγια μέσα από το 1999 μέχρι σήμερα. Επιτέλους και κάποιοι "πράσινοι" και "γαλάζιοι" μεγαλόσχημοι με υψηλή πολιτική προστασία, είναι έτοιμοι να περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στο σκαμνί 65 άτομα για το σκάνδαλο των ομολόγων. Αναμένονται προφυλακίσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 27 μέτρα για τους τρίτεκνους. Όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης υλοποιούνται. Από το 2008 η χορήγηση και του πολυτεκνικού επιδόματος.

    ΕΘΝΟΣ: Διώξεις με σκιές για τα ομόλογα. Βαρύ κατηγορητήριο με αναζήτηση ευθυνών έως το ...1999.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ χθες το βράδυ Ερντογάν και Καραμανλής έκαναν κρουαζιέρα, το πρωί ξεχείλισε η ιερή Πατριαρχική οργή για βακούφια και Χάλκη και έριξε...ΜΕ ΥΓΡΟ ΠΥΡ κατά της Τουρκίας ο Βαρθολομαίος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βατερλώ Γιώργου στα ομόλογα. Στο κενό οι αφορισμοί του για εμπλοκή στελεχών της κυβερνήσεως στο σκάνδαλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμφωνία Καραμανλή- Πούτιν για νέο αγωγό. Το παρασκήνιο για το εκλογικό τετ-α-τετ με τον Ερντογάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέφος διώξεων για δομημένα και μη. Ομόλογα: Εννέα κακουργήματα για πάνω από 60 μεταξύ 1999-2007.

    ΕΣΤΙΑ: Χωρίς προτάσεις το ΠΑΣΟΚ. Ολέθρια η τυχόν επάνοδός του στην εξουσία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτικός καύσωνας για ΔΕΚΑ και ομόλογα. Δίωξη κατά 50 και πλέον προσώπων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καύσωνας θανάτου...Ανησυχία για τη σημερινή ημέρα. Ρεκόρ στην κατανάλωση ρεύματος χθες το μεσημέρι!

    ΤΑ ΝΕΑ: Συναγερμός για νέφος, μπλακάουτ. Κλείνουν το Δημόσιο λόγω ΔΕΗ.

    Η ΝΙΚΗ: Όλοι συνυπεύθυνοι. Οι βουλευτές της ΝΔ απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Είμαστε μ΄αυτούς που υποφέρουν και είναι οι περισσότεροι. Η "σύγχρονη" πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι για τους λίγους πλουτοκράτες.

    Η ΧΩΡΑ : Ο καύσωνας σκοτώνει-κλειστό και το Δημόσιο. Σήμερα και αύριο θερμόμετρο και ΔΕΗ σπάνε όλα τα ρεκόρ.

    City Press: Τεστ αντοχής για πολίτες και ΔΕΗ. Μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία.

    Metro: Κατάσταση...ανάγκης. Τρία κρούσματα θανάτων ηλικιωμένων αποδίδονται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

    Metropolis: Καύσωνας: 3 νεκροί και 33 στο νοσοκομείο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φονικός καύσωνας. Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: ΔΕΗση για λιγότερη κατανάλωση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΚΑΜΙΝΙ! Η θερμότερη ημέρα του καλοκαιριού η σημερινή. Τρεις νεκρούς άφησε μέχρι στιγμής πίσω του το κύμα καύσωνα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άνοιξαν πόρτες για καλύτερες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καραμανλής - Ερντογάν στην Πόλη.

    [02] Καύσωνας

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "το ρεκόρ που "έπιασε" την Κυριακή -με 46 βαθμούς στην Ελευσίνα και την Καλαμάτα- αναμένεται να σπάσει σήμερα το θερμόμετρο και μάλιστα σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδας. Όπως λένε οι μετεωρολόγοι, σήμερα είναι η χειρότερη ημέρα του καύσωνα. Ο υδράργυρος πάντως για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έμεινε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές".

    Η City Press επισημαίνει ότι "παγιδευμένη" στις καυτές διαθέσεις του καιρού για όγδοη ημέρα είναι όλη η χώρα, ενώ και σήμερα οι πολίτες θα κληθούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου".

    Η Metro υπογραμμίζει ότι "σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα βρίσκεται όλη η χώρα σήμερα και αύριο, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο και να φτάσει ακόμη και στους 44 βαθμούς Κελσίου".

    Η Metropolis αναφέρει ότι "φονικός αποδείχθηκε ο καύσωνας που επισκέπτεται τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στο Αίγιο, τη Λάρισα και στην Αρεόπολη. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή το πρωί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία όλης της χώρας είτε με συμπτώματα θερμοπληξίας είτε με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας τους εξαιτίας του καύσωνα 33 ασθενείς".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "κοινό μέτωπο αναπτύσσουν πολίτες, κράτος και ΔΕΗ στον απειλητικό καύσωνα που πλήττει τη χώρα και ο οποίος έχει εκτοξεύσει τον υδράργυρο έως και τους 46 βαθμούς, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε διάρκεια και υψηλές θερμοκρασίες".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει η ΔΕΗ, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν σε επίπεδα καύσωνα, σε ολόκληρη τη χώρα. Χθες η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε νέο ρεκόρ καθώς έφθασε στις 13:15 στα 10.357 MW. Η ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές για λελογισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, κυρίως τις ώρες αιχμής (11 το πρωί έως 3 μετά το μεσημέρι)".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "με ημίμετρα για τα μάτια, με συστάσεις και όχι με αποφασιστικά μέτρα διάλεξε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών και του νέφους. Το όζον ξεπέρασε χθες το όριο επιβολής εκτάκτων μέτρων και η μόνη κυβερνητική απόφαση είναι να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα και αύριο στις 12 το μεσημέρι. Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πληρώνουν την αδιαφορία".

    [03] Συνάντηση πρωθυπουργού-Οικουμενικού Πατριάρχη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "έναν άλλο Βαρθολομαίο αντίκρισε, χθες το πρωί, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την συνάντηση που είχε μαζί του στο Φανάρι. Ο πράος και μειλίχιος Πρωθιεράρχης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ιερή οργή και το θυμό του για την στάση που κρατεί η Τουρκική Κυβέρνηση απέναντι στο Πατριαρχείο. Ξέχασε την διπλωματική γλώσσα και μίλησε εκτός του έρκους των οδόντων για την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά".

    [04] Παροχές

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης της ΝΔ και η αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων για ανθρώπινη ζωή και τον πλούτο που παράγεται. Ανθρώπινη ζωή είναι να έχεις σταθερή και σίγουρη δουλειά για όλη σου τη ζωή, όχι να ζεις με ανασφάλεια.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "το ότι η Νέα Δημοκρατία έχει διαπράξει και λάθη κατά την τριετία που κυβερνά, δεν αμφισβητείται. Το παραδέχεται άλλωστε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος με παρρησία έχει δηλώσει ότι η Κυβέρνησις δεν διεκδικεί το αλάθητο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταψηφισθή η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές. Διότι τυχόν επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα ήταν ολέθρια για τον τόπο".

    [06] Κυβέρνηση-Τρίτεκνοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "μερικά από τα μέτρα που προωθούνται για τις τρίτεκνες οικογένειες, είναι μείωση φόρου, εξαίρεση δαπάνης αγοράς πρώτης κατοικίας, μερική απασχόληση στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, προνομιακή υπηρεσία δημοσίων υπαλλήλων στον τόπο συμφερόντων τους, προσλήψεις στο Δημόσιο με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οικογενειακό επίδομα, χορήγηση επιδόματος ενοικίου, παροχές κοινωνικού τουρισμού, επιδότηση στεγαστικών δανείων, διευκολύνσεις για την ενίσχυση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, έκτακτες ενισχύσεις για επείγουσα κοινωνική ανάγκη ανωτέρας βίας, προτίμηση στην προσφορά λαϊκών κατοικιών, μετεγγραφές σπουδαστών εσωτερικού, αλλά και μειωμένη στρατιωτική θητεία".

    Συμφωνία για νέο αγωγό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "συμφωνία - έκπληξη για την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα διέρχεται από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία, ανακοίνωσαν χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο νέος αγωγός θα είναι ανταγωνιστικός προς εκείνον που κατασκευάζεται στην Τουρκία για να διοχετευθεί στην Ευρώπη αζέρικο αέριο. Ο πρόεδρος Πούτιν επέμεινε να ανακοινωθεί η συμφωνία, μολονότι δεν ήταν προγραμματισμένο".

    [07] Δομημένα Ομόλογα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εννέα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση των ομολόγων. Ο εισαγγελέας προχώρησε στην προσωποποίηση των ποινικών διώξεων οι οποίες αφορούν σε πρόσωπα και διοικήσεις από το 1999 έως το 2007".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "ούτε ένας , ούτε δύο, αλλά 63, τουλάχιστον, είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ομολόγων, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε χθες το μεσημέρι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών, Γιώργος Κολιοκώστας. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για την περίοδο 1999-2005 προκύπτουν κατηγορίες κατά 50 προσώπων, ενώ για τις επενδύσεις των ταμείων από το 2006 μέχρι σήμερα κατηγορούνται 13 πρόσωπα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ήχησε η "καμπάνα" των διώξεων για την υπόθεση των ομολόγων, αλλά με παραφωνία...! Μπορεί οι κατηγορούμενοι να ξεπερνούν τους 50, αλλά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει: "έκθετος ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ομολόγων! Στο κενό πέφτουν οι αφορισμοί του ΠΑΣΟΚ περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων και οι επικλήσεις του για αποπομπή υπουργών και ευθυνών του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα, η προσωποποίηση των ποινικών διώξεων για την υπόθεση των ομολόγων από το 1999 έως το 2005, μπορεί ν΄αφορά περισσότερα από εξήντα άτομα, μεταξύ αυτών όμως δεν συγκαταλέγονται πολιτικά πρόσωπα".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "πίσω από τη δικαστική έρευνα οχυρώνεται η κυβέρνηση, προκειμένου να μην αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες της για τη "λεηλασία" των ασφαλιστικών ταμείων. Με το πρόσχημα αυτό, απέρριψαν χθες το βράδυ στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στην τελική της ευθεία εισήλθε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων. Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του κ. Κολιοκώστα να μην δημοσιοποιήσει την ταυτότητα των κατηγορουμένων, επικαλούμενος το τεκμήριο της αθωότητας. Η εξέλιξη της υπόθεσης πυροδοτεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " κρυφά όπως το ...κρυφό ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ κράτησε η Εισαγγελία Εφετών τα ονόματα των κατηγορουμένων, παρ΄ότι ασκήθηκαν διώξεις για εννέα κακουργήματα κατά συγκεκριμένων προσώπων. Οι κατηγορίες αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο του να μιλήσει για συμψηφισμό ευθυνών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, παρά τον προσωπικό χαρακτήρα των διώξεων, αρνήθηκε να αναφερθεί στα ονόματα των κατηγορουμένων. Ανάμεσά τους είναι στελέχη τραπεζών, χρηματιστηριακών εταιρειών, πρόεδροι Ταμείων και οι υπεύθυνοι Επιτροπών της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κατάλογος των κατηγορουμένων θα διευρυνθεί στην πορεία της ανάκρισης καθώς στο πόρισμα των εισαγγελέων υπάρχουν αναφορές και σε άλλα πρόσωπα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "στη λογική του ...συμψηφισμού κινούνται οι ποινικές διώξεις που άσκησε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας για την υπόθεση των ομολόγων. Ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν προέκυψαν, ενώ δεν καταλογίζονται ευθύνες ούτε και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Κουρή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 June 2007 - 19:25:56 UTC