Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/6/2007
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Μπλακ άουτ
  • [04] Γ. Καρατζαφέρης
  • [05] Συγκοινωνίες
  • [06] ΦΠΑ
  • [07] Καύσωνας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/6/2007

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Πάτρα, καθώς τα μπλακ άουτ της ΔΕΗ που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και Μάιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατώτατη εθνική σύνταξη πάνω από το όριο φτώχειας. Πάτρα: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ιδρύεται Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνική σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας. Βαρυσήμαντες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο των Πατρών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα δίνει όλα ο Καραμανλής. Με εθνική σύνταξη πάνω από τα όρια της φτώχειας και επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, πάει να κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο,τι λέμε, το κάνουμε. Συνέπεια λόγων και έργων από τον Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: Κοροϊδία με συντάξεις - τρίτεκνους. Νέα παροχολογία από τον πρωθυπουργό και "θα" χωρίς αντίκρισμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ένας γαζώνει ο άλλος ξηλώνει. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από την Πάτρα την θέσπιση κατώτατης Εθνικής Σύνταξης, ο Παπανδρέου από την Καβάλα αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δήλωση-βόμβα Καρατζαφέρη. Αποσύρεται από τις εκλογές αν η κυβέρνηση θέσει βέτο για τα Σκόπια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έχασαν από τα ραντάρ τη μισή Ελλάδα. Το πρώτο μπλακ άουτ σημειώθηκε στην ΥΠΑ στις 21 Μαρτίου και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Το δεύτερο έγινε στις 12 Μαΐου για 30 λεπτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέρες 2004. Προεκλογικός καύσωνας προστίθεται στον κλιματικό.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ζημίες στις συγκοινωνίες. Κατά την χρήση 2006 ανήλθαν σε 453 εκατ. ευρώ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βγάζει τρίτεκνους από την κατάψυξη! Με υποσχέσεις του 2004 ο Καραμανλής.

    ΧΩΡΑ: Καραμανλής: Εθνική σύνταξη για όλους. Θα δοθούν 712 ευρώ σε 380.000 δικαιούχους.

    City Press: Σχεδιάζουν νέα αύξηση του ΦΠΑ. Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια τύπου Μέρκελ και Σαρκοζί.

    Metro: Ενίσχυση στους μη έχοντες. Πακέτο μέτρων για τις ασθενείς ομάδες ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Metropolis: Καύσωνας είναι, θα περάσει.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: 3 "καυτές" αλλαγές. Τα σημεία που "πονάνε" τους εργαζομένους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φοροκυνηγοί στη Βόρεια Ελλάδα. Θα σαρώσουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με στόχο τη φοροδιαφυγή.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε... εντυπωσιακούς ρυθμούς προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνεχίζουν με ένα "μπαράζ" παροχών και παροχολογίας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν πιστό αντίγραφο των εξαγγελιών του 2004. Από την Πάτρα χθες ο Κ. Καραμανλής υποσχέθηκε (εκ νέου) πολυτεκνικό επίδομα για τις οικογένειες με τρία παιδιά και εθνική κατώτερη σύνταξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σαν να μην πέρασε μια μέρα... Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χθες από την Πάτρα (ξανα)υποσχέθηκε επίδομα στους τρίτεκνους και καθιέρωση εθνικής σύνταξης. Ακριβώς όπως έκανε και το 2004, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την ανακολουθία λόγων και έργων του. Ο Γ. Παπανδρέου τον κατηγόρησε ότι μετά από τέσσερα χρόνια ανακάλυψε τους φτωχούς και ότι πια κανείς δεν τον πιστεύει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης, Δημιουργία Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και μέτρα για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα".

    Η Metro προσθέτει ότι "εξαγγελίες για την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, τη δημιουργία εθνικού ταμείου κοινωνικής συνοχής και τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και στις τρίτεκνες οικογένειες έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τις υποσχέσεις του 2004 στις τρίτεκνες οικογένειες "ξεπαγώνει" για τις επόμενες εκλογές ο Κων. Καραμανλής, ενώ προωθεί την κατώτατη εθνική σύνταξη που έχει ήδη εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η απόφαση για την Εθνική Σύνταξη ελήφθη, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από την Πάτρα. Αυτό που απομένει είναι η οικονομοτεχνική ανάλυση για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί και, βέβαια, τον αριθμό των δικαιούχων. Όλα ξεκινούν με το δεδομένο ότι το ΕΚΑΣ, τουλάχιστον με τη σημερινή μορφή του, καταργείται, αφού θα ενσωματωθεί στις κατώτερες συντάξεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "ολοκληρώνεται η μελέτη για την καθιέρωση -όπως είχα ανακοινώσει από τις 22 Μαρτίου- Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης. Το ύψος της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης θα είναι πάνω από το όριο της φτώχειας. Είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων, που τα εισοδήματά τους είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν, στο επόμενο διάστημα, ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας". Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προέβη στη σημαντικότερη ίσως ανακοίνωση της τετραετίας, από την Πάτρα, μιλώντας στην προσυνεδριακή διάσκεψη Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Από την Πάτρα, όπου η ΝΔ πραγματοποίησε το προσυνέδριό της, αφιερωμένο στην κοινωνική πολιτική, ο Κ. Καραμανλής εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων: την καθιέρωση εθνικής κατώτατης σύνταξης που θα υπερβαίνει το όριο της φτώχειας, τη χορήγηση από το 2008 του πολυτεκνικού επιδόματος και στις τρίτεκνες οικογένειες και την ίδρυση Ταμείου για στήριξη των φτωχών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "προετοιμάζεται η Δημιουργία Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής. Το 2008 θα εξομοιωθούν οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες. Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι αναγκαίες. Παπανδρέου: Τώρα γυρνάνε την Ελλάδα για να διαφημίσουν τα έργα. Τα έργα, όμως, έχουν υπογραφή του ΠΑΣΟΚ. "Ο,τι και να πουν κανείς δεν τους πιστεύει". "Κανένας δεν πιστεύει τον Καραμανλή. Αναξιόπιστες ήταν οι δεσμεύσεις του το 2004, αναξιόπιστες είναι και οι υποσχέσεις του σήμερα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "την απαρέγκλιτη απόφασή του να αναγάγει σε πεμπτουσία της κυβερνητικής πολιτικής τον άνθρωπο και να ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός κράτους κοινωνικής ευαισθησίας, που θα έχει ως πρωταρχικό μέλημά του τις ασθενέστερες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, διακήρυξε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, γιατί είναι αναγκαίες και παράγουν όφελος για όλους".

    [03] Μπλακ άουτ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "δύο μπλακ άουτ έπαθαν τα ραντάρ που ελέγχουν τον ελληνικό εναέριο χώρο . Τα περιστατικά συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο και Μάιο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ στις 01.50 τα ξημερώματα της 21ης του περασμένου Μαρτίου, οι οθόνες των ραντάρ του κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού μαύρισαν επί μιάμιση ώρα. Κόπηκε από άγνωστους λόγους ένα κεντρικό υποθαλάσσιο καλώδιο στην περιοχή Σητείας Κρήτης και σημειώθηκε εκτεταμένη βλάβη στα μισθωμένα κυκλώματα του ΟΤΕ, που συνδέουν τις κεφαλές ραντάρ με το κεντρικό σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ".

    [04] Γ. Καρατζαφέρης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κάνει λόγο για "βόμβα Καρατζαφέρη από την Κοζάνη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει έτοιμος ν΄αποσύρει το κόμμα του από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές με την προϋπόθεση να θέσει ο πρωθυπουργός βέτο για το όνομα των Σκοπίων".

    [05] Συγκοινωνίες

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "οι ζημίες των αστικών συγκοινωνιών καλά κρατούν. Παρά την επιδότηση που λαμβάνουν από τον κρατικό Προϋπολογισμό, οι εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών κάθε χρόνο έχουν τεράστιες ζημίες. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι. Όπως προκύπτει από τους δημοσιευθέντες ισολογισμούς χρήσεως 2006, οι συνολικές ζημίες των τεσσάρων συγκοινωνιακών φορέων της Πρωτευούσης (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και Αττικό Μετρό) ανήλθαν σε 452,7 εκατ. ευρώ".

    [06] ΦΠΑ

    Η City Press γράφει:"η αύξηση των καταναλωτικών φόρων θεωρείται αναγκαία για να καλυφθεί η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προπαγανδίζουν τις παροχές, αποφεύγουν όμως να μιλήσουν για το λογαριασμό. Ο προϋπολογισμός του 2008 στηρίζεται στην εξαιρετικά δύσκολη πάταξη της φοροδιαφυγής".

    [07] Καύσωνας

    Η Metropolis τονίζει ότι είναι "καμίνι η χώρα. Καυτός λίβας "σάρωσε" ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές, ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε υψηλότερα επίπεδα από το κέντρο της πόλης. Στην Ελευσίνα 46 βαθμοί Κελσίου, στην Αθήνα 40. Αύριο η χειρότερη ημέρα. Την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 June 2007 - 20:15:52 UTC