Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/6/2007
  • [02] Καύσωνας
  • [03] Χρόνος εκλογών
  • [04] Τραπεζική αγορά
  • [05] Ασφαλιστικό - ΔΝΤ
  • [06] Πυρκαγιές
  • [07] ΚΚΕ - Εκλογές
  • [08] ΣΥΝ-Ευρωπαϊκή Συνθήκη
  • [09] Αρχιεπίσκοπος
  • [10] Το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ
  • [11] Μισθολόγιο στρατιωτικών
  • [12] Κομπίνες στη συνταγογραφία φαρμάκων
  • [13] Βάσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/6/2007

    Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει τη χώρα, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, το μισθολόγιο των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και η υγεία του Αρχιεπισκόπου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θόλωσε πάλι τα νερά για πρόωρες εκλογές. Η απάντηση του πρωθυπουργού στον Ερντογάν.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.408 προσλήψεις. Αναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρώπη ερήμην των πολιτών μεθοδεύουν οι κυβερνήσεις. Αλ. Αλαβάνος: Να γίνει δημοψήφισμα για τη νέα Συνθήκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίζει με τα νεύρα του Γιώργου ο Καραμανλής. Αποσυντονίζει το ΠΑΣΟΚ το θρίλερ με τον χρόνο των εκλογών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έρχονται νέες μεγάλες αλλαγές στις τράπεζες. Κινητικότητα στην αγορά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στρατιωτικοί: Το νέο μισθολόγιο. Αυξήσεις και αναδρομικά σε όλους τους ένστολους.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτόξευση βάσεων έως 1.250 μόρια. Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος διέβη τον Ρουβίκωνα. Μαχητής και γενναίος όπως πάντα "εξήλθε της σκιάς θανάτου" ευρισκόμενος πλέον στο στάδιο της τελικής ανάρρωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επώδυνα μέτρα στο Ασφαλιστικό. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το μεγάλο κόλπο με τα φάρμακα. Πόρισμα-βόμβα: Πως νοσοκομεία, γιατροί και φαρμακοποιοί πλαστογραφούσαν συνταγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εκλογική θερμοπληξία υπουργών. Ξαφνικά από Σεπτέμβριο πήγαν στον Μάρτιο του 2008.

    ΕΣΤΙΑ: Η αλλαγή ηγεσίας στην Βρεταννία. Ο Μπλαίρ έδειξε τον δρόμο στους σοσιαλιστές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεινή δοκιμασία ΔΕΗ και πολιτών. Στο όριο εξαντλήσεως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ρεκόρ κατανάλωσης νερού στην Αττική. 46 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δραματική έκκληση Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλαγή πλεύσης ή... μπλόφα. Εκλογές τον Μάρτιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καψώνι από ΔΕΗ με ζέστη-ρεκόρ 110 ετών. Πολύωρες διακοπές στη μισή Ελλάδα.

    Η ΝΙΚΗ: Μπλακ άουτ στην κυβέρνηση. Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στον καύσωνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο επίκεντρο η προοπτική της εξουσίας μαζί με τα λαϊκά προβλήματα. Συζητάμε με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

    ΧΩΡΑ: Αντέχουμε τον καύσωνα φονιά .Η ΔΕΗ στο κόκκινο. Οι νεκροί έφτασαν τους έξι. Δεκάδες στα νοσοκομεία.

    City Press: Ο καύσωνας έφερε τις πρώτες πυρκαγιές. Εκδηλώθηκαν 75 φωτιές σε ένα εικοσιτετράωρο.

    Metro: "Έσπασαν" τα θερμόμετρα. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

    Metropolis: Η Ελλάδα φλέγεται, η Ευρώπη ανησυχεί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παράλυση! Θερμοπληξία σε ολόκληρη τη χώρα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στον αέρα... ο Ψωμιάδης FM. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα "πέσουν" οι υπογραφές για τη συνεργασία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με το ραδιοφωνικό σταθμό της ΔΕΘ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φωτοχημικό νέφος-φονιάς. SOS: Απειλή για τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων η αέρια ρύπανση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκλογές 2007 δείχνει η πραγματικότητα. Μετά τους "καύσωνες" έρχεται η "φλόγα" των εκλογών.

    [02] Καύσωνας

    Η Metro αναφέρει ότι "διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές σκαρφάλωσε ακόμη και στους 46 βαθμούς Κελσίου! Ο καύσωνας που πλήττει όλη τη χώρα αποδείχθηκε και χθες φονικός".

    Η Metropolis γράφει ότι "σε πρωτοφανή ύψη κινήθηκε ο υδράργυρος χθες σε όλη τη χώρα. Στους πέντε έφθασαν οι νεκροί. Ρεκόρ στη ζήτηση ρεύματος, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και οι πυρκαγιές. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "ανεπαρκής αποδεικνύεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Τα μέτρα της κυβέρνησης περιορίζονται σε συνεχείς εκκλήσεις για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος και διακοπές σε πολλές περιοχές της Αττικής και ολόκληρης της χώρας".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "σθεναρή αντοχή επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός, που δείχνει πως πέρασε επιτυχώς τις "καυτές" δοκιμασίες του πρωτοφανούς καύσωνα που πλήττει τη χώρα και κατέγραψε ρεκόρ 100 χρόνων τουλάχιστον".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "λαβωμένη υποδέχεται τη σημερινή, εξίσου κρίσιμη, ημέρα η ΔΕΗ μετά τη χθεσινή εκτίναξη στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα σε ευρύτατες περιοχές της περιφέρειας και της πρωτεύουσας, με πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, περικοπές φορτίων σε νομούς, αναδεικνύοντας το δίκτυο διανομής σε αχίλλειο πτέρνα της επιχείρησης".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "τα βασανιστήρια από τον καύσωνα επέτεινε η ΔΕΗ: η αντοχή του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας βρίσκεται πλέον στο σημείο μηδέν και παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκε χθες το γενικό μπλακάουτ, σχεδόν η μισή Ελλάδα έμεινε επί ώρες χωρίς ρεύμα. Το γεγονός ότι ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ και η ενίσχυση του συστήματος παραγωγής ενέργειας με νέες μονάδες που θα αντικαταστήσουν αρκετές από τις απαρχαιωμένες σημερινές μένει στα χαρτιά εδώ και τρία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να "βραχυκυκλώσει" από αλλεπάλληλες βλάβες η ηλεκτροδότηση".

    [03] Χρόνος εκλογών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "λήξη της θητείας της κυβέρνησης βλέπουν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη μετά και την απάντηση που φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός στον Τούρκο ομόλογό του τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση που είχαν. Η αναφορά του κ. Καραμανλή στα περί θητείας που λήγει τον Μάρτιο σε συνδυασμό με τα όσα ο υπουργός Άμυνας Β. Μεϊμαράκης δήλωσε το Σάββατο καθώς και τις απαντήσεις του κ. Λ. Ζαγορίτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη δημιούργησαν ένα νέο κλίμα ως προς τον χρόνο των εκλογών".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "προσπάθεια αποπροσανατολισμού ή αλλαγή πλεύσης; Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας μιλούν τώρα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, παρότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα στην αντιπαράθεσή τους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε σκωτσέζικο ντους -τη μια ζεστό και την άλλη κρύο- υποβάλλει η κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. Παρά τη γενικευμένη αίσθηση για παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα, η κυβέρνηση από χθες καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες να πείσει ότι δεν θα στήσει κάλπες τον Σεπτέμβριο και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόωρη παροχολογία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "εν μέσω καύσωνος οι υπουργοί εκλογολογούν και μεταθέτουν τώρα τις εκλογές από τον Σεπτέμβριο στον Μάρτιο του 2008. Φαίνεται ότι ο "χρησμός" του Καραμανλή προς Ερντογάν ("το Σύνταγμα λέει ότι γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια κι αυτά συμπληρώνονται τον Μάρτιο του 2008") μπέρδεψε ακόμα και εκείνους που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ των πρόωρων. Πάντως, Αλογοσκούφης και Μεϊμαράκης βρήκαν χθες τα κονδύλια για τις αυξήσεις στους στρατιωτικούς. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι η κυβέρνηση φοβάται".

    [04] Τραπεζική αγορά

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "σε θέση μάχης βρίσκονται οι τραπεζίτες καθώς όλες οι ενδείξεις, οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις βεβαιώνουν ότι επίκεινται εξελίξεις ενδεχομένως εντός του θέρους και πάντως προ των εκλογών. Στην τραπεζική αγορά μιλούν για νέο γύρο συγκέντρωσης που θα μεταβάλει πλήρως το τοπίο. Εθνική, Alpha, Eurobank, Marfin, Πειραιώς σε θέση μάχης".

    [05] Ασφαλιστικό - ΔΝΤ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τρία επώδυνα μέτρα για τους ασφαλισμένους "φωτογραφίζει " το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως λύσεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας μας, ενώ κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου" σχετικά με τη μελλοντική έκρηξη των δαπανών για τη στήριξη του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Πάντως, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού, Βασίλη Μαγγίνα, διαβεβαιώνει ότι οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους".

    [06] Πυρκαγιές

    Η City Press αναφέρει ότι " το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 75 πυρκαγιές, εκ των οποίων όλες τέθηκαν υπό έλεγχο και οι περισσότερες σβήστηκαν. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Θήβα, στην Κοζάνη, στο Βόλο , στην Τζια και στο χωριό Λέπραιο στην Ηλεία, όπου απειλήθηκαν ακόμα και κατοικίες".

    [07] ΚΚΕ - Εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "για το ΚΚΕ, η εκλογική δραστηριότητα είναι μια ανώτερης μορφής πολιτική δράση στο επίκεντρο της οποίας θέτουμε για συζήτηση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο τα καθημερινά και πάρα πολύ σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, αλλά και την καρδιά του προβλήματος, την εναλλακτική λύση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου και την προοπτική της λαϊκής εξουσίας".

    [08] ΣΥΝ-Ευρωπαϊκή Συνθήκη

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το Σάββατο τα ξημερώματα δεν προωθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών για μια δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη, αυτόνομη από τα κέντρα του ατλαντισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητεί να γίνει δημοψήφισμα στη χώρα μας".

    [09] Αρχιεπίσκοπος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "εκτός εντατικής από χθες το μεσημέρι, νοσηλεύεται στο 2ο όροφο του Αρεταίειου μετά από παραμονή δεκατριών ημερών. Ομαλή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η εξέλιξη της υγείας του . Θα αρχίσει να τρέφεται με στερεά τροφή αλλά θα παίρνει ορό εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Το οίδημα που παρουσιάστηκε αντιμετωπίζεται επαρκώς. Θα πάρει εξιτήριο όταν αντιδράσει πλήρως το πεπτικό του σύστημα".

    [10] Το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: "...σημασία έχει η πολιτική την οποία ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια το Εργατικό Κόμμα. Στην πραγματικότητα έδειξε τον δρόμο σε πολλά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης. Πλην του ΠΑΣΟΚ. Φαντάζεσθε πού θα ήταν σήμερα η Ελλάς, αν το 1997 ο κ. Σημίτης είχε ενστερνισθή το βρεταννικό και όχι το γαλλικό μοντέλο;"

    [11] Μισθολόγιο στρατιωτικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "το "πράσινο φως " για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών έδωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έτσι, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταρτίζει το νέο μισθολόγιο, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, υλοποιεί την προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας για την αύξηση του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού στα 860 ευρώ, με παράλληλα ανάλογη αναπροσαρμογή και των βασικών μισθών των άλλων κάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία, Ναυτικό) αλλά και των υπόλοιπων βαθμών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας της Νέας Δημοκρατίας περί κατώτατου μισθού 860 ευρώ για τον ανθυπολοχαγό, που θεωρείται η βάση όλων των μισθών των εν ενεργεία μονίμων στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των αποστράτων. Το ποσό αυτό όμως δεν είναι καθαρή αύξηση, καθώς σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και οι αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής, που έχουν δοθεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους".

    [12] Κομπίνες στη συνταγογραφία φαρμάκων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσοκομεία συνθέτουν το "τρίγωνο" της παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων, που προκαλεί απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο στόχαστρο των επιθεωρητών Υγείας έχουν βρεθεί δεκάδες περιπτώσεις συνταγογράφησης κατευθυνόμενης προς ορισμένα φαρμακεία ή χορήγησης υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων, ενώ στο μεγάλο κόλπο της συνταγογραφίας περιλαμβάνονται και φαρμακεία δημόσιων νοσοκομείων που εμφανίζουν καταναλώσεις αρκετά μεγαλύτερες από την κίνηση των ασθενών".

    [13] Βάσεις

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά επιστημονικό πεδίο φέτος θα κυμανθούν ως εξής: στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος από 200 έως 900 μόρια. Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος από 150 έως 850 μόρια. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος από 50 έως 750 μόρια. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος από 150 έως 850 μόρια . Και τέλος, στο 5ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος από 250 έως 1.250 μόρια."
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 June 2007 - 19:35:34 UTC