Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [04] Λίβανος
  • [05] ΑΣΕΠ
  • [06] Νομοσχέδιο
  • [07] Αποκρατικοποιήσεις
  • [08] Ασφυξία στα νησιά
  • [09] Δ. Λιάνη
  • [10] Κύκλωμα πορνείας
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] Αυξήσεις μισθών
  • [13] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [14] Επιτόκια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στην εμπόλεμη περιοχή του Λιβάνου, η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, οι πιθανές επιπτώσεις στις εκλογές του Οκτωβρίου μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα, το μποτιλιάρισμα που προκαλείται στα νησιά το καλοκαίρι και οι 5.264 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις μισθών από 1ης Σεπτεμβρίου. Τι προβλέπει η Εθνική Σύμβαση Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 5 προτάσεις για να σταματήσει η σφαγή στο Λίβανο. Η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει την έξοδο από την κρίση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 23 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις. Αποκλειστικές πληροφορίες της "Α" για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Κατακραυγή για τη σφαγή, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. 750 οι νεκροί μέχρι τώρα, νέο κύμα προσφύγων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα στον Λίβανο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τους τρομάζει η φοροεπιδρομή. Οι βουλευτές της ΝΔ εκπέμπουν SOS. Εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων - φοβούνται για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μόνιμοι χιλιάδες συμβασιούχοι. Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι των 75.000 αιτήσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Θερινή μάχη για 5.264 νέες προσλήψεις. Οκτώ νέοι μεγάλοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αν και ορισμένοι αποφεύγουν να τους κατονομάσουν είναι... Ευρέως γνωστοί οι φονιάδες στον Λίβανο!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψήφο και δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασφυξία στα νησιά λόγω ΙΧ. Σκηνικό... Ομόνοιας σε 17 τουριστικές περιοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σκότωσαν την εκεχειρία τους. Οι Ισραηλινοί αθέτησαν το λόγο τους και συνεχίζουν.

    ΕΣΤΙΑ: Το Σύνταγμα προβλέπει κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων. Η Νέα Δημοκρατία να προτείνη την κατάργηση του άρθρου 106.

    ESPRESSO: Συμβαίνει στην Αθήνα: "Τάγμα" λεσβιών με μαύρες τελετές μύησης, πορνοταινίες και αρρωστημένα σεξουαλικά παιχνίδια ακόμα και με τα μικρά κοριτσάκια τους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα επιτόκια δοκιμάζουν τις αντοχές νοικοκυριών. Αύξηση στο 3% αποφασίζει την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θλίψη για τη "Θλίψη" του ΟΗΕ. Αναβλήθηκε επ' αόριστον η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κάτω οι βάσεις στον διαγωνισμό καθηγητών, ενώ διατηρούν το πλαφόν του 10 σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    Η ΝΙΚΗ: Χωρίς φραγμούς το Ισραήλ. Νέες επιθέσεις παρά τη διεθνή κατακραυγή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταδικάστε τους! Συνένοχοι στο έγκλημα Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ. Διαδηλώσεις σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    TRAFFIC NEWS: Η Δήμητρα στην TV με ρόλο έκπληξη. Η δυναμική επιστροφή της Παπανδρέου.

    City Press: Ντόρα Μπακογιάννη: Δεύτερες σκέψεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Metro: Παίρνουν φωτιά τα επιτόκια. Σχέδια για τη στήριξη των δανειοληπτών του ΟΕΚ μελετά το υπουργείο Απασχόλησης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σοκ και δέος στη Μέση Ανατολή. Νέες ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο παρά τη 48ωρη αναστολή των επιδρομών και τις εκκλήσεις για εκεχειρία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έρχεται μπλακ άουτ! Χωρίς ρεύμα εν μέσω καύσωνα. Δοκιμάζεται η Θεσσαλονίκη από αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σύντομο ανέκδοτο - Μπους: "Επιθυμούμε να υπάρξει μια ειρήνη διαρκής".

    Σημείωση: Οι εφημερίδες Metropolis και ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "πέντε προτάσεις για την άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο αλλά και οι σχέσεις με την Τουρκία αποτέλεσαν τα κεντρικά σημεία της εισήγησης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στη σύνοδο των Ελλήνων πρέσβεων στην Αθήνα".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "εναλλακτικούς δρόμους για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, που είναι πιθανόν να μην οδηγούν στην πλήρη ένταξή της στην ΕΕ επεξεργάζεται η χώρα μας. Αυτό αποκάλυψε η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας χθες στη Σύνοδο των Πρέσβεων (συμμετέχουν οι πρέσβεις της Ελλάδας απ' όλο τον κόσμο) την οποία, όπως είπε, σκοπεύει να μετατρέψει "σε ετήσιο θεσμό, που θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου συντονισμού μεταξύ πολιτικού κέντρου και πρεσβειών, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "μήνυμα σε Άγκυρα και Σκόπια να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τις Αρχές καλής γειτονίας, έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου των πρεσβευτών της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Για την κρίση στη Μέση Ανατολή, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το Κυπριακό, μίλησε, χθες, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου των πρεσβευτών της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Η Υπουργός απέστειλε διπλό μήνυμα σε Άγκυρα και Σκόπια να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τις Αρχές καλής γειτονίας και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, σε περίπτωση, που δεν ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

    [04] Λίβανος

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "το Ισραήλ καταπάτησε την 48ωρη εκεχειρία που είχε το ίδιο αποδεχθεί, με την πρόφαση ότι δέχθηκε ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε, λέει ο Ολμέρτ. Διαδηλώσεις κατά του πολέμου σε όλο τον κόσμο και μέσα στο Ισραήλ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα εγκληματική σφαγή από τον ισραηλινό στρατό και ζητά: άμεσο τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ κατά του λαού του Λιβάνου χωρίς όρους. Σε νέες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης καλούν σήμερα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΑΔΥΕΘ, η ΝΑΣ, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", άλλοι νομαρχιακοί-δημοτικοί αγωνιστικοί συνδυασμοί και σύλλογοι".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "στην άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο θα επιμείνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με σκοπό να διαμορφωθεί ενιαία στάση των "25" στην κρίση στη Μέση Ανατολή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "παρά την ανακοίνωση του Ισραήλ, περί 48ωρης αναστολής των επιδρομών στο Λίβανο, μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε το μακελειό στην Κανά, οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν, ως δήθεν απάντηση στις ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Βορειότερα κινούνται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, για να γλιτώσουν από την επανάληψη των βομβαρδισμών, ενώ στα ερείπια που αφήνουν πίσω τους, ξεθάβονται συνεχώς πτώματα αμάχων. Για πρώτη φορά ο Τζορτζ Μπους έκανε λόγο για κατάπαυση του πυρός την ώρα όμως που τα Ηνωμένα Έθνη σε ρόλο... μαριονέτας, έκριναν σκόπιμο να αναβάλουν επ' αόριστον οποιαδήποτε απόφαση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "επικοινωνιακό τρικ αποδείχθηκε τελικά η εκεχειρία της Ράις. Οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίστηκαν με σφοδρότητα με τη συνδρομή της αεροπορίας, που βομβάρδισε και στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας. Αποστολές βοήθειας δεν μπόρεσαν να προωθηθούν στο Νότο, όπου ανακαλύπτονται δεκάδες πτώματα στα ερείπια. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "οι θέσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Λίβανο αποτέλεσε το κεντρικό σημείο της εισήγησης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στη σύνοδο των Ελλήνων πρέσβεων στην Αθήνα. Με τη συνάντηση αυτή εγκαινίασε έναν "ετήσιο θεσμό" ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα, όπως είπε η υπουργός, καλύτερου συντονισμού μεταξύ πολιτικού κέντρου και πρεσβειών, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "νέα έγκριση για συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στο Λίβανο φαίνεται πως έλαβε από τις ΗΠΑ το Ισραήλ, όπως προκύπτει από τη χθεσινή επίδειξη ισχύος του πρωθυπουργού της χώρας Εχούντ Ολμέρτ. "Το Ισραήλ συνεχίζει να μάχεται μέχρι να απομακρυνθεί η απειλή της Χεζμπολάχ και να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση να γίνει πιο ισχυρή στα σύνορά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε", κατέστησε σαφές".

    [05] ΑΣΕΠ

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "περίπου 85.000 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές θα διεκδικήσουν μόλις 6.888 θέσεις εκπαιδευτικών που θα πληρωθούν με διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος από το ΑΣΕΠ και θα αφορά τα σχολικά έτη 2007-2008 και 2008-2009".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι Β«οκτώ μεγάλοι διαγωνισμοί που συγκεντρώνουν 5.264 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού είναι έτοιμοι από το ΑΣΕΠ και φορείς του Δημοσίου. Η έκδοση των προκηρύξεων θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και σε ορισμένους θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο. Η προκήρυξη που θα εκδοθεί πρώτη και μάλιστα μέσα στην εβδομάδα, αφορά 129 θέσεις στον ΗΣΑΠ. Ταυτόχρονα θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ δύο προκηρύξεις για 200 και 250 προσλήψεις στα Κέντρα και Ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας. Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για μόνιμους στα ΚΕΠ, οδηγούς στην ΕΘΕΛ, νοσηλευτές στα νοσοκομεία, υπαλλήλους στον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων και εσωτερικούς φρουρούς στις φυλακές. Οι προσλήψεις απευθύνονται σε αποφοίτους απ΄όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και θα συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό υποψηφίωνΒ».

    [06] Νομοσχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων, πλήρης κοινωνικής ένταξης, σε συνδυασμό με τη διευκόλυνση της οικογενειακής τους επανένωσης μέσω του ΠΔ 160/2006 του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για τους επί μακρόν στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών. Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλος με το ΠΔ 160/2006 προχωρά στην πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας με την Οδηγία 2003/109/ΕΚ της 25ης Νοεμβρίου 2003 σχετικά με το καθεστώς υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι είναι επί μακρόν διαμένοντες στην Ελλάδα".

    [07] Αποκρατικοποιήσεις

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "τώρα που δρομολογείται νέα αναθεώρησις του Συντάγματος, αυτή την φορά με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η αναθεώρησις να έχη και ιδεολογικό χαρακτήρα. Μετά από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας του σοσιαλκρατισμού, για τον οποίο έχει καταβάλει βαρύτατο τίμημα η ελληνική οικονομία, στο Σύνταγμα δεν έχουν πλέον θέση τέτοιου είδους διατάξεις. Είναι ούτως ή άλλως οξύμωρο η Κυβέρνησις να προχωρή σε αποκρατικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και να μην προτείνη την κατάργηση των διατάξεων του Συντάγματος που προβλέπουν το αντίθετο: Την κρατικοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων".

    [08] Ασφυξία στα νησιά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "έλλειψη υποδομών και χώρων στάθμευσης για τα 200.000 αυτοκίνητα που μετακομίζουν από την Αθήνα. Σύνηθες φαινόμενο πλέον το μποτιλιάρισμα στα νησιά το καλοκαίρι, καθώς δεκαπλασιάζεται η κίνηση ενώ οι χώροι στάθμευσης δεν επαρκούν. Τι κατέγραψε η έρευνα του "ΕΤ" σε Κυκλάδες, Κρήτη. Δωδεκάνησα, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Επτάνησα".

    [09] Δ. Λιάνη

    H TRAFFIC τονίζει ότι Β«δυναμικό comeback της Δήμητρας Παπανδρέου στην τηλεόραση... Η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα μέσα από τη συχνότητα του ALPHA στην εκπομπή "Αυτό μας έλειπε", επιφυλάσσοντάς μας πολλές εκπλήξεις εν όψει της νέας τηλεοπτικής περιόδουΒ».

    [10] Κύκλωμα πορνείας

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι Β«ένα απίστευτο κύκλωμα ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας, με πολλά πλοκάμια, που χρησιμοποιεί σαν δόλωμα την τράπουλα και έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια στα δίχτυα του, φέρνει στο φως η "Εspresso".

    [11] Συμβασιούχοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«ολοκληρώνονται οι έλεγχοι των αιτήσεων για μονιμοποίηση περίπου 34.000 συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο, στο πλαίσιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του ΑΣΕΠ από το σύνολο των αιτήσεων έχουν εξετάσει μέχρι τώρα το 97,5%, ήτοι 72.287 αιτήσεις, και από αυτές το 46,13% ή 33.348 θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις για τις μονιμοποιήσεις γίνονται με βάση τα Προεδρικά Διατάγματα 164/2004, που αφορά "Ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα", και 180/2004 "Ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου". Με βάση τα δύο αυτά Π.Δ. κρίθηκε ότι 33.348 συμβασιούχοι έχουν τις προϋποθέσεις να μονιμοποιηθούνΒ».

    [12] Αυξήσεις μισθών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι Β«αυξήσεις μισθών κατά 2,9% στις αποδοχές των εργαζομένων που αμείβονται με τους όρους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας φέρνει ο Σεπτέμβριος. Πρόκειται για την δεύτερη δόση της αύξησης που προβλέπει για φέτος η διετούς διάρκειας (2006-2007) Εθνική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους τους ιδιωτικού τομέα (η πρώτη δόση της αύξησης που ήταν επίσης 2,9% δόθηκε αναδρομικά από 1-1-2006). Με την πληρωμή της δεύτερης δόσης (από 1/9/2006) στο τέλος του 2006 το κατώτατο μεροκάματο (άγαμος χωρίς προϋπηρεσία) θα φτάσει στα 27.96 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 625,97 ευρώΒ».

    [13] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι Β«η Τετάρτη 23 Αυγούστου είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στις σχολές και τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, για το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Αποκλειστικές πληροφορίες της "Α" αναφέρουν ότι ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας που σχετίζεται με το αντικείμενο, κινείται για να είναι όλα έτοιμα τη συγκεκριμένη ημερομηνίαΒ».

    [14] Επιτόκια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι Β«νέα επιβάρυνση για τα νοικοκυριά από μεθαύριο Πέμπτη λόγω της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων κατά 0,25% (στο 3%), που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η επιβάρυνση αφορά κυρίως τα στεγαστικά δάνεια, το 95% των οποίων έχουν συναφθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο και επηρεάζονται άμεσαΒ».

    Η METRO προσθέτει ότι Β«σε μπελάδες βάζει εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες η τέταρτη, μέσα σε οκτώ μήνες, αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, που αναμένεται να ανακοινώσει μεθαύριο Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη προαναγγελθεί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 0,25%Β».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 1 August 2006 - 20:07:20 UTC