Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/7/2006
  • [02] Λίβανος
  • [03] Διακοπές
  • [04] Οικογενειακός προϋπολογισμός
  • [05] Μίζες
  • [06] Αλεξ
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Διατροφικός κίνδυνος
  • [09] ΕΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/7/2006

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάνε διακοπές Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση. Με τις ευλογίες πρωθυπουργού και αρχηγού ΠΑΣΟΚ. Χωρίς εκκρεμότητες εν όψει της ΔΕΘ η αναχώρηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η σφαγή 57 νηπίων, παιδιών και μανάδων ξεσήκωσε θύελλα κατά του Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ δεν δέχεται κατάπαυση του πυρός και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μίζες και βίλες δείχνουν οι λογαριασμοί της Ζυρίχης όπου κατέληγαν τα ποσά που προορίζονταν για τα αντισταθμιστικά από τους TOR-M1. Ποιους καίει η κίνηση των κωδικών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σφαγή νηπίων από το στρατό του Ισραήλ. Παγκόσμιο κύμα οργής από τη στυγνή δολοφονία στην Κάνα.

    ΕΘΝΟΣ: Η σφαγή των νηπίων. Το Ισραήλ ξεπέρασε κάθε όριο βαρβαρότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα βρίσκουνε σκούρα από τους πυραύλους της Χεζμπολάχ. Παίρνουν την κατιούσα οι Εβραίοι στο Λίβανο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 20.000 προσλήψεις. Προκηρύσσονται για απόφοιτους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η σφαγή των νηπίων στην Κάνα. Διεθνής κατακραυγή για την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θηριωδία! 34 παιδιά εξολόθρευσαν οι Ισραηλινοί στην Κάνα του Λιβάνου.

    ΕΣΤΙΑ: Περιορίζεται ο ρόλος της Ευρώπης. Αυτό κατεφάνη περίτρανα κατά την κρίση του Λιβάνου.

    ESPRESSO: Ο πατριός τα λέει όλα! Συνέντευξη Σιαΐνη στην "Espresso" με αποκαλύψεις-σοκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τους τρόμαξε η σφαγή των παιδιών. 48ωρη ανακωχή ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί.

    TRAFFIC NEWS: Τα κρυφά SMS που δείχνουν τους παιδεραστές. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

    City Press: Πιο αυστηρός ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Οι νέοι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, κινητά, ασφάλειες πιέζουν το εισόδημά μας.

    Metro: Κρίσιμη συνεδρίαση της Ε.Ε. Ελληνικό πακέτο προτάσεων για τον Λίβανο θα καταθέσει η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη.

    Metropolis: Επέκταση των λατομείων εις βάρος του περιβάλλοντος.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βούλιαξε η Χαλκιδική. Με τους καλύτερους τουριστικούς οιωνούς μπαίνει ο Αύγουστος.

    [02] Λίβανος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "το πολεμικό μέτωπο στον Λίβανο επιταχύνει -και συμπαρασύρει- τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο. Η σφαγή στην Κανά είχε ως αποτέλεσμα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν ότι αυξάνονται πλέον οι πιέσεις από αραβικά αλλά και ευρωπαϊκά κράτη-συμμάχους της Ουάσιγκτον να συμβάλει, πλέον, στην προώθηση της εκεχειρίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "δεκάδες άμαχοι έπεσαν θύματα της πλέον αιματηρής ισραηλινής επιδρομής στο νότιο Λίβανο. Στους 54 ανέρχονται οι νεκροί (37 παιδιά) από το βομβαρδισμό της πόλης Κανά. Μετά το πλήγμα, η Ράις αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή της στο Λίβανο, καθώς η κυβέρνηση της Βηρυτού δεν θέλει να τη συναντήσει, εάν δεν υπάρχει εκεχειρία".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ανύπαρκτος κατ' ουσίαν, είναι ο ρόλος της Ευρώπης κατά την εν εξελίξει κρίση του Λιβάνου. Σε αντίθεση με τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου και την μετέπειτα κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η Ευρώπη είχε παίξει καθοριστικό ρόλο, κατά τα τελευταία χρόνια η Γηραιά Ήπειρος τίθεται σταδιακώς στο περιθώριο".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "σαρανταοκτάωρη αναστολή των βομβαρδισμών στον Νότιο Λίβανο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τα Ιεροσόλυμα, μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η σφαγή αμάχων -κυρίως παιδιών- στην πόλη Κάνα. Ωστόσο, το Ισραήλ δίνει προθεσμία 24 ωρών στους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "η φρίκη ξύπνησε τη Βηρυτό: Και όλοι αντίκρισαν τις εικόνες των νεκρών παιδιών με νοητικές αναπηρίες και σύνδρομο Ντάουν. Ούτε ο Χίτλερ δεν τόλμησε... ξεσπάει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου, σφίγγοντας το χέρι τη στιγμή που ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής. Η τηλεόραση αναμετέδιδε ότι στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα έπεσαν μόνο σ' ένα χωριό 115 βόμβες".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση οδηγήθηκαν χθες Ισραήλ και ΗΠΑ μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε το λουτρό αίματος των ισραηλινών βομβαρδιστικών στη βιβλική Κανά του νοτίου Λιβάνου, με θύματα 54 αμάχους. Μεταξύ τους 37 παιδιά και 9 γυναίκες. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, άλλα 2 παιδιά και 3 ενήλικες άμαχοι έπεφταν νεκροί στη συνοριακή πόλη Γιαρούν, κάτι που επιβεβαίωσε την απόφαση του Ισραήλ να συνεχίσει το μακελειό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ήταν μία και τέταρτο, ξημερώματα Κυριακής, όταν οι ισραηλινές βόμβες έπληξαν την πόλη Κάνα, εκεί όπου η φτώχεια εμπόδισε τους κατοίκους να φύγουν και να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια στα βόρεια της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "στη σκιά μιας ακόμα σφαγής στο Λίβανο, αυτής στην πόλη Κάνα, συνέρχεται αύριο στις Βρυξέλλες η σύνοδος των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της ΕΕ. Όλα δείχνουν ότι αυτή η σύνοδος, υπό την πίεση των γεγονότων και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, θα επιχειρήσει να "βγει" με πιο σαφείς θέσεις στην κατεύθυνση της έμμεσης κατάπαυσης του πυρός και της σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    [03] Διακοπές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε τροχιά καλοκαιρινών διακοπών δείχνουν να κινούνται πλέον κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εν όψει του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αρκετοί εκ των υπουργών, μετά το πράσινο φως που φέρεται να άναψε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ήδη προετοιμάζονται για καλοκαιρινές αποδράσεις αν και οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρωθυπουργός ήταν πολύ προσεκτικός απαντώντας στο αίτημα που του κατετέθη".

    [04] Οικογενειακός προϋπολογισμός

    Η CITY PRESS γράφει ότι Β«σημαντική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξαιτίας και του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να ενισχύσει τα οικονομικά των ΔΕΚΟ. Πολιτικές ευκαιρίες για το ΠΑΣΟΚ από τα νέα εισπρακτικά μέτραΒ».

    [05] Μίζες

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ Β«έπρεπε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια από τότε που η "Αυριανή" αποκάλυψε τα δρομολόγια των επίμαχων λογαριασμών για τα αντισταθμιστικά τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν σε λογαριασμούς σε τράπεζα της Ζυρίχης, για να κινηθεί η Βουλή και η Δικαιοσύνη και να ζητηθεί επιτέλους δικαστική συνδρομή για να ανοίξουν οι επίμαχοι κωδικοί. Για χρόνια τώρα οι αρμόδιοι συσκέπτονταν και οι επιτροπές της Βουλής συνεδρίαζαν ατέλειωτες ώρες για να καταλήξουν τελικά στο αίτημα δικαστικής συνδρομής για τους λογαριασμούς και τα πρόσωπα που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας πριν από έξι χρόνιαΒ».

    [06] Αλεξ

    Η TRAFFIC υποστηρίζει ότι Β«προσπάθεια να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ της αλήθειας, που ακόμη για πολλούς δεν έχει λάμψει στην υπόθεση του Αλεξ, επιχειρούν τώρα οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως και τίθενται στους αρμόδιους φορείς των ερευνών προς διερεύνηση, από τους πρωταγωνιστές αυτού του θρίλερ. Η μητέρα του μικρού Βορειοηπειρώτη, δηλώνει εκ νέου ότι ο γιος της έχει να καταθέσει σημαντικά στοιχεία για την εξαφάνιση του Αλεξ, αποκαλύπτοντας - αυτό που πολλοί περίμεναν - τη συμμετοχή ενηλίκων. Την ίδια στιγμή ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, που όσοι γνωρίζουν καλά μιλούν για το στοιχείο-κλειδί, θα φτάσει σύντομα στις Αρχές προς εξέταση και είναι σειρά από φωτογραφίες που υπάρχουν σε κινητά τηλέφωνα παιδιών της ευρύτερης, όπως έγινε γνωστό, "παρέας" των πέντε μέχρι στιγμής υπόπτωνΒ».

    Η ESPRESSO σημειώνει Β«Υπόθεση Αλεξ: Ο Δημήτρης Σιαϊνης (ο πατριός) σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του. "Τις πρώτες μέρες πήγαν και κατέθεσαν όλοι οι παιδόφιλοι...". "Η Βέροια είναι γεμάτη υποψήφιους παιδεραστές". "Αν ένα παιδάκι είναι έξω από το σπίτι του 18 ώρες το 24ωρο, με μαθηματική ακρίβεια θα το πλησιάσει κάποιος ή για να το κάνει βαποράκι ή για να το κακοποιήσει σεξουαλικά"Β».

    [07] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ Β«σχεδόν 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας προκηρύσσονται το αμέσως προσεχές διάστημα για απόφοιτους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ώστε να καλυφθούν υπαρκτά κενά στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και φορείς του ΔημοσίουΒ».

    [08] Διατροφικός κίνδυνος

    Η METROPOLIS υπογραμμίζει ότι Β«βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα και το λάδι, που παράγονται σε ακτίνα έως και 6 χλμ. από ανεξέλεγκτες χωματερές, εμφανίζουν υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων διοξινών και κλοφέν, όπως προκύπτει από πανεπιστημιακές έρευνες. Η ανεξέλεγκτη συσσώρευση των απορριμμάτων επιβαρύνει με άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία χημικές ουσίες τον υδροφόρο ορίζονταΒ».

    [09] ΕΕ

    Η METRO γράφει ότι Β«σε μία προσπάθεια να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να συντονιστεί για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Λίβανο, οι 25 υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν αύριο στις Βρυξέλλες, με την Ντόρα Μπακογιάννη να μεταφέρει στις αποσκευές της ένα πακέτο προτάσεων της ελληνικής διπλωματίαςΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 31 July 2006 - 20:33:49 UTC