Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2006
  • [02] Λίβανος
  • [03] Εμπόριο οργάνων
  • [04] Διακοπές στο Ντουμπάι
  • [05] Αποκρατικοποιήσεις
  • [06] ΤΕΙ
  • [07] Θέσεις εργασίας
  • [08] Πύραυλοι TOR-M1
  • [09] ΟΕΚ
  • [10] ΣΔΟΕ
  • [11] Έκθεση ΟΗΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2006

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η απόφαση που έλαβαν χθες οι 25 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για την κρίση στην εμπόλεμη ζώνη, το μπλόκο στο άνοιγμα λογαριασμών για την αγορά των ρωσικών πυραύλων TOR-M1, οι έλεγχοι της Εφορίας στην αγορά για πλαστά τιμολόγια, είσπραξη ΦΠΑ και αποδείξεις, καθώς και η μετάθεση των αλλαγών στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι κρύβονται πίσω από την κομπίνα με τα αντισταθμιστικά των 25 εκατ. δολαρίων; Έφεση στην απόφαση της ελβετικής εισαγγελίας για το άνοιγμα των ύποπτων λογαριασμών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μπλοκάρουν τους λογαριασμούς στην Ελβετία για τους TOR-M1. Επιχείρηση στο παρά πέντε για το μεγάλο σκάνδαλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 12.800 θέσεις εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα.

    Η ΑΥΓΗ: Η νύχτα της διπλωματίας. 21η ημέρα πολέμου με 820 νεκρούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πεθαίνει και η Ευρώπη μαζί με τον Λίβανο. Ανάξιοι, άβουλοι και άτολμοι οι ηγέτες της γηραιάς ηπείρου, κατάντησαν ορτινάτζες της Αμερικής και του Ισραήλ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κάνουν πίσω για τα ΤΕΙ. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει το μέτωπο εν όψει δημοτικών εκλογών. Το 2007-2008 οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 1.738 σπίτια σε δικαιούχους του ΟΕΚ. Σε 31 οικισμούς κληρώνονται και παραδίδονται άμεσα.

    ΕΘΝΟΣ: Φοροκυνηγοί με νέα... κοστούμια! Το νέο ΣΔΟΕ παραγγέλνει στολές και αρχίζει σαφάρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ως άλλοι μάγοι, ΗΠΑ, Συμβούλιο Ασφαλείας και Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουν στο Ισραήλ σμύρνα - χρυσό και... Λίβανο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπλόκο στις μίζες για τους πυραύλους TOR-M1. Για να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί και αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπλόκο στους λογαριασμούς του σκανδάλου TOR-M1. Ελβετία: "Ανώνυμη" έφεση 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατάπαυση πυρός στην... ΕΕ. Έπαιξαν με τις λέξεις οι Ευρωπαίοι και συνέταξαν ευχολόγιο.

    ΕΣΤΙΑ: Η στρατηγική σημασία των αποκρατικοποιήσεων. Τι ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης προ έτους στην "Εστία".

    ESPRESSO: Θρίλερ με απαγωγή για εμπόριο οργάνων. Αποκλειστικό: Η περίεργη εξαφάνιση 55χρονου στον Πειραιά. Για αδίστακτα κυκλώματα μιλάει και ο ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τερματισμό εχθροπραξιών στον Λίβανο ζητεί η ΕΕ. Απεφεύχθη ρήγμα στις Βρυξέλλες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Θεατές στο ίδιο έργο. Η διχασμένη Ευρώπη ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στον Λίβανο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σοκ και δέος Νο 2 ισοπεδώνει τον Λίβανο. Ολοκληρωτικοί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ.

    Η ΝΙΚΗ: Τα βρίσκουν σκούρα. Οι ΗΠΑ δίνουν χρόνο στο Ισραήλ για να "εξοντώσει" τη Χεζμπολάχ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έξω οι φονιάδες από το Λίβανο. Μαχητική καταδίκη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

    TRAFFIC NEWS: Όργια με επώνυμους πρωταγωνιστές στο Ντουμπάι. Η εγχώρια showbiz μετακομίζει τα Σαββατοκύριακα.

    Metro: "Κόλαση ανηλίκων η Ελλάδα". Έκθεση-καταπέλτης του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την κατάσταση των παιδιών στη χώρα μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πτυχιακές... επί πληρωμή. Κομπίνα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Γυμνός" ο χώρος της υγείας τους καλοκαιρινούς μήνες. "Φιλί ζωής" οι επερχόμενες προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία τον Σεπτέμβριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ρωγμές σε κτίρια τρομάζουν τους ειδικούς στη διαδρομή απ' όπου θα περάσουν οι μετροπόντικες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ευρώπη δεν τόλμησε να ζητήσει πραγματική Ειρήνη, χθες στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των "25".

    [02] Λίβανος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόρθωσε χθες να τερματίσει τις εχθροπραξίες στους κόλπους της, όπως ζητεί από τους εμπόλεμους η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών, αλλά για να μη δυσαρεστήσει Μπλερ και Μπους προσφέρει χρόνο στο Ισραήλ να συνεχίσει τις σφαγές, αφού "η άμεση κατάπαυση του πυρός θα ακολουθήσει" γενικώς και αορίστως. Ήδη το Ισραήλ διακηρύσσει ότι δεν θα σταματήσει αν δεν εξουδετερώσει την απειλή και πέραν του ποταμού Λιτάνι".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "άβουλοι, άτολμοι, βολεψάκηδες και μοιραίοι, δεν άντεξαν να κάνουν ούτε αυτό: Να εκδώσουν μια ανακοίνωση που υποκριτικά να ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός. Όπως και τα Ηνωμένα Έθνη που προειδοποίησαν το Ιράν, όχι όμως και το Ισραήλ, οι "25" υπουργοί εξωτερικών επί τρεισήμισι ώρες χθες στις Βρυξέλλες έπαιζαν με τις λέξεις, με αθώες ψυχές, αλλά και τον κοινό νου".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "υπό τις ισχυρές πιέσεις που άσκησε η Ουάσιγκτον, μέσω της Βρετανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας αλλά και της Γερμανίας, το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες, αρκέστηκε σε ένα γενικόλογο ψήφισμα-ευχολόγιο, που πιστοποιεί ανάγλυφα την αδυναμία της Ευρώπης να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν χθες άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στο Λίβανο, μετριάζοντας ουσιαστικά το αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός, κάτω από τη μεγάλη πίεση που άσκησαν οι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, δηλαδή οι Βρετανοί υποστηριζόμενοι από τους Γερμανούς, τους Τσέχους, τους Πολωνούς και τους Δανούς".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "οι 25 υπουργοί Εξωτερικών της Κοινότητας ύστερα από πέντε ώρες διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων χθες στις Βρυξέλλες για τον πόλεμο στον Λίβανο και την Παλαιστίνη κατέληξαν σ' ένα συμβιβαστικό κείμενο κοινής θέσης σύμφωνα με το οποίο "Το Συμβούλιο καλεί (Ισραήλ και Χεζμπολάχ) στην άμεση διακοπή των εχθροπραξιών που θα πρέπει να συνοδευτεί από μια βιώσιμη (διαρκή) κατάπαυση του πυρός".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, νεολαίων, ανθρώπων κάθε ηλικίας και των Παλαιστινίων και Λιβανέζων που ζουν στην Αθήνα, στο χτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που διοργάνωσε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ), η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ένα νέο ρήγμα στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απετράπη χθες στις Βρυξέλλες, κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για τον Λίβανο, χάρη στην ευρηματική διατύπωση "άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών, τον οποίο θα ακολουθήσει βιώσιμη κατάπαυση του πυρός". Η Γαλλία, η Ελλάδα και άλλοι ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός με επίπληξη του Ισραήλ, ενώ η Βρετανία, με την υποστήριξη της Γερμανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και άλλων, ευθυγραμμίστηκαν με τις ΗΠΑ, απαιτώντας να μην τεθούν όροι στο Ισραήλ που "βραχυκυκλώνουν" τον απώτερο στόχο συνολικής επίλυσης του Μεσανατολικού".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "χερσαίες επιθέσεις στον Νότο, σφοδρότατοι βομβαρδισμοί, επιχειρήσεις με αλεξιπτωτιστές στον Βορρά: το Ισραήλ απειλεί να ισοπεδώσει τον Λίβανο. Και η διεθνής κοινότητα περιορίζεται σε ευχολόγια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "στα χαρτιά έχει παραμείνει από την ώρα της εξαγγελίας της η αναστολή των ισραηλινών επιχειρήσεων στο Λίβανο, παρά την έκκληση του ΟΗΕ για 48ωρη διακοπή των βομβαρδισμών. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ".

    [03] Εμπόριο οργάνων

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι Β«Συγγενείς καταγγέλλουν απαγωγή 55χρονου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το κέντρο του Πειραιά. Μια πρωτοφανής υπόθεση απαγωγής με σκοπό την εμπορία οργάνων απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες τις αστυνομικές αρχές στον ΠειραιάΒ».

    [04] Διακοπές στο Ντουμπάι

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι Β«στον τόπο που οι μύθοι και οι θρύλοι έρχονται να προσδώσουν στις αραβικές... χίλιες και μια νύχτες τη λαγνεία που πολλοί αναζητούν , έχει αναδειχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων και το μαγευτικό Ντουμπάι. Ακριβοπληρωμένος, μαγευτικός και φυσικά για λίγους και εκλεκτούς, ο προορισμός ενός απόλυτα ερωτικού ταξιδιού έχει γίνει το Ντουμπάι -και όχι μόνο- με επισκέπτες και από τη χώρα μας, που φαίνεται ότι επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για να επιδοθούν σε ελευθεριότητες που καταλήγουν σε όργιαΒ».

    [05] Αποκρατικοποιήσεις

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι Β«καμμία δραστηριότης δεν νοείται πλέον να υπάγεται αποκλειστικώς στο κράτος, στον βαθμό που μπορεί να αναληφθή από ιδιώτες. Διότι οι ιδιώτες μπορούν να την επιτελέσουν καλύτερα, αποτελεσματικώτερα και φθηνότερα. Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εκεί θα κριθή: Στο αν θα μπορέση η Κυβέρνησις να επιτύχη στον στόχο συρρικνώσεως του μεριδίου του δημοσίου τομέως, όπως τον έθεσε προ έτους ο Υπουργός Οικονομίας δια των στηλών της "Εστίας". Το βέβαιο είναι πως ο κ. Αλογοσκούφης επιμένει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον θα μπορέση να υπερκεράση τις πανταχόθεν αντιδράσειςΒ».

    [06] ΤΕΙ

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ Β«το υπουργείο Παιδείας κάνει πίσω για τα ΤΕΙ. Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και οι αντιδράσεις τοπικών φορέων από όλη τη χώρα που φοβούνται ότι η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΤΕΙ και η συγχώνευση τμημάτων θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των περιοχών τους, οδηγούν την κυρία Γιαννάκου στη μετάθεση των αλλαγών για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008Β».

    [07] Θέσεις εργασίας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι Β«η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα. 12.800 θέσεις εργασίας. 1.794 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 260 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 243 στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, 222 στο υπουργείο Ανάπτυξης, 126 στις "Ελληνικές Αλυκές"Β».

    [08] Πύραυλοι TOR-M1

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι Β«εμπλοκή στις μίζες για τους πυραύλους TOR-M1 επιχειρούν την ύστατη ώρα νομικοί κύκλοι με ένσταση που κατέθεσαν στην Ελβετία, ώστε να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί και ν΄αποκαλυφθούν όσοι τυχόν εμπλέκονται στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματοςΒ».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι Β«σφίγγει μέρα με τη μέρα η θηλιά για τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος του σκανδάλου των ρωσικών πυραύλων. Το "μπλόκο" που επιχειρείται στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Ελβετίας γεννά τεράστια ερωτήματα και αποκαλύπτει το συμφέρον κάποιων στην καθυστέρηση των διαδικασιώνΒ».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«στο παρά δέκα "χτύπησαν" όσοι εναντιώνονται στο άνοιγμα των ύποπτων τραπεζικών λογαριασμών της Ελβετίας όπου... χάθηκαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για την υπόθεση προμήθειας των ρωσικών πυραύλων TOR-M1. Δέκα μόλις λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής εφέσεων κατά της απόφασης του Ελβετού εισαγγελέα για το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών (1258780 και 1258781-S) δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία κατέθεσε έφεση προκειμένου να "μπλοκάρει" το άνοιγμα των λογαριασμών, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των εντολέων τουΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι Β«λυσσαλέα μάχη για τη συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων του σκανδάλου των εξοπλιστικών προμηθειών δίνουν τώρα και στο εξωτερικό ορισμένοι κύκλοι που δεν επιθυμούν να αποκαλυφθεί ποιοι ήταν οι τελικοί παραλήπτες των χαμένων δισ. των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των ρωσικών πυραύλων TOR-M1Β».

    [09] ΟΕΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι Β«περίπου 1.738 κατοικίες θα κληρωθούν και θα παραδοθούν μέσα στο προσεχές διάστημα από τον ΟΕΚ, ενώ από φέτος είναι πιο ελκυστικά τα στεγαστικά δάνεια του Οργανισμού, αφού είναι χαμηλότερο το επιτόκιο και μειωμένες οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις. Σε ό,τι αφορά στις παραδόσεις των κατοικιών αναμένεται να κληρωθούν σπίτια σε 31 οικισμούς της χώρας, ενώ ήδη ο Οργανισμός έχει ανακοινώσει μία σειρά διαγωνισμών για την αγορά οικοπεδικών εκτάσεων προκειμένου να ανεγερθούν κατοικίες για τους δικαιούχους του ΟΕΚΒ».

    [10] ΣΔΟΕ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι Β«ετοιμάζονται για μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα. Στόχος τους τα πλαστά τιμολόγια, η είσπραξη ΦΠΑ και οι αποδείξεις. "Δει δη χρημάτων" για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμούΒ».

    [11] Έκθεση ΟΗΕ

    Η METRO γράφει ότι Β«ως μία "κόλαση" για ανήλικα παιδιά, κυρίως αλβανικής καταγωγής και Ρομ, παρουσιάζει την Ελλάδα στην 24σέλιδη έκθεσή του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ζαν Μιγκέλ Πετί. Στην έκθεση-κόλαφο για την χώρα μας, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών βάλλει κατά των ελληνικών ΜΜΕ και των αστυνομικών Αρχών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στην οποία, όπως περιγράφει, παρατηρούνται έντονα φαινόμενα εκμετάλλευσης παιδιών, προώθησής τους στην πορνεία και πώλησης βρεφώνΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 August 2006 - 19:57:44 UTC