Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΕΕ-Τρομοκρατία-Αποφάσεις
  • [04] Εργασιακές σχέσεις
  • [05] Ακίνητα-Φόροι
  • [06] ΔΝΤ-Φορολογικό σύστημα
  • [07] Ωράριο καταστημάτων
  • [08] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ελλάδα
  • [09] ΑΔΕΔΥ-Κυβέρνηση
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Αστέρας Βουλιαγμένης
  • [12] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [13] Ρόλος Μεϊμαράκη
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] ΔΝΤ - Φορολογικό σύστημα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/7/2005

    Τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που αποφάσισε το συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις, οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και οι προτάσεις του ΔΝΤ για το φορολογικό σύστημα της χώρας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Μπαλαντέρ" στα εργασιακά ο Μεϊμαράκης. Σε ρόλο γεφυροποιού μεταξύ κυβέρνησης-συνδικάτων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελαστικό 8ωρο στις επιχειρήσεις. Ελιγμός στο Εργασιακό, ύστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού με Αλογοσκούφη-Παναγιωτόπουλο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σαββατοκύριακο στον Αστέρα Βουλιαγμένης: 45 ευρώ και όρθιος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φακελώνουν κλήσεις, sms, e-mail. Οι τρομοκράτες κατάφεραν να βάλουν σε αρχείο την ιδιωτική ζωή των Ευρωπαίων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις σε χαμηλόμισθους. Εξομοίωση προς τα επάνω.

    Η ΑΥΓΗ: Ο "Μεγάλος Αδελφός" πάνω από την Ευρώπη. Οι "25" αποφάσισαν γενικευμένη παρακολούθηση των πολιτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έκθετη η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετά τις αλλαγές που έκανε ο Παναγιωτόπουλος στο εργασιακό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι αλλαγές στους φόρους που προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Το Βήμα" δημοσιεύει τις υποδείξεις που θα ανακοινωθούν σήμερα. Οι συντάξεις, ο ΦΠΑ, οι οφειλές και η διαφθορά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ήττα της Ευρώπης τα νέα τρομομέτρα. Ποιος θα μας φυλάξει από τους "φύλακες";

    ΕΘΝΟΣ: Ζωή-λάστιχο με το νέο ωράριο. Ανατροπές στις οικογενειακές σχέσεις και το εισόδημα των εργαζομένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπουκαδόρος τσαμπουκάς και καταληψίας ο Ειρηναίος. Επιχειρήθηκε ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πορίσματα "φωτιά" για την Οικονομία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ΟΟΣΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα πράσα τα παπαγαλάκια Βρυξελλών! Διαπλοκή: Ανακοινώθηκαν αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί ποτέ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ιδού ο νέος "Μεγάλος Αδελφός". Όλα τα μέτρα που αποφάσισαν με χρονοδιάγραμμα οι "25".

    ΕΣΤΙΑ: Νέο σοκ στην Βρεταννία. Βρεταννοί υπήκοοι οι τέσσερις βομβιστές.

    ESPRESSO: Ανήλικη στα χέρια απαγωγέων. Ζητούν λύτρα από επιχειρηματία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναδιοργάνωση των Εφοριών προτείνει το ΔΝΤ. Διάλυση υπηρεσιακών στεγανών. Πάταξη κυκλωμάτων διαφθοράς. Δραστική μείωση αριθμού ΔΟΥ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διχάζει το ωράριο. Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοροσοκ για όλα τα ακίνητα. Προτείνουν αυξήσεις ως 207% στις αντικειμενικές.

    Η ΝΙΚΗ: Απορρύθμιση της κοινωνίας. Αντιπολίτευση και συνδικάτα αποκαλύπτουν το νεοφιλελεύθερο σχέδιο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ευρω-δικτατορία η "δημοκρατία" τους.

    TRAFFIC NEWS: Τριανταφυλλόπουλος-Κακαουνάκης: Κρητικό γλέντι για τα χρυσά συμβόλαια. Νίκος και Μάκης γιόρτασαν τη συνεργασία τους με τσικουδιά στην Κρήτη.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από 18 μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις.

    City Press: ΑΔΕΔΥ: το "ισόγειο" στα 1.200 ευρώ. Πλήρης διάσταση απόψεων ΑΔΕΔΥ και κυβέρνησης οδηγεί σε αναβολή του διαλόγου.

    METRO: Σύγχυση για τις αλλαγές. Αποκαλυπτική έρευνα της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νερό στο κρασί για το εργασιακό. Κυβερνητική αναδίπλωση για το διευθυντικό δικαίωμα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Θέλουν τη γη μας για εθνικό πάρκο". Οι αγρότες της Χαλάστρας αντιδρούν στο να γίνουν οι περιουσίες τους υγρότοπος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μια γειτονιά: Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Σόφια με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

    [03] ΕΕ-Τρομοκρατία-Αποφάσεις

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σταδιακά περισσότερη παρακολούθηση, καθώς και ένταση ελέγχων για ξέπλυμα χρήματος αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών/Δημόσιας Τάξης της ΕΕ. Σοκ στους Βρετανούς, μετά τη διαπίστωση ότι οι βομβιστές γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ανάμεσά τους. Αναζητείται και πέμπτος. Έρευνα "Ε": Μας παρακολουθούν αλλά... πρακτικά ανεφάρμοστη η τήρηση αρχείων συνδιαλέξεων-μηνυμάτων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αλληλέγγυοι στην καταδίκη της τρομοκρατίας και αποφασισμένοι να την κτυπήσουν στη ρίζα της εμφανίσθηκαν χθες οι 25 υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της ΕΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στο Έκτακτο Συμβούλιο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες μία σχεδόν εβδομάδα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Ύστερα από έντονες πιέσεις των Βρετανών (καθώς και των Γάλλων, των Σουηδών και των Ιρλανδών) αποφάσισαν να αποθηκευθούν στοιχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, sms και ηλεκτρονικών μηνυμάτων για διάστημα πέρα των δύο ετών, αρχής γενομένης από τον επόμενο Οκτώβριο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "το αμερικανικό "παράρτημα" της τρομοκρατίας, ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, αποφάσισε την 24ωρη παρακολούθηση, επί 365 μέρες το χρόνο, όλων των επικοινωνιών μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και όσων διαμένουν στη Γηραιά Ήπειρο".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού που τα "πανθ' ορά" μπήκε από χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα του Λονδίνου. Οι "25" αποφάσισαν την ταχύτατη προώθηση μέτρων που σχετίζονται με την κατάργηση του απόρρητου των επικοινωνιών και τη γενικευμένη παρακολούθηση των πολιτών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "το νέο πακέτο αντιτρομοκρατικών μέτρων που υιοθέτησαν ομόφωνα οι 25, αν και αντανακλά έως ένα βαθμό την αγωνία για πρόληψη νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων, υπερβαίνει τη λεπτή κόκκινη γραμμή που αφορά στα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, τα οποία αποτελούν το θεμέλιο λίθο των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κοινωνιών".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "πρέπει να ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα προληπτικού χαρακτήρος ως προς τον προσηλυτισμό των ατόμων αυτών, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάποιοι διαμαρτύρονται, αλλά άλλη λύσης δεν υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν το ακραίο μουσουλμανικό στοιχείο που έχει διεισδύσει στην Ευρώπη, να αφήνεται ανενόχλητο".

    [04] Εργασιακές σχέσεις

    Η Espresso εκτιμά ότι "την ευρεία δυνατή συναίνεση επιδιώκει η κυβέρνηση στο εργασιακό και οι προθέσεις της αυτές φάνηκαν χθες, όταν διέψευσε τα σενάρια περί υιοθέτησης του διευθυντικού δικαιώματος και παράλληλα ξεκίνησε νέο κύκλο διαλόγου, "ζυμώσεων" και επαφών για τα μισθολογικά αιτήματα των δημόσιων υπαλλήλων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "έναν καθοριστικό ελιγμό, πριν από την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έκανε η κυβέρνηση στο "εργασιακό", ξεκαθαρίζοντας χθες ότι η οργάνωση του χρόνου εργασίας σε μια επιχείρηση για την εφαρμογή ελαστικού 8ώρου, προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση έβαλε νερό στο κρασί της, οι εργαζόμενοι συμφωνούν κατανοώντας τις δυσκολίες που περνάει η Οικονομία του τόπου, αλλά οι εργατοπατέρες επιμένουν στην... επαναστατική γυμναστική, λες και βρισκόμαστε 30 χρόνια πίσω".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "με ρητορική διαλόγου ο υπουργός Απασχόλησης επιχειρεί να διασκεδάσει τις ειλημμένες αποφάσεις για το ελαστικό οκτάωρο. Στο νέο μισθολόγιο σκόνταψε η συζήτηση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής τους θέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΓΣΕΕ τον ιδεολογικό προσανατολισμό των κυβερνητικών επιλογών και αναδεικνύουν τις αναμενόμενες επιπτώσεις τους στην οικονομία και την κοινωνία".

    Η METRO τονίζει ότι "ο επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα έχει προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως καταδεικνύει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε κατά παραγγελία της ΓΣΕΕ".

    [05] Ακίνητα-Φόροι

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "αυξήσεις-σοκ στις αντικειμενικές αξίες, που φθάνουν έως και το 207%, προτείνουν οι έφοροι αλλά και οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί στους νομούς της χώρας".

    [06] ΔΝΤ-Φορολογικό σύστημα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την πλήρη αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών, με στόχο την εξάλειψη της διαφθοράς, προτείνει πόρισμα τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι ειδικοί διατυπώνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον περιορισμό του αριθμού των ΔΟΥ, ώστε και με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου και να εξαλειφθεί η διαφθορά. Η μεγάλη έκταση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού, συμβαδίζει με το φαινόμενο της διαφθοράς και γι΄αυτό προτείνεται η ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών προκειμένου να σπάσουν τα υπηρεσιακά στεγανά που διαιωνίζουν την κατάσταση ανεξάρτητα από την όποια κυβερνητική αλλαγή".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "μέτρα για την αντιμετώπιση της σπατάλης του δημόσιου τομέα και της αποτελεσματικότητας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών προτείνει το ΔΝΤ με την έκθεση που παρέδωσε στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε με την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ειδικούς σε θέματα φορολογικής διοίκησης και δημοσίων δαπανών, που επισκέφθηκαν έπειτα από πρόσκλησή του την Ελλάδα".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "τις προτάσεις του για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος παρέδωσε χθες στον υπουργό Οικονομίας το κλιμάκιο του ΔΝΤ. Στην 78 σελίδων έκθεση ακτινογραφείται το φορολογικό σύστημα ως "αυθαίρετο και αλλοπρόσαλλο" και διατυπώνεται σειρά προτάσεων: αλλαγές στον τρόπο είσπραξης του ΦΠΑ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατάργηση των μικρών Εφοριών ως εστιών διαφθοράς κλπ. Επίσης, δίδονται οδηγίες για ελέγχους και πρόστιμα".

    [07] Ωράριο καταστημάτων

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "την αντίθεσή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων το Σάββατο εξέφρασε χθες το προεδρείο της Εθνικής συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κατά τη συνάντησή του με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει ακόμη και στη Βουλή όποιες τεχνικές προτάσεις μπορούν να βελτιώσουν το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων. Χωρίς όμως να αλλοιώνουν το βασικό πυρήνα της φιλοσοφίας του, δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση".

    [08] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ελλάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή πρωτοφανής ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε τους δημοσιογράφους ότι ξεκινάει προδικαστική διαδικασία εναντίον της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στο θέμα των ονομαστικοποίησης των μετοχών των επιχειρήσεων ΜΜΕ και λίγες ώρες αργότερα να την αποσύρει. Η όλη υπόθεση δημιουργεί ερωτηματικά, διότι κάποιος ετοίμασε την ανακοίνωση και μάλιστα ήταν και μεταφρασμένη στα ελληνικά. Το καίριο ερώτημα είναι πώς ετοιμάστηκε ανακοίνωση και από ποιους για ένα θέμα το οποίο δεν συζητήθηκε στην Ολομέλεια των επιτρόπων. Με άλλα λόγια, προεξοφλήθηκε μια απόφαση πριν ακόμη συζητηθεί στο κολέγιο των επιτρόπων. Από ποιους και ποια συμφέροντα εκπροσωπούσαν παραμένει άγνωστο, αφού η εκπρόσωπος παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων ήταν λακωνική".

    [09] ΑΔΕΔΥ-Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "η εξομοίωση των μισθών προς τα επάνω στο Δημόσιο θα αρχίσει σταδιακά από την επόμενη χρονιά, με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου. Όπως δήλωσαν χθες οι υπουργοί Π. Παυλόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή τους με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, θα δοθούν αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, δεν θα κοπούν τα επιδόματα και θα ρυθμιστούν τα θέματα σχετικά με τις μετατάξεις, τα βαρέα και ανθυγιεινά και την πρόωρη συνταξιοδότηση".

    Η CITY PRESS εκτιμά ότι "πλήρης διάσταση απόψεων ΑΔΕΔΥ και κυβέρνησης οδηγεί σε αναβολή του διαλόγου. Τα δημοσιονομικά προβλήματα καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη συνεννόηση, παρά την επιθυμία της κυβέρνησης να διευκολύνει τους πολύτεκνους και να προσφέρει χιλιάδες πρόωρες συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους".

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι "διάσταση απόψεων για το ενιαίο μισθολόγιο, τον κατώτατο μισθό και τα βαρέα και ανθυγιεινά καταγράφηκε στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη με την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη".

    [10] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "ξεκινούν από Δευτέρα οι προθεσμίες για τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Διευθύνσεων, ενώ ειδικά κίνητρα και αναγνώριση προϋπηρεσίας παρέχονται στους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα".

    [11] Αστέρας Βουλιαγμένης

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "στον Αστέρα Βουλιαγμένης κάθε Σαββατοκύριακο "κόβουν" υπεράριθμα εισιτήρια για την πισίνα, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες ξαπλώστρες και οι ανέσεις που πληρώνουν οι πολίτες. Κρυμμένες ξαπλώστρες "φανερώνονται", όταν δώσεις πουρμπουάρ 10 και 20 ευρώ στους υπαλλήλους, την ίδια ώρα που οι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Τράπεζας και άλλοι "αστέρες" του δημοσίου κάνουν κατάληψη χωρίς να πληρώνουν είσοδο".

    [12] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "εγκάθετοι του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο ήρθαν χθες στα χέρια με κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε μια προσπάθεια καταλήψεως των Πατριαρχικών Γραφείων. Ο πρώην Πατριάρχης βλέποντας το έδαφος να χάνεται απ΄ τα πόδια του το παίζει τσαμπουκάς και μπουκαδόρος. Ως γνωστόν την άλλη εβδομάδα αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Πατριάρχη".

    [13] Ρόλος Μεϊμαράκη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σχολιάζει ότι "καθοριστικός φαίνεται πως είναι ο ρόλος του γραμματέα της Νέας δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσον αφορά στις επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας και στην πράξη τον αναβαθμισμένο ρόλο του κόμματος, ρόλος που θέλει τη Ν.Δ. να αφουγκράζεται τη φωνή τ ου πολίτη και να είναι ο συνδετικός κρίκος με την κυβέρνηση".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Το ΔΝΤ παρέδωσε το πόρισμα για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση και ζητεί Μέτρα ταχείας απόδοσης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει νέο μέτωπο και στις συγκοινωνίες. Ριζικές αλλαγές μετά τον Αύγουστο προαναγγέλλει ο Β. Μεϊμαράκης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Άτολμες αλλαγές στο εργασιακό. Χαμένη και πάλι η ανταγωνιστικότητα. Η κυβέρνηση υπαναχωρεί υπό το βάρος των αντιδράσεων".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο φορολογικό σύστημα μας προτείνει το ΔΝΤ. Εισηγείται 5 βασικές αλλαγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και είσπραξη χρεών".

    [15] ΔΝΤ - Φορολογικό σύστημα

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "πέντε βασικές αλλαγές για τον έλεγχο των φορολογουμένων, αλλά και την ταχύτερη είσπραξη των χρεών, εισηγήθηκαν στο οικονομικό επιτελείο οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του φορολογικού συστήματος. Τα στελέχη του ΔΝΤ προτείνουν όπως υιοθετηθεί άμεσα το βρετανικό μοντέλο ελέγχων και εισηγούνται να καταργηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις, που χαρακτηρίζονται τριτοκοσμικές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 July 2005 - 21:43:41 UTC