Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εργασιακές σχέσεις
  • [04] Οικονομία
  • [05] Υποψήφιοι-Μηχανογραφικά δελτία
  • [06] ΔΕΠΑ
  • [07] Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Πετρέλαια Θάσου
  • [10] Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
  • [11] Συντελεστής φορολογίας
  • [12] Απλούστευση διαδικασιών για συντάξεις
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Εργασιακές σχέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2005

    Η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ, οι αντιδράσεις εμπόρων και βιοτεχνών στη διεύρυνση του ωραρίου, η απλούστευση στην έκδοση των συντάξεων και οι προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Όλες οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Τι φέρνει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρεμούλα 56 δισ. στη ΔΕΠΑ! Αποκλειστικό: Πώς ο "πράσινος" Παπαφιλίππου υπέγραψε ναυλοσύμφωνο-"μαϊμού" με εταιρεία-φάντασμα για 10 χρόνια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αυτοπεποίθηση για το αύριο. Μήνυμα Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σύνταξη με μία υπογραφή. Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για επιτάχυνση των διαδικασιών.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 3.862 νέες προσλήψεις. Μέσα στο καλοκαίρι οι διορισμοί.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση και ΣΕΒ νομοθετούν κατά του 8ωρου. Η ΓΣΕΕ δεν μετέχει στον "προκάτ διάλογο". Απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει του νομοσχεδίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τορπίλη της ΓΣΕΕ στον διάλογο για το εργασιακό. Αντί να καταθέσουν προτάσεις οι συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν διατεταγμένες απεργίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η αγορά σε ασφυξία. Ραγδαία πτώση των πωλήσεων. Οι έμποροι περιμένουν τις εκπτώσεις για να ανασάνουν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βόμβα" Μάνου, ρελάνς Πάνου. Στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για το Εργασιακό.

    ΕΘΝΟΣ: Ανταρσία της ΔΑΚΕ για το 8ωρο. Παρωδία διαλόγου για το εργασιακό - Αποχωρεί η ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εξαιτίας ωραρίου αλλαγή τροπαρίου. Κλείσιμο Τεμπών-Ρίου. Στο κλείσιμο οδικών κόμβων της χώρας αλλά και των καταστημάτων της Κρήτης προχωρούν αύριο οι εμποροβιοτέχνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακροβασίες για τα εργασιακά. Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και προωθεί άμεσα ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: "Τρέχουν" 7.306 θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γαλάζιο στοπ στον "κόκκινο" Πάνο. Τινάζεται στον αέρα ο διάλογος για εργασιακό - ωράριο.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια τομή στην φορολογία η καθιέρωσης ενιαίου συντελεστού φόρου.

    ESPRESSO: "Μαθήματα αυτοκτονίας" από την Αποστολικά Ζώη. Θύελλα αντιδράσεων για video-clip. Εμφανίζεται να κόβει τις φλέβες της από ερωτική απογοήτευση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύνδεση σπουδών-αγοράς εργασίας. Οδηγός της "Κ" για 90.000 υποψηφίους που επιλέγουν σήμερα σχολές ΑΕΙ, ΤΕΙ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διάσταση απόψεων Παναγιωτόπουλου-ΓΣΕΕ για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας συνάντησης ο υπουργός Απασχόλησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Διατάσσομεν" κατάργηση 8ώρου. Σικέ διάλογο καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

    Η ΝΙΚΗ: Μετωπική σύγκρουση. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν κινητοποιήσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διάλογος - απάτη. Αντεργατική συμπαιγνία κυβέρνησης-ΓΣΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

    TRAFFIC NEWS: Ο Τράγκας βγάζει στον αέρα απόρρητα και άπλυτα.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις εξπρές από το Δημόσιο. Καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά.

    City Press: Εκτελούν εν ψυχρώ το οκτάωρο. Διαφωνία της κυβέρνησης με τη ΓΣΕΕ για το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα.

    METRO: Ναυάγησε η συναίνεση. Κατήγγειλε τον διάλογο για το Εργασιακό η ΓΣΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση-ΓΣΕΕ. Εργασιακό: Ελαστικό ωράριο και υπερωρίες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πνίγουν" τη Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα. Σε "θάλαμο αερίων" μετατρέπουν το κέντρο της πόλης χιλιάδες ΙΧ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχίζει από αύριο Τετάρτη η μεγάλη μάχη των μικρομεσαίων. Με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, για καταψήφιση του Νομοσχεδίου, με την επιβολή των διευρυμένων ωραρίων των καταστημάτων.

    [03] Εργασιακές σχέσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που στάλθηκε από τον Κώστα Καραμανλή μέσω του υπουργού Απασχόλησης προς τους συνδικαλιστές. "Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να ανακάμψει η εθνική οικονομία. Με αυτοπεποίθηση θα προχωρήσουμε προς το αύριο χωρίς να καταργηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι το οκτάωρο". Αυτά τα λόγια του πρωθυπουργού τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στους συνδικαλιστές, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στην πορεία της χώρας μας προς το αύριο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "χωρίς αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά θέματα, ενώ παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας συνάντησης με τη ΓΣΕΕ".

    Η METRO γράφει ότι "με τις θέσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ να είναι πλήρως ανελαστικές και αδιαπραγμάτευτες, το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων γνωστό, με τη συνομοσπονδία να δίνει προσχηματικό χαρακτήρα στη συνάντηση".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, καθώς η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλο δεν είχε αίσια έκβαση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και προωθεί άμεσα ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Παρά ταύτα ο διάλογος βουλιάζει. Η ΓΣΕΕ απαντά με απεργιακό τελεσίγραφο. Τα συνδικάτα διαφώνησαν ακόμη και για το αν υπάρχει διάλογος".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "ήταν μια συνάντηση που προμηνύει την αρχή ενός "πολέμου' μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών. Ήδη σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεδριάζουν προκειμένου να θέσουν από κοινού το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στον μήνα".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "κυβέρνηση μόνη, νομοθετεί... Σφοδρή επίθεση και από τον Γραμματέα της κυβερνητικής παράταξης Κ. Πουπάκη κατά των ρυθμίσεων Παναγιωτόπουλου για το εργασιακό. Ο "διάλογος" τελείωσε πριν να ξεκινήσει. Ξεκινούν όμως απεργιακές κινητοποιήσεις και πόλεμος κυβέρνησης-συνδικάτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "φρένο στον Πάνο Παναγιωτόπουλο βάζουν η ΔΑΚΕ και γαλάζιοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Μανώλης, που δηλώνει ότι "πάμε σε ακραία φαινόμενα". Ενώνουν τη φωνή τους με τους άλλους συνδικαλιστές που απαντούν με δικό τους τελεσίγραφο, ότι το "απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα" και οι ευρύτερες εργασιακές αλλαγές δεν θα περάσουν. "Θα προχωρήσουμε", απαντά η κυβέρνηση απειλώντας ότι θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο -ενδεχομένως και την Πέμπτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις, ενώ ο υπουργός Απασχόλησης απευθύνει την τελευταία πρόσκληση για διάλογο".

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "κατόπιν εντολής του ΣΕΒ (βιομήχανοι) η κυβέρνηση προχωρεί μονομερώς στην κατάργηση του 8ώρου εργασίας. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει διάλογο σικέ και προχωρεί σε πανεργατική απεργία ενώ αντίθετη είναι και η ΔΑΚΕ (ΝΔ)".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "την καθολική αντίθεση των εργατοϋπαλλήλων στο προωθούμενο σχέδιο Αλογοσκούφη για κατάργηση του 8ωρου, αύξηση της απλήρωτης εργασίας και υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων διεμήνυσε χθες προς την κυβέρνηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "με τη συμφωνία μόνον των βιομηχάνων προχωρεί η κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση που υπονομεύει το 8ωρο και χαρίζει χαμηλά αμειβόμενες υπερωρίες στους εργοδότες. Χθες κατέρρευσε η σκηνοθεσία "διαλόγου" του υπ. Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ, η οποία θα απαντήσει με απεργίες, όταν το ν/σ έλθει στη Βουλή. Αντίθετη με την κυβερνητική επιδίωξη εμφανίζεται και η ΔΑΚΕ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "βαφτίζοντας "συνάντηση" τον κατάπτυστο διάλογο και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ έδωσε χθες το "παρών" στο υπουργείο Εργασίας, για να διαπραγματευτεί το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη μείωση της τιμής των υπερωριών".

    Σύμφωνα με την City Press "θα γίνει πιο δύσκολη η ήδη δύσκολη ζωή των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εξαφανίζονται ουσιαστικά οι υπερωρίες και η ελαστικοποίηση οδηγεί σε εργάσιμη ημέρα τουλάχιστον 10 ωρών. Κίνδυνος εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε μια αγορά που λειτουργεί με το ένα τρίτο των εργαζομένων χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα δικαιώματα".

    [04] Οικονομία

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "η αγορά "βουλιάζει" στην ύφεση. Οι πωλήσεις σημειώνουν ραγδαία πτώση, αφού ακόμη και η άλλοτε ακμάζουσα αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί καθώς διαπιστώνουν ότι το διαθέσιμο εισόδημά τους "κατατρώγεται" από την ακρίβεια".

    [05] Υποψήφιοι-Μηχανογραφικά δελτία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε αντίθεση ίσως με ό,τι πιστεύουν πολλοί, από μια εμπεριστατωμένη έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά είναι καλύτερο να επιλέγουν σχολές γενικών και όχι εξειδικευμένων γνώσεων, καθώς αυτές έχει αποδειχθεί -τα τελευταία χρόνια- ότι οδηγούν πιο εύκολα σε θέσεις εργασίας μετά τη συμπλήρωση του τετραετούς κύκλου σπουδών. Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 22 Ιουλίου και είναι αναγκαίο να γίνει πολύ προσεκτικά, καθώς στους 89.000 υποψηφίους φοιτητές αναλογούν 66.234 θέσεις".

    [06] ΔΕΠΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, πολύχρονο ως οικονομική αιμορραγία πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών από τα δημόσια ταμεία, προς όφελος γνωστού "πράσινου" μεσάζοντα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας σήμερα από τον "Α.Τ.". Ένα σκάνδαλο το οποίο οφείλει να ερευνήσει σε βάθος και να τερματίσει σήμερα η κυβέρνηση. Χωρίς να διαθέτει ούτε ποσοστό ιδιοκτησίας σε πλοία για τη μεταφορά καυσίμων, μια ναυτιλιακή εταιρεία μαϊμού του μεσάζοντα Παπαφιλίππου νοίκιασε ένα πλοίο, ναυπήγησης του 1974 (!) από τη ΔΕΠΑ μετά από προνομιακό συμβόλαιο με προνομιακούς όρους (ναυλοσύμφωνο)".

    [07] Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα αναμένεται να φέρει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο. Ο νέος κώδικας επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα των αδειών και των μετατάξεων, ενώ θέτει και τη βάση για τη δημιουργία κλαδικών μισθολογίων".

    [08] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "έως το τέλος Ιουλίου λήγουν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 7.306 μονίμων και εποχικών σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εγκρίθηκε, εν τω μεταξύ, νέο πακέτο 603 θέσεων σε τρία υπουργεία".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ενέκρινε την κάλυψη 3.862 κενών οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμο προσωπικό. 2.943 θα προσληφθούν στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, 449 στον ΟΑΕΔ, 180 στον ΟΕΚ, 145 στους Οργανισμούς Λιμένων όλης της χώρας, 56 σε σχολικές μονάδες παρακολούθησης, 31 σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, 30 στην Εθνική Πινακοθήκη, 16 στα επιμελητήρια όλης της χώρας και 12 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων".

    [09] Πετρέλαια Θάσου

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "σε πρώτη φάση επιτεύχθηκε να αυξηθεί η ημερήσια απόδοση από τα 3.000 βαρέλια στα 4.000. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες στα πηγάδια αυτά, είναι ενδεχόμενο η παραγωγή να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 7.000-8.000 βαρέλια. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επιχειρηθεί η διενέργεια νέας γεωτρητικής προσπάθειας σε βάθος 3.000-3.200 ποδών".

    [10] Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "νέα αναταραχή στη Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο εκλεγείς με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, ο οποίος ζητά ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της χώρας όλες τις ημέρες τους έτους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων σε Τέμπη, Ρίο-Αντίρριο και Ισθμό της Κορίνθου την Τετάρτη 13 Ιουλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), αντιδρώντας στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων".

    [11] Συντελεστής φορολογίας

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "μία είναι η λύσης: Ενιαίος συντελεστής φορολογίας και μάλιστα χαμηλός. Μόνον έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ισχύει σήμερα ενιαίος συντελεστής μέχρι και 12%. Επομένως το 25% που σκέπτεται η Κυβέρνησης, θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερο. Πάντως η θέσπισης ενιαίου συντελεστού, θα αποτελέσει τεράστια τομή".

    [12] Απλούστευση διαδικασιών για συντάξεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "αποφασιστικό χτύπημα στη γραφειοκρατία δίνει η κυβέρνηση. Με εγκύκλιο, που υπογράφει ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας, καταργείται το "χαρτομάνι" που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, προκειμένου κάποιος να πάρει σύνταξη από το Δημόσιο. Στο εξής, με τη συμπλήρωση ενός και μόνο εντύπου η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εύκολα και προπαντός γρήγορα".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "απλουστεύονται οι διαδικασίες για την έκδοση σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους. Εφεξής με τη συμπλήρωση ενός και μόνον δελτίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι σχετικές δηλώσεις, ενώ καταργούνται όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα. Ο απαιτούμενος χρόνος θα συντμηθεί σε μία μόλις εβδομάδα".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Διευθέτηση με ρήξη. Αρνητική στάση της ΓΣΕΕ στη χθεσινή συνάντηση με Π. Παναγιωτόπουλο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη για το εργασιακό. Ανταρσία ΔΑΚΕ - Μετωπική από ΓΣΕΕ. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει εντός της εβδομάδας το σχέδιο νόμου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η ρευστότητα ατού για τον δανεισμό. Τι αλλάζει στα ενυπόθηκα δάνεια του λιανεμπορίου".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρύθμιση στα εργασιακά χωρίς τη συναίνεση ΓΣΕΕ".

    [14] Εργασιακές σχέσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "άκαρπη απέβη η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, χθες, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το κόστος των υπερωριών. Η ρύθμιση πάντως θα προχωρήσει και μάλιστα ταχύτατα, ενώ η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ εξαγγείλει κινητοποιήσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 July 2005 - 21:02:11 UTC