Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Αλογοσκούφη
  • [04] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [05] "Πέταλο" Μαλιακού-Τροχαία
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] Τρομοκρατία-Αντιδράσεις
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Έκθεση ΟΟΣΑ-Ελληνική οικονομία
  • [10] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [11] Επιχειρήσεις-Επιδοτήσεις
  • [12] Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων
  • [13] Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη
  • [14] Πανελλαδικές εξετάσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/7/2005

    Οι προτεραιότητες και μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, το νέο πολύνεκρο τροχαίο στο "πέταλο" του Μαλιακού και η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για όλες τις επιχειρήσεις. Τρία προγράμματα "τρέχουν" μέσα στον Ιούλιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Έλεος! Πάνω από 400 οι νεκροί στον Μαλιακό! 9 νεκροί πάλι προχθές σε μετωπική, μεταξύ των οποίων τρία παιδάκια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έγκλημα με 530 νεκρούς. Στο φονικό πέταλο του Μαλιακού συνεχίζονται οι ανθρωποθυσίες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και 145.000 προσλήψεις. Ενιαίο, επιδόματα, βαρέα και ανθυγιεινά συζητά η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτυπάνε κανόνια στην Ελλάδα και επενδύουν τεράστια ποσά σε Βαλκάνια και άλλους... παραδείσους της μαύρης εργασίας. Γνωστοί μεγαλοαπατεώνες βιομήχανοι και επιχειρηματίες που έχουν αρπάξει δισ. από το Χρηματιστήριο και τις Τράπεζες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Ντόρα απαντά στα σενάρια. Συνέντευξη-ποταμός της δημάρχου Αθηναίων στη "ΒΡΑΔΥΝΗ".

    ΕΘΝΟΣ: Συντάξεις: Ο χάρτης για τις πρόωρες και τα όρια ηλικίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ράβονται καινούργια κοστούμια για τον ανασχηματισμό, που όλο λέει να έρθει αλλά δεν έρχεται, τον Σεπτέμβρη όλοι θα τραγουδούν: Το καλοκαίρι μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ενιαίος φόρος για όλα τα εισοδήματα. Οι σχεδιαζόμενες νέες φορολογικές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίθεση σε 4+1 μέτωπα. Κυβέρνηση: Καυτός Ιούλιος για τις μεταρρυθμίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και βόμβες τρομο-υστερίας. Λονδίνο: Ακραία φαινόμενα μετά το χτύπημα.

    ΕΣΤΙΑ: Ώρα μηδέν για την οικονομία. Απαραίτητα όλα τα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

    ESPRESSO: Η μεγάλη αντεπίθεση της Αθηνάς. Μάχη για 1 δισ. δολάρια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκοτώνουν οι καθυστερήσεις στα έργα. Άλλοι 9 νεκροί στον Μαλιακό.

    TRAFFIC NEWS: Τσουβάλια χρυσάφι πήραν οι Νίκοι από τον Κοντομηνά. Επιθετικά βέλη δέχεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας.

    Η ΧΩΡΑ: Τέλος τα επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ποια ενσωματώνονται στον βασικό μισθό.

    City Press: Γιώργος Αλογοσκούφης αποκλειστικά στη "C.P.": Ανησυχώ για τουρισμό, ανάπτυξη και διεθνή οικονομία.

    METRO: Σκληρό παζάρι. Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για αυξήσεις-επιδόματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα πάθη της ασφάλτου. Τροχαία Σαββατοκύριακου και... αλφαλτοστρώσεις της εβδομάδας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βάσεις σε κάθοδο. Εκτιμήσεις για το σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Σε συνέντευξή του στη City Press ο Γιώργος Αλογοσκούφης εκτιμά ότι "οι δαπάνες του προϋπολογισμού εξελίσσονται καλύτερα από το πρόγραμμα και πως υπάρχουν τρόποι για να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων. Για την αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης υπογραμμίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι λαθρέμποροι και όχι οι πολίτες. Η κυβέρνηση ξεκινάει την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού για να μη σκάση αυτή η κοινωνική βόμβα στα χέρια των επόμενων γενεών".

    [04] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Η Metro υποστηρίζει ότι "σημαντικό σταθμό στην αναμέτρηση που εδώ και καιρό έχει αρχίσει μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων, θεωρούνται οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση των δημοσίων υπαλλήλων που ξεκινούν αύριο".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "τέλος στις μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο επιδιώκει να θέσει η κυβέρνηση εν όψει της αυριανής έναρξης του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της ΑΔΕΔΥ για τη νέα συλλογική σύμβαση, στο πλαίσιο της οποίας θα καθοριστεί -μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου- το ύψος των αυξήσεων στους μισθούς για το 2006. Παράλληλα, σχεδιάζεται πρόσληψη 145.000 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "καθοριστικές αλλαγές στον βασικό μισθό, τις συντάξιμες αποδοχές και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα συζητώνται από αύριο στο τραπέζι διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ. Σημαντικά κίνητρα για τους υπαλλήλους με τρία παιδιά και τους νεοπροσλαμβανόμενους".

    [05] "Πέταλο" Μαλιακού-Τροχαία

    Η Espresso γράφει ότι "απώλειες πολέμου θυμίζουν πλέον τα νούμερα των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο "καταραμένο πέταλο" του Μαλιακού. Ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται, με τελευταίο τραγικό περιστατικό το ξεκλήρισμα δύο οικογενειών το απόγευμα του Σαββάτου".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "άλλους εννέα ανθρώπους οδήγησαν στον θάνατο οι τεράστιες καθυστερήσεις στα έργα στο πέταλο του Μαλιακού. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται ότι και πολυδιαφημισμένα μέτρα, όπως οι κάμερες κατά μήκος της επικίνδυνης διαδρομής των 78 χιλιομέτρων, ουσιαστικά δεν αποδίδουν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΣΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πάνω από 400 είναι οι νεκροί τα τελευταία 15 χρόνια στο φονικό πέταλο του Μαλιακού (σύμφωνα με τελευταία έρευνα του Πολυτεχνείου της Κρήτης) και από ότι φαίνεται η ανυπαρξία βούλησης για έργα οδοποιίας όλα αυτά τα χρόνια στο σημείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νεκρών από τα τροχαία μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο πληθυσμός μιας κωμόπολης εξαφανίσθηκε, τα τελευταία 13 χρόνια, στα δολοφονικά χιλιόμετρα του πετάλου στο Μαλιακό κόλπο. Κι όμως, όλες αυτές οι ανθρώπινες ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν τα έργα που ξεκίνησαν εκεί το 1992 κάποτε τελείωναν. Ο Μαλιακός, όμως, εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας". Αρχικά, σχεδιαζόταν η υποθαλάσσια ζεύξη του. Μετά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Κατόπιν έγιναν διαγωνισμοί που όμως προσβλήθηκαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα, γίνεται προσπάθεια δύο κομμάτια του δρόμου να είναι έτοιμα έως το 2007".

    [06] Ασφαλιστικό

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "νέο γύρο αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση, που επιλέγει τη μέθοδο του "τεμαχισμού" του προβλήματος. Η ρύθμιση για την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ ήταν το πρώτο βήμα του κυβερνητικού σχεδίου και αποτελεί πιλότο για τις επερχόμενες αλλαγές. Στην επόμενη φάση, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι ΔΕΚΟ, που αναμένεται να ακολουθήσουν το μοντέλο των τραπεζών".

    [07] Τρομοκρατία-Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "την τρομοφοβία, μετά τα χτυπήματα στο Λονδίνο, εκμεταλλεύονται πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να περιορίσουν τις ατομικές ελευθερίες και να εξαπολύσουν κύμα διώξεων και απελάσεων. Οι φωνές για μετριοπάθεια δεν ακούγονται, με συνέπεια να φουντώνει και το πνεύμα αντεκδίκησης με εξιλαστήρια θύματα μουσουλμάνους".

    [08] Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Δεν είναι ώρα για ανασχηματισμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να κλείνει τη συζήτηση. Κρίσιμη εβδομάδα για εργασιακό και νέο μισθολόγιο. Ανοιχτό ακόμα το θέμα του πετρελαίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο αναμενόμενος ανασχηματισμός δίνει ελπίδες σε νέους βουλευτές ότι ο Πρωθυπουργός θα τους έχουν στην ατζέντα των υπουργήσιμων και σε πολλούς εν ενεργεία υπουργούς και υφυπουργούς θα είναι αποχαιρετισμός στα όπλα και τα όνειρά τους να πηγαίνουν χαμένα".

    [09] Έκθεση ΟΟΣΑ-Ελληνική οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "και τα υποτιθέμενα "ακραία" μέτρα που επρότεινε ο γενικός διευθυντής του ΟΟΣΑ, είναι απαραίτητα. Όσο και αν είναι επώδυνα και προκαλούν αντιδράσεις, χωρίς την επιβολή τους η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να υποστή αυτό ακριβώς που επισημαίνει ο ΟΟΣΑ: Να απομακρυνθή ακόμη περισσότερο από τις ανεπτυγμένες οικονομίες".

    [10] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "με τη νέα φορολογική ρύθμιση παρέχονται ουσιαστικά κίνητρα σε όσους βγάζουν χρήματα από την εργασία τους και έχουν διάθεση να βγάλουν περισσότερα. Σύμφωνα με τη ρύθμιση καθιερώνεται ενιαίος φόρος 25% για όλα τα εισοδήματα, όταν σήμερα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερος. Καταργούνται οι τρεις συντελεστές που ισχύουν σήμερα. Ταυτοχρόνως έρχεται ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές".

    [11] Επιχειρήσεις-Επιδοτήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "επιδοτήσεις από 40% και πάνω μπορούν να διεκδικήσουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεταποιητικά εργαστήρια και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω τριών προγραμμάτων του επιχειρησιακού προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" που βρίσκονται σε εξέλιξη".

    [12] Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "τα κανόνια στην αγορά έγιναν της μόδας τελευταία στην Ελλάδα, όπου πολλές επιχειρήσεις χρεοκοπούν, αλλά οι επιχειρηματίες συνεχίζουν την δραστηριότητά τους εκτός συνόρων με προτίμηση τις βαλκανικές χώρες όπως Σκόπια, Βουλγαρία. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πως είναι δυνατόν χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες που υποτίθεται ότι δεν έχουν καν ρευστότητα για να συνεχίσουν την λειτουργία των επιχειρήσεών τους στην Ελλάδα, επενδύουν τεράστια κεφάλαια σε γειτονικές χώρες".

    [13] Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "απαντώντας εμμέσως στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα από χθες, και που την εμπλέκουν για άλλη μία φορά ως πρωταγωνίστρια σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει στη "Β" και δηλώνει ότι η ίδια θα το ανακοινώσει δημόσια όταν αποφασισθεί να φύγει από το Δήμο Αθηναίων. Ταυτόχρονα, η διάθεσή της για αποχή από την εσωκομματική κριτική και αφού έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη διαφοροποίηση του Μιλτιάδη Έβερτ είναι εμφανής, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σπεύδει να ολοκληρώσει το έργο της στο δήμο. Από την άλλη πλευρά λέει πως τώρα πια η κυβέρνηση παράγει έργο με ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, αφήνοντας έμμεσα το υπονοούμενο ότι όταν χρειάζεται εκείνη θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ασκεί δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του Γιώργο Παπανδρέου".

    [14] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "τελευταία πράξη, σήμερα, για τους υποψηφίους εισακτέους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, και αυτό επειδή σήμερα αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από 88.781 υποψηφίους και ολοκληρώνεται στις 22 Ιουλίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 11 July 2005 - 21:01:10 UTC