Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βρετανία-Τρομοκρατικό χτύπημα
  • [04] Έκθεση ΟΟΣΑ
  • [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο ΥΠΕΣΔΔΑ
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τρομοκρατία
  • [07] Κυβέρνηση - Αλλαγές
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Τρομοκρατία - Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/7/2005

    Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου. Άλλα βασικά θέματα είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία, ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δράμα ...πράξη 3η. Ν. Υόρκη, Μαδρίτη και τώρα Λονδίνο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μακελειό στο Λονδίνο! Τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα χθες το πρωί με τουλάχιστον 50 νεκρούς και 1.000 τραυματίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Μετά τη Μαδρίτη, οι παρανοϊκοί του Ισλάμ αιματοκύλισαν το Λονδίνο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τρόμος στην Ευρώπη. Οδύνη και αποτροπιασμός για το χτύπημα της Αλ Κάιντα στο Λονδίνο.

    Η ΑΥΓΗ: Λονδίνο, όπως Βαγδάτη. Θρήνος: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 700 τραυματίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012. Μετά το χθεσινό μακελειό στο Λονδίνο είναι πλέον η πιο κατάλληλη λύση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Ευρώπη φοβάται και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Αίμα και χάος στο Λονδίνο, δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο έλεος των φανατικών. Παγκόσμιος αποτροπιασμός για το φαύλο κύκλο του αίματος.

    ΕΘΝΟΣ: Τρομο-σοκ στο Λονδίνο. Δέος στον κόσμο. Εφιαλτικό επισκεπτήριο της Αλ Κάιντα με 37 νεκρούς και 700 τραυματίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σκωτσέζικο ντους στο Λονδίνο από τους τρομοκράτες. Την προχθεσινή χαρά των Βρετανών για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, διαδέχθηκε ο θρήνος, ενώ στο Εδιμβούργο άρχιζε η Σύνοδος της G8.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γεράστε δουλεύοντας και ξεχάστε τις παχυλές συντάξεις. Έκθεση-σοκ του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοχύρωτοι στην τρομοκρατία. Το μαζικό χτύπημα στο "θωρακισμένο" Λονδίνο πάγωσε όλον τον κόσμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρόμος Νο 4. Λονδίνο 7/7/2005: Επίθεση 46 λεπτών κατά Μπλερ και G8. 38 νεκροί, 700 τραυματίες, 150 σε κίνδυνο.

    ΕΣΤΙΑ: Η τρομοκρατία έπληξε το Λονδίνο. Πάνω από 50 νεκροί από τις εκρήξεις σε μετρό και λεωφορείο.

    ESPRESSO: "Έτσι ζήσαμε τον εφιάλτη στο Λονδίνο". Συγκλονιστικές περιγραφές από τους Έλληνες που γλίτωσαν από θαύμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δεύτερο κύμα τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Ανησυχία και προβληματισμός στον δυτικό κόσμο. Δεκάδες οι νεκροί στο Λονδίνο. Αλ Κάιντα απειλεί Δανία, Ιταλία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τρόμος στο Λονδίνο. Μπαράζ επιθέσεων σπέρνουν τον πανικό στην καρδιά της Ευρώπης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ντόμινο τρόμου στην Ευρώπη. Τουλάχιστον 37 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Η Αλ Κάιντα πίσω από το μακελειό στο Λονδίνο.

    Η ΝΙΚΗ: Ο τρόμος της Δύσης. Νέα Υόρκη - Μαδρίτη - Λονδίνο...

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Η Αλ Κάιντα χτύπησε τον Μπλερ. Κόλαση: Δεκάδες νεκροί, πάνω από 1.000 τραυματίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο μακελειό αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων.

    TRAFFIC NEWS: Ο Γιώργος Τζελίλης αποκλειστικά στην "t": Δεν είμαι ζητιάνος. Κραυγή απόγνωσης από τον γίγαντα της άρσης βαρών.

    Η ΧΩΡΑ: Τρόμος στη Δύση. Βαγδάτη το Λονδίνο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 50 νεκροί, εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες.

    City Press: Λονδίνο και Ευρώπη στόχος της τρομοκρατίας.

    METRO: Σε συναγερμό η Ευρώπη. Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, μετά το χτύπημα στο Λονδίνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σοκ και δέος στο Λονδίνο και σε όλον τον πλανήτη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αίματος. Ραντεβού το Σεπτέμβριο δίνουν γιατροί και ασθενείς αφού τα τροχαία "απορροφούν" όλα τα αποθέματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κατά Μπλερ και του καισαρισμού οι επιθέσεις στο Λονδίνο.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΝΩ ΚΑΤΩ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Βρετανία-Τρομοκρατικό χτύπημα

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "έναν απίστευτο εφιάλτη ζει το Λονδίνο λίγες ώρες μετά το θρίαμβο της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Για τον τρόμο και το θάνατο που έσπειραν στο Λονδίνο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπεύθυνοι θεωρούνται οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "η Βρετανία ζει από χθες σε πολύ μικρότερη κλίμακα, τη δική της 11η Σεπτεμβρίου, κάτι που αναμενόταν από τότε που η Αλ Κάιντα έπληξε τις ΗΠΑ. Η τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε προειδοποιήσει, μετά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αλλά κυρίως μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ότι θα πλήξει τις χώρες εκείνες που στήριξαν στρατιωτικά τις ΗΠΑ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το νέο τρομοκρατικό χτύπημα χτες το πρωί στο Λονδίνο, στο νευραλγικότερο σημείο του συγκοινωνιακού δικτύου της βρετανικής πρωτεύουσας, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι μετέβαιναν στην εργασία τους, προδιαθέτει για μεγάλο αριθμό θυμάτων που ακόμα είναι αδιευκρίνιστος (επίσημα έχουν δοθεί 37 νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες)".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "οδύνη, αγανάκτηση και οργή προξένησε το νέο ποτάμι αθώου αίματος που προκλήθηκε χθες στο Λονδίνο, μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Δυστυχώς, ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας, αντί να κλείσει, όπως είναι το αίτημα ολόκληρης της φιλειρηνικής ανθρωπότητας, εξακολουθεί να ανοίγει όλο και περισσότερο, καθώς ο φανατισμός των μουσουλμάνων τρομοκρατών ενισχύεται από τις επίσης φανατικές, πολεμικές ιαχές των ηγετών της Δύσης και τις αιμορροούσες πληγές στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει, επιτέλους, να ρέει αίμα αθώων είναι η επικράτηση άλλων λογικών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η μαζική καταδίκη της από όλους τους λαούς του κόσμου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "από τον παράδεισο στην κόλαση η απόσταση είναι όσο η περίμετρος του Σίτι στο Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα ζει από χτες τον εφιάλτη της διεθνούς τρομοκρατίας, μία μόλις ημέρα μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν χθες το πρωί το Λονδίνο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας κατά της τρομοκρατίας. "Παγωμένη" η Ευρώπη τίθεται σε ύψιστη επιφυλακή και ενεργοποιεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "η "αυτοκρατορία" του τρόμου αντεπιτίθεται και ποτίζει με πόνο τον δυτικό κόσμο. Το κατεστραμμένο Λονδίνο θυμίζει Βαγδάτη. Δεν έπεσαν βόμβες από αεροπλάνα, αλλά θυσιάστηκαν εξίσου χιλιάδες άμαχοι. Η βία γεννά τη βία, τα τυφλά χτυπήματα εκατέρωθεν θεωρούνται βέβαιο ότι δεν έχουν τελειώσει".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "ώρες αγωνίας για χιλιάδες ελληνικές και κυπριακές οικογένειες. Οι γραμμές επικοινωνίας μπορεί να αποκαταστάθηκαν λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, τα τουριστικά γραφεία να διαβεβαιώνουν ότι οι εκδρομείς προς τη χώρα αυτή είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των Ελλήνων και Κυπρίων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα η οποία αποτελεί συνήθη τουριστικό, επαγγελματικό και ψυχαγωγικό προορισμό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "το γεγονός αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο τον διεθνή προβληματισμό για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού φαινομένου, όχι μόνο στο αστυνομικό, αλλά κυρίως στο πολιτικό επίπεδο. Ακτίνα αισιοδοξίας στο δυσοίωνο διεθνές τοπίο, η υποδειγματική, για την ψυχραιμία και τα πολιτικά αντανακλαστικά της, αντίδραση της Βρετανικής Δημοκρατίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "οι ειδικοί πάντως σπεύδουν να μιλήσουν για επίθεση - καρμπόν εκείνης στη Μαδρίτη, με την οποία η Αλ Κάιντα "εισέβαλε" στην Ευρώπη. Συγκλονισμένοι και αμήχανοι οι ηγέτες της ισχυρής ομάδας των Οκτώ ανέβαλαν κάθε συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα στη Σύνοδο της Σκοτίας και ανακοίνωσαν τη λήψη εκτάκτων μέτρων στις χώρες τους. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες - αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στη χώρα μας. Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια Φράνκο Φρατίνι, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα επισπεύσει τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος προειδοποίησης ισχυρών τρομοκρατικών επιθέσεων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η διεθνής τρομοκρατία έδειξε για μία ακόμη φορά το στυγνό πρόσωπό της. Σπέρνει τυφλά τον θάνατο και επιδιώκει να σκοτώση ανθρώπους χωρίς καμμία διάκριση. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπισθή με αμείλικτο τρόπο".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "το φάντασμα της τυφλής τρομοκρατίας πλανάται ξανά πάνω από την Ευρώπη. Ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος σήμανε διεθνή συναγερμό. Αίμα αθώων και χάος στιγμάτισαν τη χθεσινή ημέρα στο Λονδίνο, το οποίο δέχθηκε την πλέον αιματηρή επίθεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η ισλαμική τρομοκρατία χάλασε το ξέφρενο "πάρτι" των Λονδρέζων για την ανάληψη των Ολυμπιακών του 2012, βυθίζοντας στο πένθος και στον φόβο την αγγλική πρωτεύουσα - και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι τρομοκράτες έστειλαν ταυτόχρονα "μήνυμα ισχύος" στους ηγέτες των 8 πλέον αναπτυγμένων χωρών, που συνεδρίαζαν μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα, στη Σκοτία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ενότητα και αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας είναι το μήνυμα που έστειλαν οι "8" ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Λονδίνο. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στο πολυτελές ξενοδοχείο "Γκλένιγκλς" όταν οι επτά ηγέτες, μαζί με τους προσκεκλημένους στη σύνοδο, πλαισίωσαν τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, ο οποίος διάβασε το κοινό ανακοινωθέν τους. Οι διαφωνίες τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης παραμερίστηκαν και όλοι εμφανίστηκαν ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό: την τρομοκρατία. Οι δηλώσεις τους έδειξαν όμως ότι καθένας έχει τον δικό του στόχο για το πώς θα διεξαγάγει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "με το "ολυμπιακό σχέδιο ασφαλείας του 2004" αντέδρασε η Σκότλαντ Γιάρντ, αμέσως μετά τη χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Όπως σημειώνουν ανώτεροι αξιωματικοί που συμμετείχαν στην ολυμπιακή ασφάλεια, τα ελληνικά σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων είναι "καρμπόν" με τα βρετανικά και εκπονήθηκαν την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "με έκτακτα μέτρα ασφαλείας και με το συναγερμό να χτυπάει κόκκινο για το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος ζουν από χθες όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις. Τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις, που έφεραν τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα, σκόρπισαν το θάνατο στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου. Τουλάχιστον 37 νεκροί και 700 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Σε κοινό της διάγγελμα, η "G-8" δήλωσε αποφασισμένη να πλήξει την τρομοκρατία. Εν τω μεταξύ, η Αλ Κάιντα προειδοποιεί μέσω ιστοσελίδας: " Επόμενος στόχος Ιταλία και Δανία" ".

    Η ΝΙΚΗ σχολιάζει ότι "ο εφιάλτης των τρομοκρατικών χτυπημάτων επέστρεψε στην Ευρώπη. Με αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις σείστηκε χθες το πρωί το κέντρο του Λονδίνου. Πολύ σύντομα ο πανικός ξεπέρασε τα σύνορα της Βρετανίας. Οι μνήμες από τα τυφλά χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Μαδρίτη ξύπνησαν και τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια αποτροπής νέων επιθέσεων σε δυτικές μεγαλουπόλεις, ειδικά στα κράτη που είχαν συνεργήσει στη στρατιωτική εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "η G8 καταδικάζει τις "βάρβαρες" επιθέσεις στο Λονδίνο. Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ. Σε ύψιστη επιφυλακή η Ευρώπη μετά το χτύπημα. Υποχώρηση των τιμών πετρελαίου. Φόβοι ότι η Ν. Υόρκη θα αποτελέσει στόχο το Σεπτέμβριο".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "αθώοι, ανύποπτοι, πλήρωσαν με τη ζωή τους τον πόλεμο και την κλιμάκωσή του. Όπως ακριβώς σε κάθε πόλεμο, όπως και στη Βαγδάτη, στο Αφγανιστάν... Τα άτρωτα, ανίσχυρα συστήματα ασφαλείας απέτυχαν παταγωδώς μέσα στην ένταση που τροφοδοτεί η αλαζονική και τους "προθύμους" μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου μόνον περισσότερη βία, αίμα, αθώους θανάτους έχουν φέρει. Αντι της εξαγγελθείσας καταστολής της τρομοκρατίας, έχουμε καίρια χτυπήματα, της Αλ Κάιντα, όπως όλα δείχνουν".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS "μετά τη Μαδρίτη, το Λονδίνο πλήρωσε την ευρωπαϊκή εμπλοκή στον πόλεμο του Ιράκ και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια. Την τρομοκρατική ενέργεια διεκδίκησε ευρωπαϊκό παρακλάδι της "Αλ Κάιντα". Άμεση γραμμή επικοινωνίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα νέα των Ελλήνων που βρίσκονται στο Λονδίνο".

    Το METRO προσθέτει ότι "λίγα λεπτά μετά τις δολοφονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα, οι κυβερνήσεις της "γηραιάς ηπείρου" προχώρησαν στην εφαρμογή δρακόντειων μέτρων φρούρησης όλων των εγκαταστάσεων που θεωρούνται επικίνδυνες για τρομοκρατικό χτύπημα. Χαρακτηριστικά, πέρα από τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν στη Βρετανία, σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία στήθηκε αστυνομικός κλοιός σε αεροδρόμια, λιμάνια, συγκοινωνιακά δίκτυα, πρεσβείες, προξενεία αλλά και εταιρίες αγγλικών συμφερόντων".

    [04] Έκθεση ΟΟΣΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει "γεράστε δουλεύοντας, συνειδητοποιήσθε ότι αμοίβεσθε πολύ ακριβά και ξεχάσθε τις παχυλές συντάξεις, είναι μερικές από τις "καινοτόμες" προτροπές του ΟΟΣΑ προς τους Έλληνες πολίτες, απαραίτητες προκειμένου η χώρα να βρίσει τον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης".

    [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο ΥΠΕΣΔΔΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "την τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πολυνομίας και κακονομίας της Δημόσιας Διοίκησης, τη θεσμική μεταρρύθμιση των ΟΤΑ και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις περιφέρειες εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και συναντήθηκε με την ηγεσία του και τους εμπλεκόμενους φορείς".

    [06] Ολυμπιακοί Αγώνες - Τρομοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "μόνο αν αποφασιστεί οι Ολυμπιακοί του 2012 να γίνουν στην Αθήνα - και το γνωρίζουν καλά και οι Εγγλέζοι διοργανωτές και οι "Αθάνατοι" της ΔΟΕ - θα γλιτώσει το Λονδίνο από λαίλαπα τρομοκρατικών χτυπημάτων εν μέσω των Αγώνων. Το μήνυμα της χθεσινής ομοβροντίας των καμικάζι στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, συνδέεται άμεσα (κατά παραδοχή και των καλύτερων συμμάχων τους Αμερικανών) με την εκλογή του Λονδίνου ως μεθεπόμενης διοργανώτριας πόλης των Αγώνων - δεν πέρασε εικοσιτετράωρο και οι πανηγυρισμοί των ανακοινώσεων πνίγησαν στο αίμα".

    [07] Κυβέρνηση - Αλλαγές

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "δεν υιοθετεί σκληρά μέτρα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, παρά τις πιέσεις που δέχεται από εγχώρια, αλλά και εξωτερικά οικονομικά κέντρα, καθώς παραμένει εν ισχύ η εντολή του πρωθυπουργού περί ήπιας προσαρμογής".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στα όριά της η οικονομία. "Καμπανάκι" για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών από τον ΟΟΣΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βομβιστική επίθεση της αλ-Κάιντα στο κέντρο του Λονδίνου με πολλά θύματα. Τρόμος πάνω από τις αγορές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρόμος στο Λονδίνο. Σοκ στις αγορές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. "Βουτιά" της στερλίνας και των μετοχών, άνοδος του χρυσού".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συνταγή ΟΟΣΑ για νέους φόρους και ασφαλιστικό. Σκληρά σχόλια από τον επικεφαλής οικονομολόγο του Οργανισμού".

    [09] Τρομοκρατία - Οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε. Τέσσερις, τουλάχιστον, βόμβες εξερράγησαν σε ώρα αιχμής στο μετρό και σε λεωφορείο στο κέντρο του Λονδίνου. Η αστυνομία κάνει λόγο για 37 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες. Η αλ-Κάιντα απειλεί Ρώμη και Κοπεγχάγη. Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη. Οι επενδυτές ανησυχούν για νέες επιθέσεις. Καθησυχαστικές οι κεντρικές τράπεζες: "Ολα λειτουργούν κανονικά, δεν χρειάζεται πρόσθετη ρευστότητα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 9 July 2005 - 19:49:42 UTC