Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξομοίωση φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
  • [04] Εργασιακές σχέσεις
  • [05] Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων
  • [06] Συμβασιούχοι
  • [07] Εκπαίδευση
  • [08] Θεραπεία καρκίνου
  • [09] Έρευνα για φυγόστρατους
  • [10] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης
  • [11] Υπουργείο Απασχόλησης
  • [12] Ολυμπιακή
  • [13] Συνέντευξη Πάγκαλου
  • [14] Τζόκερ
  • [15] Έλεγχοι εφορίας
  • [16] Καραμανλής-Μεϊμαράκης
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Κυβέρνηση - Εξαγωγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/7/2005

    Η εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις και η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μπαράζ εντάξεων στο Σχέδιο. 25.000 στρέμματα σε Αττική, χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο φως οι απάτες με τους φυγόστρατους. Έρευνα σε βάθος διέταξε ο υφυπ. Άμυνας Ι. Λαμπρόπουλος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μονιμοποιούνται σε δήμους και κοινότητες. Λύνει το πρόβλημα των συμβασιούχων ο Παυλόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με κριτήρια το "φθηνό" πετρέλαιο. Ο Αλογοσκούφης αποκαλύπτει το σχέδιο επιστροφής χρημάτων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μόνιμοι οι συμβασιούχοι με τη... βούλα και διαδικασίες εξπρές. Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την εγκύκλιο.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Αλ. Αλαβάνος για το εξοντωτικό ωράριο: Θάνατος του εμποράκου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετά το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για την πώληση της εταιρίας.... μπαίνει λουκέτο στην Ολυμπιακή. Αύριο οι ανακοινώσεις για την τύχη του προσωπικού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καταργείται το 8ωρο. Ελαστική εβδομάδα 50-60 ωρών. Η κυβέρνηση ικανοποιεί το αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πώς θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ. Οι διαδικασίες που προβλέπονται από την εγκύκλιο που απέστειλε χθες ο Παυλόπουλος.

    ΕΘΝΟΣ: Μείωση έως 50% στους διορισμούς των εκπαιδευτικών. Μετ' εμποδίων η λειτουργία των σχολείων τη νέα χρονιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αποφασισμένος να εφαρμόσει τις εντολές του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Απασχόλησης γιατί: Ο Πάνος δεν είναι... κόπανος, θα βρει την άκρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η εγκύκλιος για τους συμβασιούχους. Για τη διαδικασία κατάταξης σε θέσεις ΙΔ αορίστου χρόνου στους ΟΤΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για τις συντάξεις του Δημοσίου. Οι προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας. Η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τους έκαψε ο πετροφόρος. Όπισθεν: Θα επιστρέφουν, λένε, αμέσως τα χρήματα μέσω της ΔΕΗ.

    ΕΣΤΙΑ: Αντιπαραγωγική νοοτροπία. Παράλογες αντιδράσεις σε αυτονόητα μέτρα.

    ESPRESSO: Μπήκαμε στη σπηλιά του Λιαντίνη. Όλο το τελετουργικό της αυτοκτονίας του καθηγητή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέσω ΔΕΗ η επιστροφή του φόρου πετρελαίου. Πάταξη του λαθρεμπορίου χωρίς να πληγούν νοικοκυριά και αγρότες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σαφάρι" της εφορίας. Στο στόχαστρο οι επιχειρήσεις που "κρύβουν" ΦΠΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με ΔΕΗσεις η επιστροφή φόρου. Πρωτοφανές αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η ΝΙΚΗ: Έπεσαν οι μάσκες στη ΝΔ. Με τις πλάτες της ΔΑΚΕ οι αλλαγές στα εργασιακά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντεργατική βιασύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας. Στο πόδι πάλι σήμερα ξενοδοχεία-επισιτισμός.

    TRAFFIC NEWS: Έκαψαν την παραλιακή Χίλτον και Πάρης.

    Η ΧΩΡΑ: Θεραπεία καρκίνου στον Ευαγγελισμό. Ανακοινώθηκε επίσημα - Κοστίζει 18.000 ευρώ.

    City Press: Θεόδωρος Πάγκαλος αποκλειστικά στη "C.P.": Χρεοκοπούν το κράτος, φτιάχνουν παρακράτος.

    METRO: Τρέλα με το Τζόκερ. Αμόκ σε όλη την Ελλάδα για τα 7 εκατομμύρια ευρώ του τζακ-ποτ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εφοριακοί "στα πράσα". Νέα υπόθεση επίορκων στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η Εγνατία Οδός "σκόνταψε" σε... αρχαία! Φόβοι για νέες καθυστερήσεις και επαναχάραξη του έργου στη Νυμφόπετρα Ν. Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αναστάτωση στην επικράτεια για τα ελαστικά ωράρια και για το "φόρο" καυσίμων.

    [03] Εξομοίωση φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θα επιστραφεί η διαφορά του φόρου από την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Τα κριτήρια θα είναι -πέραν όλων των άλλων- κοινωνικά, όπως διαμηνύεται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι η επιστροφή θα είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αποδίδεται στα αστικά νοικοκυριά και στους αγρότες ο φόρος που αντιστοιχεί στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ευρύτερες περιοχές, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα. Παράλληλα, επειδή η ΔΕΗ διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία για το μέγεθος όλων των ακινήτων αλλά και τις γεωργικές καλλιέργειες που ηλεκτροδοτούνται, θα υπολογίζεται η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης ώστε οι πολίτες να έχουν την επιστροφή με βάση τη σημερινή χαμηλή φορολογία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "η μόνη αξιόπιστη μέθοδος στην οποία δεν θα αντιδράσουν οι πολίτες είναι να αποδίδονται αμέσως τα χρήματα στους δικαιούχους με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς πετρελαίου θέρμανσης. Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πολύ την πολιτική διαχείριση του θέματος αυτού και να αποδείξει στην πράξη ότι δεν επέλεξε να μετακυλήσει στους φορολογουμένους την αδυναμία του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "φοβήθηκαν τα πρωτοσέλιδα, ανέκρουσαν πρύμναν για τον πετροφόρο και έσπευσαν να δηλώσουν ότι η επιβάρυνση από τον ενιαίο φόρο πετρελαίου θα επιστραφεί στους καταναλωτές. Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε στην "Ε" ότι το Δημόσιο θα δώσει τα χρήματα στη ΔΕΗ που θα τα επιστρέψει στους δικαιούχους με βάση τη μέση κατανάλωση από τμ".

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "πρωτοφανές αλαλούμ δημιουργείται με την επιστροφή στους καταναλωτές του επιπλέον φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Αλογοσκούφης".

    [04] Εργασιακές σχέσεις

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στην ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου προχωρεί η κυβέρνηση με τις αλλαγές που σχεδιάζει στα εργασιακά. Το νομοσχέδιο με το οποίο καθιερώνεται το ελαστικό ωράριο εργασίας με ανώτατο όριο απασχόλησης τις δέκα ώρες ημερησίως (50-60 ώρες εβδομαδιαίως) είναι έτοιμο. Μάλιστα δίδεται στην εργοδοτική πλευρά η δυνατότητα αυξομείωσης του ωραρίου με διευθυντικό δικαίωμα, γεγονός που αναμένεται να συντελέσει στην πλήρη απορύθμιση της αγοράς εργασίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "κυβέρνηση και "κοινωνικοί εταίροι" ετοιμάζονται να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Μετά την πρώτη συνάντηση χτες στο υπουργείο Απασχόλησης με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ, επιβεβαιώθηκε ότι στόχος του στημένου "κοινωνικού διαλόγου" είναι η μείωση τουλάχιστον στο μισό της υπερωριακής αμοιβής, η παραπέρα υπονόμευση του οχτάωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, με τη λεγόμενη "διευθέτηση".

    [05] Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "θέλουμε δουλειά και πλήρη εργασία, όχι στα ωράρια που φέρνουν ανεργία", ήταν το σύνθημα στη χθεσινή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων κατά της διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων. Έξω από τη Βουλή οι υπάλληλοι συναντήθηκαν με τους επαγγελματοβιοτέχνες που συγκεντρώθηκαν με κεντρικό σύνθημα: "Μικρομεσαίοι-καταναλωτές-εργαζόμενοι: τα θύματα του εξοντωτικού ωραρίου". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα "θάνατο του εμποράκου".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "είναι εντελώς παράλογο να αντιδρούν στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. Προφανώς προτιμούν να εργάζονται λιγώτερες ώρες και να κερδίζουν λιγώτερα χρήματα. Εδώ έγκειται η αντιπαραγωγική νοοτροπία".

    [06] Συμβασιούχοι

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τη μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού συμβασιούχων καθώς οι λεπτομέρειες ρυθμίζονται μέσα στο καλοκαίρι. Ο αριθμός των συμβασιούχων που θα μονιμοποιηθούν είναι μεγάλος και γι' αυτό το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία των θέσεων και των ενεργειών τις οποίες πρέπει να κάνουν οι φορείς οι οποίοι θα μονιμοποιήσουν συμβασιούχους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση επιλύει το ζήτημα των συμβασιούχων αρχίζοντας από τα θέματα των ΟΤΑ, στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται στους 50.000 περίπου σε όλη τη χώρα. Με την εγκύκλιο που έστειλε χθες προς όλες τις περιφέρειες της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επιλύονται ερμηνευτικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία κατάταξης σε θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των συνδέσμων των ΟΤΑ καθώς και των δημοτικών, κοινοτικών και νομαρχιακών επιχειρήσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών: Οι κατατασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις, δίνεται λύση για τις θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για το καλλιτεχνικό προσωπικό καθώς και της μερικής απασχόλησης, οι θέσεις που θα κατατάσσονται θα είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς. Μετά την παρέλευση οκταετίας θα επιτρέπεται η μετάταξη σε ανώτερη βαθμίδα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "χιλιάδες υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκουν σταθερή δουλειά χωρίς το άγχος που είχαν τόσα χρόνια για το τι θα γίνει όταν τελειώσει η σύμβασή τους. Εγκύκλιος σε όλες τις νομαρχίες, τους δήμους και τις κοινότητες για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μονιμοποίησης των υπαλλήλων".

    [07] Εκπαίδευση

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μειωμένοι έως και 50% οι διορισμοί δασκάλων για τη νέα χρονιά, με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων. Περίπου 700 λιγότεροι θα διοριστούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεγάλη η καθυστέρηση και φέτος στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών".

    [08] Θεραπεία καρκίνου

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "επανάσταση στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, και συγκεκριμένα του οζώδους μη-Hodgin λεμφώματος, έχει φέρει πλέον και στη χώρα μας μια νέα μέθοδος, η ραδιοανοσοθεραπεία, η οποία ξεκίνησε αρχικά να εφαρμόζεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και στη συνέχεια στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη".

    [09] Έρευνα για φυγόστρατους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "αποφασισμένη να διαλευκάνει το θέμα των παράνομων απαλλαγών στράτευσης είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία συνεχίζει την έρευνα προς πάσα κατεύθυνση. Ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνος για θέματα Στρατολογίας, κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, έδωσε εντολή να διευρυνθεί η έρευνα για τους παρανόμως απαλλαγέντες από τη στράτευση και πλέον ο έλεγχος αφορά και στα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ενώ έγιναν γνωστές άλλες 28 περιπτώσεις παράνομων απαλλαγών που αφορούν την περίοδο 1997-2004".

    [10] Εντάξεις στο σχέδιο πόλης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "με γοργούς ρυθμούς προχωρά το ΥΠΕΧΩΔΕ στις εντάξεις νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης προκειμένου να αμβλύνει τις ισχυρές οικιστικές πιέσεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το απαράδεκτο φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης".

    [11] Υπουργείο Απασχόλησης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σχολιάζει ότι "το Υπουργείο Απασχόλησης, το άλλοτε Εργασίας είναι από τα σκληρότερα υπουργεία γιατί όποιος καθίσει σε αυτόν το Θώκο, έχει απέναντί του συνδικαλιστές. Δεν είναι τυχαίο, ότι και ο θείος του Πρωθυπουργού είχε τοποθετήσει σ΄αυτή τη θέση το Λάσκαρη. Το ίδιο μονοπάτι ακολούθησε και ο Ανδρέας, τοποθετώντας τον Γιαννόπουλο. Ο Κ. Καραμανλής, έχει εμπιστευθεί το πόστο σε ένα δημοσιογράφο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τις εντολές του γιατί ο Πάνος -Παναγιωτόπουλος- δεν είναι ... κόπανος, θα βρει την άκρη".

    [12] Ολυμπιακή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε οριστικό ναυάγιο, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, οδηγήθηκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Α", οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τον Όμιλο αμερικανικών συμφερόντων για πώληση των "Ολυμπιακών Αερογραμμών"!!! Η ξαφνική αυτή τροπή της υπόθεσης, η οποία θεωρείται μη αναστρέψιμη, σε συνδυασμό και με την ΜΗ ύπαρξη σοβαρών επενδυτών για έναν άλλο κύκλο διαπραγματεύσεων, διογκώνει δραματικά το πρόβλημα που καλείται ν΄αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση αμέσως".

    [13] Συνέντευξη Πάγκαλου

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με τη συνέντευξή του στη "C.P." ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος την κατηγορεί για αποτυχία, ασυναρτησία, αναποτελεσματικότητα και εξάρτηση από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων, και την παρομοιάζει με αυτή του Κ. Μητσοτάκη. Προβλέπει, δε, ότι αν δεν υπάρξει δανεισμός που θα θέσει ενδεχόμενα σε αμφισβήτηση και τη θέση μας στην Ευρωζώνη, θα αναγκαστεί σε "παύση πληρωμών το Δεκέμβριο".

    [14] Τζόκερ

    Το METRO σχολιάζει ότι "μεγάλες ουρές σχηματίζονται τα τελευταία 24ωρα στα πρακτορεία όλης της χώρας, ενόψει της σημερινής κλήρωσης του Τζόκερ, που έπειτα από εννέα συνεχή τζακ-ποτ μοιράζει το απίστευτο ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ".

    [15] Έλεγχοι εφορίας

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ύποπτοι για παρακράτηση του ΦΠΑ ξεκινάει η Εφορία, σε μια προσπάθεια τόνωσης των εισπράξεων του ΦΠΑ που υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους".

    [16] Καραμανλής-Μεϊμαράκης

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "τη στήριξη των τομών και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση από το κόμμα ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη".

    Η ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "ο γραμματέας της Ν.Δ. προσπάθησε να παίξει για άλλη μια φορά πυροσβεστικό ρόλο επισημαίνοντας ότι η ΔΑΚΕ δεν είναι στο περιθώριο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει και κυρίως τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Ο Κώστας Καραμανλής εξουσιοδότησε το γραμματέα της Ν.Δ. να μεταφέρει στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, που αντιδρούν, ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στις μεταρρυθμίσεις".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "μετά την απαθή στάση που τήρησε στην κυβερνητική επιβολή του ασφαλιστικού των τραπεζών, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ εμφανίζεται πρόθυμη να συναινέσει, χωρίς πολιτικές αναστολές, και στην προωθούμενη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δέσμη 11 μέτρων με στόχο την ανακοπή της απώλειας μεριδίων στις ξένες αγορές. "Σωσίβιο" για τις εξαγωγές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φρένο στους "γάμους" ελληνικών τραπεζών. Δήλωση-παρέμβαση Γ. Αλογοσκούφη στην τραπεζική αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μεγάλο στοίχημα η αύξηση των εξαγωγών. Το 2004 έπεσαν στο 7,4% του ΑΕΠ από 10,6% που ήταν το 2000. Πακέτο μέτρων για τόνωση της εξωστρέφειας".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πέντε δημόσια έργα-πιλότοι για τις αναθέσεις σε ιδιώτες. Στη Βουλή ο νόμος για τη συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα".

    [18] Κυβέρνηση - Εξαγωγές

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "με τις ελληνικές εξαγωγές να βρίσκονται στο ναδίρ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ένα ακόμη φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την τόνωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, με την κρυφή ελπίδα να είναι αυτή τη φορά αποτελεσματικότερο των προηγουμένων!"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 July 2005 - 21:11:09 UTC