Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/4/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Νομοσχέδιο για μεταναστευτική πολιτική
  • [04] Εργασιακό-Ασφαλιστικό
  • [05] Εμπορικό ωράριο
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Γιώργος Παπανδρέου
  • [08] Προσλήψεις στους Δήμους χωρίς εξετάσεις
  • [09] Προσλήψεις μηχανικών στο δημόσιο
  • [10] Γιώργος Σουφλιάς
  • [11] Προσλήψεις καθηγητών στα ΤΕΕ
  • [12] Επίδομα σε εκπαιδευτικούς
  • [13] Σοφοκλέους
  • [14] Βασικός μέτοχος
  • [15] Κ. Καραμανλής
  • [16] Παγίδες θανάτου σε μαθητές
  • [17] ΠΑΣΟΚ
  • [18] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [19] ΣτΕ - Εκπαιδευτικοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/4/2005

    Το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, το εργασιακό-ασφαλιστικό, το εμπορικό ωράριο και η κυβέρνηση, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.033 προσλήψεις στους δήμους χωρίς εξετάσεις. Αναλυτικά όλες οι θέσεις σε ΟΤΑ, ΑΕΙ και ΔΕΗ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις στο δημόσιο 2.000 μηχανικών ζητά το ΤΕΕ. Εν όψει προγράμματος για έργα προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κινδυνεύουν οι μαθητές σε παγίδες θανάτου. Σχολικές εκδρομές με οδηγούς "μαϊμούδες" και βρόμικες ταβέρνες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα θρανία οι μετανάστες. Μπαίνει τάξη με νομοσχέδιο Παυλόπουλου - Βουλγαράκη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Επίδομα 150 ευρώ σε εκπαιδευτικούς. Επαναχορηγείται το κίνητρο απόδοσης.

    Η ΑΥΓΗ: Στη γωνία η κυβέρνηση για το εμπορικό ωράριο. Κατά έμποροι, υπάλληλοι και σούπερ μάρκετ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 12 νέα κανόνια στη Σοφοκλέους. Εμπλοκή εισηγμένων εταιριών σε απάτη με ανταλλαγή τιμολογίων και επιταγών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Σουφλιάς επί σκηνής. Προειδοποιεί, εξηγεί και επιτίθεται. Νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο άνοιξε χθες με άμεσες επιθέσεις και υπαινιγμούς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πώς θα γίνει η πρόσληψη 1.650 καθηγητών στα ΤΕΕ. Οι ημερομηνίες των εξετάσεων για 18.000 υποψήφιους.

    ΕΘΝΟΣ: Ναυάγησε το νέο ωράριο. Επεστράφη ως απαράδεκτο από εργοδότες και εργαζόμενους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΕΕ και Ελληνική Κυβέρνηση οδηγούνται σε συμβιβασμό και μετά το Πάσχα σύμφωνα με τον υπουργό Θοδωρή Ρουσόπουλο Θα βάλουν σε "κοινό τόπο" τον "μέτοχο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έντονες αντιπαραθέσεις και σκληρή κριτική μέσα στο ΠΑΣΟΚ. "Δεν έχουμε αντιπολιτευτική τακτική και ιδεολογικό στίγμα", διαμήνυσαν χθες τα στελέχη του στον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπλοκή στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. ΣτΕ: Συζητείται αύριο εσπευσμένα προσφυγή για αντισυνταγματικότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σουφλίζει υπουργούς και ΣτΕ. Τριπλή επίθεση Σουφλιά που δεν θέλει να φύγει από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Λυσσαλέος πόλεμος κατά Καραμανλή. Συντονισμένες επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα.

    ESPRESSO: Δακρύζει η εικόνα της Αγ. Βαρβάρας. Θαύμα ή υγρασία;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νομιμοποίηση για όλους τους ξένους εργαζόμενους. Έτοιμο το νομοσχέδιο - Αποτρέπεται νέο μεταναστευτικό κύμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο "πόλεμος" αφορά τα προβλήματα. Διευκρινίσεις έκανε ο Θ. Ρουσόπουλος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φλερτάρουν τώρα τους εργολάβους. Σωσίβιο στα μεγάλα έργα αναζητά ο Καραμανλής.

    Η ΝΙΚΗ: Λευκή σημαία στη διαπλοκή. Ο "πόλεμος" κράτησε μόνο μία νύχτα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα: Καμία συναίνεση στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα.

    TRAFFIC NEWS: Το MEGA "τρώει" Ζαχαρέα και Ζαχαράτο. Έντονες ζυμώσεις στα παρασκήνια.

    Η ΧΩΡΑ: Ηρέμησε τους βασικούς εργοδότες. Ενώ ο Καραμανλής επιμένει στον πόλεμο κατά της διαφθοράς, ο Ρουσόπουλος έκανε άλλη μια υπόκλιση στη βαρωνία.

    City Press: Ξαφνικά ο "πόλεμος" έγινε...εμφύλιος.

    METRO: Κόντρα για το πακέτο. Ανταλλαγή πυρών ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για Εργασιακό και Ασφαλιστικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κινέζικο εμπορικό κέντρο. Ανοίγει στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μηνιγγίτιδα εκτός εποχής. Ανησυχητικά τα κρούσματα τα οποία αυξήθηκαν λόγω των κλιματικών αλλαγών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Γιώργος Σουφλιάς εξήγγειλε γιγαντιαίο πρόγραμμα δημοσίων έργων. Ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    [03] Νομοσχέδιο για μεταναστευτική πολιτική

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "αυστηρούς κανόνες για την είσοδο, την παραμονή και την ένταξη των μεταναστών, στην ελληνική κοινωνία προβλέπει το νομοσχέδιο, που ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Ως όρος για την παραμονή στη χώρα, πέραν των 5 ετών, προβλέπεται η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, που θα πιστοποιούνται με εξετάσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "νέα προσπάθεια καταγραφής και νομιμοποίησης των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, η τρίτη κατά σειρά, θα επιχειρηθεί με νομοσχέδιο, του οποίου οι βασικές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν αμέσως μετά το Πάσχα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ελήφθη η σχετική πολιτική απόφαση, παρότι το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στη γραπτή εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός, το νομοσχέδιο θα απλοποιεί τη διαδικασία νομιμοποίησης και θα αφορά όλους τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, με πρόνοια όμως να αποτραπεί νέο μεταναστευτικό κύμα εν όψει του νομοσχεδίου".

    [04] Εργασιακό-Ασφαλιστικό

    Η METRO υποστηρίζει ότι "το πακέτο που αφορά μεταρρυθμίσεις σε εργασιακές σχέσεις και Ασφαλιστικό αποτέλεσε χθες πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΣΕΒ και ΣΓΕΕ. Το έναυσμα για τη σύγκρουση δόθηκε με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ από το βήμα του "Economist" ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ευελιξίας και αλλαγών στην αγορά εργασίας και τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, με έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η νέα καταιγίδα μέτρων κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί υλοποίηση των αποφάσεων της Εαρινής Συνόδου της ΕΕ, που υποστήριξαν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Καμία συναίνεση δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι. Συναίνεση σημαίνει υποταγή, θηλιά στο λαιμό τους. Μόνο τους χρωστούν και δε χρωστάνε δεκάρα. Όσο ο λαός θα εναποθέτει τις ελπίδες του πότε στο ΠΑΣΟΚ και πότε στη ΝΔ, δε θα αλλάξει τίποτα προς όφελος των εργαζομένων. Θα δέχονται νέα πλήγματα. Απαιτείται τώρα μαζικός απεγκλωβισμός και από τους δύο".

    [05] Εμπορικό ωράριο

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "καθολικό "όχι" στην κυβέρνηση, καθώς με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής-Κοινωνικής Επιτροπής απερρίφθη η διεύρυνση του ωραρίου σε 70 ώρες εβδομαδιαίως. Οι κοινωνικοί εταίροι εγκαλούν την κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις και προειδοποιούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλείσιμο των καταστημάτων τους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "μετά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους μικρομεσαίους εμπόρους αλλά και τα σούπερ μάρκετ, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) εκφράζει τη ριζική διαφωνία της με την προτεινόμενη από την κυβέρνηση επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων".

    [06] Κυβέρνηση

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "σωσίβιο στα μεγάλα έργα αναζητά τώρα η κυβέρνηση, η οποία φλερτάρει ξαφνικά και με τους εργολάβους. Άνοιγμα στις τεχνικές εταιρείες έκανε χθες ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος κατηγόρησε το ΣτΕ ότι βάζει εμπόδια στα έργα, ενώ ο κ. Ρουσόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί ο νόμος για τον βασικό μέτοχο, ώστε να μην κινδυνεύσουν κοινοτικά κονδύλια".

    Η City Press προσθέτει ότι "ο Θ. Ρουσόπουλος "άδειασε" τον Π. Παυλόπουλο και τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης συμβιβασμού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα του βασικού μετόχου. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος επιμένει, παρ' όλα αυτά, στη γραμμή της μάχης μέχρι τέλους. Δημόσια έκρηξη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά ο οποίος τόνισε: "Η ΕΕ δεν συγχωρεί απολύτως τίποτα. Τα ψέματα τελείωσαν". Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει "πόλεμο" μόνο με τα προβλήματα, και το βράδυ ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist, έδειξε πάλι προς την κατεύθυνση των ΜΜΕ και των συμφερόντων".

    [07] Γιώργος Παπανδρέου

    Η Espresso γράφει ότι "το ηγετικό του προφίλ θέλει να βελτιώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις δημοσκοπήσεις διαπίστωσε ότι η εικόνα του υπολείπεται σαφώς εκείνης του Κώστα Καραμανλή".

    [08] Προσλήψεις στους Δήμους χωρίς εξετάσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό ή υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ προκηρύχθηκαν αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν 904 θέσεις μερικής απασχόλησης. Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν τα ΑΕΙ, τη ΔΕΗ και το Παίδων Πεντέλης. Οι νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 1.033".

    [09] Προσλήψεις μηχανικών στο δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "την πρόσληψη 2.000 μηχανικών στη δημόσια διοίκηση ζητά το ΤΕΕ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί προόδου των δημοσίων έργων. Με ρυθμούς χελώνας ανταποκρίνονται οι δημόσιοι οργανισμοί της περιφέρειας στις ανάγκες για άμεση πρόοδο των δημοσίων έργων, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Αλαβάνος, τα έργα που διαχειρίζονται οι περιφέρειες, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και οι ΟΤΑ παρουσιάζουν αυξημένη προβληματικότητα κατά 50% σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο".

    [10] Γιώργος Σουφλιάς

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ενοχλητικές δηλώσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή - αλλά περισσότερο για τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο και Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη-έκανε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς . Αναφορικά με τον βασικό μέτοχο είπε ότι "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, γιατί η ΕΕ δεν συγχωρεί" - ήταν ένα μάλλον εύσχημο "άδειασμα" του "αδιάλλακτου" κ. Παυλόπουλου. Αναφορικά με τις "παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομίας στις διαδικασίες υλοποίησης των δημοσίων έργων" ο κ. Σουφλιάς είπε ότι "πρέπει να περιοριστούν" καθώς "έτσι δημιουργούνται προβλήματα και παρεμποδίζεται η υλοποίηση των έργων"-ήταν ένα όχι και τόσο κομψό, "άδειασμα" του κ. Αλογοσκούφη. Στη συνέχεια ο κ. Σουφλιάς σχολίασε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ("και οι κρίνοντες κρίνοντα"), "εξαφάνισε " τις μίζες ("με τον νέο νόμο δεν υπάρχουν πλέον μίζες στις αναθέσεις") και εξέφρασε την επιθυμία ο ανασχηματισμός να τον αφήσει στον υπουργικό θώκο του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι " νέα αιχμηρή εμφάνιση χθες του Γ. Σουφλιά με επίθεση τόσο κατά υπουργών των κυβέρνησης στην οποία μετέχει όσο και κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, επειδή με τις αποφάσεις του θέτει εμπόδια στην προώθηση των δημ. έργων. Έμμεσα έβαλε κατά του Γ. Αλογοσκούφη για τα κονδύλια που "θα αναγκασθεί να απορροφήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ" και κατά του Π. Παυλόπουλου σχετικά με τον βασικό μέτοχο. Τέλειωσαν τα ψέματα είπε η Ευρώπη πλέον είναι σκληρή και θα πρέπει εμείς να προσαρμοσθούμε. Τέλος, επανέλαβε την επιθυμία του να μην αποχωρήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε περίπτωση ανασχηματισμού".

    [11] Προσλήψεις καθηγητών στα ΤΕΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις δύο δημοφιλείς ειδικότητες εκπαιδευτικών στα Τεχνικά Λύκεια της χώρας, ενώ για τις λοιπές 21 ειδικότητες ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αμέσως μετά τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επί συνόλου 1.658 θέσεων εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ της χώρας οι οποίοι θα καλύψουν κενές θέσεις για τα σχολικά έτη 2005-2006 και 2006-2007 που έχουν προκηρυχθεί το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε χθες ότι η πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορά 1.048 θέσεις των κλάδων ΠΕ Πληροφορικής Πανεπιστημίων και ΠΕ Πληροφορικής ΤΕΙ θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων".

    [12] Επίδομα σε εκπαιδευτικούς

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "επαναχορηγείται το κίνητρο απόδοσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από τον Ιούνιο θα εισπράξουν 300 ευρώ περισσότερα και τον Ιούλιο έως και 1.800 ευρώ αναδρομικά. Την απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας. Με την εξέλιξη αυτή αίρεται η αδικία που είχε διαπράξει το ΠΑΣΟΚ εις βάρος των εκπαιδευτικών".

    [13] Σοφοκλέους

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "δώδεκα νέα κανόνια σκάνε σύντομα στην Σοφοκλέους και αναμένεται να προκαλέσουν σεισμός στους μικροεπενδυτές που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στις γνωστές φούσκες από τις οποίες πλούτισαν οι ιδιοκτήτες τους και το σύστημα των λαμογιών που είχε εξασφαλίσει μέχρι τώρα ιδιότυπη ασυλία και συνέχιζε ανενόχλητο να ληστεύει τον κόσμο".

    [14] Βασικός μέτοχος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε αναζήτηση συμβιβασμού ("κοινού τόπου") μετην κομισιόν βρίσκεται η κυβέρνηση για το νόμο περί "βασικού μετόχου" έπειτα και από τις σχετικές συστάσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Ο κ. Μπαρόζο έστειλε χθες σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην καταλήξει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η συγκεκριμένα δήλωση ερμηνεύθηκε ως πίεση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναστολή εφαρμογής του νόμου. Στόχος είναι η εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής διατύπωσης για την αναστολή και των δύο εκτελεστικών νόμων και στη συνέχειανα συνταχθεί σχέδιο νόμου το οποίο θα έχει την εκ των προτέρων συμφωνία της Κομισιόν".

    [15] Κ. Καραμανλής

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ουδέποτε άλλοτε πολεμήθηκε τόσο λυσσαλέα Πρωθυπουργός κατά τοπρώτο έτος της θητείας του όσο ο κ. Καραμανλής. Υπέστη και ο κ. Σημίτης δριμύτατες επιθέσεις μετά την επανεκλογή του το 2000. Εκείνος όμως είχε ήδη κυβερνήσει επί μία τετραετία και ήταν υπόλογος για βαρύτατα ατοπήματα: Την ολέθρια οικονομική πολιτική, την πρωτοφανή απάτη του Χρηματιστηρίου, την εν ψυχρώ εξαπάτηση του εκλογικού σώματος".

    [16] Παγίδες θανάτου σε μαθητές

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "εγκληματική αμέλεια κατά συρροή χαρακτηρίζει σε πολλές περιπτώσεις τον συντονισμό των σχολικών εκδρομών βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας. Έτσι, λοιπόν οι μαθητές είναι απροστάτευτοι στις παγίδες θανάτου, καθώς ταξιδεύουν με οδηγούς στα πούλμαν που δεν έχουν ούτε ερασιτεχνικό δίπλωμα".

    [17] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "στο ΠΑΣΟΚ προσγειώθηκαν απότομα με τις δημοσκοπήσεις. Οσονούπω μάλιστα, έρχεται νέα δημοσκόπηση που εμφανίζει διαφορά πάνω από 3 μονάδες στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών επικράτησε έντονος προβληματισμός, ενώ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και η κριτική για την αντιπολιτευτική τακτική, καθώς και για την έλλειψη ιδεολογικού στίγματος του κόμματος. Φλωρίδης, Χρυσοχοϊδης, Ζήση και Μαγκριώτης τάχθηκαν υπέρ μιας πιο συγκροτημένης αντιπολίτευσης. Δυσφορία Γ. Παπανδρέου για την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στο Πολιτικό Συμβούλιο και τους συντονιστές. Δεσμεύθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κοινές συνεδριάσεις των δύο Οργάνων".

    [18] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η TRAFFIC γράφει ότι "πόλεμο, αλλά με τα προβλήματα ξεκίνησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις χθεσινές διευκρινίσεις που κλήθηκε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το σχολιασμό των αποτελεσμάτων της τελευταίας δημοσκόπησης που έκανε ο πρωθυπουργός. Ο Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο πόλεμος αφορά τα προβλήματα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "προκλητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπάθησε δημοσίως για μία ακόμη φορά να καθησυχάσει τους διαπλεκόμενους λέγοντας ότι ο πόλεμος δεν αφορά τις βαρωνίες αλλά τα καθημερινά προβλήματα. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται γιατί τελικά πολλαπλασιάζεται το εισόδημα της οικογένειας Ρουσόπουλου και ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται από τέτοιες δηλώσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "διευκρινίσεις για το εναντίον ποίου στρέφεται ο πόλεμος της κυβέρνησης, στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο πόλεμος αφορά τα προβλήματα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή: "Έχουμε διαλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν είναι μία μάχη, είναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται περί πολέμου "με τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε".

    Η ΝΙΚΗ σχολιάζει ότι "μόνο ένα εικοσιτετράωρη διήρκεσε ο "πόλεμος" εναντίον της "διαπλοκής" που κήρυξε προχθές σε επίπεδο εντυπώσεων ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική βάση της ΝΔ και να περιορίσει τη δυσαρέσκεια που προκαλεί η ασκούμενη και η εξαγγελθείσα οικονομική πολιτική. Χθες το μεσημέρι, έσπευσε να διευκρινίσει, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδ. Ρουσόπουλου, ότι πρόκειται περί πολέμου "με τα προβλήματα που σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα του κράτους, της οικιακής οικονομίας ενός εκάστου, προβλήματα ποιότητας της Δημοκρατίας" ".

    [19] ΣτΕ - Εκπαιδευτικοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με αξιοσημείωτη ταχύτητα το ΣτΕ εκδικάζει αύριο αίτηση εκπαιδευτικών να ακυρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τον ενιαίο κλάδο φυσικών. Δικηγόρος των προσφυγόντων είναι πρώην συνεργάτης του κ. Αρσένη, ο οποίος εκπόνησε το προσβαλλόμενο σύστημα εξετάσεων, ενώ η εισήγηση προς το Γ' Τμήμα χαρακτηρίζεται από έντονες ταλαντεύσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 April 2005 - 23:22:56 UTC