Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/4/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] "Βασικός μέτοχος"
  • [04] Επιχορήγηση επιχειρήσεων από ΟΑΕΔ
  • [05] Εργασιακό
  • [06] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [07] Προϊόντα μαϊμού στην αγορά
  • [08] Βατικανό
  • [09] Τα πλαστά βιβλία της Οικονομίας
  • [10] Επενδύσεις
  • [11] Δικαιοσύνη
  • [12] ΕΛ.ΑΣ.

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/4/2005

    Η επιστολή της Κομισιόν για το νόμο που αφορά το "βασικό μέτοχο", η εξασφάλιση 11.000 νέων θέσεων εργασίας ύστερα από επιδότηση του ΟΑΕΔ σε προγράμματα επιχειρήσεων και το εργασιακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 11.000 νέες θέσεις εργασίας από ΟΑΕΔ. Μέσω δύο προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εργασία για 11.000 ανέργους. Με ποιες προϋποθέσεις θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ οι επιχειρηματίες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Βενιζέλο - ΠΑΣΟΚ καίει η Κομισιόν. Αντικοινοτικός και ο νόμος Βενιζέλου για τον βασικό μέτοχο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νταβατζήδες"... Βρυξελλών. Επιστολή-σοκ: Μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για το βασικό μέτοχο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 12.826 νέες θέσεις εργασίας. Προγράμματα επιχορήγησης ΟΑΕΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Τα ανοιχτά γραμμάτια με την Κομισιόν. Η κυβέρνηση αναστέλλει τον νόμο για τον βασικό μέτοχο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρη λίστα με 500 προϊόντα μαϊμούδες. Τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά δίχως... χώρα προέλευσης και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, διακινούνται παράνομα από βιομηχανικούς κολοσσούς...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πληρωμές τέλος! αν δεν καταργηθεί ο βασικός μέτοχος. Έφθασε στην Αθήνα νέο γράμμα-τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προνόμια αστυφυλάκων σε ειδικούς φρουρούς, συνοροφύλακες. Μπαίνει οριστικό τέλος στις ανισότητες.

    ΕΘΝΟΣ: Ψυχρολουσία για "βασικό μέτοχο". Υπό αναστολή ο νόμος μετά το τελεσίγραφο των Βρυξελλών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγωνία από τους θιασώτες του διαλόγου μεταξύ Ανατολής - Δύσης, ικανοποίηση για τους σκληρούς ανθενωτικούς από την εκλογή του νέου Πάπα αφού... Και το Βατικανό βρήκε τον Γερμανό του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επιστολή καμπανάκι από την Κομισιόν. Αλλάξτε ή τροποποιήστε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο μέχρι 31 Μαΐου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελιγμός στο πεδίο της μάχης. "Βασικός μέτοχος": Με αναστολή και αλλαγές απαντά η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διπλό σοκ για την κυβέρνηση. Βάζει τον μέτοχο... στην κατάψυξη και χάνει την πολιτική μάχη.

    ΕΣΤΙΑ: Τα πλαστά βιβλία της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ διέπραξε τερατώδη λογιστική απάτη.

    ESPRESSO: Κολλημένη με την μπάλα η Νατάσα. Φανατική παίκτρια του ΠΡΟΠΟ η σύζυγος του πρωθυπουργού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς παράταση της έναρξης ισχύος του νόμου για "βασικό". Τρίμηνη μετάθεση από την κυβέρνηση υπό την πίεση της Κομισιόν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κύμα επενδύσεων αναμένει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου. Νέα πολιτική στην οικονομία προανήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρω-φιάσκο με τον βασικό μέτοχο. Αναστέλλουν άρον άρον τον νόμο.

    Η ΝΙΚΗ: Υποστολή της σημαίας. Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον βασικό μέτοχο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δουλιά όταν και όσο θέλουν οι εργοδότες! Ετήσια διευθέτηση χρόνου εργασίας.

    TRAFFIC NEWS: Στο τμήμα Λαζόπουλος και Κούγιας. Καλούνται για ...συστάσεις. Πλήρης επιβεβαίωση της "traffic": ζήτησε προστασία από τον εισαγγελέα ο δικηγόρος του Λάκη.

    Η ΧΩΡΑ: Πουλάει την κυβέρνηση για να σωθεί. Ο Ρουσόπουλος Δούρειος Ίππος των οργανωμένων συμφερόντων.

    City Press: Βασικός μέτοχος: Έπεσε ο νόμος, μας έμεινε ο λογαριασμός.

    Μetro: Αλλαγή πλεύσης. Σε νέα πορεία η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πόλεμος" για το κυκλοφοριακό. Θεσσαλονίκη: Μετωπική ταξί - υπουργείου Μεταφορών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Έκταση που κρίθηκε κατά... λάθος αναδασωτέα δεν αποδίδεται στον ιδιοκτήτη της γιατί όπως υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Πανίδης: Το Δημόσιο δεν εφαρμόζει απόφαση του ΣτΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κρίσιμο το συγκοινωνιακό στη Θεσσαλονίκη. Δεν λύνεται με κυκλοφοριακό χάρτη, αλλά με άμεσα έργα: μετρό, προαστιακός και υποθαλάσσια αρτηρία.

    [03] "Βασικός μέτοχος"

    Η METRO υποστηρίζει ότι "ανοιχτό άφησε χθες η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής του νόμου για τον "βασικό μέτοχο", έπειτα από το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αλλαγές μέχρι τις 31 Μαΐου τόσο στον νόμο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα όσο και στον νέο, που κατέθεσε στη Βουλή η σημερινή κυβέρνηση".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "άρον άρον αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου για τον βασικό μέτοχο η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν, που απειλεί με περικοπές κοινοτικών κονδυλίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "υπό την απειλή της ΕΕ για περικοπή κονδυλίων, η κυβέρνηση βάζει στο ψυγείο τον "βασικό μέτοχο" και υφίσταται πολιτική ήττα. Μετά την επιστολή κοινοτικού αξιωματούχου, ο Θ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι ίσως ανασταλεί η ισχύς του νόμου, αφού μέλημα είναι "να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ". Για "άτακτη υποχώρηση" έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν απέκλεισε διακομματική συνεννόηση. Η Κομισιόν προειδοποιεί ότι ούτε ο προηγούμενος νόμος είναι αποδεκτός".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "στην αναστολή του νόμου-φιάσκο για τον "βασικό μέτοχο" -μια επιλογή, που διέσυρε τη χώρα στην ΕΕ και εξέθεσε συγκεκριμένους υπουργούς- οδηγείται επισήμως, πλέον, η κυβέρνηση μετά την ψυχρολουσία από τις Βρυξέλλες και την ευθεία προειδοποίηση, που απηύθυνε η Κοινότητα για αναστολή των κοινοτικών κονδυλίων".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "κράτει τις μηχανές", αναγκάστηκε να αναφωνήσει στο κυβερνητικό επιτελείο του ο πρωθυπουργός, μετά το απειλητικό μαντάτο για περικοπές κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα μας που έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αξιώνοντας την τροποποίηση του νόμου περί "βασικού μετόχου" έως τις 31 Μαΐου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδ. Ρουσόπουλος προανήγγειλε εμμέσως την αναστολή εφαρμογής του νομοθετήματος, μιλώντας για "μικρή παράταση" στην έναρξη της ισχύος του".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σε παράταση της ημερομηνίας ενάρξεως ισχύος του νόμου για τον βασικό μέτοχο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, εφόσον έως την 31η Μαΐου δεν έχουν τερματιστεί οι σχετικές διαπραγματεύσεις της με την Κομισιόν, μετά την επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Επιτροπής, στην οποία διατυπώνεται η απειλή αναστολής της συγχρηματοδότησης έργων. Στη διάρκεια της παράτασης -η οποία προβλέπεται ότι θα είναι έως τρίμηνη- θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση μιας λύσης αποδεκτής από τα δύο μέρη. Στόχος της ελληνικής ηγεσίας είναι να μη θιγεί η πολιτική βούλησή της για την επιβολή διαφάνειας στην υπόθεση του βασικού μετόχου, αλλά και να διασφαλιστούν λύσεις με τις οποίες δεν θα διακινδυνεύονται κοινοτικοί πόροι πολύτιμοι για την ανάπτυξη".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "ο νόμος Βενιζέλου για τον Βασικό Μέτοχο θα οδηγούσε σε περικοπή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα, που απέστειλε χθες η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "ενώ η Αθήνα αναμένει την αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν στην απαντητική επιστολή που έστειλε για τον "βασικό μέτοχο", στις Βρυξέλλες κέντρα χωρίς ανοιχτή πολιτική κάλυψη κλιμακώνουν τον εκβιασμό, με στόχο να ακυρωθεί ο νόμος. Αιφνιδιαστικά ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής Γκράχαμ Μίντοους έστειλε επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία προειδοποιεί ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση όσων έργων εμπίπτουν στον νόμο περί "βασικού μετόχου", διότι κρίνεται μη συμβατός με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιστολή αναφέρεται ότι ο νόμος ισχύει από τον Φεβρουάριο, αν και ο νόμος προβλέπει έναρξη ισχύος του τον Ιούνιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "απειλητικό τελεσίγραφο ότι θα περικοπούν κονδύλια που προορίζονται για δημόσια έργα, εφόσον δεν αλλάξει ο νόμος για το βασικό μέτοχο μέχρι τις 31 Μαΐου, έστειλε χθες ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Meadows. Η επιστολή είναι γραμμένη σε ιταμό ύφος και ζητείται από τις διαχειριστικές αρχές να υποβάλουν πιστοποιητικό "αδιαφάνειας", ενώ ενδέχεται να περικοπούν κονδύλια για το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "η κυβέρνηση έχει ήδη κερδίσει την πολιτική μάχη κατά της διαπλοκής, αλλά συνεχίζει τη νομική μάχη για το "βασικό μέτοχο" προκειμένου να βρει τον "κοινό τόπο" με την ΕΕ μετά και το χθεσινό τελεσίγραφο της Κομισιόν".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση. Η Κομισιόν ζητάει αναστολή ή τροποποίηση του νόμου για τον βασικό μέτοχο. Ο γενικός διευθυντής της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκ. Μετόουζ στην επιστολή του ζητάει αλλαγές και θέτει ζήτημα παρακράτησης κοινοτικών κονδυλίων. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της ισχύος του νόμου. Το ζήτημα της συμβατότητας των νόμων και του Συντάγματος δεν είναι τωρινό, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν θα γίνει όμηρος κανενός, διαμηνύει ο πρωθυπουργός. Κοιτάζουμε το εθνικό συμφέρον και να μη χαθούν κονδύλια, λέει η κυβέρνηση".

    Η Espresso αναφέρει ότι "ένα ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου με αποστολέα τον υπηρεσιακό παράγοντα της Κομισιόν, το γενικό διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής της Επιτροπής Γκρ. Μέντοουζ, και αφορούσε το "βασικό μέτοχο" έβαλε χθες φωτιά στο πολιτικό σκηνικό".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "με τελεσίγραφο περικοπής των κονδυλίων για τα δημόσια έργα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε την ουσιαστική απόσυρση του νόμου. Η κυβέρνηση σπεύδει να προσαρμοστεί για να μην περιοριστούν κι άλλο οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Οι περισσότερες ευθύνες φαίνεται να ανήκουν στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Φήμες για παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, περισσότερο για εκτόνωση της κατάστασης. Μεγάλο το κόστος των κυβερνητικών χειρισμών για την εθνική οικονομία και ιδιαίτερα για τον κατασκευαστικό κλάδο. Βασικός κερδισμένος της ιδιόμορφης "κάθαρσης", ο εργολάβος Πανούσης, που έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης για τη "φούσκα" της ΑΤΤΙΚΑΤ".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "οδυνηρή πολιτική ήττα υπέστη και επισήμως χθες η κυβέρνηση με την επιστολή-τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες η οποία προειδοποιεί ουσιαστικά την Αθήνα: Τέλος στις πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων αν δεν καταργήσετε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο. Η κυβέρνηση προ της απειλής ταπεινωμένη υποχωρεί ατάκτως εγκαταλείποντας τους λεονταρισμούς και τις σκιαμαχίες και προαγγέλλει πάγωμα του νόμου σε πρώτη φάση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να τροποποιήσει ουσιαστικά (δηλαδή να καταργήσει) τον επίμαχο νόμο Παυλόπουλου".

    [04] Επιχορήγηση επιχειρήσεων από ΟΑΕΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "στη δημιουργία 11.000 νέων θέσεων εργασίας προχωράει ο ΟΑΕΔ μέσω δύο προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων. Το πρώτο αφορά στο πάγιο πρόγραμμα του Οργανισμού για 10.000 ανέργους (για το 2005) και το δεύτερο σε 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "αρχίζει από αύριο η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τις επιχειρήσεις προς τον ΟΑΕΔ για την ένταξή τους σε δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που θα προσφέρουν εργασία σε 11.000 ανέργους".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "πακέτο 12.826 θέσεων εργασίας προσφέρει ο ΟΑΕΔ. Οι 1.826 απευθύνονται σε θέσεις εργασίας που προκηρύσσει ο Οργανισμός και οι 11.000 αφορούν νέα προγράμματα επιχορήγησης με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων".

    [05] Εργασιακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, χωρίς κανένα όριο στο μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, την ουσιαστική κατάργηση του οχτάωρου, με τη δυνατότητα στους εργοδότες να οργανώνουν αυθαίρετα το χρόνο εργασίας, την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό της ανενεργούς περιόδου του χρόνου εφημερίας ως μη εργάσιμου χρόνου ενέκρινε χτες η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που συζήτησε σχετική οδηγία.

    [06] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ιδιαίτερα δυσμενές διαμορφώνεται το κλίμα για τον κ. Ρουσόπουλου ο οποίος αποδεικνύεται ότι πουλάει την κυβέρνηση για να σωθεί. Κονδύλια δεκάδων δισεκατομμυρίων και απόρρητες πληροφορίες κατευθύνονται στα μέσα της διαπλοκής, ενώ υπουργοί και κομματικά στελέχη απαιτούν να φύγει από την κυβέρνηση. Κέντρο ενημέρωσης δημιουργείται στη Ρηγίλλης και ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητές του".

    [07] Προϊόντα μαϊμού στην αγορά

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "πλημμυρίδα προϊόντων -μαϊμού που προωθούνται στα ράφια από εταιρίες τροφίμων, ποτών , χυμών , ειδών υγιεινής και άλλων ευρείας κατανάλωσης Ως ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, κατακλύζει την αγορά, σε απόλυτη γνώση και σκανδαλώδη ανοχή των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών".

    [08] Βατικανό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η εκλογή του νέου Πάπα από την στιγμή της ανακοινώσεως του ονόματός του προκάλεσε αντικρουόμενα συναισθήματα, τόσο στις τάξεις των Ορθοδόξων όσο και στο στρατόπεδο των Καθολικών. Ο Γερμανός την καταγωγή Ποντίφικας θεωρείται ως ο επιτηρητής της Καθολικής Ορθοδοξίας. Στην Ανατολή οι θιασώτες του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών αγωνιούν, οι συντηρητικοί νοιώθουν ικανοποίηση γιατί πιστεύουν ότι ο διάλογος δεν θα έχει καμμία πρόοδο και αναφωνούν: Το Βατικανό βρήκε τον Γερμανό του. Ο νέος Πάπας έχει απόψεις πουέχουν πικράνει πιστούς άλλων Χριστιανικών δογμάτων τα οποία χαρακτήρισε "ανεπαρκή".

    [09] Τα πλαστά βιβλία της Οικονομίας

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "αν το Ελληνικό Δημόσιο ήταν ιδιωτική επιχείρησις που άλλαξε χέρια, σήμερα η παλαιά διοίκησίς της ίσως θα βρισκόταν στην φυλακή. Κατά την στιγμή της παραδόσεως στην νέα διοίκηση, η αποχωρούσα διοίκησις υποχρεούται να αποδώση πλήρη λογαριασμό του τι ακριβώς παραδίδει. Και αν ο λογαριασμός αποδειχθή ψευδής, η παλαιά διοίκησις λογοδοτεί στην Δικαιοσύνη με κίνδυνο να καταλήξη στην φυλακή. Αυτό που για κάθε ιδιωτική επιχείρηση θεωρείται αυτονόητο, στην περίπτωση του Δημοσίου δεν ισχύει. Παραδίδοντας την διοίκηση του κράτους, η κυβέρνησις Σημίτης έδωσε ψευδή στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά. Απέκρυψε τεράστια ελλείμματα και χρέη".

    [10] Επενδύσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "κύμα επενδύσεων αναμένει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα "Εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα: οι μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία". Ο υπουργός είπε ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της προώθησης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και έδωσε έξι παραδείγματα με βάση τα οποία τεκμηριώνεται η δρομολόγηση μιας νέα πολιτικής στην οικονομία".

    [11] Δικαιοσύνη

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "με πειθαρχικές διώξεις κατά των δικαστικών λειτουργών που θα συνεχίσουν να προχωρούν σε στάσεις εργασίας, απειλεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινός. Με εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, ο κ. Λινός υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την οποιαδήποτε μορφής απεργία στους δικαστές, ενώ χαρακτήρισε τις στάσεις εργασίας μορφή απεργίας και την αποχή από τα καθήκοντά τους απαράδεκτη και αντισυνταγματική".

    [12] ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι " εγκύκλιος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανοίγει το δρόμο "μετατροπής" ειδικών φρουρών και συνοροφυλάκων σε αστυφύλακες χωρίς την εξουσία άσκησης προανακριτικού έργου. Περισσότερα από 7.500 άτομα εντάσσονται στη διαδικασία αφομοίωσής τους με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται το δικαίωμά τους στις αποσπάσεις, μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού με ειδικά καθήκοντα προοιωνίζοντας την επικύρωσης του νομοθετικού πλαισίου και για τις μεταθέσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 April 2005 - 14:54:39 UTC