Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/4/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Ο Κώστας Καραμανλής κατά συμφερόντων διαπλοκής
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [06] Ευρωσύνταγμα
  • [07] ΙΚΑ
  • [08] Πασχαλινό αρνί
  • [09] Εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων
  • [10] ΕΚΑΣ
  • [11] Εργασιακό
  • [12] Νέες θέσεις στην αστυνομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/4/2005

    Η σκληρή απάντηση του Καραμανλή στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.200 νέες θέσεις στην Αστυνομία. Μέσω των πανελληνίων οι 1.900.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Έχουμε πόλεμο, όχι απλή μάχη, και θα τον κερδίσουμε". Μήνυμα του πρωθυπουργού κατά των "νταβατζήδων".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Οι πράσινες τρικλοποδιές εξόργισαν τον πρωθυπουργό που σηκώνει... Παντιέρα δημοκρατίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Θα κερδίσουμε τον πόλεμο". Σκληρή γλώσσα Καραμανλή για καθημερινότητα, διαπλοκή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σε 218.000 το ΕΚΑΣ. 3.500 περισσότεροι οι δικαιούχοι-συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Ερήμην των πολιτών η Βουλή για το ευρωσύνταγμα. Η απόρριψη του δημοψηφίσματος μεγαλώνει το δημοκρατικό έλλειμμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με φιλολαϊκά μέτρα και τσαμπουκά αντιμετωπίζονται οι νταβατζήδες της διαπλοκής κύριε Καραμανλή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σύνδρομο της ήττας επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία. Πανικός σε κόμμα και κυβέρνηση από τη ραγδαία πτώση στις δημοσκοπήσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καραμανλής σε πόλεμο κατά διαπλοκής. Δηλώνει: "Έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο". Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνηση: "Είστε συνοδοιπόροι" των συμφερόντων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Θα κερδίσουμε τον πόλεμο". Απάντηση του Κώστα Καραμανλή για το δυσμενές κλίμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετάει, πετάει το πασχαλινό αρνί. Καπέλο 2 ευρώ στο κιλό.

    Η ΝΙΚΗ: Casus belli η διαπλοκή. Με πόλεμο απαντά ο Καραμανλής στο γκάλοπ - "καμπανάκι".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβερνητική επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης...

    TRAFFIC NEWS: Ο Λαζόπουλος παίρνει μέτρα προστασίας για τη ζωή του. Εθεάθη στο Κολωνάκι υπό τη διακριτική παρουσία δύο ανθρώπων που είχαν γίνει η "σκιά " του.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κώστας αλλάζει το σκηνικό. Αποφασισμένος να αποκαταστήσει τη συνοχή της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός.

    City Press: Τα γκάλοπ έφεραν... λεφτά στις νομαρχίες.

    Μetro: "Αγνοούν" το ΙΚΑ. Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν καταβάλλει εισφορές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέες αυξήσεις μετά το Πάσχα. "Καπέλα" μέχρι 80% στην αγορά!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οι καταγγελίες κοστίζουν... Παίρνουν "πάνω τους" την υπόθεσή σας όμως οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν έξοδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πόλεμος κατά Καραμανλή. Δηλώνει πως θα τον κερδίσει.

    [03] Ο Κώστας Καραμανλής κατά συμφερόντων διαπλοκής

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στριμωγμένος από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός αναζητεί τρόπους αναστροφής του πολιτικού κλίματος. Χθες μίλησε για "πόλεμο" και όχι για "μια απλή μάχη" που έχει να δώσει η κυβέρνησή του. Ο "πόλεμος" αυτός είναι κατά των καθημερινών προβλημάτων της διαπλοκής στη "λυσσαλέα αντίδραση" της οποίας αποδίδει η κυβέρνηση την κακοδαιμονία της. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής αναζητεί λύση στο πρόβλημα του "βασικού μετόχου" καθώς χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που βρίσκεται στην Αθήνα, άσκησε δημόσια πίεση να αλλάξει ο νόμος, ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζου) προσθέτει ότι "σκληρό μήνυμα προς τη διαπλοκή και τα συμφέροντα που επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν το έργο της κυβέρνησης, στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να διαφεντεύσουν και πάλι τις τύχες της χώρες, έστειλε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη που παρεχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπαρόζο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε, χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επαναλαμβάνοντας την αμετακίνητη απόφασή του να συντρίψει τα φαινόμενα αδιαφάνειας και σήψης που ταλανίζουν επί χρόνια τη χώρα αφήνοντας μια γκρίζα εικόνα. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για "πόλεμο" και όχι για "μάχη" τον οποίο θα κερδίσει η κυβέρνησή του, κληθείς να σχολιάσει την τελευταία δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μειώθηκε σε 1,4 ποσοστιαίες μονάδες".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "ο πρόεδρος έχει την ...υπομονή που χαρακτηρίζει την οικογένεια Καραμανλή, αλλά στη φάση αυτή δεν έχει άλλη επιλογή από το να συγκρουστεί μετωπικά με τα κέντρα που τον πολεμούν" ήταν η φράση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού μετά την τοποθέτησή του περί "ολοκληρωτικού πολέμου και όχι μιας απλής μάχης".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "αναπόφευκτη θεωρείται η παρέμβαση του πρωθυπουργού για την αναστροφή του κλίματος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και στο κυβερνητικό έργο. Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν αποκλείει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για οριστικό ξερίζωμα των βαρονιών".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "αντιπερισπασμό με την εκ νέου επίκληση του "ανένδοτου" κατά των δυνάμεων της "διαπλοκής" επιχείρησε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προκειμένου να τονώσει το ηθικό των στελεχών της κυβέρνησής του και της κομματικής βάσης της ΝΔ που κλονίστηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρείας "Metron Analysis".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "σχολιάζοντας για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός αποτελέσματα δημοσκόπησης έστειλε σαφές μήνυμα στην διαπλοκή λέγοντας: "Έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο. Δεν είναι μια μάχη, είναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε". Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τα "θαρραλέα" οικονομικά μέτρα που έλαβε έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά θα αποδώσουν ώστε το 2006 να επιτευχθούν τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ελλάδας σε ότι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "την απόφασή του να συγκρουστεί με τα φαινόμενα της διαπλοκής, παρά το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργούν ορισμένα ΜΜΕ διεκήρυξε πάλι χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής."Εχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο. Εδώ δεν είναι μια απλή μάχη. Είναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε" , υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσκόπηση της "Μετρον Αναλυσις" που δείχνει τη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να έχει μειωθεί σε 1,4%".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να μην κάνει σπιθαμή πίσω σε όσα πιστεύει κι έχει δεσμευτεί ο ίδιος με στόχο το καλύτερο αύριο των Ελλήνων είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αυτό ξεκαθάρισε ο ίδιος χθες το μεσημέρι μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τελευταία δημοσκόπηση και είπε με έμφαση ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τη διαπλοκή και τα προβλήματα των πολιτών και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που προκάλεσε στην κυβέρνηση η δημοσκόπηση που δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. "Έχουμε διαλέξει το δύσκολο δρόμο. Εδώ δεν είναι μια απλή μάχη. Είναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε" διεμήνυσε ο Κώστας Καραμανλής κληθεί να σχολιάσει τη δημοσκόπηση. Την ίδια ώρα, τα σενάρια ανασχηματισμού παραμένουν στο προσκήνιο με φόντο και τις πρόσφατες υπόγειες και μη διαμάχες υπουργών".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "η μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η επιβολή κανόνων διαφάνειας είναι η απάντηση του πρωθυπουργού στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις".

    [04] Κυβέρνηση

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι "συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τα "θαρραλέα" οικονομικά μέτρα που έλαβε έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά θα αποδώσουν, ώστε το 2006 να επιτευχθούν τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "οι νταβατζήδες της διαπλοκής αντιμετωπίζονται με φιλολαϊκά μέτρα και τσαμπουκά κ. Καραμανλή. Μην τους φοβάσαι. Είναι όλοι τους ψοφίμια. Βγάλ' τους τα σκάνδαλα και στείλ΄τους στον εισαγγελέα. Τα λαμόγια αριστερά και δεξιά, ενωμένα από τις κλεψιές που είχαν πέσει επί Σημίτη, ροκανίζουν την κυβέρνηση που προχωράει με τον σταυρό στο χέρι".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "ραγδαία πτώση στις δημοσκοπήσεις έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση και έχει αναζωπυρώσει το σύνδρομο της ήττας που επί δεκαετίες ταλάνιζε τη ΝΔ όταν αυτή βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Με τη φράση "έχουμε πόλεμο" ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής επιχείρησε να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και να εξουδετερώσει τα φαινόμενα εσωστρέφειας και γκρίνιας που εξαπλώνονται. Αντιθέτως, στο ΠαΣοΚ ενισχύονται τα σενάρια για "δεξιά παρένθεση" και οι εκτιμήσεις είναι ότι "η κυβέρνηση δεν θα βγάλει την τετραετία" ".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "επιτάχυνση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών είναι το χτεσινό μήνυμα της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης, ώστε μέχρι το τέλος του 2006 να έχει επιβάλει το σύνολο των μέτρων για τα οποία και έχει δεσμευτεί μέσω του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "η κυβέρνηση δεσμεύτηκε χθες ότι θα αποσύρει τη διάταξη με την οποία αφαιρούσε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τους πόρους από τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων... "Τέλος καλό, όλα καλά", δηλώνει η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά... Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης έχει σχέση με τα γκάλοπ και την προοπτική των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών... Καραμανλής μετά το γκάλοπ: "Δίνουμε μάχες, το βέβαιο είναι ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο" ... Οι μεγαλύτερες απώλειες της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis οφείλονται στη δυσαρέσκεια των μη προνομιούχων".

    [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "προκηρύχθηκε ο φετινός διαγωνισμός για την κατάταξη στις σχολές της ΕΛΑΣ 1.900 δοκίμων αστυφυλάκων και 100 αξιωματικών. Σε εξέλιξη βρίσκονται, εν τω μεταξύ, οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 390 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ, ενώ το υπουργείο Υγείας προχωρεί στην προκήρυξη 410 θέσεων στο ΕΚΑΒ. Νέες εγκρίσεις 283 θέσεων μονίμων και εποχικών από τη Διυπουργική Επιτροπή και 456 μερικής απασχόλησης από το ΑΣΕΠ".

    [06] Ευρωσύνταγμα

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ βιάζονται να ψηφίσει η Βουλή, σήμερα, υπέρ του ευρωσυντάγματος παραβλέποντας τα τεράστια δημοκρατικά και κοινωνικά ελλείμματα που αναδεικνύονται από την ευρωπαϊκή συνθήκη. Τα δύο κόμματα βιάζονται, παρ' ότι γνωρίζουν ότι η σημερινή ψήφος τελεί υπό την αίρεση του αποτελέσματος του γαλλικού δημοψηφίσματος".

    [07] ΙΚΑ

    Η METRO υπογραμμίζει ότι "αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως σε σχέση με το εύρος που έχει λάβει σήμερα η εισφοροδιαφυγή σε βάρος του ΙΚΑ. Αναλυτικά, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις εισφοροδιαφεύγει, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, το 25% των επιχειρήσεων που έχουν καταχωρισθεί στο TAXIS δεν έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ιδρύματος".

    [08] Πασχαλινό αρνί

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "στα ύψη πετάνε οι τιμές του αρνιού, που φέτος θα πωλείται με καπέλο δύο ευρώ, ενώ η κρίση στην αγορά στρέφει τις εταιρείες στις προσφορές".

    [09] Εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "τα ποσά του εφάπαξ όπως αυτά διαμορφώνονται για όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Ειδικότερα, η Ομοσπονδία παρουσιάζει τον τρόπο υπολογισμού του ποσού του εφάπαξ για όσους επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2005 αλλά και πώς διαμορφώνονται τα ποσά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης".

    [10] ΕΚΑΣ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι "σε 218.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ θα δοθεί το ΕΚΑΣ. Από αυτούς, 11.000 θα το εισπράξουν για πρώτη φορά. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 17.500 δεν το δικαιούνται, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 3.500 περισσότερους από όσους είχαν υπολογιστεί".

    [11] Εργασιακό

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "τον Δεκέμβριο 2000 η Κυβέρνησις Σημίτη θεώρησε σκόπιμο να μεταβάλη το καθεστώς υπερωριακής εργασίας των μισθωτών. Υπό την πίεση των συνδικαλιστών, αφήρεσε το δικαίωμα που είχαν μέχρι τότε οι εργοδότες να απασχολούν υπερωριακώς τους μισθωτούς μέχρι και 5 ώρες εβδομαδιαίως, πέραν του συμβατικού ωραρίου των 40 ωρών".

    [12] Νέες θέσεις στην αστυνομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ο μεγαλύτερος αριθμός δοκίμων αστυφυλάκων των τελευταίων επτά χρόνων αναμένεται να εισαχθεί φέτος στις Σχολές της Αστυνομίας μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων, καθορίζεται στους 1.900, ενώ στη Σχολή Αξιωματικών θα εισαχθούν 80 ιδιώτες και 20 αστυνομικοί".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 April 2005 - 20:08:21 UTC