Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Συνταξιούχοι
  • [06] Οικονομία
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Πανωτόκια
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] Μη κρατικά πανεπιστήμια
  • [13] Υγεία
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ 27/5/2004
  • [15] ΣΕΒ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/05/2004

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών ,η κριτική προς τον Γ. Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι τριβές μεταξύ υπουργών και υφυπουργών και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7 μέτρα-ανάσα για μικρομεσαίους, επιχειρήσεις. Συνταξιοδότηση με 11,5 χρόνια ασφάλισης. 20 απαντήσεις για όλα τα Ταμεία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κίνημα κατά Παπανδρέου. Γενικεύονται οι επιθέσεις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κ. Κουλούρης: "Το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει κόμμα ενός ανδρός"!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανθ' ημών η δεσποινίς...Ο Λαλιώτης έδωσε το σήμερα για την αμφισβήτηση του Γιώργου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέα ΑΕΙ ημι...ιδιωτικά ζητούν τώρα οι βιομήχανοι. Καραμανλής: Θα επενδύσουμε στην Παιδεία.

    Η ΑΥΓΗ: Τορπίλη Παπανδρέου κατά δημόσιας παιδείας. Συναγωνισμός ανοιγμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΕΒ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκρηκτικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. Παγωμάρα και αγωνία στην βάση. Τα κορυφαία στελέχη παίρνουν αποστάσεις για να μην χρεωθούν τη νέα μεγάλη εκλογική συντριβή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Κ. Καραμανλής σε ρόλο πυροσβέστη. Για τον εμφύλιο υπουργών -υφυπουργών. Κάλεσε στο γραφείο του Κακλαμάνη, Γιαννάκου, Παυλόπουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη με 3.500 ένσημα. Μίνι ασφαλιστικός οδηγός.

    ΕΘΝΟΣ: Κίτρινη κάρτα σε 3 υφυπουργούς. Πονοκέφαλος Καραμανλή από τις κόντρες με τους υπουργούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Τάσσος-Κόφι: Είμαστε....καουμπόηδες και πάμε...Μεξικό! Αφού ο Κύπριος πρόεδρος απορρίπτει εκ προοιμίου νέο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Αννάν με τη σημερινή του μορφή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλα τα μυστικά για τις συντάξεις. 20 ερωτήσεις και απαντήσεις στο Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακαδημία για ανέργους και εργαζομένους. Υπ. Παιδείας: Δεκτή πρόταση της ΓΣΕΕ/ Χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευρω-αφασία και η ΝΔ 8 μονάδες μπροστά. Γκάλοπ: Οι Έλληνες σκέφτονται ελληνικά εν όψει ευρωεκλογών.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλάζει η πολιτική. Αναγνωρίζεται ο ρόλος των επιχειρηματιών.

    ESPRESSO: Βιασμός μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια! Δεύτερο κρούσμα μέσα στο μήνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ιρλανδικό μοντέλο ανάπτυξης. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας για την οικονομία στον ΣΕΒ, περιέγραψε πέντε βασικούς άξονες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ντιμπέιτ" αντιπαραθέσεων....μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. Τηλεμαχίες εν όψει ευρωεκλογών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το κουμάντο στην ασφάλεια θέλουν οι ΗΠΑ. Άγριες πιέσεις για το 2004.

    Η ΝΙΚΗ: Υπέρ των κερδοσκόπων. Ο Γκαργκάνας συνήγορος των Τραπεζών στη Βουλή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψήφο στο ΚΚΕ και από τους συνταξιούχους. Με κριτήριο την ίδια τη ζωή τους.

    TRAFFIC NEWS: Ποιοι με έδιωξαν από το FAME STORY. Αποκαλυπτική συνέντευξη της Σαββίνας. "Τα ρατσιστικά μηνύματα με μπλόκαραν".

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα. Πρόστιμα με 36 δόσεις και εκπτώσεις έως 80%. Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι διακανονισμοί μέσω των ΔΟΥ.

    City Press: Περιμένουν νέο χτύπημα της "Αλ Κάιντα".

    metroRAMA: Βέτο στη ρύθμιση για τα πανωτόκια. Αρνητικός έναντι της προωθούμενης ρύθμισης ο Νίκος Γκαργκάνας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα μυστικά του ασφαλιστικού. Αναλυτικός οδηγός για χιλιάδες ασφαλισμένους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι άλλαξε στις συντάξεις. 20 ερωτήσεις- 20 απαντήσεις προς συνταξιούχους.

    [03] Δημοσκόπηση

    Στη δημοσκόπηση της OPINION για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , στο ερώτημα "πώς νιώθετε" το 51% δηλώνει "μόνο Έλληνας", το 47% "πρώτα Έλληνας μετά Ευρωπαίος", ενώ μόλις το 1% "σκέτο Ευρωπαίος". Τρεις στους 4 θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεταιρισμό μεγάλων συμφερόντων και εννιά στους δέκα πιστεύουν ότι η πολιτική της ΕΕ είναι υπόθεση μιας κλειστής λέσχης ισχυρών μελών της. Γενικώς, δεν παρατηρείται η συνήθης στις ευρωεκλογές "χαλαρότητα" και οι ψηφοφόροι δείχνουν να ακολουθούν τις προτιμήσεις τους κατά τις βουλευτικές εκλογές και δίνουν προβάδισμα 8 μονάδες στη ΝΔ".

    [04] Κυβέρνηση

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "λήξαν θεωρείται για την κυβέρνηση το θέμα που επιχειρήθηκε να αναδειχθεί από μερίδα του Τύπου ως μείζον ζήτημα διαφωνίας μεταξύ των υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης. Τόσο για το θέμα που ανέκυψε με την προσωπική άποψη του υφυπουργού υγείας Θανάση Γιαννόπουλου όσο και για το θέμα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι το θέμα και στις δύο περιπτώσεις θεωρείται λήξαν".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "σκληρές αποφάσεις που αφορούν το "μέλλον" κάποιων υφυπουργών της κυβέρνησης αναμένεται να πάρει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων , στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του . Η "πυροσβεστική" παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στο πολιτικό σίριαλ "υφυπουργοί εναντίον υπουργών" απέτρεψε χθες την πρώτη μίνι κυβερνητική κρίση αλλά ο Καραμανλής δεν πρόκειται να επιτρέψει παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή αποτελούν οι κόντρες που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε κρίσιμης σημασίας υπουργεία. Οι προειδοποιήσεις που έκανε χτες, ισοδυναμούν με "κίτρινη κάρτα" για τους υφυπουργούς Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών Θ. Γιαννόπουλο, Γ. Καλό και Θ. Νάκο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι "ρόλο πυροσβέστη και πολιτικού παιδαγωγού αναγκάστηκε να αναλάβει ο πρωθυπουργός για να εκτονώσει τις αντιπαραθέσεις οι οποίες έχουν ξεσπάσει μεταξύ κάποιων υπουργών και των υφυπουργών τους. Ο κ. Κ. Καραμανλής απηύθυνε αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών, με τους οποίους είχε χθες προγραμματισμένες συναντήσεις".

    [05] Συνταξιούχοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "τις συντάξεις πείνας τις τρώει η ακρίβεια και οι νέοι κυβερνήτες είναι μία από τα ίδια"! Με το σύνθημα αυτό οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους".

    [06] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "το ιρλανδικό πρότυπο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας υιοθετεί η κυβέρνηση. Τούτο περιέγραψε χθες στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αναδεικνύοντας ως κεντρικό στόχο της νέας οικονομικής πολιτικής την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "για την άμεση τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το βήμα της απογευματινής συνεδρίασης του ΣΕΒ. Παρουσιάζοντας ένα συνολικό πλέγμα μέτρων που κινείται σε επτά βασικές κατευθύνσεις ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις, για άμεση διευθέτηση του προβλήματος των πανωτοκίων και για μείωση του χρόνου παραμονής στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κατά την χθεσινή Ετησία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ήταν φανερό ότι κάτι αλλάζει στον τόπο μας. Τόσο ο πρωθυπουργός - ο οπίσω αναφέρθηκε κατ΄επανάληψιν στο πρότυπο της Ιρλανδίας - όσο και ο υπουργός Οικονομίας υποσχέθηκαν άρση των εμποδίων που υπάρχουν σήμερα για την διενέργεια παραγωγικών επενδύσεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "την αισιοδοξία του ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, παρά τα συσσωρευμένα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας εξέφρασε χθες ο βιομηχανικός κόσμος. Παράλληλα πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την απασχόληση την παιδεία, την έρευνα και την ανταγωνιστικότητα, προκειμένου να τονωθεί η ελληνική Οικονομία".

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "τον πρώτο λόγο στα θέματα ασφάλειας του 2004 αξιώνουν οι ΗΠΑ, ασκώντας άγριες πιέσεις στην κυβέρνηση. Επιδιώκουν - στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος- τη διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που έχει ζητήσει η Ελλάδα όσο και την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του πατέρα Μπους".

    Η City Press τονίζει ότι "επίσημη προειδοποίηση από το γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ και τον αρχηγό του FBI. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί επικίνδυνους τους επόμενους μήνες και πιθανούς στόχους τα προεκλογικά συνέδρια των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών και τη Διάσκεψη Κορυφής των "Οκτώ". Ο αυξημένος κίνδυνος έχει επιπτώσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θεωρούνται "πιθανός στόχος".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "εκρηκτικό κλίμα διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ παραμονές της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης με τα κορυφαία στελέχη να απέχουν διακριτικά από τον εκλογικό αγώνα για να μη χρεωθούν μια νέα μεγάλη συντριβή και τη βάση να παρακολουθεί παγωμένη την αδιέξοδη στρατηγική και τις ατυχέστατες επιλογές στο ψηφοδέλτιο, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της παράταξης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "το σήμα της προεκλογικής αμφισβήτησης των ενεργειών και των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε με χθεσινή του παρέμβαση ο τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, αναδεικνύοντας με κομψή, αλλά αιχμηρή φρασεολογία τα ελαττώματα του αρχηγού τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δραματικές συνέπειες αυτών στη διαμόρφωση της ιδεολογικοπολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζου) γράφει ότι "καζάνι που βράζει" θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, όπου πληθαίνουν συνεχώς οι αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών σχετικά με τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, εν όψει των ευρωεκλογών".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "το βήμα του ΣΕΒ επέλεξε ο Γ. Παπανδρέου για να εξαπολύσει τορπίλη κατά της δημόσιας παιδείας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την εγκατάλειψη της σημερινής απευθείας χρηματοδότησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ και την αντικατάστασή της από ένα σύστημα με "βάουτσερς" -κουπόνια διδάκτρων, δηλαδή, που θα διανέμονται στους φοιτητές".

    [09] Πανωτόκια

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "σε ρόλο συνηγόρου των κερδοσκοπικών πρακτικών που ασκούν οι τράπεζες με τα πανωτόκια, εμφανίστηκε χθες ο.... δικομματικός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκος Γκαργκάνας, ο οποίος υποστήριξε στην ουσία ότι η διασφάλιση, με κάθε τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Τράπεζα της Ελλάδος".

    Το Metrorama εκτιμά ότι "αίσθηση προκάλεσε η θέση που πήρε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, για τη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με τα πανωτόκια. Εκφράζοντας ουσιαστικά τη διαφωνία του σε μιας μορφής ρύθμιση που θα αλλάζει τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με τη θέση των τραπεζών".

    [10] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "ο Αλβαρο ντε Σότο έχει ήδη ολοκληρώσει την έκθεση του για το Κυπριακό και την έχει παραδώσει στη γενική γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η έκθεση του ειδικού συμβούλου του Κόφι Αννάν για το Κυπριακό είναι πολυσέλιδη, αναλυτική και περιγραφική για τις θέσεις που παρουσίασαν οι δυο πλευρές, καθώς και η Ελλάδα και η Τουρκία, στη διάρκεια της διαδικασίας στη Νέα Υόρκη, στη Λευκωσία και στη Λουκέρνη. Επίσης, περιέχονται οι απόψεις των πολιτικών ηγεσιών πριν και μετά τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "στο Μεξικό βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, σε μία συνάντηση την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος ο Κύπριος πρόεδρος. Ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις που έκανε πριν αναχωρήσει για την πόλη του Μεξικού και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι και πάλι θα έλεγε "ΟΧΙ" σε ένα νέο δημοψήφισμα, αφού θεωρεί ότι δεν θα ήταν ούτε "χρήσιμο, ούτε σκόπιμο με την σημερινή του μορφή", συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό".

    [11] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "μεγάλες εκπτώσεις από 50% έως και 80% στα πρόστιμα για την ανέγερση και τη διατήρηση αυθαιρέτων προβλέπονται από σχετική υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με αυτήν, η καταβολή των οφειλόμενων ποσών θα γίνεται μέχρι και σε 36 δόσεις. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρώσεις για αυθαίρετα χτίσματα που έχουν κατασκευαστεί έως το τέλος του 2003, ενώ οι υπαγόμενοι στο ευνοϊκό καθεστώς απαλλάσσονται πλήρως από άλλου είδους προσαυξήσεις που αφορούν ανείσπρακτες οφειλές".

    [12] Μη κρατικά πανεπιστήμια

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "ανατροπή στο καθεστώς των κρατικών ΑΕΙ προτείνουν οι βιομήχανοι και εισηγούνται τη μελέτη του αυστριακού μοντέλου με ημι... ιδιωτικά (ή μη κρατικά) πανεπιστήμια, για τα οποία, έτσι και αλλιώς έχει μιλήσει προεκλογικά η ΝΔ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πρώτο βήμα για την ίδρυση στη χώρα μας μη κρατικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φιλοδοξεί να αποτελέσει η πρόταση της ΓΣΕΕ, που έγινε αποδεκτή από την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου, για τη δημιουργία Ακαδημίας Εργασίας και Δια Βίου Μάθησης για εργαζομένους, άνεργους και συνδικαλιστές".

    [13] Υγεία

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ο πρωθυπουργός έδωσε στον υπουργό Υγείας το "πράσινο φως" να καταθέσει το πρώτο νομοσχέδιο -αν προλάβει πριν από τις ευρωεκλογές- το οποίο έχει ρυθμίσεις για το ΕΚΑΒ, την κατάργηση των ΠΕΣΥ και αντιμετωπίζει ένα πάγιο αίτημα των νοσηλευτριών με τη δημιουργία νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός ενέκρινε τη μετατροπή του ΠΙΚΠΑ Βούλας σε σύγχρονο κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης".

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ 27/5/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πρόταση υπέρβασης... Στη ΓΣ του ΣΕΒ από τον επιχειρηματικό κόσμο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "ΣΕΒ: Τώρα τα μέτρα. Ανήσυχος ο επιχειρηματικός κόσμος για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο.

    ΚΕΡΔΟΣ: "Να ανακαλύψουμε ξανά την επιχειρηματικότητα. ΣΕΒ: Εμφαση στην καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΣΕΒ: Διαρθρωτικά αγκάθια στη μετά-Ολυμπιακή εποχή. Πολιτική συναίνεση για στήριξη της βιομηχανίας".

    [15] ΣΕΒ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Βαθιές τομές στην οικονομία χωρίς καμία αναβολή, ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΣΕΒ στη χθεσινή γενική συνέλευση των μελών του, με στόχο να ανατραπεί το αντι-επιχειρηματικό κλίμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 May 2004 - 19:20:06 UTC