Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Εκκλησιαστικό
  • [06] Καραμανλής-Διακήρυξη για ευρωεκλογές
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Εργα-Γ΄ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/05/2004

    Η διακήρυξη του πρωθυπουργού για τις ευρωεκλογές, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις Σουφλιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το θέμα της εκκλησιαστικής κρίσης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 26.098 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις. Σε δήμους, νομαρχίες, υπουργεία οι νέες θέσεις. Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θέμα ηγεσίας ανοίγουν οι πρωτοκλασάτοι. Άνω-κάτω το "Κίνημα" πριν από τις ευρωεκλογές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ψυχίατρος που σας χρειάζεται... Αρχηγικό παραλήρημα Παπανδρέου με αναφορές στον Φρόιντ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μεγάλα ονόματα σε κύκλωμα παιδεραστίας. Μια απίστευτη ιστορία με "δολώματα" στο ανεξέλεγκτο Internet.

    Η ΑΥΓΗ: Σύγχυση στην κυβέρνηση, κλιμάκωση στο ΠΑΣΟΚ. "Νευρική κρίση" του δικομματισμού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άστραψε και βρόντηξε ο Βενιζέλος. Αγανάκτησε με τις.... βλακείες που κάνει ο Γιώργος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Διακομματική κρίση. Από τους υπουργικούς καυγάδες στα συντροφικά μαχαιρώματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις. Πιο χαμηλές σε σχέση με πέρυσι οι επιδόσεις των υποψηφίων.

    ΕΘΝΟΣ: Άνοιξαν τα χαρτιά για το νέο ΠΑΣΟΚ. Η "έκρηξη Βενιζέλου" ευκαιρία για ξεκαθάρισμα κανόνων, ρόλων και πολιτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το χειρότερο ναυάγιο είναι να σωθούν. Πατώνει το ΠΑΣΟΚ και στις ευρωεκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θέμα ηγεσίας από Βενιζέλο-Τσοχατζόπουλο. Φουντώνουν οι εσωκομματικές κόντρες και το κύμα αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυρίαρχη ευρωπαϊκή και.... εμπιστοσύνης. Νέα Δημοκρατία: Τι δείχνουν τα γκάλοπ της MRB και της GPO.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σουβλιά και καυγάδες για "2004". Σουφλιάς στο παρά 5': Δεν ξέρω αν έπρεπε να πάρουμε τους Αγώνες.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Κορυφαία στελέχη του προεξοφλούν νέα ήττα.

    ESPRESSO: Πρωταγωνιστής θύμα εκβιασμού από την ερωμένη του. Έκανε παιδί μαζί της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ. Στήνεται σκηνικό αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου. Έτοιμος για ρήξη και ανατροπές, δηλώνει ο ίδιος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στόχος μας η σύγκλιση". Τη διακήρυξη της ΝΔ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε. Πρωτοφανής σύγχυση στην κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 9 μέτωπα πάλης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Υπάρχει και άλλος δρόμος για τους λαούς.

    TRAFFIC NEWS: Καθηγητής και δικηγόρος εγκέφαλοι σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Πρωτοφανής υπόθεση.

    Η ΧΩΡΑ: 4 αλλαγές στα ακίνητα. Όλα τα σχέδια για τη φορολογία που θα ισχύσει σε λίγο καιρό.

    City Press: Ολυμπιακή σύγχυση στο παραπέντε. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς έθεσε δημόσια ζήτημα... χρησιμότητας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 4 θάνατοι από ναρκωτικά! Μόνο σε μια νύχτα στη Θεσσαλονίκη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ως εδώ Γιώργο ξεκαθαρίζει ο Βενιζέλος. Φουντώνει η αμφισβήτηση κατά του Παπανδρέου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ισχυρή πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική ένωση Ευρώπης. Ιστορική ευρωπαϊκή διακήρυξη Καραμανλή.

    Σημείωση: Οι εφημερίδες ΝΙΚΗ και metroRAMA δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η City Press υποστηρίζει ότι "ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς προκάλεσε σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν αναρωτήθηκε δημόσια για τη δημοσιονομική σκοπιμότητα της ανάληψης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "με "καπέλο" του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στρατοπεδεύσουν στην Αττική 500 Αμερικανοί πράκτορες κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας και με πρόσχημα την ασφάλεια της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η ενημερωτική συζήτηση για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το "αν έπρεπε να μπούμε στην ιστορία των Αγώνων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται από την εντεινόμενη σύγχυση των κυβερνητικών στελεχών. Χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς έφτασε να αναρωτιέται σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αν η Ελλάδα έπρεπε τελικά να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων ότι "στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες -μένουν μόλις 76 μέρες- σχόλια και δηλώσεις, όταν μάλιστα προέρχονται από υπουργούς, μπορεί ναπροκαλέσουν δυσμενείς εντυπώσεις και τελικά ζημιά στην όλη προσπάθεια που γίνεται για να βγει η χώρα ασπροπρόσωπη και να διαψεύσει όσους κακόβουλα ( ή όχι) προβλέπουν αποτυχία της διοργάνωσης'"

    [04] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα των κανόνων λειτουργίας του κόμματος, τον ρόλο των στελεχών και τις πολιτικές επιλογές που προκρίνονται, , αποτέλεσε η έκρηξη Βενιζέλου, που αποκάλυψε χτες το ΕΘΝΟΣ. Ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαία στελέχη άνοιξαν τα χαρτιά τους για το νέο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "τη σπίθα για την ανάφλεξη του "όλου ΠΑΣΟΚ" αποτέλεσε το ανανεωμένο, έως μη αναγνωρίσιμο, ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς πολλά προβεβλημένα και μη στελέχη αμφισβητούν πλέον ευθέως τις επιλογές και τις μεθόδους του Γ. Παπανδρέου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "σε κρίση διαρκείας εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ παραμονές των ευρωεκλογών και ήδη στήνεται σκηνικό αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ. Γ. Παπανδρέου εν όψει των αναμενόμενων δυσμενών αποτελεσμάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "φουντώνουν οι εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου καθώς κορυφαία στελέχη του Κιν΄ματος θέτουν ευθέως, πλέον θέμα ηγεσίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκρύπτουν τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο καταρτίσεως του ευρωψηφοδελτίου και τις επιλογές του κ. Γ. Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "μετωπικό χαρακτήρα λαμβάνει η σύγκρουση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "χαοτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Κορυφαία στελέχη του κόμματος , όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κλιμακώνοντας την εσωκομματική αμφισβήτηση στις επιλογές και τόση χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου άνοιξαν χθες θέμα ηγεσία εν όψει του Συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο".

    [05] Εκκλησιαστικό

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το πρώτο βήμα για τηνεκτόνωση της εκκλησιαστικής κρίσης γίνεται σήμερα στη Μονή Πετράκη. Από τις 9 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος προκειμένου ύστερ από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου να διακηρύξει τον σεβασμότης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "απόντων των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών των νέων Χωρών, οι οποίοι έδωσαν το πρωί της Τετάρτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττας Γιαννάκου τις διαβεβαιώσεις τους συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος".

    [06] Καραμανλής-Διακήρυξη για ευρωεκλογές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "οξεία επίθεση στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες κατηγόρησε για αδιαφανείς διαδικασίες στην υλοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μεγάλη και ισχυρή νίκη της φιλελεύθερης παράταξης στις ευρωεκλογές ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη ΝΔ ευρωπαϊκό-ελληνικό κόμμα και μίλησε για Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του χριστιανικού ανθρωπισμού".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "ως βάση για την πραγματοποίηση του νέου ελληνικού οράματος όρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του κόμματός του για τις ευρωεκλογές στο Ζάππειο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "το ελληνικό όραμα για την Ευρώπη, αλλά και τις επιδιώξεις της Ελλάδας στην ΕΕ, παρουσίασε χθες ο Κ. Καραμανλής σε εκδήλωση στο Ζάππειο με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΛΚ κ. Β. Μαρτένς. Ο πρωθυπουργός με αυτή τη διακήρυξη άνοιξε ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "με γνώμονα τον άνθρωπο και στόχο τη σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσίασε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο τους έντεκα στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Κοινότητας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "το όραμά του για τη νέα Ευρώπη εξέθεσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσιάζοντας στο Ζάππειο τη διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να βάλει οριστικό τέλος στα λάθη και τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "το σερί του "αήττητου" σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις συνεχίζεται για τη ΝΔ, ενώ η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα την κάλπη της 13ης Ιουνίου συνεχώς μεγαλώνει. Δεκαέξι ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσίασε χθες τη διακήρυξη του κόμματός του με τον "αέρα" του βέβαιου νικητή της επόμενης αναμέτρησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "πλαφόν οικονομικών μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, πρότεινε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά την παρουσίαση της "Διακήρυξης" της Ν. Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές ενώπιον των βουλευτών και των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος στο Ζάππειο".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αδιάθετα τα εισιτήρια. Δυόμισι μήνες πριν από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Δανεισμός - ρεκόρ 40 δισ. ευρώ φέτος. Το ύψος των δανείων ξεπέρασε ήδη τα 29 δις. ευρώ από τον Ιανουάριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ενισχύεται το κλίμα των θετικών προσδοκιών. Αισιοδοξούν οι επιχειρήσεις σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Στην κόψη του ξυραφιού τα έργα στο Γ'ΚΠΣ. Το καλοκαίρι ο νέος αναπτυξιακός νόμος".

    [08] Εργα-Γ΄ΚΠΣ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "μηχανισμό άμεσης δράσης στα έργα του Γ' ΚΠΣ που θεωρούνται ύποπτα για απώλειες κοινοτικών κονδυλίων, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στόχος είναι να διασφαλιστεί φέτος η απορρόφηση των κονδυλίων του έτους 2002 (εφαρμογή του κανόνα ν+2)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 May 2004 - 16:45:44 UTC