Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Παιδεία
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [06] Εκκλησιαστικό
  • [07] Κυβέρνηση
  • [08] Μερική απασχόληση
  • [09] Παραεμπόριο
  • [10] Οικονομία
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Εισφοροδιαφυγή
  • [13] Συμβασιούχοι
  • [14] ΕΚΑΣ-Συνταξιούχοι
  • [15] Θεσσαλονίκη-Καραμανλής
  • [16] Ένοπλες Δυνάμεις-Ρυθμίσεις
  • [17] Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
  • [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ 26/5/2004
  • [19] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/05/2004

    Το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση, το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους, οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η εκστρατεία των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Γιαννόπουλου σχετικά με τα φακελάκια των γιατρών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πώς θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις σε Δήμους, Δημόσιο. Το σχέδιο νόμου για τη μερική απασχόληση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πολυνομοσχέδιο "σκούπα" για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ρυθμίζονται χρόνια προβλήματα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 21 ρυθμίσεις για τους ένστολους. Νομοσχέδιο Σπηλιωτόπουλου λύνει προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Διορισμοί-εξπρές. 20.000 σε Δημόσιο-Δήμους. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου.

    Η ΑΥΓΗ: Επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ αποκαλύπτουν: Οργιάζει η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η χώρα στο έλεος των τρομοκρατών. Δεν μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίσει τρομοκρατική επίθεση από αέρος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δύο δισ. ευρώ χαράτσι υπέρ των τραπεζών. Εισπράττουν επίσημες προμήθειες χειρότερες από τοκογλυφία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα.

    ΕΘΝΟΣ: 15 ρυθμίσεις για θητεία ανυπότακτους-προστάτες. Νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Άμυνας για οπλίτες-υπαξιωματικούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λογαριασμούς αλά... Καραμουρτζούνη για τους γιατρούς. Αιφνιδίασε και εξόργισε τον ιατρικό κόσμο η πρόταση του υφυπουργού Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου για καταθέσεις αντί για φακελάκια, σε κοινό ταμείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 21 αλλαγές για αξιωματικούς και στρατευμένους. Με νομοσχέδιο - τομή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 26 αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπ. Εθνικής Άμυνας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υφυπουργοί κατά υπουργών. Πέμπτο κρούσμα στην κυβέρνηση μέσα σε δύο μήνες.

    ΕΣΤΙΑ: Να γίνουμε Ιρλανδία! Αυτό οφείλει να διακηρύξη ο κ. Καραμανλής.

    ESPRESSO: Επέμβαση εισαγγελέα για μαθητές που ήθελαν να πάνε στον Ρουβά. Πρωτοφανής υπόθεση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η λύση για τους συμβασιούχους. Προωθήθηκε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα. Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε περισσότερους εργαζομένους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μέτρα κατά παραεμπορίου. Αυστηρότερο το νέο πλαίσιο ελέγχου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-ΤΑΠα σε ιδιοκτήτες-ενοικιαστές. Σχεδιάζουν αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

    Η ΝΙΚΗ: Κινούμενη άμμος. Κύμα αντιδράσεων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Θυγατρικές" εταιριών γίνονται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολιτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

    TRAFFIC NEWS: "Φρούριο" το Fame Story. Σε επιφυλακή όλο το βράδυ Αστυνομία και σεκιούριτι. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο live.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι γίνονται μόνιμοι στο δημόσιο. Η τελική ρύθμιση για τους συμβασιούχους.

    City Press: Νέες διαφωνίες για τους συμβασιούχους. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος έστειλε το νομοσχέδιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο της συνταγματικότητάς του.

    metroRAMA: Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ όλοι οι συνταξιούχοι. Κατατίθεται μετά τις ευρωεκλογές το νομοσχέδιο του υπ. Απασχόλησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 2 τρομο-σενάρια για τη Θεσσαλονίκη. Για βιολογικό και χημικό χτύπημα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δεσμεύτηκε για έργα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έθεσε τους όρους ανάπτυξης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αλλάζουν όλα στη Θεσσαλονίκη. Με βαρυσήμαντες αποφάσεις Καραμανλή.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η αμερικανική σημαία θα υψωθεί στο γραφείο που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Κατεχόμενα από το 1997 και συγχρόνως θα αναληφθούν οικονομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεξεργάζεται "πακέτο" μέτρων στήριξης των Τουρκοκυπρίων, που αν εφαρμοστούν θα συνιστούν de facto αναγνώριση κυριαρχίας".

    [04] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αποκαλύπτει "άλλη μια πλευρά της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της μετατροπής των ΑΕΙ και ΤΕΙ σε "θυγατρικές " των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 347/2003 από 1.1.2005 κάθε υποψήφιος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για εργασία στο Δημόσιο όπου απαιτείται η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, πρέπει να διαθέτει ανάλογο πιστοποιητικό. Εκμεταλλευόμενες το γεγονός αυτό, όπως και την ανυπαρξία δημόσιων φορέων, που να παρέχουν ανάλογα πιστοποιητικά, ιδιωτικές επιχειρήσεις προχωρούν, ήδη στην κάλυψη του σχετικού "κενού".

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "με διαβεβαιώσεις ότι η πορεία της Ελλάδας προς την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με δεδομένους τους ρυθμούς της προετοιμασίας, ξεπροβοδίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές ασφαλείας αποτελεί τυχόν αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργειας από αέρος, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η "Α" αποκαλύπτει σήμερα με βάση τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της γιατί είναι πρακτικά αδύνατη η έγκαιρη αντιμετώπιση ή κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους που έχει καταληφθεί από τρομοκράτες, όπως για παράδειγμα στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου".

    [06] Εκκλησιαστικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " διαβεβαιώσεις ότι η προσέγγιση ανάμεσα στην Ελλαδική Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εξελιχθεί βάσει της συμφωνίας που έχει υπάρξει, έδωσε χθες η υπουργός Παιδείας, ενώ σήμερα, παρουσία της, οι νεοεκλεγέντες μητροπολίτες δίνουν τις δικές τους διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    [07] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "Παυλόπουλος κατά Ανδρεουλάκου και Νάκου, Κακλαμάνης κατά Γιαννόπουλου, Αλογοσκούφης κατά Ρεγκούζα , Γιαννάκου κατά Καλού, αποτελούν τα πέντε ζευγάρια με ασυμφωνία αντιλήψεων στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής στα υπουργεία τους. Χωρίς να δημιουργούν μείζον πρόβλημα, δείχνουν ότι η απουσία κυβερνητικού προγράμματος και κατευθύνσεων αφήνει περιθώρια στον καθένα να διατυπώνει τις δικές του απόψεις. Αίτιοι των ατοπημάτων οι υφυπουργοί, με τους οποίους, καθώς λέγεται είναι εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ο υπουργός Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνης (με την πλήρη κάλυψη και του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου ) "έδειξε" χθες την έξοδο στον υφυπουργό του κ. Αθ.Γιαννόπουλο, προειδοποιώντας τον ότι δεν θα γίνουν ανεκτές νέες δηλώσεις για τα φακελάκια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει πως "...Καραμουρτζούνειο Λογική και Σκέψη" χαρακτήρισε μεγάλη μερίδα του Ιατρικού Κόσμου, την πρόταση του υφυπουργού Υγείας Καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Αθ. Γιαννόπουλου (διακεκριμένου ιατρού) για την δημιουργία αντί για τα γνωστά φακελάκια, τα οποία πολέμησε από την πρώτη μέρα που ορκίσθηκε υπουργός Υγείας ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης (Ιατρός και αυτός και Πανεπιστημιακός), Λογαριασμών υπέρ των ιατρών".

    [08] Μερική απασχόληση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "με κριτήρια πιο δίκαια και πολύ περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητα θα γίνονται οι προσλήψεις εργαζομένων μερικής απασχόλησης, βάσει των όσων προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου για τη "Μερική Απασχόληση στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου" που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "προσλήψεις εξπρές στο Δημόσιο κάνει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση που κατατέθηκε στη Βουλή ανοίγει το δρόμο για άμεση πρόσληψη 20.000 ανέργων . Πρόκειται για ένα μέτρο που καθιερώνεται με νόμο και δίνει βαθιές ανάσες στους ανέργους. Οι περισσότερες προσλήψεις προβλέπεται να γίνουν σε νομαρχίες, δήμους, ΔΕΚΟ αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    [09] Παραεμπόριο

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι " αυστηρές κυρώσεις που φτάνουν έως και τα 5.000 ευρώ, δημιουργία ειδικών κλιμακίων ελέγχου και καθιέρωση τριπλότυπου δελτίου αποστολής για τη διακίνηση των διαφόρων οπωροκηπευτικών, προβλέπουν μεταξύ άλλων οι πέντε αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η εφαρμογή των οποίων αναμένεται να οδηγήσει στην πάταξη του παραεμπορίου και στην ορθολογικότερη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου".

    [10] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η σημερινή Γενική Συνέλευσις του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών είναι το κατάλληλο βήμα για να αναγγείλη η Κυβέρνησις την ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τείνουν να μας ξεπεράσουν".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "έλλειμμα αντιπολίτευσης" παράλληλα με την εσωστρέφεια διαπιστώνουν στο ΠΑΣΟΚ και από σήμερα αναμένεται να υψώσουν και πάλι τους τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας ενώ επιδιώκουν και επαφή με τους πολίτες".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σε νέο κύκλο έντονης εσωστρέφειας εισέρχεται για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ, μετά την επιβολή του Γιώργου Παπανδρέου να συγκροτήσει ένα "απολιτικ" "άοσμο" και "άχρωμο" ευρωψηφοδέλτιο προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο στελεχών, όσο και στη βάση του κόμματος".

    [12] Εισφοροδιαφυγή

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, σε σύνολο 16.685 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν το 2003, 1 στις 8 επιχειρήσεις δεν δηλώνει το προσωπικό που απασχολεί, ενώ ο 1 στους 5 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και ανάμεσά τους ο 1 στους 5 αλλοδαπός. Η εισφοροδιαφυγή προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις".

    [13] Συμβασιούχοι

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οριστική λύση στο μείζον θέμα των συμβασιούχων δίδεται στις 10 Ιουνίου με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη έχει απαλειφθεί η ενδιάμεση ημερομηνία της 10ης Ιουλίου 2002, ενώ δίδεται η δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και σε όσους υπηρετούσαν έως και τις 10 Μαρτίου του 2004".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ευνοϊκότερη προσέγγιση του προβλήματος των συμβασιούχων του Δημοσίου προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, που απέστειλε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία και γνωμοδότηση ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Πρ. Παυλόπουλος. Με αυτό διευρύνονται ουσιαστικά τα περιθώρια για την ικανοποίηση μεγαλύτερου αριθμού συμβασιούχων".

    Η City Press σημειώνει ότι "οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιμένουν στην πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις μονιμοποίηση όσων καλύπτουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" και είναι πολύ πιθανόν να στείλουν το μήνυμα με απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Ιουνίου".

    [14] ΕΚΑΣ-Συνταξιούχοι

    Το Metrorama εκτιμά ότι "δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα καταστούν άλλοι 35.000 συνταξιούχοι, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές".

    [15] Θεσσαλονίκη-Καραμανλής

    Η Espresso επισημαίνει ότι "αποφασισμένος να βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα "να βρει το βηματισμό της και να βγει μπροστά" εμφανίστηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής κατά την πρώτη του επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και εκλογική του περιφέρεια".

    [16] Ένοπλες Δυνάμεις-Ρυθμίσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "μέτρα-τομή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, διευθετούνται χρόνια ζητήματα που αφορούν τους ανυπότακτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καταπατητές στρατιωτικών εκτάσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "περιέχονται ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και δικαιώνονται κατηγορίες εργαζομένων που δεν αντιμετωπίζονταν ισότιμα. Ήδη έχει σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία προς υπογραφή από τις αρχές του μήνα. Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν υλοποιεί μόνο τις δεσμεύσεις αλλά περιέχει και άλλες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούσαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τουλάχιστον 21 αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο-τομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ν/σ το οποίο βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα σχετικά με τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, τη χορήγηση ειδικών αδειών, τη μείωση του ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τη συνυπηρέτηση των συζύγων τους καθώς και τιμητικών αδειών λόγω της συμμετοχής στα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων".

    [17] Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "στην αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που θα επιβαρύνει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Έτσι εκτιμάται οτι θα αντισταθμιστούν οι απώλειες των εσόδων που θα προκύψουν από την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας".

    [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ 26/5/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογική σταθερότητα. Για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ακυρώνουν 25.000 θέσεις μερικής απασχόλησης. Από μηδενική βάση οι προσλήψεις με νομοσχέδιο του Πρ. Παυλόπουλου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός για το παρεμπόριο. Οι αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διακίνηση των προϊόντων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μειωμένη φορολογία για φυσικά πρόσωπα. Αυστηροί έλεγχοι στις μεγάλες επιχειρήσεις".

    [19] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "η σημαντική αλλά πιθανότατα σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, η κατάργηση των επιτόπιων ελέγχων στις μικρές επιχειρήσεις επίσης σταδιακά και υπό προϋποθέσεις , αλλά και οι ουσιαστικότεροι έλεγχοι στις μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικά στους υπόχρεους στους οποίους έχουν εντοπιστεί παραβάσεις, αποτελούν τις τρεις πρώτες βασικές προτάσεις που τέθηκαν χθες στο "τραπέζι" της φορολογικής μεταρρύθμισης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 May 2004 - 14:46:45 UTC