Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συμβασιούχοι
  • [04] Υγεία - Εξαγγελίες
  • [05] Ακρίβεια- Μέτρα
  • [06] Τραπεζικός δανεισμός
  • [07] Κόκκαλης - Ερευνα
  • [08] ΝΔ-Ευρωεκλογές
  • [09] ΠΑΣΟΚ-Ευρωεκλογές
  • [10] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [11] Εξοπλισμοί
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Δίκυκλα-Απόσυρση
  • [14] Ευρωεκλογές-ΔΗΣΟΚ
  • [15] Ευρωεκλογές-ΚΚΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/05/2004

    Τα ψηφοδέλτια και η προετοιμασία των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά, η υγεία και η απόσυρση δικύκλων παλαιάς τεχνολογίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα κίνητρα για την απόσυρση δικύκλων. Μέχρι και 1.795 ευρώ το συνολικό όφελος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πνίγουν τα νοικοκυριά τα τραπεζικά δάνεια! Έφθασαν στα 14,5 τρισεκατομμύρια δρχ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4 σοκ και ένα ψέμα από τη Ματσούκα του ΠΑΣΟΚ. Τηλεοπτικό ριάλιτι από την επικεφαλής της πράσινης ευρωλίστας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 3.737 νέες προσλήψεις. 2.875 για Ολυμπιάδα. 676 για ΔΕΗ, ΕΛ.ΑΣ. 109 για το τραμ.

    Η ΑΥΓΗ: Στην Κομισιόν η κοροϊδία εις βάρος των συμβασιούχων. Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την κυβερνητική στάση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σεισμό προκαλεί ο καυτός κωδικός Ρ-8785 της United Overseas Bank. Θα καταρρεύσει το πολιτικό σκηνικό αν ανοίξουν οι λογαριασμοί του Σωκράτη Κόκκαλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ : Καβγάς υπουργών για το "φακελάκι". Ο κ. Ν. Κακλαμάνης αποδοκιμάζει τον κ. Αθ. Γιαννόπουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοροαπαλλαγή για όλους τους τόκους των στεγαστικών δανείων. Μέτρα για την τόνωση της αγοράς ακινήτων.

    ΕΘΝΟΣ: 1.263 νέες προσλήψεις σε Δήμους, ΔΕΚΟ, υπουργεία. Οι προκηρύξεις και η κατανομή των θέσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στη Νέα Δημοκρατία η αισιοδοξία περισσεύει, πλην ενός! Ενώ επικρατεί παγωμάρα και απαισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση της Ευρωλίστας από τον Γιώργο Παπανδρέου...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ασφυξία από τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στα 150,3 δισεκατομμύρια ευρώ οι συνολικές οφειλές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πρόγραμμα για 21.557 προσλήψεις μονίμων και εποχικών. Θέματα SOS για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άρχισαν τα ευρώ....όργανα. Πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

    ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη η διαφορά στις ευρωεκλογές. Όλοι οι παράγοντες ευνοούν την Νέα Δημοκρατία.

    ESPRESSO: Η νύχτα που τρόμαξε την ελληνική τηλεόραση. Επικίνδυνο φαινόμενο!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτωπο κατά της ακρίβειας. Ανήσυχη η κυβέρνηση επιχειρεί με συμφωνίες κυρίων, μέτρα και συνεννόηση στην ΕΕ να ελέγξει την κατάσταση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ελπίδες για τους καταναλωτές. Ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών στα καύσιμα βλέπει η κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: 5.000 απουσίες ρίχνουν τις βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πτώση βαθμολογίας δείχνουν και τα πρώτα γραπτά.

    Η ΝΙΚΗ: Το ευρωψηφοδέλτιο ΔΗΣΟΚ. Με επικεφαλής τον κορυφαίο των Γραμμάτων Εμμανουήλ Κριαρά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η ΕΕ συνθλίβει τους επαγγελματίες -βιοτέχνες-εμπόρους. Να μπει τέλος στις ευρω-απάτες.

    TRAFFIC NEWS: Απειλούν τη ζωή του Ανδρέα. Αλβανοί και Ελληνες. "Πρόσεξε μην φύγει η Σαββίνα από το Fame Story".

    Η ΧΩΡΑ: Μέτρα ανάσα για 1.000.000 δικυκλιστές. Τι κερδίζουν με την απόσυρση.

    City Press: Ολυμπιακή "εκεχειρία" στις τιμές. Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα ακρίβειας.

    metroRAMA:Σε ολοήμερη λειτουργία τα νοσοκομειακά ιατρεία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το υπουργείο Εσωτερικών άναψε το "πράσινο φως". Προσλήψεις σε υπηρεσίες του δημοσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Καταχρεωμένα τα νοικοκυριά. Δραματική αύξηση των καταναλωτικών δανείων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό: Πρώτη θέση με ισχυρή διαφορά για τις ευρωεκλογές.

    [03] Συμβασιούχοι

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με στόχο να σταματήσει η κοροϊδία και η ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων, ο ΣΥΝ καταθέτει καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον τρόπο που και η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει την οδηγία 99/70. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος ζήτησε "πάγια ρύθμιση του θέματος , ενιαία για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς άλλων εργαζομένων". Την καταγγελία προς την Κομισιόν υπογράφουν όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΝ".

    [04] Υγεία - Εξαγγελίες

    Το metroRAMA αναφέρει ότι "μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες στον χώρο της Δημόσιας Υγείας εξήγγειλε χθες ο υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τα ιατρεία των νοσοκομείων θα λειτουργούν πλέον όλη την ημέρα, με κόστος που θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι πολίτες δεν θα χρεώνονται επιπλέον για τις επισκέψεις τους κατά τις απογευματινές ώρες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου ότι πρέπει να ανοίξει ειδικός λογαριασμός στα νοσοκομεία για να διευκολύνονται οι συγγενείς των ασθενών στην καταβολή ιατρικών...επιμισθίων - και για να φορολογούνται οι εισπράττοντες γιατροί- προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Ν. Κακλαμάνη. Οι δυο τους διαφώνησαν για το "επίσημο φακελάκι" μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με τον κ. Κακλαμάνη να αποδοκιμάζει την άποψη του υφισταμένου του".

    [05] Ακρίβεια- Μέτρα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "διάχυτη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη των τιμών κατά τους προσεχείς μήνες, καθώς η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου και η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην εγχώρια αγορά είναι δυνατόν να συμπέσουν με ένα πιθανό κύμα ολυμπιακής κερδοσκοπίας".

    Η City Press τονίζει ότι "σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται έξαρση της ακρίβειας η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία μέσω του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου, για συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ώστε να υπάρξει κάποιου είδους ολυμπιακή "εκεχειρία" σε ό,τι αφορά τις τιμές".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών των καυσίμων στην εγχώρια αγορά, όπου "η άνοδος των τιμών ήταν σαφώς χαμηλότερη απ΄ ό,τι διεθνώς" βλέπει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής".

    [06] Τραπεζικός δανεισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "στο ιλιγγιώδες ποσό των 36,2 τρις. δρχ ανήλθαν τον Μάρτιο οι συνολικές οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες της χώρας, ποσό που αντιστοιχία στο 64% του ΑΕΠ!".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκος Γκαργκάνας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τον ρυθμό χορήγησης των καταναλωτικών δανείων. Οπως σημειώνει σχετικά, οι καταναλωτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το προσδοκώμενο εισόδημά τους τα επόμενα χρόνια αλλά και το ότι τα επιτόκια δανεισμού δεν πρόκειται να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα σε βάθος χρόνου".

    [07] Κόκκαλης - Ερευνα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "επικίνδυνους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσει το άνοιγμα των λογαριασμών του Σωκράτη Κόκκαλη σε Γερμανία και Ελβετία όπως έχει ήδη ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Πλωμαρίτης. Εκρηκτικές παρενέργειες στη δημόσια ζωή του τόπου αναμένεται να δημιουργήσει ο καυτός κωδικός Ρ-8785 ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιήθηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη για τη διακίνηση τεράστιων ποσών που κατέληξαν στο σύνολο των ελληνικών κομμάτων, υπουργούς, βουλευτές , διοικητές ΣΕΚΟ και τραπεζών, δημάρχους , δημοσιογράφους και παράγοντες του ποδοσφαίρου".

    [08] ΝΔ-Ευρωεκλογές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές είναι ο στόχος της ΝΔ υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ επιδιώκει κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μια πολιτική αλλά πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων, θέσεων και ιδεών, χαμηλούς τόνους αλλά όχι χαλαρή ψήφο ούτως ώστε η ΝΔ να κατακτήσει την πρώτη θέση και με διαφορά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μετά τις αναμενόμενες διπλωματικές αντιδράσεις Μητσοτάκη-Ντόρας, για την επιστροφή Σαμαρά, ο Κ. Καραμανλής έστειλε το μήνυμα για "καθαρή νίκη" της ΝΔ και στις ευρωεκλογές. "Καβγάς" στο ΠΑΣΟΚ για τις ...ευρωεπιλογές Παπανδρέου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο κύριο άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "....αυτό που ενδιαφέρει τον τόπο, είναι η σωστή εκπροσώπηση στην Ευρώπη, ώστε να δίδονται με επιτυχία οι μάχες για τη στήριξη των εθνικών μας θεμάτων. Ορθώς λοιπόν ο πρωθυπουργός επέλεξε να συγκεράσει την ανανέωση με την πείρα, η οποία είναι απαραίτητη στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για τα εθνικά θέματα των κρατών μελών....".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο κ. Καραμανλής μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου σημειώνει μεγάλη άνοδο της αποδοχής του από το εκλογικό σώμα. Ακόμη και ψηφοφόροι που δεν εψήφισαν την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, ξαφνιάστηκαν θετικά από τους χειρισμούς του. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, ο κ. Καραμανλής εκλήθη να χειρισθή το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ και βεβαίως τα της ολυμπιακής προετοιμασίας. Και κατέδειξε ότι ήταν έτοιμος για το αξίωμα του πρωθυπουργού".

    [09] ΠΑΣΟΚ-Ευρωεκλογές

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι "ύστερα και από την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ένα τολμηρό όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς ψηφοδέλτιο, οι αντίθετες φωνές για τις επιλογές του προέδρου άρχισαν να πληθαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, κυρίως από τα λεγόμενα παλαιά και ιστορικά στελέχη του κινήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν ο αντιπολιτευόμενος Τύπος και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση της ευρωλίστας από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ επικρατεί παγωμάρα και απαισιοδοξία για την τύχη του κόμματος στις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αλλεπάλληλα τα σοκ για την κ. Ματσούκα. Δεν περίμενε ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, δεν περίμενε ότι θα είναι σε εκλόγιμη θέση, δεν περίμενε ότι θα είναι επικεφαλής. Το μεγαλύτερο σοκ; Είδε από κοντά τον... Νίκο Χατζηνικολάου. Και το ψέμα: Κινδύνευσε να απολυθεί από την πασοκρατούμενη COSMOTE".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει στον δρόμο που χάραξε με την ανανέωση του ευρωψηφοδελτίου, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτό κατέστησε σαφές χθες με δηλώσεις του, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους διαφωνούν με τις επιλογές του ότι δεν θα κάνει πίσω".

    [10] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "μειωμένος κατά 5.000 -σε σχέση με εκείνους που είχαν δηλώσει συμμετοχή- είναι τελικά ο αριθμός των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι βαθμολογίες, προδιαγράφει πτώση των βάσεων".

    [11] Εξοπλισμοί

    H Espresso σημειώνει ότι "διπλό παιχνίδι παίζει η Τουρκία στον άκρως σημαντικό τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών. Από τη μία, οι πολιτικοί της τουρκικής κυβέρνησης δεν διστάζουν να δηλώσουν στους Έλληνες αξιωματούχους, παρουσία ανωτάτων ευρωπαϊκών παραγόντων, ότι μειώνουν το οπλοστάσιό τους. Από την άλλη, τα "γεράκια" της Άγκυρας προωθούν υπό νέους όρους το εξοπλιστικό τους πρόγραμμα, αγοράζοντας άρματα μάχης, ελικόπτερα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη".

    [12] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "ανεβαίνει το θερμόμετρο των προσλήψεων στο Δημόσιο. Τις 1.263 φτάνουν οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Απ' αυτές, οι 980 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 283 εποχικό. Τα πρωτεία κατέχουν οι ΟΤΑ. Νέα Σμύρνη, Βύρωνας και Αγ. Παρασκευή Αττικής βρίσκονται στο επίκεντρο. Εξήντα δημοτικές επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους για 485 ενδιαφερόμενους. Στην έκδοση προκηρύξεων προχωρούν άλλοι έξι Δήμοι".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "σε άμεσες προσλήψεις προχωρά η κυβέρνηση. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα γίνουν 3.737 σε ΔΕΗ, ΕΛΑΣ, υπουργείο Πολιτισμού και Ολυμπιακούς Αγώνες".

    [13] Δίκυκλα-Απόσυρση

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ρυθμίσεις με σημαντικά οφέλη για τους δικυκλιστές και το περιβάλλον προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης καταργούνται τα τέλη ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας στις μοτοσικλέτες, ενώ ζητείται από την ΕΕ και η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα κράνη του οδηγού και του συνοδηγού. Ανάλογα με την τιμή αγοράς το οικονομικό όφελος για τους αγοραστές ανέρχεται σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ".

    [14] Ευρωεκλογές-ΔΗΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "με επικεφαλής την κορυφαία προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων, τον νεοελληνιστή και δημοτικιστή, "πρύτανη" των Ελλήνων γλωσσολόγων, ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κριαρά κατέρχεται στις ευρωεκλογές το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα".

    [15] Ευρωεκλογές-ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες (ΕΒΕ), που για διάφορους λόγους ψήφισαν στις εθνικές εκλογές ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να "διορθώσουν" την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη και να σταθούν πλάι στο ΚΚΕ, γνωρίζοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων στρωμάτων του πληθυσμού, απηύθυνε χθες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην Αθήνα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 May 2004 - 20:38:40 UTC