Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ
  • [04] Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Δημόσιο-Βαρέα ανθυγιεινά
  • [06] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Εκκλησιαστικό
  • [08] Δημοσκόπηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/05/2004

    Η σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις ευρωεκλογές που ανακοινώθηκαν χθες, οι προσπάθειες ομαλοποίησης ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και της Ελληνικής Εκκλησίας, οι πανελλαδικές εξετάσεις και η ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Ευκαιρίες σε 19 περιοχές. Λύσεις για όλα τα βαλάντια σε αναβαθμισμένες περιοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Έφυγε 8% μπροστά η ΝΔ. Η τελευταία δημοσκόπηση βυθίζει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οργή βαρόνων κατά Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ. Τακτοποίησε στο ευρωψηφοδέλτιο κολλητούς του και.... αγνώστους.

    ΑΠΟΦΑΣΗ: ΙΧ χωρίς μετρητά. Οδηγός για τις προσφορές όλων των αντιπροσωπειών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάνε και οι ευρωεκλογές. Νέα συντριβή περιμένει το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πανελλαδικές: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών. Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους.

    ΕΘΝΟΣ: Έκπληξη με ρίσκο από τον Γ. Παπανδρέου. Ευρωλίστα: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει στην κρίση του λαού την τολμηρή επιλογή του με μη γνωστά νέα πρόσωπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφήστε τον ήσυχο γιατί τον πάτε να χάσει τον θρόνο του. Εσωτερικό μέτωπο κατά του Αρχιεπισκόπου για την ενότητα Φαναρίου-Αθήνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πάγωσαν στο ΠΑΣΟΚ με το ευρωψηφοδέλτιο του Γιώργου. Στις εκλόγιμες θέσεις τοποθέτησε στενούς του συνεργάτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψηφοδέλτια μεγάλης.... διαφοράς. Ευρωεκλογές: Εκπλήξεις στα ονόματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΟΚ στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Σφραγίδα Γιώργου με ευρωπαϊκό πρόσωπο ετών 39.

    ΕΣΤΙΑ: Η δεύτερη αφίσα των Ολυμπιακών 1896. Σήμερα ανατύπωσις του "Β' Πανηγυρικού Φύλλου".

    ESPRESSO: Το παρασκήνιο της μεγάλης ανατροπής για την Στάη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανανέωση 100% τόλμησε ο Γιώργος. Ίδια γεύση από ΝΔ.

    TRAFFIC NEWS: Ο Κοντομηνάς παίρνει όλα τα αστέρια στον ALPHA. Τι αλλάζει στον τηλεοπτικό χάρτη.

    City Press: Βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πάγια διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ.

    metroRAMA: Το "χαρτί" της ανανέωσης ρίχνουν στις ευρωεκλογές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρεις αλλαγές σε συντάξεις-ασφάλιση. Για χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζομένους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ψηφοδέλτια δύο ταχυτήτων. Υψηλού ρίσκου οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου.

    [03] Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι "με τον "αέρα" των οκτώ μονάδων που δίνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη ΝΔ η κυβερνητική παράταξη ανακοίνωσε χθες το ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές και με στόχο να εκλέξει τους έντεκα πρώτους στη λίστα. Είναι ένα ψηφοδέλτιο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του αθλητικογράφου Μανόλη Μαυρομάτη, που "σχεδιάστηκε" με πολιτικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "ανανεωτικό , μαχητικό και σύγχρονα δομημένο χαρακτηρίζεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, που ανακοίνωσε χθες η Ρηγίλλης. Από τους εννέα νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, σε εκλόγιμες θέσεις έχουν τοποθετηθεί οι τέσσερις, γεγονός που σηματοδοτεί ανανέωση μεγαλύτερη του 50%".

    "Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή συντελείται μια κοσμογονία, εκεί πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας...", τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΑΠΟΦΑΣΗ ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης που τονίζει ότι" η συμμετοχή Σαμαρά επιβεβαιώνει την ενότητα της παράταξης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι " ευρείας κοινωνικής συμμαχίας, εμπειρίας και γνώσης το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Ψηφοδέλτιο...ευρείας ήττας αυτό του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Μαίρη Ματσούκα".

    Σύμφωνα με το σχόλιο της ΕΣΤΙΑΣ, "ο κ. Καραμανλής εν όψει της νέας εκλογική αναμετρήσεως συνενώνει όλες τις δυνάμεις της φιλελεύθερης παρατάξεως για να ανταποκριθή στην εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του συνόλου του ελληνικού λαού. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή, εμπράκτως οροθετούν τις εσωπαραταξιακές τους αντιθέσεις, αφήνοντας μόνο τον κ. Γ. Παπανδρέου να φέρη την ευθύνη της μάχης και του αποτελέσματος των ευρωεκλογών".

    Το metroRAMA τονίζει ότι " όπως φάνηκε, και τα δύο κόμματα παίζουν πολιτικά το "χαρτί της ανανέωσης" ενώ παράλληλα επεδίωξαν την εκπροσώπηση διαφορετικών κοινωνικών δυνάμεων αλλά και του γυναικείου φύλου".

    [04] Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε να αφήσει εκτός ευρωψηφοδελτίου όλα σχεδόν τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...Και να παρουσιάσει μια ομάδα που αποτελείται από νέους, ικανούς και άφθαρτους υποψηφίους...Οι μισοί από τους οποίους μάλιστα είναι γυναίκες. Σηματοδοτεί έτσι την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στο αίτημα και της βάσης του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας...Για ριζική ανανέωση της πολιτικής ζωής με νέα πρόσωπα και ιδέες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ανέτρεψε προβλέψεις και φήμες ο Γ. Παπανδρέου και έκανε τη μεγάλη έκπληξη, ανακοινώνοντας το πλήρως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, που φέρει τη σφραγίδα του και την αντίληψή του για τα ευρωπαϊκά πράγματα. Το ψηφοδέλτιο προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στους πολλούς, αλλά και ψιλογκρίνιααπό λίγους που ανήκουν στο λεγόμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ". Απουσιάζουν και νυν ευρωβουλευτές και προβεβλημένα στελέχη".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "ευρωψηφοδέλτιο - έκπληξη με καθολική ανανέωση αλλά και με υψηλό ρίσκο για τον ίδιο, παρουσίασε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου θέτοντας στην κρίση του λαού στις 13 Ιουνίου την επιλογή του για την προώθηση νέων -πλην μη γνωστών στο ευρύ κοινό - προσώπων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα (αν όχι στη συντριβή) οδηγείται το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση της 13ης Ιουνίου. Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος για τις ευρωεκλογές που κατήρτισε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι "ψηφοδέλτιο ήττας". Το αποτελούν πρόσωπα (με εξαίρεση κάνα δύο) πανελληνίως άγνωστα που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης με τα δοκιμασμένα στελέχη της "αντίπερα όχθης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι " άφωνοι έχουν μείνει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη φροά από το ευρωψηφοδέλτιο...του Γ. Παπανδρέου. Εκπλήσσοντας ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε χθες στο Ζάππειο το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος, ΄έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις ονόματα άγνωστα και κυρίως στενούς του συνεργάτες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι" έντονες πιέσεις και υπόγειες διεργασίες πυροδοτεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η επιλογή του να στείλει στις Βρυξέλλες την παρέα του προκαλεί την οργή των βαρόνων και του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη".

    [05] Δημόσιο-Βαρέα ανθυγιεινά

    Η City Press αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πάγια διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ. Πιθανόν να ενταχθούν 50.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Θα αποκτήσουν οικονομικά και ασφαλιστικά προνόμια, μεταξύ των οποίων η πρόωρη συνταξιοδότηση. Μεγάλου δημοσιονομικού κόστους η ρύθμιση".

    [06] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "οι άριστοι μαθητές δύσκολα θα επιτύχουν άριστες βαθμολογίες. Αυτό έδειξε η πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα θέματα στα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν -όλα Γενικής Παιδείας (Ιστορία, Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία)- απαιτούσαν από τους υποψηφίους καλή προετοιμασία".

    [07] Εκκλησιαστικό

    Η Traffic news σημειώνει ότι "ως εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Πατριαρχικής Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, τη στιγμή που μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως και η Ιεραρχία της Ελλάδας στη Μονή Πετράκη. Οι δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έγκυρες πηγές, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της τριμερούς προφορικής συμφωνίας η οποία έχει επιτευχθεί μεταξύ του Πατριαρχείου, της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Παιδείας, για την εκτόνωση της κρίσης που προέκυψε με την εκλογή των μητροπολιτών των λεγομένων Νέων Χωρών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "εσωτερικό μέτωπο "δημιουργήθηκε" κατά του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, όπως γράψαμε πρώτοι προχθές και χθες, για να πολεμήσει την απόφασή του να τα βρει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και να επανέλθει η ειρήνη, όσο είναι δυνατόν, στις σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου"

    [08] Δημοσκόπηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "θρίαμβο για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές δείχνει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC. Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Καθημερινής" δίνει στη Νέα Δημοκρατία μεγάλο προβάδισμα νίκης στις ευρωεκλογές. Αναλυτική η δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου έδειξε ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ 33,5%, το ΚΚΕ 7%, ο Συνασπισμός 4%, ο ΛΑΟΣ 3% και το ΔΗΚΚΙ 05%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 24 May 2004 - 21:14:37 UTC