Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τράπεζες- Καταναλωτές
  • [04] Ευρωεκλογές
  • [05] Συντάξεις ΙΚΑ
  • [06] Κατάσταση οικονομίας
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Προϊόντα - Έλεγχοι
  • [10] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια - Δημοσιογράφοι
  • [11] ΕΛΑ
  • [12] Εφορία
  • [13] ΓΣΕΕ-Εργοδοτικές οργανώσεις
  • [14] ΗΠΑ-Επίσκεψη Καραμανλή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2004

    Η ασφάλεια στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η συμφωνία ΓΣΕΕ- εργοδοτικών οργανώσεων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: Χιλιάδες θέσεις χωρίς εξετάσεις. Μέσα στο καλοκαίρι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Πίνακες με τις αποδοχές για όλες τις κατηγορίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 21 φωτογραφίες ''καινέ'' τους ''Τάιμς''. Μπήκαν στο Μπάκιγχαμ, μπήκαν στο Χίθροου, πιάστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σύνταξη απ' το ΙΚΑ μέσα σε πέντε μέρες. Δέσμευση στη Βουλή του νέου διοικητή Ι. Βαρθολομαίου.

    Η ΑΥΓΗ: Εργασιακή συναίνεση προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση ΓΣΕΕ-εργοδοτών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί τα βρόντηξε η Βάσω. Παραιτήθηκε από την επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Ξέσπασε κρίση στο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Συμφωνία για αυξήσεις με διετή εργασιακή ειρήνη. Ολοκληρώθηκαν χθες επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ: Σύνταξη από την πρώτη μέρα! Με την κατάθεση της αίτησης.

    ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Αυξήσεις 4+2% για φέτος και 2,2%+3,3% του χρόνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ένας-ένας να μην πλακωθεί κανένας! Η Βάσω Παπανδρέου παραιτήθηκε από την επιτροπή προεκλογικού αγώνα του κόμματός της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Περάστε από την εφορία με τις αποδείξεις στο χέρι. Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στις κατά τόπους ΔΟΥ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επ' αυτοφώρω απάντηση στην ...κινδυνολογία. Ασφάλεια 2004: Δεν πέρασαν τα κόλπα Βρετανών και Γερμανών δημοσιογράφων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο! Times, O! mores. Επιτυχία: Μπήκαν στο ...γιαπί του Ολυμπιακού Σταδίου.

    ΕΣΤΙΑ: Το ''κλειδί'' για την ανάπτυξη. Τα αναξιοποίητα αποθέματα της οικονομίας.

    Espresso: Το άγνωστο παρασκήνιο της βραδιάς του Σάκη Ρουβά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τι θα συζητήσουν Καραμανλής και Μπους. Εμπέδωση σχέσεων, ασφάλεια Ολυμπιάδας, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στην ατζέντα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξήσεις 6%+5,5%. Σε διετή συμφωνία κατέληξαν τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές οργανώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απελευθερώνουν την κερδοσκοπία! Προς κατάργηση οι έλεγχοι, παρά την έκρηξη τιμών.

    ΝΙΚΗ: Τα ''βρόντηξε'' η Βάσω. Παραιτήθηκε από την επιτροπή των ευρωεκλογών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ευρωψηφοδέλτιο δράσης-αγώνα-νίκης.

    Traffic News: Κόπωση και στρες λύγισαν τον Παπαδάκη. Η πίεση του ''Καλημέρα Ελλάδα'' τον έστειλε στο νοσοκομείο.

    Η ΧΩΡΑ: Οι πίνακες με τους μισθούς μετά τις αυξήσεις. 6%+5,5% θα πάρουν οι εργαζόμενοι.

    City Press: Ολυμπιακοί Αγώνες: ''Test events'' ασφάλειας και χρηματοδότησης.

    MetroRAMA: Έτσι θα αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ το ψευδοκράτος;

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ποτό και σεξ από τα 13! Τρεις έρευνες για τις συνήθειες των Ελληνόπουλων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυξήσεις 6% στους εργαζόμενους. Συμφώνησαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ για το 2004 και το 2005.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αγώνας πολιτικής ενάντια στην υποπολιτική που μας κατακλύζει... 10 χρόνια ''Τύπος Θεσσαλονίκης''.

    [03] Τράπεζες- Καταναλωτές

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''τη σαράφικη νοοτροπία των τραπεζών, όπως αποκρυσταλλώνεται στις συμβάσεις δανειοληπτών, κατόχων πιστωτικών καρτών και καταθετών, καταγράφει μια λίστα του υπ. Ανάπτυξης που καθημερινά γίνεται δέκτης παραπόνων και καταγγελιών πολιτών. Το κράτος ομολογεί ότι το τραπεζικό status quo στην Ελλάδα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αφού οι τράπεζες χρεώνουν κατ΄ εξακολούθηση , εισπράττουν προμήθειες κάθε είδους , ενοχλούν τηλεφωνικώς προς άγραν πελατών, εκδίδουν ερήμην των πολιτών πιστωτικές κάρτες και τις ταχυδρομούν επισφαλώς κ.α.''.

    [04] Ευρωεκλογές

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι '' κλείνει ένα κεφάλαιο και ανοίγει ένα άλλο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι ''στη μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να φανεί ότι υπάρχει καταδίκη αυτής της πολιτικής, αλλά και της ιδεολογίας, της αντίληψης του μονόδρομου, τόνισε χτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου παρουσίασε το ευρωψηφεδέλτιο του κόμματος ενόψει των εκλογών της 13ης Ιούνη''.

    [05] Συντάξεις ΙΚΑ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''συντάξεις- εξπρές εντός πέντε ημερών θα εκδίδει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του, δεσμεύθηκε χθες ο νέος διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρθολομαίος ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή''.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''μέτρα για την απονομή των συντάξεων του ΙΚΑ εντός πέντε ημερών και την καταβολή του 70% της σύνταξης με την αίτηση συνταξιοδότησης, προσλήψεις ιατρών στις ειδικότητες που λείπουν, μείωση της σπατάλης στα υποκαταστήματα του ιδρύματος, διοικητική αναδιάρθρωση, εξορθολογισμό διαχείρισης του προσωπικού και επιτάχυνση της μηχανοργάνωσης προανήγγειλε από τη Βουλή ο νέος διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων''.

    [06] Κατάσταση οικονομίας

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της Κυβερνήσεως Καραμανλή: Η βούλησις να αξιοποίηση τους τομείς που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και κατ΄ επέκταση μεγάλα αναπτυξιακά αποθέματα. Το πρώτο βήμα ήταν ο εντοπισμός και η καταγραφή των τομέων αυτών. Και το δεύτερο που πρέπει να ακολουθήσει τάχιστα είναι η παροχή κινήτρων για την επιχειρηματική ανάπτυξή τους''.

    [07] Κυπριακό

    ΤΟ metroRAMA γράφει ότι ''έτοιμοι να ''τιμωρήσουν '' τους Ελληνοκύπριους για το ''όχι'' που είπαν την 24η Απριλίου στο σχέδιο Αννάν φέρονται οι Αμερικανοί. Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ του Κ. Καραμανλή''.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ΠΑΣΟΚ με την παραίτησή της από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος η Βάσω Παπανδρέου . Η τέως υπουργός και εκ των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος-με επιστολή της προς τον Γιώργο Παπανδρέου- μετέφερε ουσιαστικά την ανησυχία του συνόλου της οργανωμένης και εκλογικής βάσης, ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα και μεγαλύτερης από εκείνη των εθνικών εκλογών έκτασης- ήττα στην αναμέτρηση της 13ης Ιουνίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''νέο σοκ στο ΠΑΣΟΚ!...Το κορυφαίο στέλεχός του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος η Βάσω Παπανδρέου παρατάει το κόμμα της στο έλεος του νέου διευθυντηρίου του , υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παραμένει στέλεχος της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, από την στιγμή που η συγκεκριμένη επιτροπή είναι υποβαθμισμένη και δεν λειτουργεί, όπως έπρεπε να λειτουργεί''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ , ''πριν καλά καλά , καταφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ''κεφαλοποιήσει'' τις θετικές πολιτικές εντυπώσεις από την προχθεσινή δυναμική αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον πρωθυπουργό για την οικονομία, βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρώτο ισχυρό εσωκομματικό πρόβλημα''.

    [09] Προϊόντα - Έλεγχοι

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''την κατάργηση αγορανομικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα για τον έλεγχο των τιμών σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων εξετάζει η κυβέρνηση , παρά την έκρηξη των ανατιμήσεων στην αγορά. Κατάργηση των ρυθμίσεων αυτών εκτιμάται ότι θα ανάψει το πράσινο φως στους κερδοσκόπους για περαιτέρω αυξήσεις τιμών στην αγορά''.

    [10] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια - Δημοσιογράφοι

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "τις μεθόδους του κινηματογραφικού ήρωα Τζέιμς Μποντ ζήλεψε η δημοσιογράφος της λονδρέζικης εφημερίδας "Τάιμς" Λάουρα Πικ, σε μια προσπάθειά της να αποδείξει οτι είναι διάτρητα τα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Αυτό όμως που δεν περίμενε ήταν οτι αμέσως θα γίνει αντιληπτή από τους ειδικούς φρουρούς, καθώς, όπως φαίνεται, σχεδίαζε σήμερα η βρετανική εφημερίδα να βγει με πρωτοσέλιδο τίτλο οτι ουδείς πήρε είδηση την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΟΑΚΑ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι " μια υπότροπος Αγγλίδα δημοσιογράφος των "Τάιμς" η Λόρα Πικ συνελήφθη χθες τη νύχτα στο στίβο του ΟΑΚΑ όπου είχε εισβάλει χωρίς άδεια. Στόχος της και πάλι να στήσει "σενάριο" εις βάρος της ολυμπιακής ασφάλειας. Στα χέρια της αστυνομίας όμως βρίσκονται 21 φωτογραφίες-φωτιά, από τα ηλεκτρονικά "μάτια" του Σταδίου, που δείχνουν την Πικ να κινείται ύποπτα στο σκοτάδι, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ακολουθούμενη από άγνωστο άνδρα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι "οταν μια εφημερίδα εμφανίζει ως επιτυχία το γεγονός οτι δύο δημοσιογράφοι της "παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας" χωρίς να αναφέρει οτι πρόκειται για ένα γιαπί, μόνο και μόνο για να εμφανίσει την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι, τότε ο νους του αναγνώστη πάει σε κάποια κουτσομπολίστικη φυλλάδα. Οταν όμως πρόκειται για τους "Times" του Λονδίνου, δίκαια αναφωνεί: O tempora (Times), o mores".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "η σύλληψη των πέντε ξένων δημοσιογράφων που επιχείρησαν να εισέλθουν κρυφά σε ολυμπιακά εργοτάξια αποδεικνύει την ύπαρξη επαρκών μέτρων ασφαλείας, ενώ αποτελεί και επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης. Σκληρές δηλώσεις Βουλγαράκη".

    Σύμφωνα με την Espresso "οι Βρετανοί παίζουν εσκεμμένα "βρόμικο παιχνίδι" στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έχοντας αρχίσει το τελευταίο διάστημα έναν λυσσασμένο πόλεμο λάσπης κατά της χώρας μας. Αιτία; Η υποβάθμιση της παντοδύναμης Scotland Yard από την πρωτοκαθεδρία της ασφάλειας των Αγώνων, η οποία έγινε μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναθέσει στις νατοϊκές δυνάμεις τη θωράκιση των αγώνων απέναντι σε κάθε ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή".

    Η City Press υποστηρίζει οτι "σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τελική ευθεία της ολυμπιακής μας προετοιμασίας θα είναι γεμάτη από κάθε είδους πιέσεις. Προτού απορροφήσουμε τη μεγάλη επιτυχία της ολίσθησης της δυτικής πτέρυγας της Στέγης Καλατράβα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άλλα ολυμπιακά απρόοπτα".

    [11] ΕΛΑ

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''η οργάνωση ''Επαναστατικός Αγώνας'' όπως αναμενόταν από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τις βόμβες στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας , που έγιναν οι πλέον προβεβλημένες παγκοσμίως καθώς οι ελάχιστες ζημιές που προκάλεσαν έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή δίκτυα και αφορμή για δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας. Με ανακοίνωση (όπως αναφέρεται και όχι προκήρυξη) που έστειλε στο ''ΠΟΝΤΙΚΙ'' αναφέρει οτι η επίθεση έγινε μια διαμαρτυρία στο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο και εναντίον του αντιτρομοκρατικού νόμου των ''νέων λευκών κελιών '' και των ξένων δυνάμεων που θα έρθουν στην Ολυμπιάδα για την ασφάλεια''.

    [12] Εφορία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει οτι "εντατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν υποβάλει μέσω Ιντερνέτ τις φορολογικές τους δηλώσεις. Πρόκειται για χιλιάδες φορολογούμενους (περίπου 900.000) που έχουν επιλέξει την ηλεκτρονική μορφή κατάθεσης των δηλώσεών τους".

    [13] ΓΣΕΕ-Εργοδοτικές οργανώσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "σε διετή συμφωνία για τις αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια κατέληξαν χθες τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές οργανώσεις ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ικανοποιημένες δήλωσαν και οι δύο πλευρές καθώς, όπως επισήμαναν, ενισχύεται το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίπονες χαρακτήρισαν τις διαπραγματεύσεις και οι δύο πλευρές θεωρώντας, όμως, οτι οδηγούν σε αμοιβές σύγκλισης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρόζου) σημειώνει οτι "έγινε το πρώτο βήμα για την σταδιακή μισθολογική σύγκλιση με τη διετή Εθνική Σύμβαση Εργασίας που συμφώνησαν να υπογράψουν χθες η ΓΣΕΕ και οι εργοδότες, με αυξήσεις κατά 13,4% στα κατώτατα ημερομίσθια και κατά 13,7% στους κατώτατους μισθούς για τη διετία 2004 και 2005".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έσυραν τη ΓΣΕΕ σε μία κακή συμφωνία με μεγάλη καθυστέρηση. Οι μισθολογικές αυξήσεις είναι κάτω από το άθροισμα του πληθωρισμού και του ποσοστού αύξησης της παραγωγικότητας, άθροισμα που, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, ανέρχεται στο 6%".

    [14] ΗΠΑ-Επίσκεψη Καραμανλή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι "Κυπριακό και ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από τις 17 έως τις 21 Μαΐου στις ΗΠΑ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "πέραν της ημερησίας διατάξεως, κοινός και κυριότατος στόχος είναι η εμπέδωση της συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων σε ένα βάθος χρόνου και είναι ενδεικτικό οτι η αμερικανική πλευρά εκδήλωσε ήδη την ιδιαίτερη εκτίμησή της για τη στάση του κ. Καραμανλή στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, εκτός από των συνομιλιών, περιλαμβάνει επίσης γεύμα εργασίας στο Λευκό Οίκο την ερχόμενη Πέμπτη. Την Τρίτη εξάλλου, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 May 2004 - 21:43:55 UTC