Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-05-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/05/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αλογοσκούφης - ιδιωτικοποιήσεις
  • [04] Δημόσιο - Αλλαγές
  • [05] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
  • [06] ΝΔ
  • [07] Εκκλησιαστικό
  • [08] Αναδιάρθωση Ενοπλων Δυνάμεων
  • [09] ΗΠΑ-Επίσκεψη Καραμανλή
  • [10] Κατασχέσεις αυτοκινήτων
  • [11] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/05/2004

    Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ, οι δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το Εκκλησιαστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Οι αυξήσεις στις συντάξεις των αποστράτων. Τέλος στις ανισότητες δίνει η κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απόλυτη κυριαρχία ΝΔ και Καραμανλή. Ποταμοί δημοσκοπήσεων θάβουν το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ρήτρα για απολύσεις βάζει ο Αλογοσκούφης. Ιδιωτικοποιήσεις με κριτήριο τη διατήρηση της απασχόλησης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:60.000 ΙΧ σε τιμή ευκαιρίας από τις τράπεζες!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απειλεί να ...καθαιρέσει τον Χριστόδουλο!!! Νέα άθλια προβοκάτσια του Πατριάρχη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιχειρηματικότητα. Τα νέα προγράμματα που δίνουν έως και 50% επιχορήγηση.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 3 σημεία κλειδιά για ειρήνη με το Φανάρι. Το Σχέδιο: Τι προβλέπει η "φόρμουλα Μαριέττας" και τι απαιτεί από Χριστόδουλο-Βαρθολομαίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ραντεβού με τον Πλανητάρχη αλλά και με την Ιστορία! Νέοι ορίζοντες στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ανοίγονται με την επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Πρόωρη προεδρολογία. Ο πρώην υπουργός Θεοδ. Πάγκαλος άνοιξε τη συζήτηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έργα, τάξη και ασφάλεια. Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέες συλλήψεις Βρετανών στο ΟΑΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολυμπιακή υστερία και ομολογία. Μια ιστορία "αντεκδίκησης" που ξεκίνησε στην ...Καλαμάτα.

    ΕΣΤΙΑ:Το διακύβευμα για την Ελλάδα. Τι θα κριθή από την έκβαση των Αγώνων.

    ESPRESSO: Πώς η Ρουσλάνα έκλεψε τη νίκη από τον Ρουβά! Τι λένε τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εμφύλιος των Άγγλων για το 2004. Ο "Ομπσέρβερ" καταγγέλλει τους "Τάιμς".

    TRAFFIC NEWS: Ο Σάκης το νέο αστέρι της Ευρώπης. Όλοι υποκλίθηκαν στο ταλέντο του Έλληνα σούπερ στάρ.

    Η ΧΩΡΑ:100.000 θέσεις εργασίας δίνει ο στρατός. Ευεργετικά μέτρα και ρυθμίσεις με τη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    City Press: Τρεις όροι Μπους στον Καραμανλή. Εξαιρετικά δύσκολη η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

    metroRAMA: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Δημόσιο. Ο νέος Κώδικας αλλάζει τα κριτήρια για τις αμοιβές και τις προαγωγές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Δεσμοφύλακας βαποράκι ηρωίνης. Σοκ στις φυλακές Διαβατών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο Γολγοθάς 204.400 υποψηφίων. Στα ύψη η αγωνία για μαθητές και γονείς.

    [03] Αλογοσκούφης - ιδιωτικοποιήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "κλίμα συναίνεσης στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό επιδιώκει να διασφαλίσει κατά την πρώτη τετραετία η νέα κυβέρνηση, καθώς, θεωρεί πως η συναίνεση αποτελεί την πρώτη ύλη της ανάπτυξης. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του προς την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αποκαλύπτει τη στρατηγική του στα κρίσιμα μέτωπα της κοινωνικής πολιτικής".

    [04] Δημόσιο - Αλλαγές

    Το metroRAMA αναφέρει ότι " ξεκινούν αύριο οι συζυτήσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ για την αναμόρφωση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, οι οποίες αναμένεται να φέρουν τεράστιες αλλαγές σε όλο το δημόσιο τομέα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις προαγωγές, την ιεραρχία αλλά και σε άλλα θέματα οργάνωσης της κρατικής μηχανής".

    [05] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "κοντά στα άλλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, μπαίνει πλέον στην "ατζέντα" κι άλλο ένα: Αυτό της ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, την άνοιξη του 2005. Το θέμα το "άνοιξε" χθες ο κ. Θόδωρος Πάγκαος, ο οποίος σε συνέντευξή του επιχείρησε να "πετάξει" το "μπαλάκι" στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι "ο Καραμανλής θέλει εκλογές το 2005". Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι "αυτός είναι ο στόχος του Καραμανλή" προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ "δεν έχει καμία πρόθεση να εκβιάσει εκλογές το 2005 όποιοι κι αν είναι οι συσχετισμοί εκείνη την εποχή". Και κατέληξε λέγοντας ότι "εμείς δεν θα παίξουμε με τους θεσμούς".

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι " μήνυμα για μια θριαμβευτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συντριβής του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που γνώρισε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, στέλνουν νέες δημοσκοπήσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό και το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως, όσο περνά ο καιρός, η φθορά αγγίζει την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την κυβέρνηση. Κάτι που σίγουρα είχαμε πολλά χρόνια να δούμε...Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας που πιστοσποίησαν χθες άλλες δύο δημοσκοπήσεις στα επίπεδα του 7% και πλέον δημιουργεί αφενός ευφορία στα κυβερνητικά στελέχη, αφετέρου προβληματισμό στην αντιπολίτευση".

    [07] Εκκλησιαστικό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι " άρση των αντιρρήσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας για το καθεστώς των Νέων Χωρών. Αναγνώριση από το Φανάρι της εκλογής των τριών μητροπολιτών. Ρόλο εγγυητή αναλαμβάνει η Αθήνα. Αυτά είναι τα τρία σημεία-κλειδιά της υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου για τη λύση του Εκκλησιαστικού".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "προκαλεί και την ελληνική κυβέρνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καθώς τρεις ημέρες μετά την συνάντηση με την υπουργό Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου στο Φανάρι, απέστειλε επιστολή προς όλους τους Ορθοδόξους Προκαθημένους, καταγγέλλοντα τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ότι έχει προβεί επανειλημμένως σε αντικανονικές πράξεις. Ο κ. Βαρθολομαίος με την τελευταία αυτή προκλητική κίνηση από τη μία επιχειρεί να δώσει διεθνή διάσταση στην ενδοεκκλησιαστική κρίση και από την άλλη προσπαθεί να προσελκύσει στο πλευρό του αρχηγούς Εκκλησιών για το ενδεχόμενο σύγκλισης Υπερτελούς Συνόδου για να καθαιρέσει τον κ. Χριστόδουλο".

    [08] Αναδιάρθωση Ενοπλων Δυνάμεων

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε εφαρμογή οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για ευρύτατες αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ξεκινά την υλοποίηση του θεσμού των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας, ο οποίος αφορά 100.000 νέους έως 35 ετών. Οσοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εντάσσονται στο Στράτευμα για αρκετούς μήνες το χρόνο και θα λαμβάνουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους τις ίδιες αμοιβές με τους ομόβαθμούς τους μόνιμους στρατιωτικούς".

    [09] ΗΠΑ-Επίσκεψη Καραμανλή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "με υψηλά "στάνταρντς" και πολλές προσδοκίες αρχίζει, σήμερα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ, στην οποία κυριαρχήσουν θέματα όπως το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η προετοιμασία και ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής τρομοκρατία, καθώς και η οικονομική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "σειρά σημαντικών επαφών θα έχει από σήμερα και για πέντε ημέρες στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη ο Ελληνας πρωθυπουργός αλλά και η φυσική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών που τον συνοδεύει στο υπερατλαντικό του ταξίδι. Ο κ. Καραμανλής κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι, τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριο, καθώς και με σημαίνοντες παράγοντες της Ομογένειας αλλά και γερουσιαστές".

    Η City Press γράφει οτι "στη διάρκεια της συνάντησης με τον "πλανητάρχη" και του γεύματος που θα ακολουθήσει, ο κ. Καραμανλής θα δεχθεί πιέσεις για να πει τρία μεγάλα "ναι": Το πρώτο έχει σχέση με την έγκριση από την Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου, της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Το δεύτερο αφορά στην άμεση αναβίωση του σχεδίου Ανάν-5. Το τρίτο "ναι" σχετίζεται με τη συμμαχία των προθύμων για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας".

    [10] Κατασχέσεις αυτοκινήτων

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει οτι "συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί από τις τράπεζες ή τους πιστωτικούς φορείς των ίδιων των εισαγωγικών εταιριών 60.000 περίπου αιτήσεις κατάσχεσης των αυτοκινήτων που έχουν αγοραστεί με δόσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με υπολογισμούς κορυφαίων στελεχών της αγοράς. Από το σύνολο αυτό, οι περίπου 15.000 αιτήσεις έχουν ήδη εκδικαστεί και ολοκληρωθεί με την κατάσχεση των αυτοκινίτων".

    [11] Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    Η Traffic news εκτιμά οτι "δεν έφτανε η κακοήθεια των TIMES ήρθε και το άλλο "σοβαρό" Μέσο Ενημέρωσης, το BBC, να προσπαθήσει να αποδείξει οτι τα Ολυμπιακά έργα δεν φυλάσσονται. Και η προσπάθεια αυτή όμως έπεσε στο κενό, καθώς οι Βρετανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "γιατί οι "Τάιμς" του Λονδίνου επιδίδονται με τόση μανία στην αποκάλυψη ανύπαρκτων κινδύνων στο γιαπί του Ολυμπιακού Σταδίου; Και άλλες ξένες εφημερίδες μας ελέγχουν -και καλά κάνουν- αλλά οι "Τάιμς" το έχουν παραξηλώσει. Την ίδια απορία διατυπώνει και η ανταποκρίτρια του "Ομπσέρβερ" Ελενα Σμιθ, η οποία δίνει μια εξήγηση: Ο εκδότης των "Τάιμς" κ. Ρ. Μέρντοχ έχει προηγούμενα με τη χώρα μας. Ελληνες δικηγόροι έχουν ασκήσει εναντίον του αγωγές για συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικα με την προ μηνών δίκη Βρετανών στην Καλαμάτα. Μπορεί να είναι κι έτσι. Πάντως, ο τίτλος μας "Ο! Τάιμς, ο! Mores" φαίνεται πως τον πείραξε, εξ ού και τα επιθετικά όσο και άστοχα σχόλια κατά της "Ε". Καλά θα κάνει να διαβάσει τι γράφουν και οι "Λος Αντζελες Τάιμς".

    Η Espresso επισημαίνει οτι "σε μπούμερανγκ φαίνεται πως εξελίσσεται η προσπάθεια μερίδας των Βρετανών να καταφέρουν χτυπήματα κάτω από τη μέση στην ελληνική πλευρά, με αφορμή την ασφάλεια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστικό του κλίματος που γυρνά εις βάρος των "Τimes" τώρα, της εφημερίδας που έχει ανοίξει πόλεμο με την Ελλάδα, είναι το χθεσινό εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας "Observer" με τίτλο "Τι παιχνίδι παίζει ο Μέρντοχ".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι "ο διασυρμός τον οποίο υπέστη η χώρα μας κυρίως κατά το τελευταίο δίμηνο, αποκαλύπτει το μέγεθος των κινδύνων που διατρέχουμε αν κάτι δεν πάει σωστά κατά την διάρκεια των Αγώνων. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για την Ελλάδα".

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους υπογραμμίζουν οτι "μόνον αφελείς θα περίμεναν οτι οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων θα μπορούσε ποτέ να είναι απαλλαγμένοι ιδιοτελών συμφερόντων. Του λόγου το αληθές έρχεται να επιβεβαιωσει αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στον αγγλικό Τύπο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "η Αθήνα συνεχίζει με επιτυχία την ολυμπιακή προετοιμασία τόσο σε επίπεδο έργων όσο και ασφάλειας. "Ζήτω η Ελλάδα" αναφώνησε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' στη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 May 2004 - 12:43:39 UTC