Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκλογές
  • [04] Εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [05] Κυπριακό
  • [06] ΠΑΕ - Χρέη
  • [07] Εκκλησία - Εκλογές
  • [08] ΕΕ - Συνταξιούχοι
  • [09] ΕΕ - Καταπολέμηση τρομοκρατίας
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] 17Ν - Ερευνες
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] ΣΕΒ-ΦΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2002

    Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το Κυπριακό και οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Φθηνά στεγαστικά μόνο για δύο μήνες. Αλλάζει το καθεστώς έκπτωσης φόρου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Κυρίαρχη η ΝΔ σε όλη την Ελλάδα. Ενώ η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την Υπερνομαρχία Αθηνών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ντέρμπι σε 16 νομούς με διαιτητή την Αριστερά. 9 δήμοι - κλειδιά κρίνουν τις συμμαχίες.

    Η ΑΥΓΗ:Ο Ν. Κωνσταντόπουλος για τον β΄γύρο: Οχι στα διλήμματα, ψήφο κατά συνείδηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Δεκανίκι του Καραμανλή κατάντησε η Παπαρήγα. Πυροδοτεί εξελίξεις η συμφωνία της ντροπής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Ολοι στο ''μαντρί'' ως και την Κυριακή. Τώρα ''στέλνουν το μήνυμα'' με ένα ...τζιπ!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Συνεταιρισμοί. Πράσινο φως και από τους δημάρχους.

    ΕΘΝΟΣ:Χρέη 131 δις πνίγουν ποδόσφαιρο-μπάσκετ. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. 25 ομάδες απειλούνται με λουκέτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Επιμένουν στη ΝΔ ότι θα κερδίσει στο Β γύρο του ''ράλλυ'' και ... Φουλάρουν το ...''4χ4'' του Τζαννετάκου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Νέες θέσεις εργασίας μέσω...Στρατεύματος. Επαγγελματική κατάρτιση των στρατευμένων αρκετούς μήνες πριν απολυθούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Οι ρυθμιστές της νίκης σε 28 δήμους και 12 νομαρχίες. Εκλογές: Η πρόθεση... ψήφου όσων έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Σκονάκια και σποτάκια. ΝΔ: Φροντιστήριο Βουλευτών και εμπνεύσεις διαφημιστών.

    ΕΣΤΙΑ:Αυτοπαγιδεύεται η Νέα Δημοκρατία. Κακώς πολιτικοποιεί την Υπερνομαρχία.

    Espresso:Κατηγορούν τη γυναίκα του Νάνο για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας. Απίστευτο σενάριο από τους Αλβανούς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμμαχίες για πολλούς νικητές. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ερίζουν για την Αριστερά με στόχο τις εντυπώσεις της Κυριακής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το πόρισμα καίει τον Γιωτόπουλο. Ο ''Λάμπρος'' συντάκτης κειμένων που βρέθηκαν στις γιάφκες.

    ΤΑ ΝΕΑ:Ψαλιδίζει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ. Μόνο 2,7% μπροστά η ΝΔ.

    ΝΙΚΗ:Από χέρι χαμένη η υπερνομαρχία. Καταγγελίες Καρατζαφέρη κατά ΝΔ. Καβγάδες στη Ρηγίλλης για την αναμενόμενη ήττα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Δυναμική στη μάχη οι αγωνιστικοί συνδυασμοί. Β΄γύρος νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

    Traffic News:Ο Κακαουνάκης ''βούλιαξε'' τον Παπουτσή.

    Η ΧΩΡΑ:Ναυάγησε στο ...κανάλι ο Παπουτσής. Αποκαλυπτήρια στα παράθυρα του ALTER. Τον τελείωσε ο Κακαουνάκης. Καρφιά για το ''Σαμινα''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Οι παροχές του 2003. Στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Οι κρίσιμες μάχες του δεύτερου γύρου. Σε πλήρη εξέλιξη οι στρατηγικές των υποψηφίων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κυβερνήτης του ιστορικού δήμου ο Παπαγεωργόπουλος. Ποιοί θα διοικήσουν την πόλη την επόμενη τετραετία.

    [03] Εκλογές

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''τα αποτελέσματα των νομαρχιακών εκλογών ανατρέπουν την εικόνα που είχαν δημιουργήσει όλα τα τελευταία γκάλοπ. Η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον περιοριστεί στο 2,7% σύμφωνα με μελέτη των αποτελεσμάτων που έκανε η V-PRC για τα ΝΕΑ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ''από την παραμονή του α γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών η ηγεσία της ΝΔ προέβλεπε συντριπτική ήττα του ψηφοδελτίου του Γιάννη Τζαννετάκου. Παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις στελεχών της οτι δηλαδή η αναμέτρηση Τζαννετάκου- Γεννηματά θα κριθεί υπέρ του πρώτου το περασμένο Σάββατο μοιράστηκε στους βουλευτές φάκελος με οδηγίες επικοινωνιακού χαρακτήρα στις οποίες προβλεπόταν ήττα Τζαννετάκου που μπορεί να ξεπερνά και τις 10 μονάδες''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''η Νέα Δημοκρατία αυτοπαγιδεύεται. Ενώ γνωρίζει ότι η επιλογή Τζαννετάκου ήταν πολιτικό λάθος, δεν το διορθώνει. Επιμένει και τώρα να δίδει στην αναμέτρηση του β' γύρου παραταξιακό χαρακτήρα. Και κινδυνεύει να χρεωθεί ως μείζονα πολιτική ήττα το αποτέλεσμα σε μια ασήμαντη εκλογική αναμέτρηση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''χωρίς κανέναν ενδοιασμό, παρά το αποτέλεσμα του α΄γύρου η Ρηγίλλης στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι '' την Κυριακή, οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, έστειλαν σαφές, ευκρινή και ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ για την επιλογή της να υποστηρίξει στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά τον Γ. Τζαννετάκο. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο επιβεβαιώνεται σήμερα καθώς κατά τη διάρκεια της επικύρωσης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο ένα ποσοστό - σύμφωνα με πληροφορίες- που ανέρχεται στο 4-5% έχει διαγράψει χιαστί το όνομα του εν λόγω υποψηφίου καθιστώντας το ψηφοδέλτιο άκυρο''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''δεν πίστευε στα μάτια του ο Κώστας Καραμανλής όταν είδε στην τηλεόραση τη νέα διαφήμιση για τον Γιάννη Τζαννετάκο. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μαύρη διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει τον υποψήφιο της ΝΔ για την υπερνομαρχία της Αθήνας. Μέχρι που είδε ότι ήταν η νέα κομματική διαφήμιση, εμπνεύσεως Γιάννη Λούλη, με την οποία η ΝΔ επιχειρούσε να χτυπήσει το νέο και μετριοπαθές προφίλ της Φώφης Γεννηματά''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος) , ''να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Αριστεράς στο Λεκανοπέδιο, που σε επίπεδο δήμων αντιπαρατίθενται με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στους υποψήφιους δημάρχους αλλά και στελέχη της ΝΔ στην Αττική''.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι ''στον κατήφορο του πιο επιθετικού απομονωτισμού συνεχίζει το ΚΚΕ χωρίς να βγάλει κανένα συμπέρασμα από την αποτυχία του στον α΄γύρο. Καλεί τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ! Το ΔΗΚΚΙ διαφοροποιείται και ψηφίζει υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΝ αν δεν συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ χαρακτήρισε ως προβοκάτσια τις πληροφορίες ότι έχει κάνει υπόγεια συνεννόηση με τη ΝΔ σε αρκετές μεγάλες πόλεις. Κυριακή κοντή γιορτή!''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''δεκανίκι επιταγμένο για την στήριξη του παραπαίοντα εν μέσω κρίσης πανικού Καραμανλή καθίσταται η ηγεσία του ΚΚΕ με πρώτο στον χορό της επερχόμενη ανίερης σύμπραξης με τη ΝΔ την Αλέκα Παπαρήγα. Τα SOS απελπισίας από το ναυαγισμένο σκάφος της Ρηγίλλης προ και του μαθηματικά προδιαγεγραμμένου εκλογικού πάτου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών, ακούστηκαν σαν ''σειρήνες'' επιβίωσης στον Περισσό, που συνεχίζει να βλέπει το χέρι της Δεξιάς ως το μόνο που μπορεί να νίψη το δικό του''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''σε μάχη μέχρις εσχάτων εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος εξαπέλυσε χθες βαριές κατηγορίες κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας οτι προσπαθεί να εξαγοράσει τους ψηφοφόρους του''.

    Κατά την Traffic News, ''η σημερινή ομιλία Καρατζαφέρη στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης θα είναι ένας καταπέλτης εναντίον του επικοινωνιολόγου του κόμματος Γιάννη Λούλη και του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Γιώργου Σουφλιά. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναμένεται να κατακεραυνώσει τους επικοινωνιακούς εγκεφάλους της Ρηγίλλης, που τελικά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αναδείξουν τον ίδιο σε πολιτική δύναμη''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''καταποντίστηκε χθες ο υποψήφιος του ΠΑΟΣΚ Χρ. Παπουτσής σε μια πρωτοφανή σε οξύτητα τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Ν. Κακαουνάκη. Προηγουμένως είχε μιλήσει για ''πολιτική αλητεία'' σε βάρος του με αφορμή τη σύνδεσή του με το πολύνεκρο ναυάγιο του ''Σάμινα'' και καταφέρθηκε εναντίον της κ. Μπακογιάννη και της ΝΔ''.

    [04] Εξοπλιστικό πρόγραμμα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''κονδύλι περίπου 2,5 δις ευρώ φαίνεται οτι εξοικονόμησε ο υπουργός Αμύνης Ι. Παπαντωνίου, ο οποίος πήρε χθες από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη το ''πράσινο φως'' για την υπογραφή συμβολαίων με τις κατασκευάστριες εταιρίες για την προμήθεια υπερσύγχρονων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για χρήματα που εξευρέθηκαν προς υλοποίηση των αποφάσεων του τελευταίου ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με τις οποίες οι Ενοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται 170 γερμανικά άρματα μάχης τύπου ''Λέοπαρντ'' αξίας 1,5 δις ευρώ αμερικανικής κατασκευής συστήματα αυτοπροστασίας για τα F-16 αξίας 200 εκ ευρω και ιταλοαμερικανικής κατασκευής μεσαίου μεγέθους μεταφορικά αεροσκάφη αξίας 300 εκ. ευρώ''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η υπόθεση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης, αύριο στην Αθήνα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλ. Κληρίδη. Οι κυβερνήσεις των Αθηνών και της Λευκωσίας αναμένουν τις προτάσεις του Κόφι Ανάν στις αρχές Νοεμβρίου και επιπλέον παρακολουθούν με ανησυχία τις αρνητικές διαθέσεις που εκφράζουν ορισμένες μικρές χώρες για τη διεύρυνση, όπως η Ολλανδία, η κυβέρνηση της οποίας κατέρρευσε χθες''.

    [06] ΠΑΕ - Χρέη

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ''στοιχεία από τον Τομέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι τα χρέη τους ξεπερνούν τα 131 δισεκατομμύρια δραχμές. Για 21 ΠΑΕ και 4 ΚΑΕ συντρέχει νομικός λόγος ανάκλησης των αδειών με βάση τις οποίες λειτουργούν. Η κυβέρνηση επιδιώκει την εξυγίανση του χώρου και, σε συνδυασμό με τον νέο αθλητικό νόμο, προωθεί τη δημιουργία έργων υποδομής''.

    [07] Εκκλησία - Εκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι ''παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος να αναστρέψει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωσή του 'ότι όλοι όσοι ψήφισαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι καλοί Χριστιανοί', η φερόμενη παρέμβασή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας προκαλεί νέους τριγμούς στην Ιεραρχία''.

    [08] ΕΕ - Συνταξιούχοι

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''απόφαση-σταθμό για την περίθαλψη των συνταξιούχων των χωρών μελών της ΕΕ έλαβε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο ανώτατος δικαστικός αποφάνθηκε ότι οι συνταξιούχοι έχουν δικαίωμα περίθαλψης σε όποια χώρα της ΕΕ και αν βρίσκονται''.

    [09] ΕΕ - Καταπολέμηση τρομοκρατίας

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι ''η Κομισιόν και το νεότευκτο 'Κέντρο Πληροφοριών και Επιτήρησης', που εδρεύει στις Βρυξέλλες, διοργανώνουν, στις 27-28 του Οκτώβρη 2002 στο στρατόπεδο Κανζονέ της γαλλικής πόλης Βαρ, την πρώτη κοινή 'αντιτρομοκρατική άσκηση πολιτικής άμυνας' με τίτλο 'Euratox 2002', στην οποία θα συμμετάσχει με 'εμπειρογνώμονες' και η Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη 'άσκηση επί εδάφους' της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στα πλαίσια του 'αντιτρομοκρατικού αγώνα' κατά 'τρομοκρατικών' δράσεων στους τομείς 'NRBC' (πυρηνικά, ραδιολογικά, βιολογικά και χημικά''.

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''επί ξυρού ακμής η πραγματοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων 'Τοξότης' και 'Νικηφόρος' που διεξάγονται κάθε χρόνο στην περιοχή της Κύπρου, καθώς υπάρχουν ασφυκτικές πιέσεις από την αμερικανική πλευρά για τη ματαίωσή τους''.

    [11] 17Ν - Ερευνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''αυξάνονται οι ενδείξεις περί εμπλοκής της Αγγ. Σωτηροπούλου σε τρομοκρατικές επιθέσεις της 17Ν. Από καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων προκύπτει ότι 'ανίχνευε' τους χώρους στους οποίους λίγες ώρες αργότερα σημειώνονταν τρομοκρατικές επιθέσεις. Ηδη, σε βάρος της έχει ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για τρία κακουργήματα. Οι διώξεις επεκτείνονται και σε άλλα μέλη της 17Ν''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''μία ανάσα πριν από τη λήξη της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της τρομοκρατίας, άρχισε η προσωποποίηση των κατηγοριών εις βάρος των προσώπων που φέρονται, μέσα κυρίως από την απολογία του Παύλου Σερίφη, να εμπλέκονται στα πρώτα χτυπήματα της οργάνωσης''.

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Παρέμβαση ΣΕΒ για ΦΠΑ. Ζητείται η άμεση επιστροφή του φόρου στις επιχειρήσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Εκτός ορίων το έλλειμμα στη Γερμανία".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Επιστροφή του ΦΠΑ το αργότερο σε 1 μήνα. Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ξανασχεδιάζεται με κακό σενάριο ο προϋπολογισμός... Χωρίς περιθώρια ελιγμών στις δαπάνες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Σαρωτικοί έλεγχοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Άναψαν φωτιές οι εκθέσεις των ξένων οίκων".

    [13] ΣΕΒ-ΦΠΑ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "ως μια ατυχή και δυσάρεστη κίνηση, η οποία αναιρεί το κλίμα εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη φορολογική πολιτική, χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δε γίνεται καμία επιστροφή ΦΠΑ για ποσά άνω των 3.000 ευρώ πριν γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 October 2002 - 21:03:42 UTC