Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ερευνες για "17 Νοέμβρη"
  • [04] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [05] Ελληνικά blue chips

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/07/2002

    Οι καταθέσεις των συλληφθέντων για τη "17 Νοέμβρη", η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια και στη Σοφοκλέους, η συνάντηση Σημίτη - Ευθυμίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πορεία των ολυμπιακών έργων και το Γ' ΚΠΣ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι ομολογίες που στάζουν αίμα. Φρικιαστικές οι περιγραφές των τρομοκρατών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 4 νέα πρόσωπα δίνουν οι εκτελεστές. Ενώ και οι ''συνήθεις ύποπτοι'' έρχονται πάλι στο προσκήνιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι ομολογίες ΣΟΚ των τρομοκρατών: Ετσι σκοτώναμε.

    Η ΑΥΓΗ: Εκτελούν το παρελθόν τους. Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιέζουν οι Βρετανοί για νέο κύκλο συλλήψεων. Ζητούν επιμόνως και διεύρυνση των ερευνών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σπάνε οι κωδικοί της 17Ν. Δύο πρόσωπα - αινίγματα στο προσκήνιο. Το γλωσσάρι, τα ψευδώνυμα και τα στέκια της τρομοκρατίας. Θα συλληφθούν ''συνήθεις ύποπτοι'' τις προσεχείς ημέρες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι αντικειμενικές θα πάνε πάλι στα ύψη. Η υπερφορολόγηση θα καλύψει τις μειώσεις σε κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.

    ΕΘΝΟΣ: Αποκαλύψεις και νέα ονόματα. Ντοκουμέντο: Ολόκληρη η κατάθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Γιαλαντζί επαναστάτες'' οι συλληφθέντες. Πιο εύκολα και από ... πορτοφολάδες λύγισαν οι Τρομοκράτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στα ίχνη του στρατολόγου. Υποπτη διαρροή των καταθέσεων. Συνδετικός κρίκος της πρώτης και δεύτερης γενιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Γιωτόπουλος ... ψήφιζε σε 3 δήμους. Αποκάλυψη: Ηταν εγγεγραμμένος με το πραγματικό του όνομα, αλλά για της Αρχές ήταν ... φάντασμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολες οι απολογίες. Σε 33 σελίδες ομολογίες και καρφώματα λέξη προς λέξη.

    ΕΣΤΙΑ: Κυνικές ομολογίες. Επιείκεια Νόμου και διάλυσις Κράτους.

    Espresso: Πιέζουν οι Αμερικανοί. Τελεσίγραφο: Γιατί δεν συλλαμβάνετε τους αρχηγούς. Η μυστηριώδης γυναίκα που έδωσε πρώτη προκήρυξη της ''17Ν''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ομολογίες της ''17Ν''. Εμπλέκουν τον Γιάννη Σερίφη. Νέα πρόσωπα οι Κόμης, Νικήτας, Μάρκος, Ταινίας. Συμμετοχή του Γιωτόπουλου και σε μεγάλες ληστείες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η ανάκριση. Οι δυσκολίες της υπόθεσης 17 Νοέμβρη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ντοκουμέντο. Οι απολογίες της 17Ν. Οι φόνοι, οι ληστείες, τα πρόσωπα.

    ΝΙΚΗ: Που είναι οι γυναίκες; Επιλεκτικές διαρροές αποσπασμάτων των μυστικών απολογιών!

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δίνουν ''γην και ύδωρ'' στην αμερικανική πρεσβεία. Με τροπολογία-σκάνδαλο. Η ελληνική κυβέρνηση ''δωρίζει'' στους Αμερικανούς ένα τεράστιο οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας.

    Traffic news: Ετσι τους εκτελούσαμε. Ομολογίες - φωτιά των δολοφόνων. Ο Κουφοντίνας το κλειδί στη στρατολόγηση και τις επιχειρήσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κουφοντίνας έδωσε το ''πακέτο'' της 17Ν. Ομολογίες - εξπρές με σκοτεινά κενά που δεν καλύπτουν μεγάλες περιόδους αλλά και πλήθος εγκλημάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η μεγάλη ανατριχίλα. Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις απολογίες των φερόμενων ως μελών της ''17Ν''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Σκοτώναμε απλά και μεθοδικά''. Κυνικοί στις απολογίες τους οι αδελφοί Ξηρού.

    [03] Ερευνες για "17 Νοέμβρη"

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "νέες συλλήψεις δρομολογούνται τις προσεχείς ημέρες, αφού δύο αινιγματικά καινούργια πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στη "17Ν", που φέρουν τα ψευδώνυμα "Νικήτας" και "Αλέκος" ή "Ταινίας", συμπληρώνουν τώρα το παζλ της τρομοκρατίας ενώ ταυτόχρονα στο προσκήνιο των ερευνών εισέρχονται και άτομα που ανήκουν στον χώρο των "συνήθων υπόπτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ηγετικός και μυστηριώδης ο ρόλος Κουφοντίνα. Πως δινόταν η στρατολόγηση των νέων μελών. Πως ετοίμαζαν τα χτυπήματα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "φρικιαστικές οι περιγραφές των τρομοκρατών. Οι ομολογίες που στάζουν αίμα. Επιβεβαίωση του "ΑΤ" για τη "Φάλαγγα του Πειραιά". Ο Βασίλης Ξηρός μιλά για "σπίτι της οργάνωσης στον Πειραιά με ρουκέτες και εκρηκτικά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "ενώ και οι "συνήθεις ύποπτοι" έρχονται πάλι στο προσκήνιο 4 νέα πρόσωπα δίνουν οι εκτελεστές. Αποκαλύπτουν ως "στρατολόγο" τον Γιάννη Σερίφη. Ανατριχιαστικές ομολογίες των κυνικών δολοφόνων. Υπάρχουν και άλλες γιάφκες της Οργάνωσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "οι ομολογίες σοκ των τρομοκρατών: Ετσι σκοτώναμε. Βασίλης Ξηρός: Είδα τον αρχηγό μαζί με τον Γιωτόπουλο λίγο πριν από τη δολοφονία του Περατικού".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "οι κατηγορούμενοι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Βασ. Τζωρτζάτος και Κ. Καρατσώλης απομυθοποιούν τη "17Ν". Ομολογούν εν ψυχρώ, μετανοούν και εμπλέκουν τον "συνήθη ύποπτο" Γιάννη Σερίφη, ο οποίος διαψεύδει. Ολοκληρώνονται οι έρευνες για τη "17Ν" κι ανοίγει ο φάκελος του ΕΛΑ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "απίστευτο: μέχρι και συναυλία συμπαράστασης για την αθώωση του αδελφού του, Σάββα, ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, έχοντας μάλιστα ενεργοποιήσει και κάποιες διαδικασίες".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου διαπίστωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Ικανοποίηση Καραμανλή για την εξάρθρωση της "17Ν". Επιφυλάξεις του ΚΚΕ για το αν θα αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ο άνθρωπος που αναζητούσε η αστυνομία είναι γραμμένος από το 1993 στους εκλογικούς καταλόγους του υπ. Εσωτερικών με το πραγματικό του όνομα. Οπως αποκαλύπτει ο "ΕΤ" ο Αλ. Γιωτόπουλος άλλαζε διευθύνσεις για να καλύπτει τα ίχνη του και ψήφισε στις τρεις τελευταίες εκλογές σε Χολαργό, Παπάγου και Χαλάνδρι".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "στη φάκα έξι νέα πρόσωπα. Γιατί ο Χρυσοχοϊδης ανέβαλε τη συνέντευξη Τύπου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "με τον πλέον κυνικό τρόπο, οι στυγνοί δολοφόνοι της "17 Νοέμβρη" ομολογούν τα απάνθρωπα εγκλήματά τους. Ο ένας μετά τον άλλον περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια πως παρακολουθούσαν, πως παγίδευαν και εν τέλει πως δολοφονούσαν τα ανύποπτα θύματά τους. Τον Μομφεράτο, τον Μπακογιάννη, τον Περατικό, τον Σώντερς και τόσους άλλους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "πιο εύκολα και από... πορτοφολάδες λύγισαν οι Τρομοκράτες. Αφαντος ο Κουφοντίνας παρά τις έρευνες σε όλη την Χώρα - Με οδηγό τα "καρφώματα" των συλληφθέντων οι αθρόες συλλήψεις που θα ακολουθήσουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "ανατριχίλα από τις απολογίες των σκληρών της "17Ν".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ο Κουφοντίνας κατ' εντολήν ανωτέρων ήθελε να βγάλει τον Σάββα από τη μέση με την έκρηξη στον Πειραιά, κατέθεσε ο Βασίλης Ξηρός".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σε αντίθεση με το όργιο φημών που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει συλληφθεί ακόμα καμία γυναίκα, παρά τις σχετικές φήμες, αλλά και το γεγονός ότι ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες έχουν διαβεβαιώσει για τη συμμετοχή γυναικών σε ενέργειες της 17Ν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "κατά κύριο λόγο οι ομολογίες του Χριστόδουλου Ξηρού και του Βασ. Τζωρτζάτου και δευτερευόντως των Βασ. Ξηρού, Κώστα Καρατσώλη, Διονύση Γεωργιάδη και Θεολόγου Ψαραδέλλη είναι άκρως αποκαλυπτικές, αποδίδουν πλήρη συμμετοχή και ρόλο αρχηγού στον Γιωτόπουλο και διευρύνουν τον κύκλο των ερευνών".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ο φόνος του Μομφεράτου, του Αγγελόπουλου, του Περατικού, του Τσαντ, η υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ, το Συκούριο, η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, όλη η εγκληματική δραστηριότητα της 17 Νοέμβρη προκύπτει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες μέσα από τις απολογίες των μελών της. Πολλοί από αυτούς αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Αλ. Γιωτόπουλου τον "Λάμπρο", τον καθοδηγητή της οργάνωσης, ενώ κατονομάζουν και άλλα πρόσωπα ως μέλη της 17Ν που όμως ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί από την ΕΛΑΣ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "το δρόμο της ανακριτικής διαδικασίας και της προφυλάκισης έχουν πάρει οι μέχρι τώρα δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση της "17Ν', καθώς οι διοχετευόμενες από τις αστυνομικές αρχές πληροφορίες προεξοφλούν αρκετές ακόμη συλλήψεις. Κι ενώ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε χτες τους πολιτικούς αρχηγούς, αποσπάσματα ομολογιών των κατηγορουμένων - μελών της "17Ν" "διοχετεύτηκαν" στα ΜΜΕ".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "η διοχέτευση μέρους των ομολογιών των συλληφθέντων μελών της 17Ν έρχεται να ενισχύσει τις πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι ο καταζητούμενος μελισσοκόμος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, είναι ο άνθρωπος που έδωσε το "πακέτο" της κορυφαίας τρομοκρατικής οργάνωσης".

    Η Traffic news επισημαίνει ότι "ομολογίες-φωτιά των δολοφόνων. Ο Κουφοντίνας το κλειδί στη στρατολόγηση και τις επιχειρήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "πολύ κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων ιδρυτικών στελεχών της "17 Νοέμβρη", των στελεχών της πρώτης γενιάς δηλαδή, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στους πολιτικούς αρχηγούς".

    [04] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Τρομοκρατία ''22 Ιούλη''! ... Επιστροφή των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων στα επίπεδα του 1997. Απώλειες 50% για κολοσσούς όπως Intel, General Motors, Coca Cola''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Εντολή Φωτιάδη στις εφορίες για μαζική εξόρμηση. Επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών να αποτραπεί η παραγραφή ανέλεγκτων υποθέσεων''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Στη λίστα της Morgan επτά ελληνικά blue chips. Τι βλέπει ο διεθνής οίκος στον καταποντισμό των αγορών - Ποιά είναι τα πιθανά σενάρια''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Φρένο'' στα καταναλωτικά δάνεια από την ΤτΕ. Απαγορεύει τη χρηματοδότηση κατά 100% για αγορές με κάρτες''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Στο μάτι του κυκλώνα τα διεθνή χρηματιστήρια. Μεγάλες διακυμάνσεις σε Dow και Nasdaq".

    [05] Ελληνικά blue chips

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι ''Στη λίστα των προτιμήσεων της Morgan Stanley φαίνεται πως βρίσκονται οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΤΕ, της Alpha Bank, της Intracom, της Εμπορικής, της EFG Eurobank Ergasias, αλλά και της Τρ. Πειραιώς''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 July 2002 - 18:10:19 UTC