Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ερευνες - Διώξεις για αντιμετώπιση της "17 Νοέμβρη"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/2002

    Οι έρευνες, οι προσαγωγές και οι διώξεις για αντιμετώπιση της "17 Νοέμβρη", η κρίση στον τουρισμό και η οριστική ρύθμιση με τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η ώρα των μεγάλων αποκαλύψεων. Θα συγκλονίσουν οι διασυνδέσεις των συναρχηγών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιός ο ρόλος του Κουφοντίνα. Καταδίδει τα μέλη και θα εισπράξει 3,5 δις. Λυγίζει και ο Γιωτόπουλος στην ανάκριση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τελεσίγραφο από Σκότλαντ Γιαρντ στους Αμερικανούς. Υποψιάζονται ότι γίνονται προσπάθειες για να ''προστατευθούν'' πολιτικοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο ιδρυτής της ''20 Οκτώβρη'' ''έδωσε'' την ηγεσία της ''17 Νοέμβρη''. Ποιός είναι ο 60χρονος καθηγητής - Ποιά συμφωνία έκανε με τις Διωκτικές Αρχές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Οριστική ρύθμιση με τα πρόστιμα. Ανοιξε παράθυρο για επίλυση του θέματος.

    ΕΘΝΟΣ: Ευκαιρίες για φθηνές διακοπές φέρνει η κρίση στον τουρισμό. Για ''βουτιά'' έως 30% μιλάνε οι ξενοδόχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το αυγό του φιδιού δεν είναι ο Γιωτόπουλος. Ανοίγουν, πάλι, οι φάκελοι από το 1975.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαφεύγει το κέντρο των εντολών. από το οποίο θα πληροφορηθούμε ποιοί έδιναν εντολές στα ρετιρέ της ''17Ν'' για φόνους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γιατί η ΕΛΑΣ φοβάται τώρα τον Κουφοντίνα. Αντιτρομοκρατική: Σχέση με ΕΥΠ, πιθανό νέο χτύπημα με το ιστορικό 45άρι ή διαφυγή στο εξωτερικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αι γενεαί πάσαι της 17Ν. 10+1 πρόσωπα που συνθέτουν, ως τώρα, το ''παζλ'' και ποιά λείπουν.

    ΕΣΤΙΑ: Συνήθεις ύποπτοι. Η ομπρέλλα προστασίας της ''17 Νοέμβρη''.

    Espresso: Τα ραντεβού Γιωτόπουλου και Μάγδας στην Υδρα. Τη συλλαμβάνουν από μέρα σε μέρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκοτώναμε μετά από πρόβες ... Απολογία σοκ.

    Traffic news: Η Λίζα ζητάει 1 δις. από Κακαουνάκη και Παυλόπουλο. Σήμερα ο Αλέξης Κούγιας καταθέτει αγωγή γιατί την ''έμπλεξαν'' στη 17Ν.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Κουφοντίνας εκτέλεσε τον Τζώρτζη. Συνδέσεις της Αντικρατικής Πάλης και 17Ν με τις μυστικές υπηρεσίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κρίσιμο 48ωρο για τη σύλληψη της ηγεσίας. Εχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο συναρχηγός και οι γυναίκες της ''17Ν''.

    [03] Ερευνες - Διώξεις για αντιμετώπιση της "17 Νοέμβρη"

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "εξαντλητικές πρόβες, μέχρι και επίθεση εναντίον ενός εικονικού στόχου, όσες φορές χρειαζόταν για να επιτευχθεί ο τέλειος συγχρονισμός, αποτελούσαν μέρος της προετοιμασίας των χτυπημάτων της 17 Νοέμβρη. Ο στόχος είχε επιλεγεί από τον "Λάμπρο", τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος κατέστρωνε και το σχέδιο σε κάθε λεπτομέρεια. καλούσε τους εκτελεστές, διένειμε τους ρόλους και αξίωνε αίσιο τέλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "και οι τρεις γενιές της 17Ν, από τον πυρήνα του 1975 έως την ομάδα της τρίτης περιόδου μετά το 1995, έχουν εκπροσώπους στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, λένε στελέχη των διωκτικών αρχών. Δέκα είναι πλέον οι κρατούμενοι, ενώ ο Δ. Κουφοντίνας παραμένει άφαντος. Ακόμη δύο-τρεις συλλήψεις φαίνεται πως συμπληρώνουν τη λίστα των ενεργών μελών της τελευταίας 20ετίας".

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της εκτιμά ότι "ένας από τους κυριώτερους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε επί τόσα χρόνια να εξαρθρωθή η "17 Νοέμβρη", ανάγεται σε μία φράση-κλειδί: "Συνήθεις ύποπτοι". Μόλις η Αστυνομία παρακολουθούσε, προσήγε ή συνελάμβανε κάποιο άτομο ύποπτο για τρομοκρατία, ένα ολόκληρο σύστημα - πολιτικό και δημοσιογραφικό - έσπευδε να τον χαρακτηρίση "συνήθη ύποπτο". και να χλευάση την Αστυνομία ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση".

    Η Espresso γράφει ότι "μυστικά ραντεβού στην Υδρα με προκάλυμμα μια ελληνογαλλική παρέα έδινε ο "καθηγητής" της "17 Νοέμβρη" Αλέκος Γιωτόπουλος με την ξανθιά κοσμοπολίτισσα Μάγδα Κ... με την οποία φέρεται να είναι συνεργάτης για πολλά χρόνια".

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι "Κουφοντίνας, Σεδεράτος είναι τα βασικά κομμάτια που λείπουν από το παζλ της "17 Νοέμβρη". Και οι δύο κρατούνται και ανακρίνονται από κλιμάκια της Intelligence Service και της CIA".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "την ώρα που η Αντιτρομοκρατική προετοιμάζεται για τέσσερις νέες συλλήψεις των λεγόμενων βοηθητικών μελών του τομέα κρούσης της 17Ν, ο Δ. Κουφοντίνας εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ θεωρείται επικίνδυνος ακόμα και για νέο χτύπημα. Ο κύκλος των συλλήψεων μελών της υποστηρικτικής βάσης της οργάνωσης ξεκίνησε χθες από τη Θεσπρωτία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "συνεχίζονται οι συλλήψεις. Η αλήθεια θα συγκλονίσει. Ολοι τους "έβλεπαν" και κανένας δεν τους άγγιζε. Ανατριχιαστικές περιγραφές φόνων από τους εκτελεστές στον ανακριτή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης "20 Οκτώβρη" που συνεργάστηκε στενά για μια δεκαετία με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "αποβάσεις" στα παράλια της Ηπείρου πραγματοποιούν καθημερινά οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας επικεντρώνεται στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας καθώς εκτιμούν ότι έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "ο Κουφαντίνας καταδίδει τα μέλη και θα εισπράξει 3,5 δις. Λυγίζει και ο Γιωτόπουλος στην ανάκριση. Στα δίχτυα και ο ανιψιός του Σερίφη. Θα συλληφθούν και οι γυναίκες της "17Ν".

    Σύμφωνα με το σχόλιο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ "καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της επιχείρησης "Τρίαινα" και πλησιάζουμε σιγά-σιγά στον πιο σκληρό πυρήνα στελεχών της "17 Νοέμβρη", το παιχνίδι "χοντραίνει". Οι δικαστικές διοικητικές αρχές πλησιάζουν στο να αγγίξουν πλέον τους εγκεφάλους της οργάνωσης. Τους υπεύθυνους του αιματοκυλίσματος της χώρας. Τους αόρατους δολοφόνους που θέλησαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Κι όσο θα σφίγγει ο κλοιός και οι πρωταγωνιστές θα νιώθουν την ανάσα της αστυνομίας, τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες να προχωρήσουν σε απονενοημένα διαβήματα".

    Η ΧΩΡΑ στο σχόλιό της υποστηρίζει ότι "με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στο αίτημα για πλήρη διαλεύκανση και εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει μέχρι το κόκαλο και οι τυχόν θύλακοι και τα καρκινώματα στον κορμό της κρατικής μηχανής πρέπει να αφαιρεθούν. Και δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ήδη τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στην Κοινή Γνώμη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης "Τρομοκρατία".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται κοντά στη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, του υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενου αυτή τη στιγμή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "μπροστά μας βρίσκεται μόνο το απόσπασμα των δολοφόνων. Κανείς δεν μιλάει για το διευθυντήριο της οργάνωσης, τους θησαυροφύλακες και τους στρατολόγους νέων μελών στην οργάνωση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "παρά τις επιτυχίες, δηλαδή, τις αποκαλύψεις; και τις πολλαπλές συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν" από τις Διωκτικές Αρχές, προβληματισμός επικρατεί στα ανώτατα, πολιτικά και αστυνομικά κλιμάκια επί του ποιός ή ποιοί κρύβονται πίσω από τον συλληφθέντα "καθηγητή" Αλ. Γιωτόπουλο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 16:39:43 UTC