Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/07/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Χώροι στάθμευσης
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Σεισμός - Σκύρος
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Οικονομική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/07/2001

    Τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου, τα επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους, οι προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και η κατασκευή γκαράζ για 200 θέσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εξετάσεις διαρκείας για καθηγητές και δασκάλους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις σε όλες τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες κλπ χωρίς περιορι-σμούς! Αρχίζουν αχαλίνωτη ψηφοθηρία...

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ακη, συμφωνώ πρέπει να γίνουν αλλαγές. Γ. Παπανδρέου προς Α. Τσοχατζό-πουλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διορισμοί με ξένα πτυχία. Αποκλειστικό: Ο Συνήγορος του Πολίτη στην "Α".

    Η ΑΥΓΗ: Αμείλικτα ερωτήματα για τις "λίστες της Γένοβας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δουλειά για 8.000 ανέργους και σαρωτικές αλλαγές στον ΟΑΕΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τετραγωνίζουν τον κύκλο των συζητήσεων στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδότηση για γκαράζ. 20.000 θέσεις στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως το 2004.

    ΕΘΝΟΣ: Με νέα κριτήρια οι μονιμοποιήσεις και προαγωγές των εκπαιδευτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ντόρα ... ελλιμενίσθη στα χωρικά ύδατα του Αντώνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκρηξη Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εναντίον Γιάννου. Σκληρή κριτική για τις αλχημείες και τις ωραιοποιήσεις στην οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε ποιούς δήμους αλλάζουν οι αντικειμενικές τιμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενοικιάζονται άνεργοι". Νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα σε ιδιωτικά γραφεία.

    Espresso: Σκληρό "κατηγορώ" του Στέλιου από το κρεβάτι του πόνου!

    ΕΣΤΙΑ: Παίζουν με την οικονομία. Πιέζει η Βάσω προειδοποιεί ο Γιάννος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στη δίνη κομματικών φατριών η κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΑΣΟΚ ... όλοι με όλους. Ο Κ. Σημίτης συνεχίζει τις συναντήσεις...

    ΤΑ ΝΕΑ: Πράσινο φως. Επιδόματα σε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους. Θα δοθούν σε 3 δόσεις.

    ΝΙΚΗ: Ακης - Γ. Παπανδρέου θέτουν τον πρωθυπουργό ... Προ των ευθυνών του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε ρόλο σύγχρονου σκλάβου οι άνεργοι.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Επίθεση Ρέππα στη ΝΔ. "Είστε πολιτικοί συκοφάντες".

    Η ΧΩΡΑ: Οι χαφιέδες συνεχίζουν τα ψέματα. Και οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν το "κάρφωμα". Οι 150 που έδιωξαν οι Ιταλοί δεν ήταν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 28 νέα πάρκινγκ με 7.660 θέσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποθηκοφυλάκειο γίνεται το ΠΑΣΟΚ ... χωρίς να αμφισβητεί κανένα στέλεχος τον Σημίτη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εντείνεται η κρίση στα Βαλκάνια.

    [03] Επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η απόφαση ελήφθη. Σε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους θα δοθούν επιδόματα ύψους 100 δισεκατομμυρίων. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την καταβολή επιδομάτων 30.000 δρχ τον μήνα κατά μέσον όρο. Η καταβολή θα γίνει σε τρεις ετήσιες δόσεις, ώστε στο τέλος της τριετίας τα επιδόματα να φθάσουν στο ύψος των 90.000 δρχ. Στο διάστημα των τριών ετών θα γίνει προσπάθεια να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ψαλίδα των αποδοχών, να περιοριστούν οι κινητοποιήσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί και να τεθεί σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "τον κύκλο των επαφών του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης συνεχίζει ο Κώστας Σημίτης εν όψει του συνεδρίου του Οκτωβρίου. Χθες το πρωί δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βάσω Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, αφού η ηγεσία έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "όλοι στο ΠΑΣΟΚ αυτή την εποχή συναντώνται δύο - δύο χθες αποφάσισαν να συνεδριάσουν εν σώματι ως Εκτελεστικό Γραφείο με θέμα την προετοιμασία του συνεδρίου. Νωρίτερα οι άτυπες διμερείς διαβουλεύσεις είχαν ως κορύφωση τη συνάντηση ΓΑ Παπανδρέου και Α Τσοχατζόπουλου, όπου δεν έγιναν δηλώσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "σε πραγματικό οργασμό επαφών, συναντήσεων και διαβουλεύ-σεων - μυστικών ή φανερών- βρίσκεται αυτές τις ημέρες το ΠΑΣΟΚ και ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τις Συμμαχίες που διαμορφώνονται".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η πλέον ήρεμη συνεδρίασις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή προάγγελος των καλοκαιρινών διακοπών. Οπως εδήλωσε ο Γραμματεύς της ΚΕ κ. Κ. Σκανδαλιδης η συνεδρίασις διεξήχθη σε ένα κλίμα ελευθέρας συζητήσεως για τον σχεδιασμό του συνεδρίου και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ραντεβού στις 20 Αυγούστου έδωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίασή του, που υπήρξε από τις μικρότερες σε διάρκεια και με τη λιγότερη διάθεση για πολιτική συζήτηση. Εγινε φανερό πως τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μεταθέτουν για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τη συζήτηση επί της ουσίας περιοριζόμενα το καθένα για λογαριασμό του- να βελτιώσουν την εσωκομματική τους θέση".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιώργου Παπανδρέου, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα στον Κ. Σημίτη πως η αλλαγή των πολιτικών του είναι μονόδρομος για την έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κρίση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "διαφορετικές αντιλήψεις, η σύνθεση των οποίων ισοδυναμεί με απόπειρα τετραγωνισμού του κύκλου διαμορφώνονται στο ΠΑΣΟΚ από τις διασταυρούμενες επαφές των κορυφαίων στελεχών του ενώ μια αιφνίδια δήλωση του κ. Ε. Βενιζέλου παραπέμπει σε άγνωστο παρασκήνιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το θέμα της αλλαγής της πολιτικής της κυβέρνησης θέτουν επί τάπητος τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως μείζον και πρώτο ζήτημα για το Συνέδριο. Και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης χάνει ύστερα από αυτό το "πλεονέκτημα" που έθετε για την επαναβεβαίωση του ηγετικού του ρόλου".

    Κατά την Espresso, "συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας και πολλαπλών ερμηνειών έλαβε χθες το μεσημέρι το Πεντάγωνο μεταξύ των δύο δημοφιλέστερων πολιτικών αυτή την περίοδο στο ΠΑΣΟΚ. Οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκαν χθες, συνέφαγαν στον 7ο όροφο του υπουργείου Αμυνας και συζήτησαν για πάνω από δύο ώρες όλα τα θέματα που απασχολούν το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος".

    [05] Χώροι στάθμευσης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "το "κράτος -στρατηγείο" δια στόματος Κ. Λαλιώτη κάλεσε χτες τους κεφαλαιοκράτες να κατασκευάσουν υπόγεια γκαράζ σε κοινόχρηστους χώρους της Αθήνας, με αντάλλαγμα εκτός από το δικαίωμα εκμετάλλευσης για μερικές 10ετίες τη νέα, αυξημένη κατά 133% κρατική επιδότηση των 1,4 εκατ.δρχ για κάθε θέση".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "τη δημιουργία 56 νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικής χωρητικότητας 20.000 θέσεων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, στο πλαίσιο του αναθεω-ρημένου προγράμματος για τη χωροθέτηση των γκαράζ καθώς και για την κάλυψη των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "νέους χώρους στάθμευσης, συνολικά 56 σε Αττική και Θεσσαλονίκη δυναμικότητας 20.000 θέσεων θα έχει κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2004".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "παρέμβαση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα στα μεγάλα αστικά κέντρα επιχειρεί η κυβέρνηση. Ειδικότερα, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρεί στη χωροθέτηση 56 νέων χώρων στάθμευσης συνολικής δυναμικότητας 20.000 θέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ, "βαθιές ανάσες στην κυκλοφοριακή ασφυξία που βιώνουν καθημερινά οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς πρόκειται να δώσει η κατασκευή 56 νέων χώρων στάθμευσης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το 2004".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "τον ... "απεγκλωβισμό" των οδηγών από την περιπετειώδη αναζήτηση θέσεων στάθμευσης που οδηγεί πολλές φορές στο παράνομο παρκάρισμα και κατ΄ επέκταση στη συμφόρηση της κυκλοφορίας, προωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ΥΠΕΧΩΔΕ ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "εκ πρώτης όψεως η χθεσινή εξαγγελία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτη μοιάζει εντυπωσιακή: 20.000 νέες θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν ως το 2004. Το πως προέκυψε το ολοστρόγγυλο άθροισμα σηκώνει συζήτηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά το ΥΠΕΧΩΔΕ, δρομολογώντας την κατασκευή με αυτοχρηματοδότηση 56 υπογείων γκαράζ. Ωστόσο γι’ άλλη μια φορά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιτέθηκε κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας χαρακτηρίζοντας αποφάσεις του "παράλογες".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στη μείωση της ανεργίας και στην επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσβασης των ανέργων στην αγορά εργασίας, στοχεύει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "την αδιαφάνεια και ασυδοσία στις προσλήψεις προσωπικού στις ανώνυμες εταιρίες που ιδρύει τελευταία κατά συρροή το Δημόσιο και στις θυγατρικές τραπεζών - ΔΕΚΟ θεσμοθετεί η κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "σε ένα νέο κύκλο προσλήψεων προσανα-τολίζεται η κυβέρνηση ανοίγοντας την πόρτα για περίπου 1.895 νέους διορισμούς σε υπουργεία αλλά και σε πολλές περιφέρειες της χώρας".

    [07] Σεισμός - Σκύρος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Σκύρου σεισμική δόνηση 5,7 ρίχτερ τάραξε στις 3.20 τα χαράματα ολόκληρη την Ανατολική Ελλάδα από την Κρήτη ως τις Σέρρες. Η ισχυρή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον Βόλο σε όλες τις Σποράδες, την Αττική και την Πάτρα. Τον κύριο καθ΄ όλες τις ενδείξεις σεισμό ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πεδίο "μάχης" η οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βελούδινη εξαγορά της Goody's. Η διοίκηση της εταιρίας είπε "ναί" στη ΔΕΛΤΑ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Διαθήκη για απαρέγκλιτη ... οικονομική πολιτική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Για αποχώρηση από το ΥΠΕΘΟ μιλά ο Γιάννος".

    [09] Οικονομική πολιτική

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, απηύθυνε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαντωνίου, σε ενημέρωση που έκανε προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μετέχουν στο Α΄ θερινό τμήμα. Με την ίδια ευκαιρία άφησε να εννοηθεί ότι μετά τον Οκτώβριο ίσως να μην είναι στο οικονομικό επιτελείο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 26 July 2001 - 16:35:32 UTC