Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σύνοδος G8 - Γένοβα
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Δημοσιονομικά
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2001

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου και διώξεις για τις μετοχές "φούσκες", τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, τα δημοσιονομικά και η σύνοδος της G8 στη Γένοβα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2,175 τρις επιδοτήσεις για παλιές και νέες επιχειρήσεις. Μέχρι τον Οκτώβριο τα πρώτα 650 δις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κατασχέσεις περιουσιών 12 χρηματιστών για τις "φούσκες".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ανατροπή από τους συνδικα-λιστές. Αλλάζουν τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποζημίωση για μετοχές -φούσκες. Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για τα θύματα της Σοφοκλέους.

    Η ΑΥΓΗ: Ιδιωτικοποιήσεις με ολίγες παροχές!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κάτσε κάτω ρε!!! Αθλιότητες στη Βουλή από βουλευτή της ΝΔ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα πολιτική με νέα πρόσωπα ζητούν από τον κ. Σημίτη οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάρτε πίσω τα κλεμμένα.

    ΕΘΝΟΣ: Πλαστό χρήμα φεύγει από τράπεζες. Αποκλειστικό: Πρωτοφανής υπόθεση με δολάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξινισμένο έφερε ο ... βλάχος το τυρί. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επικεφαλής μνημονίου εναντίον της κυβέρνησης που προσυπογράφουν 70 "σύντροφοι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το πιστόλι στον κρόταφο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τελείωσε τον Σημίτη και την παρέα του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 212 οικοδομικοί συνεταιρισμοί που μπαίνουν στο σχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η μεγάλη αναμέτρηση: Το G8 απέναντι στο ... G120.000!

    Espresso: Ο άνδρας που άγγιξε την καρδιά της Μαργέτη.

    ΕΣΤΙΑ: Η σύγκρουσις με τον Τύπο. Το μεγάλο λάθος του κ. Πρωθυπουργού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αγορά διψά και για άλλες πρωτοβουλίες. Πρώτη θετική αντίδραση του ΧΑΑ με άνοδο 4,54%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ολοι δρόμοι οδηγούν στη Γένοβα ... Εφυγαν οι πρώτοι Ελληνες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς πυξίδα πάει το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Πολυζωγόπουλος. Δυναμική παρέμβαση των συνδικαλιστών.

    ΝΙΚΗ: Υποψήφια και η Βάσω; Διασπασμένοι στα τρία οι εκσυγχρονιστές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το ηλεκτρονικό φακέλωμα ζει και βασιλεύει.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Τελεία και παύλα". Καμία αλλαγή! Το ξεκαθάρισε ο Σημίτης.

    Η ΧΩΡΑ: Σατανιστές έσφαξαν τρεις! Θρίλερ με τους σκελετούς που βρέθηκαν στα Χανιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Κορυφαίοι συνδικαλιστές του Κινήματος καταγγέλλουν την κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μαζική στροφή προς την ιδιωτική υγεία. Ερευνα του υπουργείου Υγείας - πρωτιά της Β. Ελλάδος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αυτοκτονεί πολιτικά ο Σημίτης ή ανασταίνεται συγκρουόμενος; Με ΜΜΕ και άλλα οικονομικά συμφέροντα.

    [03] Σύνοδος G8 - Γένοβα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "από τη μια, οκτώ άνθρωποι, οι ηγέτες των πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών. Κλεισμένοι ουσιαστικά σ΄ ένα σιδερένιο κλουβί θα αποφασίσουν-ακόμη μι αφορά- για τις τύχες των πολλών. Γι αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς. από την άλλη, περισσότεροι από 120.000 διαδηλωτές. Η μεγάλη αναμέτρηση αρχίζει".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "μπορεί η Γένοβα να έχει μετατραπεί σε μια πόλη υπό κατοχή. Μπορεί, οι σιδερόφραχτοι φράχτες και οι πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες, να βρίσκονται παντού, αλλά όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση εκφοβισμού πέφτει στο κενό. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απ΄ όλη την Ιταλία αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ταξιδεύουν για τη Γένοβα".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "το πρώτο κύμα των Ελλήνων που θα πάρουν μέρος στις εκδη-λώσεις που έχουν προγραμματιστεί στη Γένοβα κατά της παγκοσμιοποίησης αναχώρησε χθες. Το ελληνική καραβάνι υπολογίζεται ότι θα αποτελείται από 3.000-3.500 άτομα τα οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διεθνή κινη-τοποίηση ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός όσων ταξιδέψουν μεμονωμένα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "φοβερές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ομάδες Ελλήνων Αστυνομικών που θα επιτηρούν πολίτες της Χώρας μας στη Γένοβα θα τους φωτογραφίζουν (και θα τους "δίνουν" στις ιταλικές αρχές;) αφέθηκαν αναπάντητες από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια κρατική αρχή".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "μεσαιωνική πόλη υπό καθεστώς πολιορκίας θυμίζει η Γένοβα με τις αρχές ασφαλείας να σηκώσουν τείχη στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές δεν φαίνεται να χάνουν τον ενθουσιασμό τους ενώ σήμερα φεύγουν και τα τελευταία "καραβάνια" των Ελλήνων δια-δηλωτών".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "το ιστορικό κέντρο της Γένοβας μπορεί να θυμίζει ήδη πολιορκημένη πόλη εν όψει της έναρξης αύριο της συνόδου κορυφής της G8 ωστόσο οι πυροτεχνουργοί της ιταλικής αστυνομίας δεν προφταίνουν να εξουδετερώνουν εκρηκτικούς μηχανισμούς που ανακαλύπτονται καθημερινά όχι μόνο στη Γένοβα αλλά και σε άλλες ιταλικές πόλεις".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Ανθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη θα δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών ενάντια σε αυτούς που ερήμην των λαών αποφασίζουν και διατάσσουν. Από τη χώρα μας ξεκίνησαν χθες οι πρώτοι Ελληνες διαδηλωτές για την ιταλική πόλη".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "την ώρα που ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωνε ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας, η οποία-όπως τόνισε- εγγυάται την κοινωνική συνοχή, τα συν-δικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρουσίαζαν την ιδεολογική τους πλατφόρμα εν όψει του συνεδρίου του Οκτωβρίου η οποία παρασάγγας απέχει από τις εκτιμήσεις του Κώστα Σημίτη".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνει το γεύμα που παρέθεσε χθες ο κ. Γ Α Παπανδρέου στους βουλευτές του Α θερινού τμήματος της Βουλής και θα το επαναλάβει με τους βουλευτές του Β’ και Γ’ τμήματος τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αν και σ΄ αυτό δεν έγινε καμία συζήτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "με ένα κείμενο 14 σελίδων, πολιτική πλατφόρμα για το συνέδριο οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πήραν χθες σαφείς αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου επικρίνοντας έντονα τις βασικότερες κυβερνη-τικές επιλογές. Ο κ. Πολυζωγόπουλος θα συναντηθεί πάντως σήμερα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "στους "εκσυγχρο-νιστές" η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, επικεφαλής συνδικαλιστών ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την πολιτική του Κ Σημίτη, πυροδοτώντας νέα εστία δημόσιας αντιπαράθεσης στο κυβερνών κόμμα ενόψει του συνεδρίου τον Οκτώβριο".

    Σύμφωνα με την Espresso, "το πολυπληθέ-στερο "γεύμα εργασίας" μέσα στο ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε χθες το μεσημέρι στον έβδομο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "δυναμική παρέμβαση με ουσιαστική σημασία για την εξέλιξη του Συνεδρίου πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους με την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και ζητώντας να αλλάξει κατεύθυνση η κυβερνητική πολιτική".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "στήριξη υπό όρους και προϋποθέσεις υποσχέθηκαν χθες στον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη εκατό συνδικαλιστι-κά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έκαναν παρέμβαση στον εσωκομματικό διάλογο ενόψει του κομματικού συνεδρίου".

    [05] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "περισσότερο προβληματισμό παρά ικανοποίηση δημιούρ-γησε η χθεσινή άνοδος του Γενικού Δείκτη κατά 4,54%. Οταν κανείς δεν πιστεύει ότι κάτι έχει αλλάξει και τα πράγματα είναι σαφώς θετικά, τότε μια τέτοια άνοδος μόνο σε περίσκεψη και ... υποψίες μπορεί να βυθίσει τους επενδυτές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "πρώτη δικαστική απόφαση - καταπέλτης, αξίας ... 1,8 δις δρχ στα "κεφάλια" δώδεκα υπευθύνων που έπαιξαν με μετοχές "φούσκες" στις πλάτες των ανυποψίαστων πελατών τους. Η δικαίωση για τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Αβραμίδη ήρθε χθες την ίδια ημέρα όπου ο εκτελών χρέη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Γιώργος Ζορμπάς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "απόφαση - σταθμό, που ανοίγει το δρόμο σε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Σοφοκλέους να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν από μετοχές - φούσκες εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Το δικαστήριο διέταξε, μετά από προσφυγή ζημιωθέντος επιχειρηματία, την κατάσχεση ποσού 1,8 δις δρχ της περιουσίας του Σπ. Τασόγλου, του Ηλ. Μπογδάνου και άλλων χρηματιστών".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η πολύπαθη Σοφοκλέους έδειξε να ανταποκρίνεται χθες στην έστω καθυστερημένη και ασθενή για πολλούς κινητοποίηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ανακτήσει μέρος της απολε-σθείσης εμπιστοσύνης και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, εγχωρίων και ξένων".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ξέφρενη ανοδική πορεία ακολούθησε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών χωρίς όμως να συνοδεύεται και από αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών. Η αγορά κατόρθωσε να απορροφήση τις ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν στους κλάδους των τραπε-ζών και τηλεπικοινωνιών και να κινηθή σε υψηλότερα επίπεδα κλείνοντας τελικά στα υψηλότερα επίπεδα της συνεδριάσεως".

    [06] Δημοσιονομικά

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "πιο κοντά έρχονται οι εθνικές εκλογές καθώς η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο και αποφασίζει να αφήσει πιο χαλαρά τα δεσμά της λιτότητας για μισθωτούς και συνταξιούχους, ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα το παράθυρο για 35.000 νέες προσλήψεις στα υπουργεία και στα νοσοκομεία, καθώς ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται διαρκώς".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων, βαδίζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς έχουν σημειωθεί τεράστιες καθυστερήσεις στην αυτονομία τους και ιδιαίτερα στο ταμείο Μετάλλων όπου ο χρόνος έκδοσης φτάνει τα εφτά χρόνια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "συντάξεις - εξπρές υπόσχεται ο υπουργός Εργασίας για όλα τα ταμεία, ώστε να δοθεί οριστικά τέλος στις πολύχρονες καθυστερήσεις που μειώνουν την αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιχείρηση αισιοδοξία. Διαβεβαιώσεις Σημίτη για συνέπεια στην οικονομική πολιτική".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συγκράτηση δαπανών και μείωση φόρων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "ΧΑΑ: Συγχρόνισε … το βήμα με το χαμόγελο του Γιάννου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι τράπεζες στόχοι επιθετικών εξαγορών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Εκρηκτική αντίδραση. Φυσιολογικό επακόλουθο των πιέσεων".

    [08] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ εκτιμά ότι "η Σοφοκλέους αποφάσισε χθες να ... συνδράμει τον υπουργό εθνικής οικονομίας και να συγχρονίσει το βήμα της με το μόνιμο χαμόγελο και την αισιοδοξία του. Ο δείκτης σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 4,54% με 341 μετοχές να κλείνουν θετικά και μόλις 16 αρνητικά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 July 2001 - 6:41:01 UTC