Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/07/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ιταλία - Ελληνες
  • [04] Ασφάλιση κτιρίων
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Κυβερνητικός προγραμματισμός
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Γ΄ ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/07/2001

    Ο αποκλεισμός Ελλήνων στις εκδηλώσεις κατά της G8 στη Γένοβα, η πορεία του χρηματιστηρίου, ο κυβερνητικός προγραμματι-σμός έως το 2004 και η ασφάλιση κτισμάτων κατά των σεισμών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 8.000 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Ποιά είναι τα αναγκαία προσόντα των υποψηφίων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι ισχύει για μεταβιβάσεις, δωρεές, γονικές παροχές κ.α.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σημαδεμένα τα πούλμαν από την ΕΥΠ. Τα "φωτογράφισαν" στους Ιταλούς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χαράτσι σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Υποχρεωτικά ασφάλιστρα για σεισμούς - θεομηνίες.

    Η ΑΥΓΗ: Με τους μετανάστες ενάντια στα νέα τείχη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αλλάζει το σκηνικό η εκρηκτική άνοδος στη Σοφοκλέους. Το Χρηματιστήριο διαψεύδει "Κασσάνδρες" κινδυνολόγους και υπονομευτές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προγραμματισμό ως το 2004 ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ντούτσε Μπερλουσκόνι. Οι καραμπινιέρι εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος (πλοίο με τη σημαία μας).

    ΕΘΝΟΣ: Καλός οιωνός για τη Σοφοκλέους. Θεαματική αλλαγή σκηνικού με +10% σε 48 ώρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΓΕΝΟΒΑράνε και την μάνα που τους γέννησε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ασφάλιση κτηρίων κόντρα στους σεισμούς. Επιτέλους θυμήθηκαν να καταθέσουν το νομοσχέδιο στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 αλλαγές στις μεταβιβάσεις των ακινήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πλωτά κελιά για Ελληνες στη Γένοβα. Εκατοντάδες διαδηλωτές "φυλακίστηκαν" στα πλοία.

    Espresso: Εχουν βρει σε σπηλιά τον Λιαντίνη! Απίστευτη αποκάλυψη από τον εξάδελφό του.

    ΕΣΤΙΑ: Ετοιμάζουν τον διάδοχο. Ανοικτές διεργασίες υπέρ του Γ. Παπανδρέου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γενική αφύπνιση της αγοράς. Η αναζήτηση από την Alpha Bank εταίρου εντός ή εκτός Ελλάδος, ενεργοποιεί τον τραπεζικό τομέα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πολιορκούν τους G8. Χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στην πόλη - φρούριο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φόρτσα ... ξύλο και τρομοκρατία σε βάρος Ελλήνων. Το είχε προαναγγείλει ο Ιταλός υπουργός.

    ΝΙΚΗ: Βάζει ο Σίλβιο τη στολή του. Επίθεση σε ελληνικό πλοίο με διαδηλωτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεν είναι τσιφλίκι του G8 ο πλανήτης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ελυσαν χειρόφρενο για τα τρις της "σωτηρίας"!

    Η ΧΩΡΑ: Πολιτικό ασανσέρ η Σοφοκλέους. Ανέβηκε και χθες 5,96%.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κίτρινη κάρτα" στην ελληνική ναυσιπλοΐα. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ απειλεί και την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απελάσεις πρόκληση. Διάβημα του ΥΠΕξ για τις ιταλικές ακρότητες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η σκιά του "Μεγάλου Αδελφού" σκιάζει όλη την Ευρώπη.

    [03] Ιταλία - Ελληνες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "γεύση ... παγκοσμιοποιημένων μέτρων ασφαλείας έδωσε χθες η Ιταλία. Οι αρχές κήρυξαν "ανεπιθύ-μητους" 150 Ελληνες διαδηλωτές και με βίαιο τρόπο τους απαγόρευσαν να πάνε στη Γένοβα. Την έντονη δυσφορία της Αθήνας εξέφρασε το ΥΠΕξ, ενώ σκληρές ήταν οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ και του ΣΥΝ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "πολλά ερωτηματικά και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης γεννά η χθεσινή ιταλική πρόκληση σε βάρος 150 Ελλήνων διαδηλωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από τη γειτονική χώρα, αφού πρώτα ξυλοκοπή-θηκαν από την αστυνομία μέσα στο ελληνικό καράβι που τους είχε μεταφέρει στο λιμάνι της Ανκόνα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "τους φακέλους εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών που έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν σε επεισόδια, καταλήψεις και διαδηλώσεις παρέδωσαν οι ελληνικές αρχές στις αντίστοιχες ιταλικές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "απροκάλυπτα, χωρίς καμία εξήγηση και με βίαιο τρόπο, η ιταλική αστυνομία στην Ανκόνα εμπόδισε 150 διαδηλωτές ανάμεσά τους τη Συντονιστική Επιτροπή της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διαδήλωση και μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ να συνεχίσουν για τη Γένοβα και τελικώς τους απέλασε".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "την άψογη και αποτελεσματικότατη στην αντιμετώπιση του "εχθρού λαού" συνεργασία των δυνάμεων της κρατικής καταστολής της Ελλάδας και της Ιταλίας γεύτηκαν χτες 150 Ελληνες διαδηλωτές στους οποίους απαγορεύτηκε η αποβίβαση στο λιμάνι της Ανκόνα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "μεθόδους αυταρχικών καθεστώτων του όχι μακρινού παρελθόντος και πρακτικές που περιέγραψε ο Οργουελ στο "1984" θύμισε η χθεσινή βίαιη επίθεση των Ιταλών καραμπινιέρων κατά Ελλήνων πολιτών στην Αγκόνα και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους, όπως θεωρείται το πλοίο με την αντίστοιχη σημαία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "κατ΄ αρχήν παρουσιάστηκε το εξής αναίσχυντο: η Γένοβα κατέδειξε ότι υφίσταται ο απόλυτος διαχωρισμός μεταξύ των Ανθρώπων. Υπάρχουν οι ηγέτες κολαούζοι της Παγκοσμιοποιήσεως, οι οποίοι με ... συρματοπλέγματα, κλείνονται εκτός κέντρου μιας ευρωπαϊκής πόλεως. Επειτα απαγορεύεται σε Ευρωπαίους πολίτες, να εισέλθουν στην Ιταλία, ελέω Σένγκεν και των νεωτέρων ευρωπαϊκών συμφωνιών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "η πρώτη σύγκρουση της ιταλικής αστυνομίας για τις κινητοποιήσεις της Γένοβας άρχισε χθες με ελληνες διαδηλωτές. Στον καταπέλτη της Ανκόνας κόπηκε ο δρόμος προς τη Γένοβα για 150 άτομα τα οποία χωρίς εξηγήσεις επαναπροωθήθηκαν με τη βία προς την Ελλάδα, με το ίδιο πλοίο που είχαν φθάσει στο ιταλικό λιμάνι".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "αν όσα διαδραματίσθηκαν χθες στο λιμάνι της Αγκώνας είχαν σκοπό να δώσουν το διπλό μήνυμα ... από τη μία της επαγρύπνησης και της ισχύος για την προστασία της συνόδου των οκτώ στη Γένοβα ... Και από την άλλη της τάχατες νόμιμης άμυνας μπροστά σε επαπειλούμενες ταραχές".

    [04] Ασφάλιση κτιρίων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "από τις αρχές του 2002 θα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση όλων των κτιρίων της χώρας έναντι σεισμών, πλημμύρων και φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, κατολισθήσεις, θύελλες, κεραυνούς και εκρήξεις ηφαιστείων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη βουλή από το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Η Espresso σημειώνει ότι "τώρα θα ασφαλίζουμε και τα σπίτια μας υποχρεωτικά λόγω σεισμών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες από τις αρχές του 2002 υποχρεωτικά θα ασφαλιστούν όλα τα κτίρια και όσοι δεν επιθυμούν την ασφάλιση θα πρέπει να το δηλώσουν για να μην έχουν δικαίωμα αποζημίωσης σε τυχόν ζημίες από σεισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ύστερα από κυοφορία τριών ετών κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ που καθιερώνει το "σεισμόσημο" για τα 5 εκατομμύρια ακίνητα της χώρας. Με τη σύσταση κρατικού ασφαλιστικού οργανισμού ουσιαστικά δίνεται ώθηση στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Επίσης το κράτος θα ασφαλίσει και τα 400.000 αυθαίρετα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "ασφαλιστική εταιρία η οποία θα αναλάβει την ασφάλιση όλων των ιδιοκτησιών της χώρας, έναντι των φυσικών καταστροφών, σεισμών, πυρκαγιών και πλημμυρών δημιουργεί το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το ένα χαράτσι μετά το άλλο βαρύνουν τα θεμέλια των ακινήτων. Τώρα είναι η σειρά του ... σεισμό-σημου, το οποίο θα πληρώνουν υποχρεωτικά όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως 130 τμ Με την καταβολή - θα εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μόνο του ασφάλιστρου, το οποίο ετησίως θα ανέρχεται σε 24.000 δρχ θα είναι δυνατή η αποζημίωση σε περιπτώσεις σεισμών ή θεομηνιών".

    [05] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μια ... άλφα τάξεως ευκαιρία να έρθουν τα κάτω πάνω στην καταρρακωμένη ψυχολογία της Σοφοκλέους προσέφερε η χθεσινή έντονη σπερμολογία περί νέου κύκλου συνεργασιών στον τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την Alpha Bank".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "πέραν πάσης προσδοκίας κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους, επηρεαζόμενη ευθέως από τις προοπτικές συνεργασίας της Alpha Bank με ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "νέα εκρηκτική άνοδο παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, με πρωταγωνιστές τις μετοχές των τραπεζών και κυρίως την μετοχή της Alpha Bank (+9,34%) για την οποία υπήρξαν έντονες φήμες για ενδιαφέρον από ξένες τράπεζες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "η νέα εντυπωσιακή άνοδος του Χρηματιστηρίου αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται στη Σοφοκλέους σε πείσμα όλων εκείνων των καταστροφολόγων που προέβλεπαν κατάρρευ-ση της χρηματιστηριακής αγοράς, λες και η ελληνική οικονομία τελεί υπό πτώχευση".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "αδυσώπητος πόλεμος συμφερόντων και φοβερά πολιτικά παιχνίδια πίσω από τα εκρηκτικά σκαμπανεβάσματα της Σοφοκλέους. Από το χείλος των 2.000 μονάδων ο Γενικός Δείκτης κέρδισε εξωφρενικά ποσοστά μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσεις, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την πορεία της Κεφαλαιαγοράς".

    [06] Κυβερνητικός προγραμματισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "σε βαρύ κλίμα έγινε χθες η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία εξετάσθηκε η πορεία και αξιοποίηση του Γ ΚΠΣ παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μέσα από όσα είπε στη συνεδρίαση, προσπάθησε να δείξει ότι είναι σε θέση να αλλάξει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του αλλά και σε βάρος της κυβέρνησης".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ αποφάσισε η κυβέρ-νηση μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις στη συγκρότηση των εποπτικών αρχών. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες το 2001 στη χώρα μας θα εισρεύσουν 1,5 τρις δρχ κοινοτικών κονδυλίων".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "ένα σχεδόν ακινητοποιημένο σχήμα αυτό του Γ ΚΠΣ πήρε χθες μπροστά και η κυβέρνηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έλυσε το χειρόφρενο. Την επόμενη Πέμπτη στη συν-εδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, θα πατή-σουν γκάζι και μετά ... Μετά τα 17,5 τρις δρχ μέχρι το 2006 θα "πέσουν" σε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και στην εκπαίδευση την κατάρτιση την απασχόληση".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιβεβαιώνεται το (γαλλικό) ενδιαφέρον για Alpha Bank".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εισρέουν 1,5 τρις φέτος από το Γ΄ ΚΠΣ"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η Alpha Bank ταράζει πάλι τα νερά της αγοράς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι φήμες για την Alpha εκτίναξαν το δείκτη".

    [08] Γ΄ ΚΠΣ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "ποσό ύψους 1,5 τρις δρχ αναμένεται να εισπράξει φέτος η χώρα μας από τα κοινοτικά ταμεία στο πλαίσιο υλοποίησης του Γ΄ ΚΠΣ. Τα επόμενα χρόνια κατά μέσο όρο οι εισροές αναμένέται να φθάσουν τα 2 τρις δρχ και ενδεχομένως τα 2,5 τρις δρχ το 2006 και 2007. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 July 2001 - 15:05:05 UTC