Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-02-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συνέντευξη Σημίτη
  • [3] Φορολογική πολιτική
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Παιδεία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Νέα άνοδος - Ρεκόρ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η φορολογική πολιτική και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ψάχνει για 180. Ο Σημίτης ανακοίνωσε: πρόεδρος πάλι ο Στεφανόπουλος. "Εθαψε" Ακη και Μάκη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελεήστε τη Μάργκαρετ. Η παπανδρεϊκή αθλιότητα και ο φαρισαϊσμός συνεχίζονται. Η τέως του Ανδρέα αρνείται ως... φτωχή να πληρώσει τα νοσήλιά της. "Απορη κορασίς" και η Δήμητρα;

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αμαρτίες Ιεραρχών παιδεύουσι Εκκλησία. Συνέντευξη Ευστ. Κολλα: η σιωπή εκδηλώνει στοιχεία ενοχής.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τέλος της λιτότητας απο την πίστα του "Διογένη". Εξαγγελίες Παπαντωνίου σε..νυκτερινό κέντρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σάλος για 105 θανάτους παιδιών σε 2 νεογνολογικές κλινικές. Εισαγγελέας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

    Η ΑΥΓΗ: Ανοίγει την προεδρολογία κλείνει την εκλογολογία. "Ψηφίζω Στεφανόπουλο, εκλογές το 2000 με τον ίδιο νόμο". Ο Κ. Σημίτης επιχειρεί να επανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σάρωσε ο δήμαρχος στις αρχαιρεσίες. Δεν τόλμησε η Ρηγίλλης να στήσει προβοκάτσια στον Αβραμόπουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κώστας-Δάφνη σε ριάλιτυ σόου. Αμερικανικού τύπου εκστρατεία για βελτίωση της εικόνας του. Αυτός: χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία του τα Υμια. Αυτή: βρήκε άψογη την αφάνταση ταλαιπωρία των ασθενών. Προετοιμασία μέσω των καναλιών για Συνέδριο και πρόωρες εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρηνικό θρίλερ στη Μεσόγειο. "Οι Αμερικανοί έχουν αποθηκεύσει βόμβες σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία". Το "ΕΘΝΟΣ" αποκαλύπτει το απόρρητο σχέδιο του ΝΑΤΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χωρίς λεφτά για καινούργια "φτερά". Η έλλειψη κονδυλίων μπλοκάρει την αγορά νέων μαχητικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ρίχνει δόλωμα. Ανακατεύει αιφνιδίως την πολιτική τράπουλα ο πρωθυπουργός. Προκαλεί Καραμανλή και ζητεί απάντηση. Φοβάται Αβραμόπουλο και Ιταλοποίηση. Αποστάσεις απο Χριστόδουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι μισθοί στο δημόσιο. Αυξήσεις 2% και χωρίς διορθωτικό ποσό. Καμία δέσμευση για τα οικογενειακά επιδόματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι απαντάτε; Ω ναί! 2.000 ερωτήσεις, αλλά "βράχος" ο Σημίτης. "Με την ΟΝΕ εξασφαλισμένο το μέλλον μας". "Πακέτο Σημίτη" για κοινωνικά και φοροελαφρύνσεις αλλά του χρόνου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ναι σε Στεφανόπουλο - Οχι σε Αβραμόπουλο. Αποκαλυπτική συνέντευξη Σημίτη στο MEGA. Νέο όχι σε διπλές εκλογές-Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος-Οχι στην "ιταλοποίηση" της πολιτικής ζωής-Ναι στο 35ωρο -Παγίδα η ένταση με την Τουρκία.

    ΕΣΤΙΑ: Εννέα ουρές για ένα χαρτί. Ο εκσυγχρονισμός στο μεγαλείο του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στρατιά νέων επενδυτών κατακλύζει τη Σοφοκλέους. 200.000 "νεοφώτιστοι" εντός δεκαημέρου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στις συμπληγάδες το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Για χιλιάδες εγγραφές-"μαϊμού" κάνουν λόγο μεσαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φρενίτιδα με κέρδη 2,6 τρις στο Χρηματιστήριο. Πρωτοφανής άνοδος τιμών το τελευταίο 15νθήμερο.

    ΝΙΚΗ: Φορο-ευκολύνσεις. Ειδικά γραφεία κατά κατηγορία φορολογουμένων. Μέχρι 31 Μαρτίου η προθεσμία για τις δηλώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαχητική απάντηση το αυριανό συλλαλητήριο. Ο αγώνας συνεχίζεται απο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει το Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Εναρξη εργασιών την Ανοιξη υπόσχεται ο Κ. Λαλιώτης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ταφόπλακα" στη ΔΕΘ απο τη Βουλή. Ψηφίστηκε χθές το νομοσχέδιο για τη ΔΕΘ.

    [2] Συνέντευξη Σημίτη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "τα τρία χρόνια στην πρωθυπουργία δεν άλλαξαν τον Κ. Σημίτη, όπως θα διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Ηταν περισσότερο άνετος, αλλά ίδιος στο ύφος και τις θέσεις του, με κύριο χαρακτηριστικό την εμμονή του στο στόχο της ΟΝΕ. Πολλοί ενδεχομένως θα νοσταλγούν την εποχή του χαρισματικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, που ήξερε πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, γι αυτό και εντυπωσίαζε. Ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικός. Ο αντίποδάς του, θα έλεγε κανείς".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "ο πρωθυπουργός έθεσε χθές με προσωπική δήλωσή του σε σοβαρώτατο κίνδυνο την συνοχή και του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνήσεώς του. Ο κ. Σημίτης όχι μόνον σαφέστατα προσεπάθησε να αποστασιοποιηθή απο την αρχική απόφση προμηθείας των S-300 και εγκαταστάσεώς τους στην Κύπρο, αλλά και επέρριψε την ευθύνη για τη λήψη της στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και στον τότε υπουργό Αμύνςη κ. Γερ. Αρσένη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "ατύχησε στην αναφορά του στα εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης ο οποίος εμφανίσθηκε χθές στο "Μαύρο Κουτί" του MEGA στα πλαίσια της νέας επικοινωνιακής πολιτικής που έχει εγκαινιάσει. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στα Ιμια χαρακτηρίζοντας την ήττα μας "επιτυχία" χαρακτήρισε επίσης λάθος το θέμα αγοράς των S-300 συμπληρώνοντας οτι "η απόφαση δεν ελήφθη επί πρωθυπουργίας του και κατέληξε "δεν θα πιέσουμε την Τουρκία εγκαθιστώντας οπλικά συστήματα στην Κύπρο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "με ένα διαφορετικό πρόσωπο εμφανίστηκε στη χθεσινή δεύτερη στη σειρά τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. Πιο ανθρώπινος και πιο οικείος, μίλησε για πρώτη φορά για τις κόρες του και τη γυναίκα του, ενώ δεν παρέλειψε να ανοίξει και τα χαρτιά του σε οτι αφορά το πρόσωπο που θα στηρίξει το κόμμα του, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Κ. Στεφανόπουλου, που όπως είπε, θα είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ο κ. Σημίτης όμως δεν μπόρεσε να κρύψει τους φόβους του για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος απο τον δήμαρχο Αθηνάιων κ. Δ. Αβραμόπουλο, δείχνοντας έτσι οτι εκτός απο τη ΝΔ επικρατεί πανικός και στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά οτι "την πρόθεσή του να παραμείινει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004 γνωστοποίησε χθές ο Κ. Σημίτης (στη συνέντευξή του στο MEGA), στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα προς όλους τους επίδοξους δελφίνους οτι θα πρέπει να αναστείλουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για μετά απο 5 χρόνια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "την επανεκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου ξεκαθάρισε οτι θα σταματήσει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, καλώντας τον κ Κ. Καραμανλή να μην μπλοκάρει την προεδρική εκλογή και να μην ασπασθεί τις απόψεις του κ. Εβερτ ωστε οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο και όχι τον Μάρτιο του 2000".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει οτι "αποκαλυπτικός εμφανίστηκε χθές ο πρωθυπουργός αποκλείοντας εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Κ. Σημίτης απαντώτας στα σενάρια που είδαν εσχάτως το φώς της δημοσιότητας εμμέσως πλήν σαφώς τάχθηκε κατά της ίδρυσης νέων κομμάτων, υποστηρίζοντας οτι πρέπει να αποφευχθεί η "ιταλοποίηση" της πολιτικής ζωής. Ο πρωθυπουργός τόνσιε οτι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ευνοεί την Τουρκία, που επιδιώκει ακόμη και την αναμέτρηση ενώ υποστήριξε οτι στην υπόθεση των Ιμίων η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη".

    [3] Φορολογική πολιτική

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "εκτιμώντας οτι όσο μικρότερη είναι η νηφαλιότητα των ακροατών του τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές του να γίνει πιστευτός, ο υπουργός ΕΘνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου επέλεξε χοροεσπερίδα σε νυκτερινό κέτνρο διασκεδάσεως για να εξαγγείλει "ελαφρύνσεις" για μικρομεσαίους μισθωτούς και συνταξιούχους που όμως θα ισχύσουν απο τον επόμενο χρόνο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "ευκολότερη για τους φορολογούμενους θα είαν η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φέτος, με τα σχετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρύς. Συγκεκριμένα, παρατείνεται μέχρι την 31η Μαρτίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για ελέυθερους επαγγελματίες που υποχρεούνται στην κατάθεση του εντύπου Ε-3. Επίσης θα υπάρχουν ειδικά γραφεία παραλαβής των δηλώσεων για μισθωτούς και για επαγγελματίες και επιτηδευματίες καθώς και συμβουλευτικά γραφεία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους αναμένεται να δημιουργήσει ο νέος κωδικός φορολογικός αριθμός που καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Ο αιφνιδιασμός που επιχειρείται την ύστατη ώρα αναμένται να στοιχίσει σε χρήμα και χρόνο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν γνώριζε πριν απο λίγες ημέρες την υποχρεωτικότητα του ΚΑΔ και γι αυτό δεν ταχυδρόμησε στους φορολογούμενους τα σχετικά έντυπα που τώρα ζητάει".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "μικρότερες ουρές και λιγότερη ταλαιπωρία υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θα προσέλθουν στις εφορίες για να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 1999. Το πρώτο βήμα για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας παραλαβής των δηλώσεων είναι η μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος απο μισθωτούς και συνταξιούχους με τους επαγγελματίες, που θα υποβάλλουν τότε το Ε3".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "επενδυτικός πυρετός έχει καταλάβει τους Νεοέλληνες, οι οποίοι σωρηδόν πλέον τοποθετούν στη Σοφοκλέους. Καθημερινά χιλιάδες νέοι επενδυτές απο κάθε γωνιά της Ελλάδας απευθύνονται στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρίες για να ανοίξουν κωδικούς και να μυηθούν στα μυστικά της χρηματιστηριακής αγοράς. Τις τελευταίες δέκα ημέρες άνοιξαν περίπου 200.000 νέοι κωδικοί χρηματιστηριακών πράξεων για να φθάσουν το 1.200.000 και τίποτε πλέόν δεν δείχνει ισχυρό να συγκρατήσει τη στροφή των αποταμιευτών προς τους μετοχικούς κύκλους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων οτι "η μεγάλη άνθηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου οι τιμές των μετοχών περίπου διπλασιάστηκαν μέσα σ'ένα τετράμηνο, ενισχύει ανησυχητικά την κερδοσκοπική διάσταση του ελληνικού καπιταλισμού και δημιουργεί τη λεγόμενη ιδεολογία του τζόγου. Σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα καλείται να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει την παραγωγική τους βάση και να συσπειρώσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, ο χρηματιστηριακός πυρετός αποσταθεροποιεί πλήρως το σύστημα".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "τα επτά διαδοχικά ρεκόρ που σημειώθηκαν στην οδό Σοφοκλέους έχουν προκαλέσει φρενίτιδα καθώς τα κέρδη το τελευταίο δεκαπενθήμερο έφθασαν τα 2,6 τρις δρχ. Η αξία όλων των μετοχών στο Χρηματιστήριο στις 18 Ιανουαρίου ήταν 25,5 τρις δρχ αλλά η πρωτοφανής άνοδος των τιμών είχε ως αποτέλεσμα χθές η αξία τους να φθάσει τα 28,1 τρις δρχ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται οτι "συνεχίζονται τα ρεκόρ ανόδου στη Σοφοκλέους, καθώς και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης των τιμών αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, υπερβαίνοντας τις 3.300 μονάδων. Οδηγός στη χθεσινή άνοδο ήταν η μετοχή της Πίστεως στην οποία στράφηκε το επενδυτικό κοινό αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της διοίκησης οτι πρόκειται να προχωρήσει σε split της μετοχής της".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "οι Αλκυονίδες ημέρες συνεχίζονται στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης με νέα άνοδο 0,86% ανέβηκε στις 3.306,06 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές άγγιξαν τα 150 δις δρχ. Και χθές το ρόλο της "ατμομηχανής" έπαιξαν οι τράπεζες, μόνο που στη θέση της Εθνικής- η μετοχή της οποίας έκανε μια φυσιολογική διόρθωση-πέρασαν η Πίστεως η Εμπορική, η Πειραιώς και η Ιονική".

    [5] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "αντιμέτωποι με ένα όργιο τρομοκράτησης βρέθηκαν χτές οι αγωνιζόμενοι μαθητές και το γεγονός οτι σε όλη τη χώρα χτές εξελίχτηκε το ίδιο σκηνικό, με "αγανακτισμένους " γονείς, στελέχη της εκπαίδευσης και Αστυνομία στα σχολεία, κάνει και τον πιο καλόπιστο να πιστέψει οτι πρόκειται για καλοστημένο σχέδιο "σπασίματος" του αγώνα των μαθητών. Καθημερινά γίνεται σαφές οτι οι μαθητές δεν επιστρέφουν με τη θέλησή τους στα σχολεία, αλλά μόνο κάτω απο ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας "σηματοδοτεί" και το τέλος των καταλήψεων. Καθημερινά ο αριθμός των κατειλημμένων σχολείων μειώνεται δραστικά και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις απο τη Δευτέρα θα επανέλθει η ομαλή λειτουργία σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. Στο μεταξύ τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών θα χρειαστούν να διαθέσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν εξωσχολικοί και καταληψίες".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "προσωρινή "ανακωχή" αναμένεται να αποφασίσουν οι μαθητές που κατά πάσαν πιθανότητα θα συνεδριάσουν αύριο μετά το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Με το συλλαλητήριο αυτό φαίνεται οτι θα κλείσει ο πρώτος γύρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Η "εκεχειρία" όμως δεν υπολογίζεται οτι θα κρατήσει για πολύ καιρό και ο Γ. Αρσένης δεν αποκλείεται να ξαναβρεί τους μαθητές μπροστά του, όταν μάλιστα θα έχουν γνωρίσει ακόμη καλύτερα τις ελλείψεις και τα προβλήματα της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "μετά την πυρόσβεση, τις περισσότερες φορές ακολουθούν αναζωπυρώσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν η πυρόσβεση γίνεται με επιφανειακό τρόπο και τα λαμβανόμενα μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Το πιο πιθανό, λοιπόν είνα οτι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στο χώρο της Εκπαίδευσης, καθώς δεν έχουν σβήσει όλα τα "αποκαϊδια".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος - ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εκτιμήσεις για νέα μείωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, η απόφαση για την έναρξη των έργων για το μετρό της Θεσσαλονίκης και τα κίνητρα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Aσφυξία στη Σοφοκλέους από την εκτόξευση του όγκου και της αξίας συναλλαγών. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``"Ουρές" εξω από το Χρηματιστήριο! - Στα 2,4 τρισ. έφθασε ο τζίρος σε 22 συνεδριάσεις. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Πίστεως και Εμπορική οι "εφεδρείες" της Σοφοκλέους - Εβδομάδα έντονης κινητικότητας στον τραπεζικό χώρο. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Στα 100. δισ. θα φθάσουν οι αναπτυξιακές ενισχύσεις - Κονδύλια για τη διάσωση επιχειρήσεων. ''

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Νέα άνοδος - Ρεκόρ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Πρωταθλητής κερδών αναδεικνύεται και για το πρώτο χρονικό διάστημα του 1999 το ελληνικό χρηματιστήριο. Παρουσιάζει τις υψηλότερες αποδόσεις (20,77%) από τις αρχές του χρόνου με δεύτερο το χρηματιστήριο της Κύπρου (17,50%) και τρίτο της Νέας Υόρκης (άνοδος του Nasdac 13,25%). Η Σοφοκλέους κατέρριψε χθες το ρεκόρ των 3.300 μονάδων με τζίρο 150 δισ. δρχ.

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 4 February 1999 - 8:21:12 UTC