Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ
  • [02] ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [03] Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ"
  • [04] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • [05] ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ Η ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ
  • [06] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

  • [01] ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ

    Αθήνα, 11 Μαρτίου 2006 (10:35 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλοπουλο με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Χθές ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Καλαντζή και συζήτησαν για τα έργα που πρέπει να προωθηθούν για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

    Ο κ. Καλαντζής τόνισε πως η ανάπτυξη της περιφέρειας είναι και ανάπτυξη της χώρας, ενώ σημείωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε η επιτάχυνση των έργων, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης υπογράμμισε ότι τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν για να αποδώσουν, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και άφησε αιχμές για τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων.

    Ο κ. Καλαντζής ερωτηθείς για την κατάθεση Κορωνιά είπε ότι διεξάγεται έρευνα από τη Δικαιοσύνη και την αρμόδια επιτροπή και ο ίδιος δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω, ενώ σε άλλη ερώτηση για δημοσκόπηση της VPRC που φέρνει τη ΝΔ να προηγείται με 2,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν εργαλεία που καταγράφουν τις επιθυμίες της κοινωνίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η κοινωνία.

    Συνάντηση Καραμανλή με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

    Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία και με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των υποκλοπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπραξε από την πρώτη στιγμή το καθήκον της, στελνοντας την υπόθεση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη για να τη διερευνήσει σε βάθος.

    Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να χυθεί άπλετο φως για να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, καθώς οι πολίτες δεν επιθυμούν ούτε την κομματική αντιπαλότητα, ενώ παρακολουθούν μία αντιπαράθεση συμφερόντων και εταιριών. Τα κόμματα, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης,πρέπει να συνεννοηθούν για να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες από τέτοιες καταστάσεις.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της απογραφής και της απόφασης που έλαβε χθες η Γιουροστατ για τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι τον καλύπτει απολύτως η δήλωση που έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απολογείται γιατί απέκρυπτε πλήρως τις δαπάνες και δεν τις κατέγραφε ούτε κατά την παραγγελία ούτε κατά την παραλαβή.

    Εξάλλου, πρόσθεσε, μηδαμινή επίδραση έχει στο έλλειμμα, όπως είπε και ο κ.Αλογοσκούφης, ο τρόπος καταγραφής των αμυντικών δαπανών. Η απογραφή ήταν σωστή.

    Σε άλλη ερώτηση για τη δημοσκόπηση της VPRC, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία που προσφέρονται για πολιτική ανάλυση και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια την εφαρμογή του κυβερνητικού της προγράμματος, ίσως και με πιο γρήγορα βήματα, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός οτι και πάλι η ΝΔ είναι πρώτη πολιτική δύναμη δείχνει ότι οι πολίτες την εμπιστευονται και ζητούν πιο πολλή δουλειά.

    Ανέφερε ακόμη ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις στο μέσον της θητείας του αντιμετωπίζουν μία αποσυσπείρωση, καθώς οι πολίτες έχουν προσμονές για το κυβερνητικό έργο.

    Νέα δημοσκόπηση-Προβάδισμα της ΝΔ

    Προβάδισμα κατά δυόμισι μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταδεικνύει το'' βαρόμετρο ''του ΣΚΑΙ και της VPRC.Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 42%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 39,5%, το ΚΚΕ 8%, ο Συνασπισμός 3,5% και το ΛΑΟΣ 4,5%. Το 58% των ερωτηθέντων εκφράζεται θετικά για τον Κώστα Καραμανλή , ενώ το 47% για τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με την πανελλαδική σφυγμομέτρηση της VPRC, που διενεργήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου 2006, σε δείγμα 963 ατόμων, η πλειονότητα των πολιτών ζητά να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απορρίπτει το 81% θεωρώντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, μεταξύ αυτών και ένα ισχυρό ποσοστό 70%, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

    Στις απαντήσεις που αφορούν το θέμα των υποκλοπών , το 49% αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, έναντι του 32% που τάσσεται υπέρ.Ταυτόχρονα η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με το 43% να πιστεύει ότι η κυβέρνηση θέλει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι ενώ το ίδιο ποσοστό-43%- εκφράζει αντίθετη άποψη.

    Το 75% του δείγματος εκτιμά ότι τους προσεχείς μήνες θα γίνουν αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ όσον αφορά την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης το 46% πιστεύει ότι δεν έχει προχωρήσει, με το 44% να πιστεύει ότι προχωράει.

    Στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Καραμανλής με 48% και ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με 27%.

    Επίσης, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 33% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 40% δηλώνει απογοητευμένο από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

    Τέλος όσον αφορά τα οφέλη από την αλλαγή διακυβέρνησης το 42% εκτιμά ότι η αλλαγή έχει ωφελήσει τη χώρα, έναντι του 41% που πιστεύει το αντίθετο.

    Π. Παυλόπουλος

    Για "αισιόδοξα μηνύματα" για την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της VPRC, που δίνει υπεροχή στη Νέα Δημοκρατία 2,5% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Παυλόπουλος, αφού επανέλαβε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι καλά εργαλεία, αλλά δεν υποκαθιστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, τόνισε ότι η κυβερνηση πρέπει να πάει καλύτερα και γρηγορότερα, ενώ σημείωσε ότι "η κοινωνία εμπιστεύεται την κυβέρνηση, αλλά περιμένει από αυτήν πολλά. Δεν δείχνει να εμπιστεύεται ιδιαιτέρως άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν μας έχει δείξει τίποτε μέχρι τώρα - ούτε σ΄επίπεδο σοβαρής κριτικής ούτε σε επίπεδο προτάσεων".

    Επισήμανε ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε, όμως, μόνο στην ευχάριστη πλευρά των δημοσκοπήσεων, κάτι που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, ενώ και τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν βλέπουν κάποια δημοσκόπηση, η οποία "κλείνει την ψαλίδα", σπεύδουν να θριαμβολογήσουν".

    Η Νέα Δημοκρατία, συμπλήρωσε ο κ.Παυλόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του "ΣΚΑΙ", είχε και έχει το "ρεύμα" μαζί της, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης "και ο κόσμος περιμένει πέρα από αυτά που έχουμε κάνει, να κάνουμε και όλα εκείνα τα οποία έχουμε στο πρόγραμμά μας".

    Για την απόρριψη, από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, στην πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι "την απορρίπτει και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει πει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας". Πρόσθεσε δε ότι "όταν εμφανιστούμε ενώπιον του ελληνικού λαού και θα κάνουμε τον απολογισμό της τετραετίας, τότε θα κριθούμε" και επισήμανε ότι "εμείς, χωρίς υπολογισμό του πολιτικού κόστους, κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευθεί έναντι του ελληνικού λαού".

    Ν. Αθανασάκης

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στη δημοσκόπηση της VPRC για την οποία, όπως είπε, εξέφρασαν την χαρά τους ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα στελέχη της ΝΔ, δήλωσε πως "στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, όπως την μετρά η εταιρεία και η οποία δεν είναι ακριβώς πρόθεση ψήφου και δεν είναι συγκρίσιμη και με των άλλων εταιρειών, είδα ότι δίνει αυτήν την περίοδο μισή μονάδα άνοδο στην ΝΔ".

    Ο κ. Αθανάσκης είπε πως "οφείλω να πώ ότι δεν αντελήφθην, όπως δεν αντιλαμβάνεται και κανένας άλλος, ποιό είναι εκείνο το γεγονός της τελευταίας περιόδου, το οποίο επηρέασε το δείγμα της VPRC και έδωσε αυτην την ώθηση της μισής μονάδας έστω,στην ΝΔ, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι σε όλα σχεδόν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίδιας έρευνας καταγράφονται αρνητικές τάσεις για την κυβέρνηση».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε λέγοντας πως "αν η ΝΔ χρειάζεται μονάδες για να έχει να χάνει, αυτός είναι δικός τους λογαριασμός. Έχω ξαναπεί ότι κάθε εταιρεία έχει τα δείγματά της, τις σταθμίσεις της, την μεθοδολογία της και κρίνεται από αυτά που παρουσιάζει».

    [02] ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Χάγη, 11 Μαρτίου 2006 (14:54 UTC+2)

    Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς 64 ετών είναι νεκρός, έγινε σήμερα γνωστό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία τύπου του ΔΠΔ, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

    Ο Μιλόσεβιτς κατηγορείτο για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για γενοκτονία για τον ρόλο του στους πολέμους στην Κροατία και την Βοσνία (1991-1995) και στο Κόσοβο (1998-1999).

    [03] Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ"

    Αθήνα, 11 Μαρτίου 2006 (10:24 UTC+2)

    Οι σοσιαλιστές ετοιμάζονται για μάχη στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για την κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μετά την λήξη των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαίκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πράγα.

    Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει στην Ευρώπη να έχουμε ανάπτυξη με απασχόληση για όλους, αλλαγές με ασφάλεια για όλους και διαφορετική ενεργειακή πολιτική η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον. Επίσης στόχος είναι να υπάρχουν προσιτές τιμές στην αγορά για τους καταναλωτές.

    Στη συνεδρίαση του ΕΣΚ συζητήθηκε η "απάντηση" των σοσιαλιστών στο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, καθώς και θέματα, όπως η ανεργία και το ενεργειακό πρόβλημα.

    O κ.Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου είχε συναντήσεις με σοσιαλιστές ηγέτες.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ, τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέϊ Στάνισεφ, το Ρομάνο Πρόντι, τον Μάσιμο ντ' Αλέμα, τον Χ. Αλμούνια, τον Ματίας Πλάτσεκ (πρόεδρο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πόλ Ρασμούσεν.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου στις συναντήσεις του έθεσε το θέμα των Βαλκανίων και της ευρωπαϊκής τους προοπτικής,το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, καθώς και το Κυπριακό, ενώ συζήτησε και θέματα σχετικά με τη συνεργασία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και επιμέρους σοσιαλιστικών κομμάτων.

    Με τον Πολ Ρασμούσεν ο κ. Γ. Παπανδρέου συζήτησε τρόπους για γίνει καλύτερη η συνεργασία μεταξύ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΕΣΚ.

    Ο κ. Ρασμούσεν χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να φέρει πιο κοντά τους δυο οργανισμούς, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν πλέον θέματα που απασχολούν τη Διεθνή που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ευρώπη. Οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να αναδειχθούν οι σοσιαλιστικές αξίες μέσα από τη συνεργασία των δυο οργανισμών.

    Με τον Τόνι Μπλέρ η συζήτηση αφορούσε περισσότερο στο ρόλο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνεργασία των κομμάτων.

    Στη συνάντηση με τον Ρομάνο Πρόντι και τον Μάσιμο ντ'Αλέμα τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν αφενός τη Σοσιαλιστική Διεθνή αλλά και στις εκλογές στην Ιταλία, όπου ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Πρόντι. Επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων.

    Με τον Ματίας Πλάτσεκ, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εγκάρδια και από τις δυο πλευρές, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων γενικότερα για το ρόλο των σοσιαλιστών σήμερα και αντηλλάγησαν σκέψεις για τις προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Ο κ. Πλάτσεκ συμμερίστηκε την άποψη του κ. Παπανδρέου για τα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή τους προοπτική.

    [04] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

    Σάλτσμπουργκ, 11 Μαρτίου 2006 (15:44 UTC+2)

    Ικανοποιημένη από το περιεχόμενο του τελικού ανακοινωθέντος για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο εκδόθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ, εμφανίστηκε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Το ανακοινωθέν στέλνει ένα καθαρό μήνυμα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια για την ευρωπαϊκή τους προοπτική, μια θέση σταθερή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε: «Το Συμβούλιο των υπουργών έστειλε ένα μήνυμα προοπτικής στους λαούς των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της αυστριακής προεδρίας, που ήρθαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της περιοχής και εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Η ουσία της υπόθεσης, η οποία κατεγράφη και από το ανακοινωθέν, είναι ότι η πορεία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης μέχρι το Συμβούλιο των υπουργών στο Σάλτσμπουργκ ήταν επιτυχημένη. Πάνω στις αρχές της Θεσσαλονίκης, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης του εκδημοκρατισμού, των σταθερών και καλών γειτονικών σχέσεων, της προοπτικής των Βαλκανίων μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

    Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι οι βαλκανικές χώρες ζητούν από την Αθήνα την προάσπιση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κάποιοι εταίροι εκφράζουν επιφυλάξεις. «Η Ελλάδα σε αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά καθαρή στις θέσεις της. Για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, τα Βαλκάνια δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα περαιτέρω υποχρεωτικό εργαλείο διεύρυνσης, αλλά ως μία προοπτική η οποία θα είναι και προς όφελος της ίδιας της Ευρώπης», σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της διευκόλυνσης της επαφής μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης.

    Αναφερόμενη στο θέμα του Κοσόβου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για ευαίσθητη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι βούληση όλων είναι να στηριχθεί η εφαρμογή των κριτηρίων, ώστε να διασφαλισθούν και τα δικαιώματα των Σέρβων και κάποια στιγμή να προχωρήσουν στην περαιτέρω συζήτηση. «Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτη ομοφωνία για την ταχύτητα της διαδικασίας», διευκρίνισε.

    Σε ό,τι αφορά την εισήγηση που ζητήθηκε από την αυστριακή προεδρία να καταθέσει στο Συμβούλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ για το Διάλογο των Πολιτισμών μετά την κρίση που προκάλεσε η δημοσίευση των γελοιογραφιών για τον προφήτη Μωάμεθ, η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διαμεσολάβηση της Τουρκίας. «Ήταν σαφής η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ζητείται η διαμεσολάβηση της Τουρκίας, ούτε καλείται η Τουρκία ως διαμεσολαβητής, αλλά ως μία χώρα η οποία έχει να καταθέσει μια άποψη, την οποία ούτως ή άλλως καταθέτει σε διάφορα φόρα».

    Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό της Γιώργο Ιακώβου για τη χθεσινή συνάντησή της με τον κ. Γκιουλ. Ακόμη, γνωρίστηκε με την ομόλογό της της ΠΓΔΜ Ιλίνκα Μίτρεβα την οποία ευχαρίστησε για τη συγχαρητήρια επιστολή που της έστειλε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Μπέσνικ Μουσταφάι συζήτησε το ενδεχόμενο επίσκεψής της στα Τίρανα.

    [05] ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ Η ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

    Αθήνα, 11 Μαρτίου 2006 (20:32 UTC+2)

    Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά από την σύντομη απολογία που έδωσε ενώπιον του εφέτη ανακριτή Ι.Σίδερη η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Η πρώην ανακρίτρια απολογήθηκε επί μιάμιση ώρα στον εφέτη ανακριτή για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εφετών κ.Κυριάκου Καρούτσου.

    Από τον χρόνο παραμονής στο ανακριτικό γραφείο εκτιμάται ότι τελικά η κ.Μπουρμπούλια επέλεξε να δώσει τυπική απολογία αρνούμενη τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ τις επόμενες μέρες πιθανολογείται ότι θα υποβάλει στον εφέτη και απολογητικό υπόμνημα. Η πρώην ανακρίτρια μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς έγινε συμφωνία ώστε να ανοίξουν οι γυναικείες φυλακές προκειμένου να την δεχθούν και να μην παραμείνει στο κτίριο της Γενικής Ασφάλειας μέχρι τη Δευτέρα. Ήδη έχει ετοιμασθεί κελί στην πτέρυγα που κρατούνται οι κρατούμενες μητέρες.

    [06] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2006 (22:34 UTC+2)

    Με 19 παίκτες ταξιδεύσε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη για τον αυριανό (17:00 Supersport) κρίσιμο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Νίλσον, Κώτσιος, Αντερσον, Δάρλας, ο Χαραλαμπίδης που έχει συμπληρώσει κάρτες και επίσης οι Σανμαρτεάν, Τζόρβας, Γκάντσεφ.

    Ετσι, η αποστολή αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε, Μόρις, Γκούμα, Βύντρα, Λεοντίου, Γκονζάλες, Μπίσκαν, Γκέκα, Παπαδόπουλο, Σέριτς, Βόουτερ, Τζιόλη, Άντριτς, Μάντζιο, Τόργκελε, Θεοδωρίδη και τους νεαρούς Σιόντη και Στάθη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 11 March 2006 - 19:14:22 UTC