Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ. - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  • [02] ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑ
  • [03] ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Η Κ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ
  • [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ"
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

  • [01] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ. - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2006 (15:34 UTC+2)

    Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με το βαρόμετρο Μαρτίου του ΣΚΑΪ και της VPRC που διενεργήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου 2006 σε πανελλαδικό επίπεδο, σε δείγμα 963 ατόμων. Ειδικότερα, 81% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ 13% πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν σήμερα πρόωρες εκλογές. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (70%) που πιστεύει ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι να μη γίνουν σήμερα πρόωρες εκλογές, όπως επίσης και του ΚΚΕ (84%), του ΣΥΝ (87%), του ΛΑΟΣ (67%) και της ΝΔ (93%).

    Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη ως προς τα οφέλη από την αλλαγή διακυβέρνησης, καθώς ποσοστό 42% εκτιμά ότι η αλλαγή έχει ωφελήσει τη χώρα, έναντι 41% που πιστεύει το αντίθετο. Ακόμα, 33% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και 40% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης, ενώ η πλειοψηφία εκτιμά ότι τους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν αρκετές κοινωνικές συγκρούσεις (77% μισθωτοί δημοσίου, 78% μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, 79% άνεργοι, 73% συνταξιούχοι).

    Ως προς την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 48% και ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου με 27%, «κανένας από τους δύο» 19% και «δεν ξέρω δεν απαντώ» 6%.

    Τέλος, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 2,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ (42 έναντι 39,5) και ακολουθούν: ΚΚΕ 8%, ΣΥΝ 3,5%, ΛΑΟΣ 4,5%, λοιπά κόμματα 2,5%

    Υποκλοπές: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και σε αυτό το βαρόμετρο οι απαντήσεις που αφορούν στο θέμα των υποκλοπών. 49% πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε λάθος το θέμα (32% σωστά, ούτε - ούτε / ΔΓ/ ΔΑ 19%), ενώ διχασμένη είναι η κοινή γνώμη ως προς το τι πραγματικά θέλει η κυβέρνηση, καθώς 43% πιστεύει ότι δε θέλει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, 43% πιστεύει ότι θέλει να αποκαλυφθούν, ενώ 14% απαντά «δεν ξέρω, δεν απαντώ"

    Κάθαρση στη Δικαιοσύνη- διαφάνεια στα έργα: 46% πιστεύει ότι η κάθαρση στη Δικαιοσύνη δεν προχωράει, 44% μάλλον προχωράει, 10% ΔΓ/ΔΑ. Ως προς την πρόοδο της διαφάνειας στα δημόσια έργα, 47% πιστεύει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, 27% ότι υπάρχει περισσότερη διαφάνεια, 11% ότι υπάρχει λιγότερη διαφάνεια και 15% ΔΓ/ΔΑ.

    [02] ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2006 (18:15 UTC+2)

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα ακρόασής του από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε ότι στον κατάλογο με τα παρακολουθούμενα τηλέφωνα υπήρχε ένας αριθμός που είχε δοθεί στον κ. Κώστα Καραμανλή από τη Βουλή και ένας αριθμός της εταιρείας ΑΤΕΚΕ που ανήκει στην οικογένεια του πρωθυπουργού.

    Προηγήθηκαν πολλαπλές ερωτήσεις του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Ζώη, του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Έβερτ, αλλά και του τέως προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη για το πώς ταυτοποιήθηκε το όνομα Καραμανλή με τους παρακολουθούμενους αριθμούς. Ο κ. Κορωνιάς είπε ότι η Ericsson έδωσε στην εταιρεία του μία λίστα με παρακολουθούμενους αριθμούς και ότι η Vodafone τους ταυτοποίησε μέσω του πελατολογίου της.

    Ακολούθως, είπε ότι έδωσε τον κατάλογο αυτό στην κυβέρνηση, στη Δικαιοσύνη και ότι στον κατάλογο αυτό υπήρχε συνδρομή στο όνομα Κ. Καραμανλής. Ερωτηθείς τί εννοούσε, όταν είχε μιλήσει για επεξεργασία του καταλόγου από την κυβέρνηση, διευκρίνισε ότι ορισμένοι αριθμοί αντιστοιχούσαν σε υπηρεσίες και ότι η κυβέρνηση γνωστοποίησε σε ποιά πρόσωπα είχαν διατεθεί οι αριθμοί αυτοί.

    Σε ερώτηση του κ. Ζώη για τον επιπλέον παρακολουθούμενο αριθμό που - κατά την ΑΔΑΕ - ανήκει στη Vodafone, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι δεν χρησιμοποιείται για τηλεφωνήματα, αλλά για δοκιμές και ότι θα είναι έτοιμος να απαντήσει σαφέστερα μετά από τεχνική έκθεση που θα ζητήσει από τους συνεργάτες του.

    Όταν ο κ. Ζώης είπε ότι δεν έχει πειστεί για το πώς μπορεί η Ericsson να πούλησε αναβαθμισμένο λογισμικό στην Vodafone και να μην την ενημέρωσε για το ενσωματωμένο λογισμικό «νομίμων συνακροάσεων» ή ότι η Vodafone δεν το αντιλήφθηκε από άλλες πηγές, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι η συντεταγμένη ηγεσία της Vodafone Hellas, δηλαδή ο ίδιος και ο τεχνικός διευθυντής της, δεν το γνώριζε.

    Ο κ. Κορωνιάς υποσχέθηκε επίσης στον κ. Ζώη ότι θα αναζητήσει στο αρχείο της εταιρείας τις γνωματεύσεις της νομικής υπηρεσίας ότι λειτούργησε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους στην υπόθεση των υποκλοπών.

    Στην ερώτηση για το πού βρισκόταν όταν εκλήθη από τον κ. Αγγέλου να συναντηθεί με τον κ. Βουλγαράκη, ο κ. Κορωνιάς απάντησε ότι ήταν με τα παιδιά του σε διεθνή ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη, και ότι, όταν τον κάλεσαν, έφυγε αμέσως για το Μαξίμου. «Εγώ δεν θα μπορούσα να βρω ησυχία πουθενά» εάν είχα τέτοια υπόθεση στα χέρια μου, σχολίασε ο κ. Ζώης. Σε άλλη ερώτηση του κ. Ζώη, ο κ. Κορωνιάς επιφυλάχθηκε να απαντήσει εάν έγινε διεξοδικός έλεγχος από την Ericsson και στα δύο κέντρα όπου είχε βρεθεί το παρείσακτο λογισμικό.

    Για το εάν υπάρχουν και άλλες λίστες με ονόματα παρακολουθούμενων ο κ. Κορωνιάς είπε ότι προσωπικά δεν έχει αποκρύψει κανένα στοιχείο. Λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι εάν μέσα από τη διερεύνηση των στοιχείων του λογισμικού των κέντρων προκύπτουν και άλλοι αριθμοί, αυτό πρέπει να μας το πει η Ericsson . Όσο για το εάν η μητρική Ericsson είχε τη δυνατότητα να «δει» από μακριά τις υποκλοπές, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι δεν μπορεί να το ξέρει ο ίδιος.

    Κληθείς από το βουλευτή Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου να σχολιάσει την εκτίμηση της ΑΔΑΕ ότι μπορούσε να διατηρήσει σε ισχύ το παρείσακτο λογισμικό, χωρίς να κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, ο κ. Κορωνιάς υποστήριξε ότι η ΑΔΑΕ, ακόμα και σήμερα, δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Δεν ήταν δυνατό να διατηρηθεί σε ισχύ ένα παράνομο λογισμικό, ειδικά όταν έχουν σημειωθεί επιθέσεις στην Ισπανία και Βρετανία με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, πρόσθεσε ο κ. Κορωνιάς.

    Σε ερώτηση του κ. Έβερτ για το μετοχολόγιο της Vodafone Ελλάς, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι ανήκει κατά 99,8% στην Vodafone Group και ότι το υπόλοιπο 0,2% ανήκει σε Έλληνες επενδυτές, από την περίοδο που ήταν εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και σε ανθρώπους που δεν δέχθηκαν να πουλήσουν τότε τις μετοχές τους.

    Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους του κ. Κορωνιά, ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone με τίνος εντολή πήγε στο σπίτι του εκλιπόντος Κ. Τσαλικίδη ο υπεύθυνος Ασφαλείας Εγκαταστάσεων της εταιρείας κ. Μακρυαλέας. Ο κ. Κορωνιάς είπε ότι θα απαντήσει γραπτώς, καθώς δεν ξέρει, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε με βάση εταιρικές διαδικασίες.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Μαγγίνας πρότεινε την παρουσία και εκπροσώπου της μητρικής Ericsson την ημέρα ακρόασης του διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson Ελλάς.

    Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να κληθούν και υψηλόβαθμοι τεχνικοί της Vodafone και της Ericsson, για τα ζητήματα του λογισμικού, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ ζήτησε την κλήση του υπεύθυνου ασφαλείας δεδομένων της Vodafone κ. Πανάγου. Επίσης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έθεσε θέμα επανακρόασης των κ. Βουλγαράκη και Παπαληγούρα για να διασταυρωθεί - όπως είπε - πότε έγινε η πρώτη επαφή του κ. Κορωνιά με την κυβέρνηση.

    Τέλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απ. Σταύρου και ο κ. Ζώης σημείωσαν ότι δεν υπήρχε καμία επί της ουσίας εμπλοκή του κ. Αγγέλου στην υπόθεση. Σχετικώς με το θέμα, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι πέραν αυτής της επικοινωνίας, ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Αγγέλου. Άλλα στελέχη της εταιρείας έχουν επικοινωνήσει με το γραφείο του πρωθυπουργού για άλλα θέματα, που απασχολούσαν τη Vodafone, όπως το νομοσχέδιο για τις τηλεπικοινωνίες, συμπλήρωσε ο κ. Κορωνιάς.-

    Πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αναστ. Καραμάριος δήλωσε ότι θα καλέσει το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου μετά από αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Αντώναρος: Θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση των υποκλοπών

    Η κυβέρνηση θέλει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών και να βγουν όλα στη φόρα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν τα κυρίως θύματα αυτής της υπόθεσης.

    Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει οποιαδήποτε βήματα για τη διασφάλιση του απορρήτου των συνδιαλέξεων.

    Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ανέφερε ο κ. Αντώναρος, προηγήθηκε η αστυνομική έρευνα και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και η κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματά της.

    Σε παρατήρηση ότι ο κ. Γ. Κορωνιάς φωτογράφισε χθες στην κατάθεσή του στη Βουλή, μυστικές υπηρεσίες, ενώ η κυβέρνηση αποφεύγει, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone ή οποιοσδήποτε άλλος που εκφράζουν εικασίες ας το καταθέσουν στη δικαιοσύνη.

    Σε ερώτηση αν ο ίδιος αποκλείει την εμπλοκή ξένων υπηρεσιών στις υποκλοπές, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι "δεν έχω να αποκλείσω ή να προσθέσω τίποτα στα όσα έχω πει μέχρι τώρα".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση του Μ.Εβερτ να γίνει κατ' αντιπαράσταση εξέταση εκπροσώπων της Ericsson και της Vodafone δήλωσε ότι αυτό είναι θέμα της Επιτροπής της Βουλής.

    Επίσης σε ερώτηση για το αν πρέπει να κληθεί να καταθέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,ο κ. Ευ. Αντώναρος απάντησε ότι αν το κρίνει η επιτροπή ας τον καλέσει.

    Τέλος σε παρατήρηση ότι χθες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στην ΑΔΑΕ -λέγοντας ότι είναι "άγουρη" -ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι η δήλωση του κ. Πολύδωρα δεν είχε απαξιωτική χροιά, απλώς εννοούσε ότι η ΑΔΑΕ,έχει μόνο μερικούς μήνες λειτουργίας πίσω της.

    Γ. Παπανδρέου

    Πολύ σοβαρές, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών και προανήγγειλε παρέμβασή του με την επιστροφή του στην Αθήνα.

    Ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς, μετά την λήξη των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαίκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πράγα, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών δήλωσε: "Για τις πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις θα τα πούμε στην Ελλάδα".

    Ν. Αθανασάκης

    «Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση της ΝΔ εκτίθεται περισσότερο και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει διάφορα ερωτήματα τα οποία παραμένουν και εν πάση περιπτώσει όλα πρέπει να απαντηθούν από την έρευνα και από την κυβέρνηση.

    Σε άλλη ερώτηση για το αν θα κληθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση, αλλά υπενθύμισε μια αναφορά του Γ. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία «ο κ. Κ. Καραμανλής κατά την προσφιλή του μέθοδο μεταφέρει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση και μας λέει αν εσείς έχετε στοιχεία καταθέστε τα. Κύριε Καραμανλή δεν είμαστε εμείς που θα καταθέσουμε στοιχεία, είστε εσείς που θα καταθέσετε στοιχεία, εσείς και ο διευθυντής του δικού σας γραφείου».

    Κληθείς να σχολιάσει την προαναφερθείσα αποστροφή του ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας» ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «η Επιτροπή δεν έχει έναν οριστικό κατάλογο εκείνων που καλεί για ακρόαση, η πρόσκληση στην Ericsson π.χ. προέκυψε από την χθεσινή κατάθεση του κ. Κορωνιά. Αρα δεν είναι κάτι κλειστό, αλλά μια διαδικασία σε εξέλιξη».

    [03] ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Η Κ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2006 (21:08 UTC+2)

    Καθ' οδόν για την Αθήνα βρίσκεται η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία παραδόθηκε απόψε από τις γαλλικές αρχές σε Έλληνες αστυνομικούς και ήδη βρίσκεται εν πτήσει προς το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με αεροσκάφος της AIR FRANCE.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο που μεταφέρει την κ. Μπουρμπούλια αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

    Από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η κ. Μπουρμπούλια θα οδηγηθεί στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου θα κρατηθεί.

    Σε βάρος της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για συμμετοχή της στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την ανάκριση για το παραδικαστικό κύκλωμα κύριοι Ιωάννης Σίδερης και Γιάννης Φιοράκης εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής της, για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Με βάση το ένταλμα αυτό η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου στο Παρίσι.

    Πριν από λίγες ημέρες οι ελβετικές αρχές έστειλαν στην ελληνική δικαιοσύνη στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούσε η πρώην ανακρίτρια στην τράπεζα UBS.

    Από τα πρώτα στοιχεία που μελετούν οι κύριοι Σίδερης και Φιοράκης φαίνεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν διακινηθεί ποσά που φτάνουν περίπου τις 540.000 ευρώ. Οι λογαριασμοί της κ. Μπουρμπούλια φέρεται να ανοίχθηκαν το Σεπτέμβριο του 2001, ενώ η τότε ανακρίτρια χειριζόταν την υπόθεση του χρηματιστηρίου και να έκλεισαν τον Ιούνιο 2005 λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της στο εφετείο για το αδίκημα της δωροδοκίας.

    Για την υπόθεση αυτή η κ. Μπουρμπούλια, που παραιτήθηκε από το σώμα το 2003, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών.

    Η κ. Μπουρμπούλια έχει καταδικαστεί, επίσης, και σε επτάμηνη ποινή φυλάκισης για παράλειψη δήλωσης "πόθεν έσχες".

    [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2006 (08:45 UTC+2)

    Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα με τη συμμετοχή των υφυπουργών Γιάννη Παπαθανασίου και Αναστάσιου Νεράντζη.

    Πρωταγωνιστές της ακρίβειας χαρακτήρισε ο κ.Σιούφας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα υποστήριξαν χθες για την ακρίβεια και για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

    "Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στηρίζονται στα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΣΥΕ, της Τράπεζας της Ελλάδας και της Eurostat και όχι στις επιλεκτικές αναφορές ή ανακρίβειες της Χαριλάου Τρικούπη", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου..

    Οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    - Η μέση ετήσια διαφορά πληθωρισμού Ελλάδας -Ευρωζώνης σύμφωνα με τη Eurostat, στη διετία 2004-2005, μειώθηκε στις 1,1 εκατοστιαίες μονάδες, όταν την περίοδο 1997 - 2003 η αντίστοιχη διαφορά ήταν σχεδόν διπλάσια, στις 1,9 μονάδες.

    - Η μέση ετήσια ποσοστιαία μεταβολή των τιμών στα φρέσκα λαχανικά, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, αλλά και με τα στοιχεία της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδας, την περίοδο 1996-2003 ήταν συν 8,4%, ενώ την περίοδο 2004-2005 ήταν μείον 8%.

    - Η μέση ετήσια μεταβολή των τιμών στα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, αλλά και με τα στοιχεία της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδας, ήταν την περίοδο 1996-2003 συν 9,5%, ενώ την περίοδο 2004 -2005 ήταν μείον 11%.

    - Η μέση ετήσια αύξηση των τιμών των επεξεργασμένων προϊόντων που ανακοινώνουν υποχρεωτικώς οι βιομηχανίες στο υπουργείο Ανάπτυξης κάθε χρόνο, είναι για πρώτη φορά φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και μάλιστα για πρώτη φορά κάτω από το προσδοκώμενο μέσο ετήσιο πληθωρισμό, στο 3,1%.

    "Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια. Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε στη μάχη κατά της ακρίβειας είναι ασφαλώς καλύτερα από αυτά των αποτυχημένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ"

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:11 UTC+2)

    Αύριο (Σάββατο), και μεθαύριο (Κυριακή), στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις αυτοσχεδιαστικού θεάτρου PLAYBACK από την Ομάδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ».

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:10 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:00.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31 Μαρτίου.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:08 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων - αφιερωμάτων. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών είναι η γυναίκα που προβάλλεται είτε μέσα από την τέχνη είτε από το κοινωνικό τους έργο.

    Συγκεκριμένα:

    Η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διοργανώσει εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:00, στο θέατρο «Εγνατία» με θέμα «Πέντε γυναίκες ηθοποιοί συζητούν για τη Γυναίκα μέσα από τους ρόλους που έχουν ερμηνεύσει». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Καστάνη, Αθηνά Μαξίμου, Γωγώ Μπρέμπου και Στέλα Καζάζη. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.

    Επίσης την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 20:00, στην Casa Bianca θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Γυναίκες Εικαστικοί Δημιουργοί της Θεσσαλονίκης».

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε για την συγκεκριμένη έκθεση γυναίκες εικαστικές δημιουργούς της πόλης μας να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους σε μία από κοινού έκθεση στο χώρο της Casa Bianca.

    Με τη συνεργασία δύο, κυρίως, φορέων - πυρήνων εικαστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Διδασκόντων και Αποφοίτων του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, μέλη των οποίων είναι οι συμμετέχουσες, επιτεύχθηκε η ικανοποιητική ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, γεγονός που καθιστά δυνατό το σχηματισμό σαφούς εικόνας για τη γυναικεία παρουσία στα εικαστικά πράγματα της πόλης μας.

    Μέσα στο σκηνικό αυτό, προβάλλεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από το χρωστήρα του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά η μορφή της Γυναίκας, σύμβολο και προσφιλές θεματικό μοτίβο της τέχνης του.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Απριλίου.

    Οι γυναίκες εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

    Αλεξανδρή Κατερίνα, Αναστασιάδου Ντίνα, Βαχαβιόλου-Ιωαννίδου Μαρία, Βιλδιρίδου-Μακρή Άννα, Βοζαλή Μαρία, Βουκαλή Χαννέ, Γεθσημανή, Γεραρδή - Πασσαλή Μαρία, Γεωργακοπούλου - Μπέκι Θέμις, Γιακαμόζη Σίλια, Γκολίτση - Κουνούπη Στέλλα, Δαβράδου Βάλια, Δελλατόλα Βάλια, Δελλατόλα Κωνσταντίνα, Δημηροπούλου Έλενα, Διαμαντίδου Φωτεινή, Δόγκα - Μπαμπανάτσα Ελεονόρα, Δουρή Χριστίνα, Duis Andje, Ηλιοπούλου Κριστιάνα, Ηλιοπούλου Φλωριάνα, Ιωαννίδου Δ. Κατερίνα, Καζάκη Ιωάννα, Κακάβα Στέλλα, Καλαβάση Καλλιόπη - Ιωάννα, Καλλινικίδου - Μπάκα Αλίκη, Καπλανίδου Νάγια, Καραμανλή Αφροδίτη, Κατσιούρα Κατερίνα, Κελεσίδου Χριστίνα, Κεχαγιά - Θεοδώρου Καίτη, Κομπατσιάρη - Σαραντοπούλου Μαρία, Κοντογόνη - Δεμερτζή Αθηνά, Κούλα Δήμητρα, Κρανιώτου Λιάνα, Κυριακοπούλου Αθηνά, Ματεζόφσκυ - Νικόλτσιου Κατερίνα, Μαυρίδου Συμέλα, Μπαρζίβ Όρλυ, Νάτση Κλειώ, Ξανθοπούλου Τερψιχόρη, Ξυπολίτου Κατερίνα, Οικονόμου - Βλάχου Αίγλη, Παπαδάκη Άννα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαλάμπρου Ειρήνη, Παππού Πίτσα, Πατσή Μαρία, Πτσικάκου - Αλεξανδρίδου Ελισσάβετ, Ρεϊση Βέτα, Ρόμπου Μαργαρίτα, Σενόγλου Σοφία, Σιδέρη Ηρώ, Σκαρλάτου Θεανώ, Σουρή Ελισσάβετ, Σπάρταλη Άννα, Σταυρούδη Καίτη, Στεφανάκη Καίτη, Σχοινά Ελισσάβετ - Όλγα, Τρίμμη Έλλη, Τσιάχτα Λίνα, Τσιτώτα Ρένα, Χαμιδιελή Φωτεινή, Χαραλαμπίδου Κυριακή, Χατζηιωαννίδου Πόλυ, Χριστοδούλου Δήμητρα.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:05 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Ανδρομάχης Μπέρσου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 24 Μαρτίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΥΜΝΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΤΙΣ 19.00

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:04 UTC+2)

    Σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση 20 ύμνων του μεγαλύτερου υμνωδού της ορθοδοξία, Ρωμανού του Μελωδού σε σύνθεση του Θεόδωρου Βασιλικού, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι παρευρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 19:00, στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

    Η εκδήλωση είναι ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την μακρά αρχιερατική διακονία του, όπως επίσης και για τον μεγάλο Άρχοντα Πρωτοψάλτη Χ. Ταλιαδώρο και για τους ψάλτες της Θεσσαλονίκης.

    Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:02 UTC+2)

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων - αφιερωμάτων. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών είναι η γυναίκα που προβάλλεται είτε μέσα από την τέχνη είτε από το κοινωνικό τους έργο.

    Συγκεκριμένα:

    Η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διοργανώσει εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 20:00, στο θέατρο «Εγνατία» με θέμα «Πέντε γυναίκες ηθοποιοί συζητούν για τη Γυναίκα μέσα από τους ρόλους που έχουν ερμηνεύσει». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Καστάνη, Αθηνά Μαξίμου, Γωγώ Μπρέμπου και Στέλα Καζάζη. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.

    Επίσης την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 20:00, στην Casa Bianca θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Γυναίκες Εικαστικοί Δημιουργοί της Θεσσαλονίκης».

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε για την συγκεκριμένη έκθεση γυναίκες εικαστικές δημιουργούς της πόλης μας να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους σε μία από κοινού έκθεση στο χώρο της Casa Bianca.

    Με τη συνεργασία δύο, κυρίως, φορέων - πυρήνων εικαστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Διδασκόντων και Αποφοίτων του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, μέλη των οποίων είναι οι συμμετέχουσες, επιτεύχθηκε η ικανοποιητική ανταπόκριση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, γεγονός που καθιστά δυνατό το σχηματισμό σαφούς εικόνας για τη γυναικεία παρουσία στα εικαστικά πράγματα της πόλης μας.

    Μέσα στο σκηνικό αυτό, προβάλλεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από το χρωστήρα του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά η μορφή της Γυναίκας, σύμβολο και προσφιλές θεματικό μοτίβο της τέχνης του.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Απριλίου.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (16:01 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχτηκε σήμερα εθιμοτυπικά στο γραφείο του τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα κ. Σάιμον Γκας. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αφού καλωσόρισε τον άγγλο αξιωματούχο στη Θεσσαλονίκη τον ενημέρωσε μεταξύ των άλλων για την πορεία των μεγάλων έργων και τους μελλοντικούς στόχους της πόλης.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2013

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (15:59 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής καθιερωμένης συνάντησης του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις χθεσινές επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, υπογραμμίζοντας τη θέληση της κυβέρνησης για την διεκδίκηση από μέρους της Θεσσαλονίκης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

    «Πήραμε το «πράσινο φως» από τον Πρόεδρο για τη στήριξη και χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος το οποίο θα υποβάλω για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Σώματος. Πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε επάξια και δυναμικά τους μικρούς αυτούς «ολυμπιακούς αγώνες» των 31 ολυμπιακών αθλημάτων με τους 4.000 αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτούς. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ασφαλής πόλη, με εξασφαλισμένες τις αναγκαίες ξενοδοχειακές κλίνες αλλά και τις συγκοινωνιακές μεταφορές, αφού μέχρι το 2013 θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του μετρό».

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε επίσης ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης διαθέτει έναν εγγενή δυναμισμό, με πλήρεις υποδομές στον τομέα της υγείας και του πολιτισμού, αλλά και με πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις για την αθλητική θωράκιση της Θεσσαλονίκης και με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ορφανό ο οποίος είναι υπέρμαχος της δυναμικής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

    Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέληξε: «Με τις ενέργειες μας αυτές στοχεύουμε στην αναπτυξιακή ώθηση και ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως οικονομικού, πολιτιστικού και αθλητικού κέντρου της Ν.Α Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Σε ένα χρόνο από σήμερα θα γνωρίζουμε εάν η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013».

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥΙ - Ν. ΕΓΝΑΤΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (15:58 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 13:30, το υπό κατασκευή πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου - Ν. Εγνατία προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών .

    Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελείται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2006 (15:38 UTC+2)

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζητήσαμε για την Περιφέρεια. Η πρόοδος και η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι πρόοδος και ανάπτυξη της Ελλάδας. Άρα λοιπόν, πρέπει να επιταχυνθούν τα έργα στην Περιφέρεια. Πρέπει να ολοκληρωθούν, το ταχύτερο δυνατό, γιατί έτσι και μόνον έτσι θα έρθει η πρόοδος. Τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και περιμένουμε να ολοκληρωθούν, ώστε να αποδώσουν αυτά για τα οποία γίνονται.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τις δημοσκοπήσεις, που σήμερα δείχνουν 2,5 μονάδες διαφορά υπέρ της Ν.Δ, πώς τις βλέπετε;

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως και χθες, που, έστω και οριακά, και πάλι προηγείτο η Ν.Δ. Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία, τα οποία πρέπει να τα εξετάζουμε, να τα εκτιμούμε, γιατί είναι αποτίμηση και αποτύπωση των επιθυμιών της κοινωνίας. Και επειδή η κοινωνία είναι αυτή που μας ενδιαφέρει, πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας τις σκέψεις και τα θέλω της.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ένα θέμα με τον κ. Κορωνιά. Έχει αποκρύψει στοιχεία. Μήπως έπρεπε να έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη;

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτά είναι θέματα τα οποία εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη και από την αρμόδια Επιτροπή. Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιά έργα έχουν καθυστερήσει κ. Υπουργέ;

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είπα ότι καθυστέρησαν έργα. Είπα ότι έργα, όπως η υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν. Δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση. Ευθύνονται αυτοί, οι οποίοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα έργα για κάποιους άλλους λόγους. Αυτοί οι οποίοι δεν βλέπουν ότι η ανάπτυξη από την εκτέλεση αυτών των έργων είναι προς όφελος, όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά της Ελλάδας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 10 March 2006 - 19:13:57 UTC