Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΒΟΥΛΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  • [04] ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΕΩΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.

  • [01] ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2006 (18:04 UTC+2)

    Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την κίνηση των τραπεζών κατά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παράλληλα άσκησε τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με την πολιτική της οποίας, όπως ανέφερε, επικρατεί εικόνα διάλυσης.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα γεγονότα και υπάρχει διάλυση του κράτους.

    Βλέπουμε, ανέφερε, κλεμμένα στρατιωτικά αυτοκίνητα και ανενόχλητους δραπέτες. Οι κρίσεις, πρόσθεσε, αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά, έχουμε αποκλεισμένα νησιά από το χιόνι και υπουργούς σε νευρική κρίση.

    Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει εικόνα διάλυσης και ανασφάλειας στον πολίτη, θέμα το οποίο ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αρκείται σε σενάρια ανασχηματισμού, χωρίς ουσία και ο οποίος (ανασχηματισμός) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

    Η μόνη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση τα δυο χρόνια, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η επίθεση κατά του μέσου και φτωχού Ελληνα πολίτη, η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και η περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων.

    Αναφερόμενος στην άρνηση των μεγάλων τραπεζών να συζητήσουν τη συλλογική σύμβαση με την ΟΤΟΕ, ο κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την άρνηση αυτή ως επίθεση των τραπεζών και πράξη που υπονομεύει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η έννοια των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Πίσω από την επίθεση αυτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ο οποίος έχει προσωπική ευθύνη και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα στον ιδιωτικό τομέα.

    Δήλωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοπόρο στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, αλλά, όπως σημείωσε, όσα προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι αλλαγές και μάλιστα σε προοδευτική κατεύθυνση. Αντίθετα, πρόσθεσε, φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο χθεσινοβραδυνό επεισόδιο ξυλοδαρμού του προέδρου της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος υπήρξε θύμα μιας βάρβαρης πράξης από ανθρώπους που έχουν φασίζουσες αντιλήψεις και που ενθαρρύνονται από το κλίμα πόλωσης και απαξίωσης, το οποίο, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διεξαγωγής της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τονίζοντας ότι πρόκειται για την αρχή μιας πορείας από την οποία θα αναδειχθεί και η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε, το ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δικές τους πολιτικές για το σήμερα και το μέλλον των πολιτών.

    [02] ΒΟΥΛΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2006 (17:50 UTC+2)

    Δεκτή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής έγινε η διάταξη για την ενοποίηση του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη σύσταση του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου. Αντιπαράθεση σημειώθηκε για τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού του ΕΟΑ, ενώ ο παριστάμενος υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωσε τη δωρεάν διανομή 100.000 αποκωδικοποιητών για τη λήψη των επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων της ΕΡΤ προς ανθρώπους με αναπηρίες.

    Την ικανοποίησή τους τόσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα υπό ενοποίηση πρακτορεία ειδήσεων, όσο και για την πρόβλεψη ότι το νέο «ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ» αναλαμβάνει όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του, εξέφρασαν τόσο οι εισηγητές των κομμάτων Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Χρ. Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ), Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) και Φ. Κουβέλης (ΣΡΑ) όσο και πλειάδα βουλευτών όπως οι κ. Β. Χρυσής (Δωδεκανήσου, ΝΔ), Τ. Χυτήρης (Β' Αθηνών, ΠΑΣΟΚ) κ.ά.

    Σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού, του ΕΟΑ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδης, είπε ότι το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις έργου με ευθύνη του Δ.Σ. που ορίζει ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι πλην του επιστημονικού προσωπικού που δεν θα ξεπεράσει τα 5-10 άτομα, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσληφθεί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, Κ. Γκιουλέκας, χαρακτήρισαν υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ που προσέλαβε επί των ημερών του μεγάλο αριθμό συμβασιούχων εκτός των διαδικασιών του νόμου 2190. «Κατηγορήσατε το ΠΑΣΟΚ ότι αγνόησε το ΑΣΕΠ και τώρα προσλαμβάνετε με ρουσφετολογικό τρόπο προσωπικό στο ΕΟΑ», είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σ. Κοσμίδης, Χρ. Αράπογλου και Κ. Γείτονας.

    Σε παρέμβασή του, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει «τα λάθη και τις σαχλαμάρες» που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981-83, με τις προσλήψεις και ορισμούς διοικήσεων.

    Αναφερόμενος στην έναρξη εκπομπής των τριών νέων ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι εδώ και δύο εβδομάδες, η χώρα μας δεν είναι από τις τελευταίες στην Ε.Ε. στον τομέα της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης (ΕΨΤ). Μπήκαμε «στην πράξη» στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση και «όχι στα λόγια» είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρούν τα προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, βάσει των οποίων θα δοθούν αποκωδικοποιητές σε 100.000 ανθρώπους με αναπηρία.

    [03] ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

    Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2006 (12:24 UTC+2)

    Νέο μέτωπο μεταξύ των συνδικάτων και των τραπεζών άνοιξε στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων μετά τη χθεσινή πρωτοβουλία έξι τραπεζών, που ζήτησαν να συνάπτονται πλέον επιχειρησιακές και όχι κλαδική σύμβαση εργασίας. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι τράπεζες με ταυτόχρονη επιστολή τους προς την ΟΤΟΕ επιχειρούν να καταργήσουν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, θεσμό που μέχρι σήμερα έχει κατακτηθεί ως μέσο επίλυσης των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

    Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές έξι μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Αlpha, Eurobank και Πειραιώς) συμφώνησαν και με ξεχωριστές αλλά ουσιαστικά πανομοιότυπες επιστολές ανακοίνωσαν στην ΟΤΟΕ ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση για την κλαδική σύμβαση με την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων. Κατά τους τραπεζίτες τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και οι συνθήκες του ανταγωνισμού επιβάλλουν πλέον οι ρυθμίσεις αυτές να γίνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο, κάτι που, κατά τους συνδικαλιστές, οδηγεί στην πλήρη ελαστικοποίηση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων και κατά συνέπεια στην πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών.

    Η ΟΤΟΕ, με σημερινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για "επικίνδυνη, αυθαίρετη, αλαζονική και παράνομη συμπεριφορά των τραπεζών", για πρακτική που έχει ως στόχο "τη συμπίεση της αμοιβής και των όρων εργασίας που αυτές, εν είδει καρτέλ, θέλουν μονομερώς να επιβάλουν στους εργαζομενους".

    Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων εργασίας κατοχυρώνεται από το σύνταγμα και τους νόμους και κανείς, όσο οικονομικά ισχυρός και αν είναι, δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση αυτές τις κατακτήσεις. Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θεωρεί αυτονόητο πως "αν οι τράπεζες επιμείνουν και η κυβέρνηση δεν παρέμβει άμεσα και δραστικά για την άρση αυτής της αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα αντιταχθεί στην αδιανόητη πρόκληση".

    Η ΟΤΟΕ, που συγκαλεί αύριο την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας για το ζήτημα, έχει ήδη ενημερώσει την ΓΣΕΕ προκειμένου οι αντιδράσεις των συνδικάτων να συντονιστούν απέναντι σ' αυτήν την ενέργεια την οποία οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ως "θεσμική εκτροπή".

    Σύμφωνα με ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη, στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι "η παρανομία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν".

    Οι θέσεις των τραπεζών

    Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των τραπεζών αναφέρουν ότι οι επιστολές που έστειλαν στην ΟΤΟΕ είναι ξεχωριστές για κάθε τράπεζα και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η Ελληνική Ενωση Τραπεζών που δεν αποτελεί συνδικαλιστικό φορέα.

    Το σκεπτικό που εκφράζουν οι διοικήσεις συνδέεται με το γεγονός ότι παλαιότερα, όταν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σχεδόν στο σύνολό του, ελεγχόταν ιδιοκτησιακά από το Δημόσιο, η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για την επίλυση των θεμάτων του τραπεζικού κλάδου είχε νόημα. Παράλληλα ήταν εύκολο (λόγω του ενός κύριου μετόχου) να εκπροσωπηθεί τουλάχιστον το 70% του τραπεζικού συστήματος στις σχετικές διαπραγματεύσεις, όπως απαιτεί ο νόμος του 1990 με βάση τα τότε δεδομένα.

    Οι τραπεζίτες επισημαίνουν όμως ότι οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει, καθώς το Δημόσιο έχει πολύ μικρή άμεση συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών τραπεζών, με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές να κατέχουν πάνω από το 30%, κατά μέσον όρο, του μετοχικού κεφαλαίου στις μεγαλύτερες από αυτές. Ταυτόχρονα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα επιχειρησιακά σχέδια και οι χώρες εγκατάστασης κάθε τράπεζας διαφέρουν σημαντικά, με αποτέλεσμα ο ορισμός κοινού εκπροσώπου με ενιαία θέση να μην ευνοείται πια. Τα εργασιακά και κοινωνικά θέματα του κλάδου, περιλαμβανομένων των μισθολογικών, δύσκολα αποτελούν πλέον αντικείμενο κλαδικών ΣΣΕ, όπως επισημαίνουν οι τραπεζίτες, και τονίζουν ότι τα θέματα αυτά πρέπει πια να αντιμετωπίζονται με επιχειρησιακές συμφωνίες κάθε τράπεζας χωριστά, στο πλαίσιο του νόμου που τις προβλέπει.

    Ειδικότερα όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την ΟΤΟΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Τάκης Αράπογλου, "οι επιχειρησιακές συμβάσεις μπορεί να δώσουν καλύτερες λύσεις με τις απευθείας διαπραγματεύσεις εργοδότη και εργαζόμενου και με την άμεση γνώση των συγκεκριμένων συνθηκών των προβλημάτων της κάθε τράπεζας". Και υπογραμμίζει: "Την προτίμησή μας στην επιχειρησιακή σύμβαση συλλογικής εργασίας εκφράζουμε ρητά με την παρούσα επιστολή και αυτήν θα επιδιώξουμε με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στην τράπεζά μας μέσα στο πλαίσιο των διατάξεων που ισχύουν".

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ κ. Τσουκαλά, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι τα θέματα τα οποία θέτει η ΟΤΟΕ προς διαπραγμάτευση, απέχουν πολύ από τα μείζονος σημασίας θέματα τα οποία απασχολούν την Eurobank ενώ ορισμένα από τα αιτήματα της ΟΤΟΕ κρίνονται ανεδαφικά. "Ενδεικτικά και μόνο επισημαίνω την υπερβολική αύξηση των αποδοχών άνω του 10%, που θα οδηγήσει σε υπέρμετρη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας και τη μείωση των ορίων εργασίας σε 35 ώρες εβδομαδιαίως, από 37 που ισχύει σήμερα", αναφέρει ο κ. Νανόπουλος. Και υπογραμμίζει ότι δεν "επιθυμούμε να λάβουμε μέρος στις διαπραγματεύσεις και ούτε να δώσουμε εξουσιοδότηση για το σκοπό αυτό", ενώ παράλληλα αναφέρει ότι "η ΟΤΟΕ δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη ευελιξία, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αντιμετωπίσει τα καινούργια δεδομένα, ενώ τα προβλήματα διαφοροποιούνται από τράπεζα σε τράπεζα".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Ματζούνης υπογραμμίζει στην επιστολή του στην ΟΤΟΕ ότι "σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τα εργασιακά και κοινωνικά θέματα του τραπεζικού κλάδου, περιλαμβανομένων των μισθολογικών, δεν μπορούν πλέον να αποτελούν αντικείμενο κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω επιχειρησιακών συμφωνιών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων κάθε τράπεζας χωριστά".

    ΠΑΣΟΚ- Δήλωση Βενιζέλου

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις, μετά, όπως αναφέρει, "την άρνηση των Τραπεζών να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ για τη σύναψη κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται πλέον ο ίδιος ο θεσμός των κλαδικών συμβάσεων", δηλώνει ότι "φαίνονται πλέον τα αποτελέσματα του «μεταρρυθμιστικού οίστρου» της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή".

    "Αμφισβητείται πλέον ο κορυφαίος κοινωνικός θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας γιατί οι τράπεζες, ενθαρρυμένες από την μονομερή και ταξική πολιτική της κυβέρνησης, βρίσκουν την ευκαιρία να αποδιαρθρώσουν τις εργασιακές σχέσεις στον πιο ευαίσθητο, ίσως, τομέα της οικονομίας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτό δεν αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά τον ιδιωτικό τομέα και είναι το επόμενο βήμα μετά την αμφισβήτηση του θεσμού της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας", αναφέρει ο κ.Βενιζέλος.

    Επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να εφαρμόσει το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και να διαφυλάξει την ισορροπία μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζομένων, που η κυβέρνηση συστηματικά υπονομεύει υπέρ της εργοδοτικής πλευράς. Η κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα την λειτουργία της αγοράς, που βασίζεται στον υγιή και όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό".

    [04] ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2006 (21:59 UTC+2)

    Επίθεση από ομάδα νεαρών δέχθηκε απόψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος ήταν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του μαζί με ένα ακόμα άτομο όταν δέχθηκαν την επίθεση. Οι νεαροί προξένησαν φθορές με ξύλα και πέτρες στο ΙΧ αυτοκίνητο και τραυμάτισαν ελαφρά τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και το συνοδό του, οι οποίοι μετέβησαν στη Γενική Κλινική Αθηνών, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (20:07 UTC+2)

    Χαιρετισμός υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν των συμμετεχόντων στο σεμινάριο: "Η καταπολέμιση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος" που διοργανώνουν η εναλλακτική έδρα του Συμφώνου Σταθερότητας για τη ν Ν.Α. Ευρώπη και η πρωτοβουλία για την καταπολέμη του οργανωμένου εγκλήματος του συμφώνου με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου υπό την αιγίδα των υπουργείων: Μακεδονίας-Θράκης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

    Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

    Αξιότιμοι σύνεδροι,

    Κυρίες και κύριοι,

    Σας καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και Θράκης, στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας. Μιας περιοχής όπου η γεωγραφική εγγύτητά της, με τους γειτονικούς λαούς της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία, συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση.

    Αναμφίβολα, ως περιοχή, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και, βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε, μέχρι να φθάσουμε στο επίπεδο συνεργασίας που επιθυμούμε για τους λαούς μας. Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο: έχουμε τη θέληση για διάλογο και συνεργασία.

    Η Διαδικασία Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP) δίνει πραγματικό περιεχόμενο στον όρο «Περιφερειακή Κυριότητα» και προσφέρει μία πολύ χρήσιμη βάση στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καθώς έχει το πλεονέκτημα ότι απαρτίζεται από χώρες με διαφορετικό βαθμό σύνδεσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    Η ΝΑ Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι περιοχή παρεξηγήσεων, βίας και πολέμων. Της αξίζει να γίνει μία περιοχή συνεργασίας και διαλόγου, μια περιοχή δημιουργικά ενταγμένη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπου οι εντάσεις, οι ακρότητες, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα δεν έχουν θέση.

    Η ΕΕ και άλλοι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις σας, ώστε να διαμορφώσουν κατάλληλα την πολιτική τους στο μέλλον, σε σχέση με τις περιφερειακές πρωτοβουλίες.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Οι διεθνώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές συνθήκες, σηματοδοτούν και νέες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της αντεγκληματικής πολιτικής. Οι αυξημένες δυνατότητες των επικοινωνιών, η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, ιδεών και αγαθών, χρησιμοποιήθηκαν δυστυχώς για την εξάπλωση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, η λαθρομετανάστευση, η πλαστογραφία και παραχάραξη και η απεχθέστατη από κάθε άποψη, εμπορία ανθρώπων.

    Με άλλα λόγια η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας επέφερε και την «παγκοσμιοποίηση του εγκλήματος». Αντιμετωπίζουμε, σήμερα, νέες μορφές εγκλήματος που στο παρελθόν ουδέποτε απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία.

    Η αντιμετώπιση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας στον τομέα της Κοινής Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και των πολιτικών καταπολέμησης του εγκλήματος.

    Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και με έντονη την αγωνία για τον πολιτικό μας πολιτισμό και την ποιότητά του, η σημερινή πρωτοβουλία, καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα έγκλημα που ισοπεδώνει προσωπικότητες και απειλεί την κοινωνική συνοχή.

    Η διεθνής κοινότητα, οι Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) και το κράτος πρόνοιας σε εθνικό επίπεδο, πρέπει από κοινού να χαράσσουν και να υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.

    Είμαι σίγουρος πως τούτο 'δω το σεμινάριο, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη αμφίδρομων σχέσεων συνεργασίας, μεταξύ των δικαστικών αρχών της Ν.Α. Ευρώπης, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να έχουμε ορατά αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης του Διασυνοριακού Οργανωμένου Εγκλήματος.

    Στο πλαίσιο της προώθησης και ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας στηρίζουμε το ρόλο και το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστικού Δικτύου και ευελπιστούμε ότι το δίκτυο αυτό θα αγκαλιάσει σιγά - σιγά, όλες τις χώρες της ΝΑ προς όφελος των λαών της περιοχής.

    Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή αποτελεσματικών δράσεων για την καταστολή του εγκλήματος αλλά κυρίως για την πρόληψη και την αποτροπή.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Το ΥΜΑ-Θ έχοντας την ευθύνη του γεωγραφικού χώρου της Βόρειας Ελλάδας και όντας ο «προπομπός» της Ελληνικής Πολιτείας στο βλέμμα της προς τη ΝΑ Ευρώπη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαπεριφερειακή, διασυνοριακή και διακρατική συνεργασία στην περιοχή.

    Η Χώρα μας, καθώς αποτελεί το μοναδικό κράτος - μέλος της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή καλείται να αξιοποιήσει την εικοσαετή και πλέον εμπειρία της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να συνδράμει στην ομαλή ένταξη των χωρών της ΝΑ Ευρώπης στην Ε.Ε

    Επιπλέον, η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το φυσικό σημείο επαφής με τέσσερα κράτη, γεγονός που επηρεάζει καθοριστικά τους αναπτυξιακούς άξονες και προσδίδει την απαραίτητη δυναμική ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να καταστεί γέφυρα και μοχλός στη ΝΑ Ευρώπη αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στην περιοχή, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω της ευρωπαϊκής πορείας των κρατών της ΝΑ Ευρώπης ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε χώρο ασφάλειας, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και ειλικρινούς συνεργασίας.

    Θέλω να συγχαρώ την Εναλλακτική Έδρα Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη, που διοργανώνει αυτό το σεμινάριο, αλλά και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, για την υποστήριξη και την συνεργασία τους, καθώς και τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, την υπηρεσία του στο ΥΜΑ-Θ, που το έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους.

    Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην συνέχεια της σημαντικής αυτής προσπάθειας σας.

    Σας ευχαριστώ,

    Νίκος Τσιαρτσιώνης

    Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:31 UTC+2)

    Σήμερα, στις 21:00, στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τίτλο: «Από το γερμανικό ρομαντισμό έως τον 20ό αιώνα της Όπερας» με τη λυρική σοπράνο, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη.

    Στο πιάνο συνοδεύει ο μαέστρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Χρύσανθος Αλισάφης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και βιτρώ των Γιώργου Ιατρού, Γιώργου Μαζαράκη και Τάσου Παπαναστασίου, που διοργανώνει το Βαφοπούλειο.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Μ. ΑΣΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:25 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

    (Κρίσπου 7, τηλ. 2310.219.329), στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Ελληνόφωνα και τουρκόφωνα χωριά της Μικράς Ασίας». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο εκπαιδευτικός και ιστορικός Κωνσταντίνος Νιγδέλης και ο εκπαιδευτικός και ερευνητής Συμεών Κοιμίσογλου.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γ. Ιωάννου» (Αρτάκης 14, τηλ. 2310.919.039), στις 19:30, Θα πραγματοποιηθεί χιουμοριστικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα: «Οι ηλίθιοι και η μέθοδος Ρο», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Άγγελου Ροδαφηνού με τίτλο: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ηρεμία».

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη των Σαράντα Εκκλησιών, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 31ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διατροφή και Υγεία». Ομιλήτρια θα είναι η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Μαρία Παρασκελίδου.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών σχολείων για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ - ΣΤΙΣ 22:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:23 UTC+2)

    Είναι καταπληκτικό όταν οι μουσικοί συνδέουν ένα υψηλό επίπεδο από νότες και ρυθμούς.

    Όταν μπορούν να συνδυάσουν το καλύτερο της εμπειρίας τους με μια νέα πρόταση.

    Αυτό συμβαίνει με τους Agora Μια κολεκτίβα μουσικών με μια ανοικτή και πολυπολιτισμική προσέγγιση στη τζαζ μουσική.

    Τους Agora Latin Jazz Quartet θα απολαύσουμε την Τετάρτη 8 Φεβρουάριου στη Θεσσαλονίκη .

    Στον υπέροχο χώρο της ΑΙΓΛΗΣ το ελπιδοφόρο σύνολο μας καλεί σε μια τζαζ βραδιά. Τετάρτη 8 Φεβρουάριου. (Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου) Τηλ.2310.270.016.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:19 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τετάρτη) 1 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ και καρδιολόγος, Γεώργιος Γιαννόγλου, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Βλάπτει το άγχος την καρδιά;».

    Αύριο (Πέμπτη) 2 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από τον καθηγητή του Ποινικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Αδάμ Παπαδαμάκη, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: «Το μέλλον του ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου».

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:18 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Β. Δημητρίου θα επιθεωρήσει μεθαύριο (Παρασκευή), στις 13:00, στη Ν. Παραλία (άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου), το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό που απέκτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αξίας 980.000,00 .

    Πρόκειται για έναν στόλο τριών (3) βυτιοφόρων, δύο (2) οχημάτων μεταφοράς (container) μεταφόρτωσης απορριμμάτων, έξι (6) ημιφορτηγών, ενός (1) οχήματος Pick - up και δύο (2) ανατρεπόμενων φορτηγών.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΣΤΙΣ 11:30

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:16 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Παρασκευή), στις 11:30, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναφερθεί σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους δημότες, το Δήμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ, ΣΤΙΣ 19:00

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (13:14 UTC+2)

    Με 94 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της παρουσίασης και λήψης απόφασης για την σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

    Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2006 (12:45 UTC+2)

    ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

    ΩΡΑ 19:00

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της 21ης Διεθνούς Εκθέσεως Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA 2006.

    Την Έκθεση θα εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Μπασιάκος.

    ΤΟΠΟΣ: Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, HELEXPO. ΩΡΑ 21:00

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου, με θέμα: «Η καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος», θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο που θα παραθέσει στους διοργανωτές και τους συνέδρους.

    Το σεμινάριο διοργανώνουν η Εναλλακτική Έδρα Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη και η Πρωτοβουλία για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος του Συμφώνου. Υποστηρίζεται από το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων: Μακεδονίας - Θράκης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

    ΤΟΠΟΣ: Κυβερνείο, Καραμπουρνάκι, Θεσσαλονίκη.

    ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

    ΩΡΑ 20:30

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 4ου Πανελλήνιου Συμποσίου Αρτηριακής Υπέρτασης, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρεία.

    ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», αίθουσα «Αριστοτέλης 1», Θεσσαλονίκη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 1 February 2006 - 19:14:20 UTC