Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-08

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ 12η ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [02] Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ECOFIN
  • [03] ΒΟΥΛΗ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
  • [04] ΝΕΑΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [05] ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
  • [06] ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ EURO 2012 Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΡΗΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0
  • [08] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

  • [01] 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ 12η ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Παρίσι, 8 Νοεμβρίου 2005 (12:01 UTC+2)

    Νέες συγκρούσεις νεαρών μεταναστών με την αστυνομία για 12η νύχτα στη Γαλλία, παρά την κυβερνητική εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα. Κάηκαν περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί. Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι για να εγκρίνει νέα μέτρα.

    [02] Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ECOFIN

    Βρυξέλλες, 8 Νοεμβρίου 2005 (10:47 UTC+2)

    Σημαντικά θέματα θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Όπως έγραψε η εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», μεταξύ αυτών είναι η μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων και η επανεξέταση της πρότασης για μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

    Ειδικότερα, τα θέματα που θα εξεταστούν στο ECOFIN είναι τα ακόλουθα:

    1. Προϋπολογισμός Ε.Κ.: Χάρτης πορείας προς ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εσωτερικού ελέγχου. Στις 15/6/05, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εσωτερικού ελέγχου.

    2. Βελτίωση του πλαισίου κανονιστικών ρυθμίσεων: Μεθοδολογία όσον αφορά το διοικητικό βάρος.

    3. Στατιστική διακυβέρνηση στην Ε.Ε.: Συνέχεια στα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Ιουνίου 2005. Το Συμβούλιο ECOFIN της 7ης Ιουνίου 2005 υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό το συμβιβαστικό κείμενο της Προεδρίας και ζήτησε στα συμπεράσματά του μια σειρά τροποποιήσεων της.

    4. Εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης - Εφαρμογή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ουγγαρία.

    5. Φορολογία: Μειωμένοι Συντελεστές ΦΠΑ. Η συζήτηση θα βασισθεί στη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η βρετανική Προεδρία.

    6. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες: εμπόδια των διασυνοριακών ενοποιήσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ε.Ε. Η συζήτηση πρόκειται να επικεντρωθεί στις διασυνοριακές συγχωνεύσεις του τραπεζικού κλάδου.

    7. Δημοσιονομικές επιπτώσεις της μεταρρύθμισης του καθεστώτος της ζάχαρης. Θα συζητηθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη μεταρρύθμιση του κοινοτικού καθεστώτος ζάχαρης.

    [03] ΒΟΥΛΗ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2005 (13:06 UTC+2)

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο ψηφισθείς νόμος για το ωράριο των καταστημάτων θα ισχύει και στο μέλλον έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    «Εάν ήθελα ή ήθελε η κυβέρνηση να ανοίξει όποιο άλλο θέμα, γνωρίζετε ότι θα το έλεγα ευθέως. Ό,τι αναφέρεται στο ωράριο και περιλαμβάνεται στο νόμο που ψηφίσαμε, και ισχύει από τις 19 Αυγούστου 2005, είναι αυτό που θα ισχύει και στο μέλλον». Ο κ. Σιούφας είπε ότι δικαιούται ως πολιτικός να κάνει την αυτοκριτική του τώρα, και όχι εκ των υστέρων ή όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις: «Το λέω τώρα. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο τολμηροί, τελεία και παύλα».

    Το θέμα του ωραρίου είχαν θέσει νωρίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας, Ρ. Ζήση και Β. Κεγκέρογλου, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- είχαν αποτιμήσει τη λειτουργία του νέου ωραρίου ως μη ωφέλιμη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Το νέο ωράριο ωφελεί μόνο τους μεγάλους, τους λίγους ισχυρούς, «αυτούς που φαίνεται ότι κυρίως ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, τόνισαν οι βουλευτές. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος είπε ότι η γενικότερη τάση είναι να συγκεντρωθεί ο πλούτος στα χέρια των λίγων, ενώ η βουλευτής του ΣΡΑ Ασημ. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη υποστήριξε ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι μερικής και όχι πλήρους απασχόλησης.

    Ο κ. Σιούφας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, καθώς έχει περάσει μόλις ένα δίμηνο από την εφαρμογή του σχετικού νόμου. Σχολιάζοντας έρευνα του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, την οποία επικαλέστηκαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποδείξουν ότι το νέο ωράριο δεν γίνεται αποδεκτό, ο κ. Σιούφας είπε ότι αυτή διεξήχθη σε 90 καταστήματα επί συνόλου 150.000.

    Εξάλλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου επέκρινε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τα στοιχεία που επικαλούνται για την «ακρίβεια» στην αγορά είναι επιλεκτικά. Τροφοδοτείτε συγκεκριμένες εφημερίδες, με τιμές από δύο συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ που είναι ακριβά, είπε ο κ. Παπαθανασίου και τόνισε ότι εάν αναζητηθεί ο μέσος όρος των τιμών, από όλα τα σούπερ μάρκετ, θα φανεί ότι η αύξηση κινείται γύρω από τον πληθωρισμό. «Εγώ δεν γίνομαι παπαγαλάκι καμιάς αλυσίδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου. Στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γ. Καλαντζή, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι «παίρνει πίσω» την εκτίμηση που δημιουργήθηκε από τις «συμπτώσεις» ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν τα στοιχεία στις εφημερίδες.

    [04] ΝΕΑΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 8 Νοεμβρίου 2005 (15:26 UTC+2)

    Νεαρός Κούρδος αυτοπυρπολήθηκε το πρωί έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Λευκωσία, όπου διαδήλωνε με άλλους πεντακόσιους συμπατριώτες του για τον ηγέτη τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

    Με την έγκαιρη επέμβαση άλλων διαδηλωτών, η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα και ο νεαρός μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο.

    Οι Κούρδοι διαμαρτυρόταν, επειδή οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στους δικηγόρους του Οτσαλάν να τον επισκέπτοναι στη φυλακή.

    [05] ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

    Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2005 (19:59 UTC+2)

    Φινάλε για τον Αλέκο Αλεξανδράκη, σήμερα, το απόγευμα, στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

    Ο δημοφιλής ηθοποιός σε ηλικία 77 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, όπου είχε εισαχθεί με λοίμωξη του αναπνευστικού του συστήματος.

    Στο πλευρό του όλο αυτό τον καιρό η οικογένειά του.

    [06] ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ EURO 2012 Η ΕΛΛΑΔΑ

    Βαλέτα, 8 Νοεμβρίου 2005 (16:43 UTC+2)

    Διαψεύστηκαν οι ελπίδες της χώρας μας για την ανάληψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2012. Η Ελλάδα έμεινε εκτός της διεκδίκησης της συγκεκριμένης διοργάνωσης, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των τελευταίων ημερών. Η UEFA, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στη Μάλτα, αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον ελληνικό φάκελο στους τρεις που θα διεκδικήσουν, τελικά, τη διοργανώση το EURO 2012.

    Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε πριν λίγο από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Εκτός από την Ελλάδα, έξω από τη διεκδίκηση έμεινε και η Τουρκία και η Ιταλία είναι, πλέον, το μεγάλο φαβορί. Στη διεκδίκηση παραμένουν οι συνυποψηφιότητες της Κροατίας με την Ουγγαρία και της Πολωνίας με την Ουκρανία, αλλά η Ιταλία έχει τον πρώτο λόγο.

    Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, o Kύπριος Μάριος Λευκαρίτης μίλησε για τον αποκλεισμό της ελληνικής υποψηφιότητας από την τελική τριάδα: «Πολύ φοβάμαι ότι μπλέξαμε με ποδοσφαιρικές ζυμώσεις. Για μένα η έκπληξη είναι διπλή, μιας και η Τουρκία που προηγείτο έμεινε έξω. Ήταν πεντακάθαρο ότι ότι στην παρουσίαση προηγείτο η Τουρκία και ακολουθούσαν η Ελλάδα και η Ιταλία. Αυτή ήταν η αρχική εισήγηση την οποία δεν έθεσε υπόψη της η εκτελεστική επιτροπή", τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «SuperΣΠΟΡ» και συνέχισε:

    «Πρόθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν να μεταφέρει τη διοργάνωση σε ένα αδύνατο πρωτάθλημα από τις ανατολικές χώρες, οπότε η υπόθεση περιορίστηκε στην Ιταλία και στην πρώην ανατολική Ευρώπη. Οσο για το τι έφταιξε, νομίζω λάθος από πλευράς της ΕΠΟ δεν έγινε. Ίσως υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη σχέση ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Πολιτεία». Ο κ. Λευκαρίτης αποκάλυψε ότι πέντε λεπτά πριν ψηφίσουν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αναφέρθηκε το παραπάνω θέμα από εκπρόσωπο τρίτης χώρας.

    [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΡΗΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0

    Θεσσαλονίκη, 8 Νοεμβρίου 2005 (00:08 UTC+2)

    Με τέρμα του Γκουγκουλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άρης επικράτησε 1-0 της Καστοριάς στο κεκλεισμένων των θυρών «Κλεάνθης Βικελίδης», στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης ημέρας για τη Β` Εθνική. Ο Γκουγκουλιάς, ο οποίος χάρισε στον Άρη την πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη του, είχε μπει ως αλλαγή στο 83ο λεπτό στη θέση του Μποχώνη.

    Τα αποτελέσματα:

    Θρασύβουλος - Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 1-0

    Ηλυσιακός - Πανσερραϊκός 1-1

    Πανηλειακός - Εθνικός Αστέρας 0-2

    Παναχαϊκή 2005 - Εργοτέλης 0-1

    Νίκη Βόλου - Χαϊδάρι ΑΟ 1-0

    Καλαμάτα - Βέροια 1-1

    Προοδευτική - Κέρκυρα 1-1

    Αρης - Καστοριά 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

    Εργοτέλης 15

    Θρασύβουλος 14

    Κέρκυρα 13

    Νίκη Βόλου 12

    Εθνικός Αστέρας 12

    Καστοριά 11

    Ηλυσιακός 10

    Καλαμάτα 10

    Προοδευτική 9

    Χαϊδάρι 8

    Βέροια 8

    Αρης 8

    Παναχαϊκή 7

    Πανσερραϊκός 6

    ΑΣΚ Ολυμπιακός 4

    Πανηλειακός 3

    [08] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

    Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2005 (23:20 UTC+2)

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με τον Επαλέ στο 30' ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 82' με τον Χλωρό.

    Ο Ηρακλής ξεκίνησε πιό δυνατά τον αγώνα και κατάφερε με τις αντεπιθέσεις να είναι πολύ πιό απειλητικός από το Αιγάλεω. Η πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 14' όταν μετά από σέντρα του Στεφανή από δεξιά, ο Λαγός προσπάθησε να πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 26΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του «Γηραιού», ο Παπαζαχαρίας προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα κατέληξε στον Γεωργιάδη που από καλή θέση δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Σάββα Κωφφίδη, που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έτσι τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από υποδειγματική αντεπίθεση ο Γεωργιάδης πάσαρε στον Επαλέ, που από το ύψος της περιοχής πλάσαρε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου όταν από λάθος του Κατσαμπή, ο Νικολόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, στη συνέχεια πάσαρε στον Τσέζαρεκ, που από πολύ πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμπάρη.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Ηρακλή δηλαδή να ελέγχει το ματς και να είναι πιό επικίνδυνος από τους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 48' ο Γεωργιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του μη εκμεταλευόμενος την πολύ καλή μπαλιά του Στεφανή, αφού το πλασέ του κατέληξε λίγο άουτ. Η λύση για το Αιγάλεω ήρθε στο 82' από δύο παίκτες που είχαν περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σαγανάς με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά σέντραρε στην μικρή περιοχή του Ηρακλή και ο Χλωρός με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Οι δύο ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία μέχρι το τέλος, ο Ηρακλής με τον Καπετάνο (88') και το Αιγάλεω με τον Νικολόπουλο (89') και έτσι το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Μάριτς, Όμο, Εντουσέι - Στεφανής, Κατσαμπής

    Οι συνθέσεις

    AΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Όμο, Ποπόφ, Εντουσέι, Μάριτς (46' Φωτάκης), Μανουσάκης (57' Χλωρός), Νικολόπουλος, Τσέζαρεκ (74' Σαγανάς)

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Στεφανής, Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Πρίττας, Ερέρα (+90' Μουράτι), Επαλέ (79' Π.Καπετάνος), Λαγός, Γεωργιάδης (88' Λαβάλ)


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 8 November 2005 - 19:13:44 UTC