Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-05-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
  • [02] Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ
  • [03] ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • [04] ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
  • [05] ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  • [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [07] ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ"
  • [08] ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΑΛΤΕΜΠΟΥΡΓΚ
  • [09] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998
  • [10] ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΠΣ
  • [11] ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [12] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ
  • [13] ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ EFG ΣΤΟ
  • [14] ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΣΕ Η ΧΡ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ
  • [15] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΤΥΧΟΝ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [16] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΗΝ 29Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ
  • [17] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ ΑΠΟ ΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ
  • [18] ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ
  • [19] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
  • [20] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ
  • [21] ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο Μ. ΚΑΨΗΣ
  • [22] Ο ΓΙΑΚΟΥΠΟΒΙΤΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ F2 TOY
  • [23] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
  • [24] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ - ΜΟΫΝΙΧΑΝ
  • [25] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [26] ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [27] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ CIA
  • [28] ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΤΖΠΑΓΙ
  • [29] ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΓΑΖΑ
  • [30] ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «ΕΓΩ, Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
  • [31] ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
  • [32] ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΜΣΤ
  • [33] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΤΟΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ "ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΡΩΤΑΤΟΥ"
  • [34] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Τ. ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ

  • [01] Ο Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (14:12 UTC+2)

    Σαφή προειδοποίηση προς τους ξένους δημοσιογράφους απηύθυνε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash».

    Ο κ.Βουλγαράκης, μετά τη σύλληψη των δύο βρετανών δημοσιογράφων των Times του Λονδίνου για παράνομη είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, υποστήριξε: «Στο βαθμό ασφαλείας που βρισκόμαστε ενόψει των αγώνων παράτυπες ή παράνομες κινήσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες καταστάσεις, πολύ υψηλού κόστους».

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε επίσης πως ενημέρωσε και το Βρετανό πρεσβευτή στην Αθήνα, εφιστώντας του την προσοχή ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά για ολυμπιακούς χώρους που φρουρούνται στον ύψιστο βαθμό.

    Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα συνελήφθησαν μία δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος των Times του Λονδίνου για παράνομη είσοδο στο ΟΑΚΑ. Μετά την πιστοποίηση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και με Γερμανούς δημοσιογράφους στο Ελληνικό.

    [02] Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (12:12 UTC+2)

    Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 5 Μαίου στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας, με ανακοίνωση που έστειλε και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ποντίκι».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκρήξεις βομβών «ήταν μια απάντηση στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο και μία προειδοποίηση για την επικείμενη, άμεση «ανθρωπιστική» εμπλοκή του με στρατεύματα στο Ιράκ».

    Επίσης η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέφερε ότι η ενέργεια της Καλλιθέας ήταν μια απάντηση στο νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί στη χώρα μας.

    Ακόμη, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση πως «όλοι οι παράγοντες του διεθνούς κεφαλαίου, οι πλανητικοί μισθοφόροι φονιάδες, οι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι εύποροι δυτικοί ολυμπιακοτουρίστες που σκοπεύουν να παραβρεθούν στους Αγώνες είναι ανεπιθύμητοι».

    [03] ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (15:45 UTC+2)

    Νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το οποίο ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα με το σύνθημα "Αντίσταση, Ανυπακοή, Απειθαρχία στην Ε.Ε.".

    Τις τρεις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου καταλαμβάνουν ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιώργος Τούσας και η Διαμάντω Μανωλάκου. Οι τρεις έως τώρα ευρωβουλευτές του κόμματος καταλαμβάνουν συμβολικά τις τρεις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου.

    Η Γενική Γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η πολιτική του μονόδρομου και να ανοίξει ο δρόμος για ένωση μιας άλλης Ευρώπης σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

    Την επιτροπή στήριξης του ψηφοδελτίου αποτελούν μεταξύ άλλων η Νανά Νταουντάκη, ο Γιώργος Φιλιππάκης και οι καλλιτέχνες Κώστας Καζάκος, Παντελής Θαλασσινός, Λίλα Καφαντάρη και Ελένη Γερασιμίδου.

    [04] ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (14:19 UTC+2)

    ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για την υπογραφή της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας,

    Η συμφωνία προβλέπει για το 2004, αυξήσεις 4,5% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου συν 1,5% από 1ης Σεπτεμβρίου. Οκτώ ευρώ επιπλέον θα παίρνουν από 1ης Σεπτεμβρίου οι νέοι εργαζόμενοι που θα αμείβονται με τα κατώτατα ημερομίσθια. Για το 2005, οι αυξήσεις θα είναι 2,2% από 1η Ιανουαρίου συν 3,3% από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ Θανάσης Κούτρας, αποχώρησε καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη και προκλητική τη σύμβαση. Στις 18 Μαΐου αρχίζουν και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο Δημόσιο.

    [05] ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:59 UTC+2)

    Συγκροτήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, Επιτροπή, με σκοπό τη μελέτη και την εισήγηση μέτρων για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

    Η Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Παναγιώτης Πανούρης και συγκροτείται από Δικαστικούς Λειτουργούς και Δικηγόρους, θα ολοκληρώσει το έργο της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, προθέσεις της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων αποτελούν: Α) Η αύξηση στο μέτρο του εφικτού των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων όλων των βαθμίδων. Β) Η κάλυψη των κενών θέσεων των Ειρηνοδικών από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του έτους 1997 Γ) Η ενιαιοποίηση των θέσεων των Ειρηνοδικών όλων των τάξεων (Δ΄, Γ΄ Β΄ και Α΄), έτσι ώστε η προαγωγή από τάξη σε τάξη να γίνεται με βάση τα έτη υπηρεσίας.

    Επιπρόσθετα, διατυπώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η βούληση της ταχείας μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών σε χώρο πλησίον του Εφετείου.

    [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:53 UTC+2)

    Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών επιβεβαίωσε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη και με διαφορά η μεγάλη δύναμη του φοιτητικού κινήματος, τόνισε ο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμεράκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου του κόμματος.

    Αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι ο κ. Καραμανλής περιέγραψε με σαφήνεια και στοιχεία την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν μπορεί στο όνομα της μη ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής να υπάρχει ασυδοσία και κάλυψη εκνόμων ενεργειών.

    Ο Γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας προσδιόρισε ακόμη τις επόμενες κινήσεις του κόμματος στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές

    [07] ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ"

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:46 UTC+2)

    Την αναστολή λειτουργίας της «Πολιτικής Ανοιξης» ανακοίνωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του «στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για μια Νέα Ελλάδα».

    «Απόψε δεν ακυρώνουμε τα όνειρά μας. Αντίθετα, τους δίνουμε μια νέα αισιόδοξη προοπτική. Προς την παράταξη που έχει τις ίδιες αρχές με εμάς και προς τον αρχηγό της που αταλάντευτα μάχεται για το καινούργιο. Αυτήν την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για μια Νέα Ελλάδα θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Ο μεσσήνιος πολιτικός, ο οποίος συγκάλεσε για τελευταία φορά σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή της «Πολιτικής Ανοιξης», έκανε μια σύντομη αναφορά στην 11χρονη πορεία του κόμματος, αλλά και σε προσωπικότητες που είχαν συμπαραταχθεί μαζί του και σήμερα δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, όπως ο Ανδρέας Λεντάκης, ο Μανώλης Καλαμίδας και ο Δημήτρης Μαθιόπουλος.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη στήριξη που παρείχε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως το έκανε αυτό «με βαθιά πίστη ότι η Νέα Διακυβέρνηση θα ήταν χρήσιμη για τον τόπο».

    Σήμερα, "είναι ένα τέλος αλλά και μία αρχή" τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε τη μάχη για την Ελλάδα του αύριο".

    [08] ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΑΛΤΕΜΠΟΥΡΓΚ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (20:44 UTC+2)

    Ανακοίνωση για τη διοργάνωση ομιλίας από τον Γκούντερ Άλτεμπουργκ, βοηθό Γενικό Γραμματέα Πολιτικών Υποθέσεων και Πολιτικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ, εξέδωσε το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Μ. Χατζηπροκοπίου, σημειώνεται πως το σκεπτικό της απόφασης για τη διοργάνωση της ομιλίας στηρίχτηκε στο ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται μόνο εκεί όπου υπάρχει συμφωνία. Τονίζεται εξάλλου ότι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τα ερωτήματά τους για την πολιτική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

    Τελικά, γνωστοποιείται πως λόγω κωλύματος του κ. Άλτεμπουργκ η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

    [09] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:41 UTC+2)

    Η δέσμευση του υπουργείου για άμεση εφαρμογή όποιας απόφασης εκδοθεί από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το ζήτημα των επιλαχόντων του διαγωνισμού, που διενήργησε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), το 1998, τονίστηκε στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Επιλαχόντων (1988), που επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    Η Επιτροπή έθεσε το ζήτημα των επιλαχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού στο υπουργείο, το οποίο και επιβεβαίωσε την πάγια δέσμευσή του να εφαρμοσθεί άμεσα, η όποια απόφαση εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [10] ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΠΣ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:43 UTC+2)

    Τρεις νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων τίθενται σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ειδικότερα, παρέχεται σε δοκιμαστική λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2004, μέσω του ιστοχώρου της e-oikonomia.gr και της υπηρεσίας e-Εισόδημα.

    Η λειτουργία αυτής της υπηρεσίας, επιτρέπει τη δοκιμαστική υποβολή από τους φορολογουμένους της Φορολογικής τους Δήλωσης και τον άμεσο υπολογισμό του χρεωστικού ή πιστωτικού υπολοίπου που προκύπτει από την Εκκαθάριση καθώς και την εκτύπωση ενδεικτικού Εκκαθαριστικού.

    Οι φορολογούμενοι μπορούν να είναι βέβαιοι για την ορθότητα της συμπλήρωσης της Δήλωσής τους λόγω της πληρότητας των ελέγχων που πραγματοποιούνται αυτόματα κατά την οριστικοποίηση των εισαγομένων στοιχείων.

    Επίσης, το σύστημα στοχεύει στην εξοικείωση των φορολογουμένων με την ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσής τους, στην αξιολόγηση του συστήματος και στην υποβολή παρατηρήσεων, προτάσεων ή υποδείξεων για την περαιτέρω βελτίωσή του.

    Η δεύτερη υπηρεσία αφορά στην παροχή επιπλέον δυνατοτήτων στους φορολογούμενους-χρήστες της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Έκδοσης Πιστοποιητικών, οι οποίοι μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματός τους ή και το Εκκαθαριστικό τους Σημείωμα επιλέγοντας το οικονομικό έτος που τους ενδιαφέρει (2003 ή 2004).

    Ειδικά για το οικονομικό έτος 2004, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν τα παραπάνω πιστοποιητικά αμέσως μετά την Εκκαθάριση της Δήλωσής τους, ακόμη και αν δεν έχουν λάβει το πρωτότυπο Εκκαθαριστικό Σημείωμα που η Γ.Γ.Π.Σ. τους αποστέλλει ταχυδρομικά.

    Τέλος, η ΓΓΠΣ θέτει σε παραγωγική λειτουργία, την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης Εγκυρότητας της Φορολογικής Ενημερότητας, από φορείς αποδέκτες.

    Με τη νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία κάθε Φορέας, αποδέκτης Φορολογικής Ενημερότητας, η οποία έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος e-oikonomia.gr/e-Εισόδημα, έχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσει την εγκυρότητά της.

    [11] ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (20:32 UTC+2)

    Αύξηση στις συμβάσεις νέων καταναλωτών με το Φυσικό Αέριο Αττικής παρουσιάζεται στο πρώτο τετράμηνο του 2004.

    Σύμφωνα με την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής ΑΕ οι νέες συμβάσεις έχουν τριπλασιαστεί ενώ οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις έχουν πενταπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003. Το πρώτο τετράμηνο του έτους, η εταιρεία δέχθηκε περίπου 3200 αιτήσεις για νέα συμβόλαια και υπέγραψε συμβόλαια με 1086 νέους καταναλωτές, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2003 είχε δεχθεί 615 αιτήσεις και είχε υπογράψει 343 συμβόλαια. Μόνο τον Απρίλιο του 2004, η εταιρεία δέχθηκε 1.300 αιτήσεις και υπέγραψε 440 συμβόλαια ενώ πλέον κάθε μήνα κατασκευάζονται στο λεκανοπέδιο 50 νέα χιλιόμετρα δικτύου. Στο λεκανοπέδιο Αττικής λειτουργούν πλέον περίπου 1100 χλμ. δικτύου, ενώ εξυπηρετούνται περίπου 11.500 συμβολαιοποιημένοι πελάτες.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι 31 Μαΐου εξακολουθεί να ισχύει η επιδότηση που προσφέρει η εταιρία στα τέλη σύνδεσης των νέων καταναλωτών.

    Παράλληλα το Φυσικό Αέριο Αττικής επεκτείνει τη χρήση φυσικού αερίου σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες με ευρύ πεδίο εφαρμογών και τεχνολογιών. Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής θα κατασκευάσει 280 χλμ. νέου δικτύου μέχρι το τέλος του 2004 κάνοντας διαθέσιμη τη νέα μορφή ενέργειας σε συνεχώς και περισσότερα νοικοκυριά στο λεκανοπέδιο.

    Με το ρυθμό αυτό περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2004 θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου. Επίσης, πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Φυσικό Αέριο Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου, για την παροχή φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις 30 σχολικών συγκροτημάτων και 2 δημοτικών κτιρίων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι αορίστου χρόνου. Η προβλεπόμενη κατανάλωση φυσικού αερίου εκτιμάται στα 320.000 κυβικά μέτρα ανά έτος για θέρμανση. Στην περίπτωση που εγκατασταθούν συστήματα ψύξης με φυσικό αέριο η συνολική κατανάλωση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 460.000 κυβικά μέτρα ανά έτος. Η «Φυσικό Αέριο Αττικής» υποχρεούται να ολοκληρώσει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη σύνδεση, μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής.

    Εξάλλου, υπεγράφη και η σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και της Στάδιο Γ. Καραϊσκάκη Α.Ε., που αφορά στην παροχή φυσικού αερίου στο ομώνυμο στάδιο στο Νέο Φάληρο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σύμβαση είναι μονοετούς διάρκειας και γίνεται αορίστου χρόνου μετά το πρώτο έτος. Η εγκατεστημένη ισχύς των μηχανημάτων ανέρχεται σε 140 κυβικά μέτρα την ώρα, για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα. Η ετήσια προβλεπόμενη κατανάλωση Φυσικού Αερίου θα ανέλθει στα 80.000 κυβικά μέτρα. Η έναρξη παροχής φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η «Φυσικό Αέριο Αττικής» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2001 από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, την Cinergy SA και την Shell Gas BV.

    [12] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΛ. ΚΟΝΤΟΣ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (19:08 UTC+2)

    Επίσκεψη στο Νομό Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αύριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, όπου και θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Κοινοπραξίας Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν για την καλύτερη προώθηση του ελληνικού μελιού και τις νέες ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλι.

    Στη συνέχεια ο κ. Κοντός, θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η προώθηση ζητημάτων που αφορούν τους αγρότες της Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας.

    Τελευταία επίσημη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, θα είναι αυτή με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΠΝΙΚΗΣ, της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης για θέματα καπνού. Η συνάντηση γίνεται προκειμένου να συζητηθούν οι νέες ρυθμίσεις της Κοινής Αγοράς (ΚΟΑ) του καπνού.

    [13] ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ EFG ΣΤΟ Χ.Α.

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (17:17 UTC+2)

    Ξεκινά στις 18 Μαϊου η διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, των 900.000 νέων ονομαστικών κοινών με ψήφο μετοχών της EFG Eurobank- Ergasias, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 5ης Απριλίου 2004.

    Με την εισαγωγή και των νέων μετοχών, στο ταμπλό του Χ.Α. θα διαπραγματεύονται συνολικά 316.384.837 κοινές, ονομαστικές μετοχές της EFG Eurobank Ergasias A.E., ονομαστικής αξίας 2,95 ευρώ έκαστη.

    Οι νέες μετοχές διανέμονται δωρεάν σε μέρος του προσωπικού της τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών και θα έχουν πιστωθεί την 18η Μαΐου 2004 στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ).

    Στο μεταξύ, από την ίδια ημερομηνία, η διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας θα γίνεται, λόγω της ανωτέρω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, σε νέα τιμή προσαρμοσμένη σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 45 (ΦΕΚ Β 1036/23.8.2000) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

    [14] ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΣΕ Η ΧΡ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

    Αθήνα, 13 Μαϊου 2004 (17:07 UTC+2)

    Επανεκλέχθηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων η Χριστίνα Σακελλαρίδη, ενώ καθήκοντα προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανέλαβε ο Γιώργος Καρδασιλάρης.

    Αντιπρόεδροι εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Μπερτζελέτος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Φωτεινή Λεγάκι, γενική γραμματέας η Αλεξάνδρα Χαζάπη - Πίττα, οικονομικός επόπτης ο Γιώργος Ζερίτης και σύμβουλοι ο Ευάγγελος Κολοκοτρώνης, Νικόλαος Δούρος, Διανέλος Γεωργούδης και Γιώργος Γερεντές

    [15] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΤΥΧΟΝ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 13 Μαϊου 2004 (21:05 UTC+2)

    Εντελώς αδιανόητη χαρακτήρισε ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης την πιθανότητα η ΕΕ να έχει οποιασδήποτε μορφής χωριστές σχέσεις με το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αίγυπτο και στη Λιβύη, ως απεσταλμένος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα κατεχόμενα ''δεν οφείλεται σε δική μας θέληση και βούληση, αλλά στην Τουρκία, η οποία αρνείται να τερματίσει την κατοχή''.

    Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως το ταξίδι του «σχετιζόταν με την ενημέρωση αραβικών χωρών αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού''.

    Πρόσθεσε πως η περιοδεία αυτή στο εξωτερικό θα συνεχιστεί προκειμένου να επεξηγηθεί «γιατί ο Κυπριακός Ελληνισμός απάντησε 'όχι' στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και εάν είναι δικαιολογημένο αυτό το 'όχι' και τι σχέση έχει με τη λύση του Κυπριακού», γιατί, όπως εξήγησε, «υπάρχει δυστυχώς μια έντονη παραπληροφόρηση ότι δήθεν οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση και οι Τουρκοκύπριοι θέλουν».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΗΝ 29Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 13 Μαϊου 2004 (21:01 UTC+2)

    Η Διεθνής Εκθεση Κύπρου λειτουργεί ως περιφερειακός θεσμός συνάντησης των οικονομικών εμπορικών δράσεων, αλλά και των ανθρώπων που τις κινητοποιούν, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 29ης Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου, στη Λευκωσία.

    Ο κ. Σιούφας εξέφρασε τη συγκίνησή του που εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στην πρώτη Διεθνή Εκθεση Κύπρου μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, και υπογράμμισε ότι η ένταξη αυτή μπορεί να συνδράμει θετικά και να διευκολύνει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

    Αναφερόμενος στην επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η δυνατότητα κοινών επιχειρηματικών σχεδίων, προσανατολισμένων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [17] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ ΑΠΟ ΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ

    Σκόπια, 13 Μαϊου 2004 (20:46 UTC+2)

    Συνεχίζουν να καταφτάνουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στο προεδρικό μέγαρο των Σκοπίων, νέος «ένοικος» του οποίου είναι επίσημα από χθες ο νικητής του β' γύρου των πρόωρων προεδρικών εκλογών, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

    Μετά τη βασίλισσα Ελισσάβετ της Βρετανίας, και ο Βρετανός πρωθυπουργός απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τσερβένκοφσκι, στον οποίο και εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρόεδρο της ΠΓΔΜ, η ορκωμοσία του οποίου έγινε χθες, σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, απέστειλε και ο πρωθυπουργός της Δανίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος εκφράζει την επιθυμία να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ ΠΓΔΜ και Δανίας, προς όφελος και των δυο κρατών.

    [18] ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ

    Σόφια, 13 Μαϊου 2004 (20:43 UTC+2)

    Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι σε πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από 14 ευρωπαϊκές χώρες, συμμετέχουν στον διεθνή μαραθώνιο υπεράσπισης του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι.

    Οι εργάτες-δρομείς, που ξεκίνησαν σήμερα από το Πλέβεν της βόρειας Βουλγαρίας θα διανύσουν μια απόσταση 212 χιλιομέτρων έως ότου φτάσουν αύριο στην πρωτεύουσα Σόφια, με μια ενδιάμεση στάση στον σταθμό του Κοζλοντούι, όπου θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση διαμαρτυρίας.

    Οι δρομείς μεταφέρουν το μήνυμα «Σώστε το Κοζλοντούι, χτίστε το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπέλενε», μέσα σε μια κάψουλα, η οποία θα περάσει από χέρι σε χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού.

    Τον διεθνή μαραθώνιο για το Κοζλοντούι διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εργαζομένων σε πυρηνικούς σταθμούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των αντιδραστήρων 3 και 4 του Κοζλοντούι.

    [19] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 13 Μαϊου 2004 (20:31 UTC+2)

    Εντολή στη βουλγαρική πρεσβεία στην Αθήνα να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση εμπορίας οργάνων παιδιών, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Αλβανία, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

    Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, υπάρχουν περιπτώσεις εξαφάνισης παιδιών στη Βουλγαρία, που διερευνούνται τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από την Ιντερπόλ, γεγονός που οδήγησε τις βουλγαρικές αρχές να ζητήσουν επίσημη ενημέρωση για το κύκλωμα εμπορίας οργάνων παιδιών, με φερόμενο ως επικεφαλής έναν Ιταλό γιατρό και συμμέτοχους Αλβανούς αξιωματούχους και τουλάχιστον έναν Ελληνα γιατρό.

    «Έχω δώσει εντολή στην πρεσβεία μας στην Αθήνα να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές, με τις οποίες έχουμε μόνιμη επικοινωνία και άριστη συνεργασία. Εννοείται, ότι σε περίπτωση ανάγκης θα ξεκινήσουμε και εμείς τις έρευνες μας και θα βοηθήσουμε τις έρευνες των Ελλήνων με ό,τι μας ζητήσουν» διευκρίνισε ο κ. Μπορίσοφ.

    [20] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (19:48 UTC+2)

    Επί δύο ώρες ο πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης και οι συνεργάτες του, ενημέρωναν τους εκπροσώπους του Τύπου για τα όσα έγιναν κατά την τετραετία της θητείας της διοίκησής του. Αφού έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, έδωσε το στίγμα της επόμενης διοίκησής του, αν επανεκλεγεί.

    «Οι εκλογές στην ομοσπονδία του χάντμπολ αφορούν διαδικασίες του Αθλητισμού και πρέπει να μένουν μακριά από άλλα σκεπτικά. Εμείς θέλουμε οι εκλογές να γίνουν με χαμηλό τόνο και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο για το άθλημα του χάντμπολ και μόνο γι' αυτό. Πριν από τέσσερα χρόνια ο αείμνηστος Κώστας Παπαναστασίου μου ζήτησε να τον διαδεχτώ και να συνεχίσω την προσπάθεια που εκείνος είχε ξεκινήσει το 1997. Στόχος μας ήταν να βάλλουμε το χάντμπολ να κινηθεί σε άλλους ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Αγγελούδης και συνέχισε: «Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η θητεία της διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε με το παραπάνω τους στόχους που είχαμε θέσει. Παραλάβαμε το χάντμπολ με προϋπολογισμό 550 εκ. δραχμές και περίπου 500 εκ. δραχμές οφειλές. Ο προϋπολογισμός διπλασιάστηκε, ενώ υπήρξαν και περίπου 350 εκ. δραχμές έσοδα από χορηγούς σε χρήματα και είδος. Επικοινωνιακά το άθλημα δεν ήταν στην καλύτερή του στιγμή. Το 1999-2000 οι αγώνες του πρωταθλήματος καλύπτονταν από συνδρομητικό κανάλι. Σήμερα υπάρχει συμφωνία μέχρι και το 2005 με ανοικτό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Αναλάβαμε την ομοσπονδία χωρίς την στοιχειώδη οργάνωση και δυνατότητα οργανωτικής λειτουργίας. Η ανάπτυξη είχε σχεδόν σταματήσει. Τώρα εδώ και τρία χρόνια έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες. Είχαμε προαναγγείλει ότι θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη και το κάναμε εκλέγοντας δύο μέλη στις επιτροπές της τον Κωστή Δούκα και τον Γιάννη Καρανάσο τους οποίους θέλω να συγχαρώ, ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος εξελέγη αντιπρόεδρος στην Μεσογειακή Ομοσπονδία. Κάποτε όλα αυτά ηχούσαν σαν χαριτωμένο παραμύθι».

    Τέλος, μιλώντας για τις προτεραιότητές του μετά τις εκλογές, ο κ. Αγγελούδης έθεσε πέντε άξονες: α. Την ολοκλήρωση της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Β. Πιο έντονους ρυθμούς στην αναπτυξιακή διαδικασία. Γ. Αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Δ. Ολοκλήρωση των δύο 'σπιτιών του χάντμπολ' που έχουν ήδη ξεκινήσει σε Γέρακα και Θεσσαλονίκη και αξιοποίηση χώρων που θα 'απελευθερωθούν' μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ε. Οικονομική πολιτική, με βάση τα νέα δεδομένα. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι η φερεγγυότητα της ομοσπονδίας προς τα σωματεία εξαρτάται από τη ροή της τακτικής επιχορήγησης από την Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε σε πρόταση του δημάρχου Έδεσσας για την παραχώρηση κτιριακού συγκροτήματος με σκοπό τη δημιουργία προπονητικού κέντρου, που θα αξιοποιηθεί ιδίως για τις ανάγκες του χάντμπολ της Βορείου Ελλάδος».

    [21] ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο Μ. ΚΑΨΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (19:36 UTC+2)

    Να καταθέσει προσφυγή σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σκέφτεται ο Μιχάλης Καψής. Ο διεθνής άσος, σαφώς ενοχλημένος από τα σενάρια περί μείωσης των αποδοχών των παικτών από την πλευρά του Ντέμη Νικολαϊδη, σκέφτεται να πάρει την μεγάλη απόφαση.

    «Βρίσκομαι πολύ κοντά στην απόφαση να καταθέσω προσφυγή. Η ΑΕΚ μου οφείλει αρκετά χρήματα, αλλά κυρίως γιατί θέλω να μείνω ελεύθερος. Αυτό θα γίνει σύντομα. Θέλω να απαγκιστρωθώ. Καλή είναι η δόξα, καλός και ο τίτλος, αλλά για να υπάρχουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν χρήματα. Δεν είμαι κανένα μικρό παιδάκι και δεν έχω αντοχές», τονίζει ο διεθνής αμυντικός ο οποίος γνωρίζει ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο Ντέμης Νικολαϊδης σκέφτεται να κάνει πρόταση μείωσης αποδοχών στους παίκτες. «Όταν βλέπω στις εφημερίδες πως θα μειωθεί το συμβόλαιό μου κάτι πρέπει να κάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Έκανα πέρυσι υπομονή έναν χρόνο, πέρασε η χρονιά και πιστεύαμε πως θα βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά αντίθετα χειροτέρεψε».

    [22] Ο ΓΙΑΚΟΥΠΟΒΙΤΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ F2 TOY ΛΙΒΑΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (19:13 UTC+2)

    Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς στο τουρνουά F2 του Λιβάνου (15.000 δολαρίων). Ο νεαρός πρωταθλητής μας φαίνεται ότι έχει βρει τον... ιδανικό παρτενέρ στο πρόσωπο του Κροάτη Τσέροβιτς, καθώς το συγκεκριμένο δίδυμο καταφέρνει να φθάσει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στα ημιτελικά του διπλού σε τουρνουά Future, που διεξάγεται στο Λίβανο.

    Οι Γιακούποβιτς και Τσέροβιτς δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες, για να κάμψουν την αντίσταση των Τσούκρι (Λίβανος) και Χάρτμαν (Σουηδία) με 2-0 σετ (6-4, 6-4), εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την τετράδα. Στον πρώτο γύρο οι Γιακούποβιτς και Τσέροβιτς κέρδισαν τους Γκαρίμπ (Κουβέιτ), Νασάντ (Αίγυπτο) με 2-0 σετ (6-1, 6-3).

    Στο μονό ο Γιακούποβιτς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Πορτογάλο Λεονάρντο Ταβάρες με 2-0 σετ (6-3, 6-3).

    [23] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (18:54 UTC+2)

    Επιστροφή στην δράση για τα αδέρφια Κουτσιούμπα. Οι δύο παλαιστές του Ολυμπιακού θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αστυνομικών, που θα φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Ολυμπιακό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.

    Ο αγώνας αυτός αποτελεί για τον Φώντα άλλο ένα δυνατό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων: «Αρχίζω σιγά- σιγά να ανεβάζω στροφές. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση για την εποχή και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος για να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Μου παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να πάρω μια γεύση από το Ολυμπιακό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων» τόνισε ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής μας του 2001

    Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Κουτσιούμπα, ο οποίος βλέπει την συγκεκριμένη διοργάνωση, ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεφύγει από την... ρουτίνα των προπονήσεων: «Η διοργάνωση έχει αρκετές συμμετοχές, γεγονός που σημαίνει ότι θα γίνουν ενδιαφέροντες αγώνες. Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να κάνω μια καλή εμφάνιση» επισήμανε ο νεαρός πρωταθλητής μας στα 96κ.

    [24] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ - ΜΟΫΝΙΧΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (18:06 UTC+2)

    Συνάντηση με τον λόρδο Μοϋνιχάν (σκιώδη υπουργό Αθλητισμού της Μ. Βρετανίας) είχε το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Λίγο μετά τη συνάντηση ο λόρδος τόνισε: «Δε νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα ακριβή τα διάφορα δημοσιεύματα που είχαν εμφανιστεί στον αγγλικό Τύπο. Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές είναι ότι το θέμα της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα όλων όσων ασχολούνται με τη διοργάνωση των Αγώνων αυτών.

    Είμαι απόλυτα πεπεισμένος από όσα έχω δει και έχω συζητήσει, ότι όντως η Ασφάλεια αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα.

    Είμαι σίγουρος και μετά τη συζήτηση που είχα με τον Υπουργό, ότι καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα και να υπάρχει πλήρης διασφάλιση των Αγώνων.

    Ως εκ τούτου, τα διάφορα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί στο Βρετανικό Τύπο θεωρώ ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρξαν παραπλανητικά.

    Επιπροσθέτως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια Κυβέρνηση η οποία έχει αναγνωρίσει ότι το θέμα της τρομοκρατίας είναι διεθνές ζήτημα και επομένως κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από τις 7 συνεργαζόμενες χώρες, οι οποίες έχουν αναλάβει το ζήτημα της υποστήριξης στο θέμα της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και στην οποία ηγείται η Μ. Βρετανία και σε συνεργασία με την Αθήνα 2004 και την Κυβέρνηση, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και λαμβάνουν κάθε ανθρωπίνως δυνατό μέτρο, ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, όλων των θεατών και των επισκεπτών που θα έρθουν στην Αθήνα, αλλά και φυσικά όλων των Ελλήνων που θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Θεωρώ λοιπόν ότι το θέμα της Ασφάλειας είναι ύψιστης προτεραιότητας και καλύπτεται από την ευρύτερη συνεργασία», κατέληξε.

    [25] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Βαγδάτη, 13 Μαϊου 2004 (20:49 UTC+2)

    Αισιόδοξος ότι η αποστολή στο Ιράκ θα επιτύχει στο τέλος και ότι πολλές χώρες θα προσχωρήσουν στις συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρουσιάστηκε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ λίγο πριν εγκαταλείψει το Ιράκ μετά την αιφνίδια επίσκεψή του, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    ''Αν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μιαν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενδέχεται πολλές χώρες να έρθουν να αυξήσουν τον όγκο των στρατευμάτων, των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Αυτό θα ήταν πάρα πολύ καλό'', δήλωσε σε ομιλία του προς τους αμερικανούς στρατιώτες στη Βαγδάτη, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει συνομιλίες για το θέμα αυτό με πολλές χώρες.

    Σχετικά με τις αποκαλύψεις για το βασανισμό ιρακινών αιχμαλώτων από αμερικανούς στρατιώτες στη φυλακή Αμπού Γράιμπ, ο Ράμσφελντ δήλωσε, έπειτα και από τη σύντομη επίσκεψή του στη φυλακή, ότι ''εξεπλάγην'' και ότι ''επρόκειτο για ένα μεγάλο πλήγμα''.

    [26] ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Λονδίνο, 13 Μαϊου 2004 (18:29 UTC+2)

    Οι φωτογραφίες που όπως πιθανολογείται δείχνουν βρετανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται ιρακινούς κρατούμενους δεν έχουν ληφθεί στο Ιράκ, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    "Αυτές οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν στο Ιράκ", τόνισε στο κοινοβούλιο ο υφυπουργός Αμυνας Ανταμ Ινγκραμ αναφερόμενος στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην Ντέϊλι Μίρορ.

    "Η νταλίκα στην οποία τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες δεν ήταν ποτέ στο Ιράκ'', είπε. Η Ντέϊλι Μίρορ εμμένει ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν βρετανούς στρατιώτες να ουρούν σε έναν ιρακινό κρατούμενο που το κεφάλι του είναι καλυμμένο είναι γνήσιες.

    [27] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ CIA

    Ουάσιγκτον, 13 Μαϊου 2004 (17:21 UTC+2)

    Εκτενή βασανιστήρια κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων των ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα επικαλούνται μαρτυρίες νυν και πρώην πρακτόρων της CIA σε δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης (New York Times).

    Αμερικανός αξιωματούχος, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι μέθοδοι ανακρίσεων που χρησιμοποιεί η CIA είναι τόσο βάναυσες που ακόμα και το FBI είχε συμβουλεύσει πολλούς από τους πράκτορες του να μην λαμβάνουν μέρος στην ανακριτική διαδικασία, μετέδωσε το BBC.

    Οι καινούργιες μέθοδοι, που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπους μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, λαμβάνουν χώρα σε άγνωστες τοποθεσίες και δεν αφορούν τις φυλακές του Ιράκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Η εφημερίδα αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη μέθοδο βασανιστηρίου κατά την οποία ο κρατούμενος κρατείται γυμνός με το κεφάλι κάτω από το νερό φτάνοντας οριακά να πνιγεί.

    Σε άλλους φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, τις γέμιζαν με νερό και τους κρατούσαν δεμένους χωρίς φαΐ, φως και φάρμακα.

    Εντός και εκτός αμερικανικού εδάφους

    Τουλάχιστον ένας πράκτορας της CIA έχει «ανακληθεί στην τάξη» γιατί απείλησε κρατούμενο με όπλο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

    Αξιωματούχοι της CIA εκφράζουν τις ανησυχίες ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις κακοποιήσεων σε φυλακές του Ιράκ μπορεί να οδηγήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τις συνθήκες κράτησης των υπόπτων της Αλ Κάιντα.

    «Μερικοί άνθρωποι που εμπλέκονται στις ανακρίσεις ανησυχούν, εδώ και καιρό, ότι κάποια στιγμή ο πρόεδρος θα αλλάξει ή το κλίμα στη χώρα θα μετατραπεί και θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για όλα αυτά», δήλωσε ένας από αυτούς στην εφημερίδα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι αν η CIA κατηγορηθεί για καταπάτηση των συνθηκών της Γενεύης ή για καταπάτηση των αμερικανικών νόμων που απαγορεύουν τα βασανιστήρια και τη βάναυση κράτηση των φυλακισμένων, δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχη αν καταφέρει να αποδείξει ότι αυτά έλαβαν χώρα εκτός αμερικανικού εδάφους.

    [28] ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΤΖΠΑΓΙ

    Νέο Δελχί, 13 Μαϊου 2004 (16:55 UTC+2)

    Ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπεχάρι Βατζπαγί υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, μετά την ήττα του από το Κόμμα του Κογκρέσου στις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατζπαγί.

    ''Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αμπντούλ Καλάμ και του υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή'', διευκρίνισε ο Ασόκ Ταντόν, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    [29] ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΓΑΖΑ

    Ουάσιγκτον, 13 Μαϊου 2004 (16:37 UTC+2)

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα όλους τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις συγκρούσεις των δύο τελευταίων ημερών ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και σε παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.

    Η οδηγία αυτή, που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απευθύνεται σε όλους τους Αμερικανούς που μένουν στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    [30] ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «ΕΓΩ, Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

    Aθήνα, 13 Μαϊου 2004 (14:51 UTC+2)

    Σε παγκόσμια πρώτη, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, η όπερα του Antonio Cericola «Εγώ, ο Πινόκιο», το προσεχές Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Μαϊου.

    Ο Πινόκιο, η ξύλινη μαριονέτα, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο, «γεννήθηκε» στην Ιταλία.

    Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Ιταλός συγγραφέας Κarlo Lorenzini εξέδωσε τις «Περιπέτειες του Πινόκιο» με το ψευδώνυμο Κάρλο Κολόντι, από το όνομα ενός μικρού χωριού της Τοσκάνης, γενέτειρας της μητέρας του.

    Από την πρώτη του κιόλας έκδοση, ο Πινόκιο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και τα ηθικά διδάγματά του τον ανέδειξαν σε έργο ισότιμο των μύθων του Αισώπου.

    Από το χαρτί, ο Πινόκιο βρέθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη φορά ήταν το 1940 με την ομώνυμη ταινία του Walt Disney, μια από τις κορυφαίες δημιουργίες κινούμενων σχεδίων. Ακολούθησαν και άλλες ταινίες, με τελευταία αυτή του Ρομπέρτο Μπενίνι, το 2002.

    Οι περιπέτειες του Πινόκιο δεν είχαν ποτέ παρουσιαστεί σε μορφή μελοδραματικού παραμυθιού. Ο λιμπρετίστας της όπερας «Εγώ, ο Πινόκιο» Sandro Bernabei θέλησε να καλύψει αυτό το κενό : «Γιατί είναι το παραμύθι της ζωής.Γιατί διηγείται μια ανεπανάληπτη- και γι αυτό το λόγο μοναδική- περιπέτεια, στην οποία κάθε άνθρωπος ως μοναδική προσωπικότητα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του», εξηγεί.

    Στην παράσταση στο Ηρώδειο συμμετέχουν δέκα σολίστ, η παιδική χορωδία «Μανόλης Καλομοίρης», υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα, ενώ ο Donato Renzetti και ο Ραφαήλ Πυλαρινός, διευθύνουν στις 15 και 16 Μαϊου, αντίστοιχα, τη Διεθνή Ορχήστρα Ιταλίας.

    Κ. Κούτρα

    [31] ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (14:34 UTC+2)

    Ζωγραφικά έργα του Δημήτρη Κούκου με θέμα τους 28 Ολυμπιακά Αθλήματα θα παρουσιαστούν στην γκαλερί "Μύλος" από το Σάββατο 15 μέχρι τις 30 Μαϊου, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και στις άλλες δύο Ολυμπιακές πόλεις, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

    Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των Ολυμπιακών αξιών και του αθλητικού πνεύματος, αλλά και η ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την ενεργή συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

    [32] ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΜΣΤ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (14:20 UTC+2)

    Την έκθεση "Οπου τόπος: Τέχνη - Μετανάστευση - Ουτοπία" θα φιλοξενήσει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 23 Μαϊου μέχρι τις 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Τα νέα Βαλκάνια 2004". Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22 Μαϊου στις 21.00.

    [33] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΤΟΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ "ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΡΩΤΑΤΟΥ"

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (14:06 UTC+2)

    Την διτομη έκδοση "Κειμήλια Πρωτάτου" θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 17 Μαϊου, στις 21.00, στο Βασιλικό Θέατρο, η Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους και η Αγιορειτική Εστία.

    Την παρουσιάση θα πλαισιώνει εκδήλωση με βυζαντινή Λειτουργική Σκηνή "Αναστάσιμα Αντίφωνα" υπό τη διεύθυνση του Αντωνίου Αλυγιζάκη. Θα προσφωνήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες του Εθνολόγου - Μουσειολόγου και διευθυντή της έκδοσης, Στέλιου Παπαδόπουλου, του λέκτορα του ΑΠΘ, Φωκίων Κοτζαγιώργη, του καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιου Παλιούρα και του ομότιμου καθηγητη του ΑΠΘ, Νικόλαου Νικονάκου.

    [34] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Τ. ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 13 Μαϊου 2004 (14:04 UTC+2)

    Εκδήλωση για τη βράβευση του Τάσου Μπουλμέτη, σεναριογράφου και σκηνοθέτη της κινηματογραφικής ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» Τον Τάσο Μπουλμέτη θα βραβεύσει η Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεων Βορείου Ελλάδος.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 13 May 2004 - 18:14:11 UTC