Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-08-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • [02] ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
  • [03] ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [04] Ο ΝΑΝΟ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΕ ΠΓΔΜ
  • [05] ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [06] ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [07] ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
  • [08] Ο ΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
  • [09] ΑΡΗΣ: ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΣΙΡ
  • [10] ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [11] ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ 18ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ
  • [12] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ S-FOR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
  • [13] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΡΑΚ ΣΕ ΟΗΕ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ
  • [14] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΧΑΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [15] Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • [16] 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
  • [17] ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
  • [18] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
  • [19] ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
  • [20] ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
  • [21] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-16/8/02
  • [22] 19η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
  • [23] ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
  • [24] Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑ ΚΑΠ

  • [01] ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 16 Αυγούστου 2002 (10:08 UTC+2)

    Συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί να δώσει σήμερα το μεσημέρι στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο φερόμενος ως καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, στον οποίο αναμένεται να απαγγελθούν συμπληρωματικές κατηγορίες με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την απολογία του Σάββα Ξηρού.

    Στην αποκαλυπτική απολογία του ο 40χρονος αγιογράφος ενέπλεξε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο σε τουλάχιστον τρία χτυπήματα και ειδικότερα στη δολοφονία Σόντερς, στο χτύπημα με ρουκέτα κατά του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, καθώς και στη δολοφονία του Κωστή Περατικού

    [02] ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

    Βερολίνο, 16 Αυγούστου 2002 (09:52 UTC+2)

    Οι πλημμύρες απειλούν τη νοτιοανατολική Γερμανία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Οι αρχές δήλωσαν ότι κατασκευάζουν ένα πρόχειρο χωριό με αντίσκηνα, κοντά στη Δρέσδη.

    Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Δρέσδη, όπου η στάθμη του ποταμού Έλβα αυξάνεται κατά περίπου 20 εκατοστά την ώρα και πολλές γέφυρες είναι πλέον αδιάβατες.

    Κρίσιμη είναι επίσης και η κατάσταση στο Ντεσάου, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές άλλων πόλεων, όπως του Μαγδεμβούργου και του Μίλμπεργκ.

    Συνεργεία από άλλες περιοχές της Γερμανίας βρίσκονται ήδη στα νοτιοανατολικά διαμερίσματα της χώρας, για να συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

    Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Δρέσδης, που θεωρείται ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ευρώπης, έχει πλημμυρίσει, όπως επίσης έχουν πλημμυρίσει και εκατοντάδες κτίρια στο κέντρο της πόλης.

    Τα νερά έφθασαν και στην πινακοθήκη των Ανακτόρων Ζβίνγκερ της Δρέσδης που φιλοξενεί ανεκτίμητα έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων και πίνακες του Ρέμπραντ.

    Περίπου 200 ασθενείς μεταφέρθηκαν, οδικώς και αεροπορικώς, από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του τοπικού νοσοκομείου σε νοσοκομεία άλλων γερμανικών πόλεων.

    Ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε πως πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες τις οποίες χαρακτήρισε εθνική καταστροφή.

    Κρίσιμη επίσης είναι η κατάσταση και στη Σλοβακία, αλλά σε ορισμένες περιοχές της γειτονικής Δημοκρατίας της Τσεχίας τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

    [03] ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 16 Αυγούστου 2002 (13:19 UTC+2)

    «Κλειδί» στο θέμα της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου θεωρούν οι Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Λεμεσού το ιατρικό πόρισμα για την πορεία της υγείας του, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», η διαδικασία για τη διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θώκο θα ξεκινήσει από τη στιγμή που οι γιατροί του Κέντρου «Υγεία» στην Αθήνα δηλώσουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

    Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί στις αρχές του επόμενου μήνα στην Αθήνα, προκειμένου να φέρει στην Κύπρο και στην Ιερά Σύνοδο το γραπτό πόρισμα των θεραπόντων γιατρών του Αρχιεπισκόπου, δήλωση την οποία σχολίασε θετικά και ο Μητροπολίτης Κιτίου.

    Στο μεταξύ, ο Χωροεπίσκοπος Τριμυθούντος Βασίλειος, που επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στο «Υγεία» δήλωσε ότι η κατάστασή του εξακολουθεί να μην είναι καλή, και να μην επικοινωνεί με τον περιβάλλον του στον επιθυμητό βαθμό. Οι συγγενείς ωστόσο του Αρχιεπισκόπου εξακολουθούν να επιμένουν ότι "σε μερικές εβδομάδες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του".

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανοιχτό παραμένει και το θέμα του διορισμού τοποτηρητή του θρόνου, σε περίπτωση που δεν αρχίσει αμέσως η διαδικασία αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου, καθώς οι απόψεις των προκαθημένων Μητροπολιτών επ' αυτού διίστανται.

    [04] Ο ΝΑΝΟ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΕ ΠΓΔΜ

    Τίρανα, 16 Αυγούστου 2002 (12:23 UTC+2)

    Εκκληση προς τα κόμματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ να συνεργαστούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φατός Νάνο.

    Ο κ.Νάνο χθες συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον αρχηγό της Ενωσης Δημοκρατικής Ενταξης και πρώην αρχηγό του NLA, Αλί Αχμέτι, στον οποίο είπε ότι τα αλβανικά κόμματα στην ΠΓΔΜ πρέπει να σχηματίσουν εκλογικό συνασπισμό, ώστε οι υποψήφιοί τους στις εκλογές της 15ης Σεπτεμβρίου να μη χάσουν ούτε μία ψήφο.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι κατά τη συνομιλία του με τον κ.Αχμέτι, ο Φατός Νάνο απηύθυνε έκκληση προς όλους τους κατοίκους της ΠΓΔΜ να σεβαστούν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας, προσθέτοντας ότι η ΠΓΔΜ έχει ανάγκη από νέο κυβερνητικό συνασπισμό, αποτελούμενο από ανθρώπους έξυπνους και ικανούς να αναμετρηθούν με τα εξτρεμιστικά στοιχεία.

    Ε.Π.

    [05] ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Γρεβενά, 16 Αυγούστου 2002 (20:48 UTC+2)

    Την ιστορική Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, με τη σύζυγο του Νατάσα.

    Ο κ. Καραμανλής ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης, που αποτελεί και ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο σεβασμός των παραδόσεων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε λαού. "Το μέλλον ανήκει σε εκείνους τους λαούς, που έχουν αξίες που έχουν αρχές που φυλάνε τις ρίζες τους και είναι υπερήφανοι για τη ταυτότητα τους. Χωρίς αισθήματα εμπάθειας για κανένα άλλο", σημείωσε.

    Ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Μεγάλης Παναγίας και κατόπιν χόρεψαν τοπικό παραδοσιακό χορό

    [06] ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (20:41 UTC+2)

    Πιάνοντας πολύ καλή απόδοση η Παναχαϊκή έκανε επίδειξη δύναμης και επιβλήθηκε με 5-1 εκτός έδρας του Ναυπακτιακού Αστέρα για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση της.

    Από την άλλη ο Ποσειδώνας ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ιωνικός έφτασε και αυτός στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στον Ποσειδώνα Νέων Πόρων και ουσιαστικά έκανε βήμα πρόκρισης.

    Ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στην δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας έμεινε τόσο ο Πατραϊκός, όσο και ο Ατρόμητος, μετά την ισόπαλη 1-1 αναμέτρησή τους. Ετσι όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα του θεσμού.

    Τέλος στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης βρίσκεται πλέον Χαλκηδόνα, μετά τη εκτός έδρας νίκης με 4-0, επί της Καστοριάς.

    [07] ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ

    Βαρσοβία, 16 Αυγούστου 2002 (20:37 UTC+2)

    Στην Κρακοβία έφτασε σήμερα το απόγευμα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' όπου πλήθος πιστών του επιφύλαξε μια θερμή υποδοχή.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, πάνω από 10.000 πιστοί κρατώντας σημαίες της Πολωνίας και του Βατικανού συγκεντρώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο Balice της Κρακοβίας.

    Αναφερόμενος στη επίσκεψη του Ποντίφικα ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι εξέφρασε την ελπίδα η παραμονή του στην Πολωνία να είναι η καλύτερη γιατρειά που θα μπορούσε να του προσφέρει η χώρα κάνοντας λόγο για την αγάπη και την φιλία που του επιδεικνύει ο κόσμος.

    "Ο Πάπας θα αναχωρήσει από την Πολωνία πιο δυνατός όχι μόνο πνευματικά αλλά και σωματικά" είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Ο ΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ

    Ουάσιγκτον, 16 Αυγούστου 2002 (20:33 UTC+2)

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δεν θα παραστεί στη Διάσκεψη για τη Γη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι και πρόσθεσαν ότι επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ένας από τους λόγους που ο Μπους αρνήθηκε την πρόσκληση του ΟΗΕ να συμμετάσχει στη διάσκεψη είναι η σχεδιαζόμενη περιοδεία του στην Αφρική στις αρχές του 2003.

    Η Διάσκεψη για τη Γη, η οποία θα διεξαχθεί από τις 26 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ μέχρι σήμερα, καθώς αναμένεται να μετάσχουν 50.000 αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 100 επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων.

    [09] ΑΡΗΣ: ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΣΙΡ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (20:23 UTC+2)

    Καλές εντυπώσεις άφησε ο Σαλαχεντίν Μπασίρ κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης που πραγματοποιήθηκε στο Ν. Ρύσιο. Ο μαροκινός παίκτης αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο κόντρα στα Χανιά την Κυριακή για το θεσμό του κυπέλλου και στη συνέχεια θα προετοιμαστεί για την πρώτη αναμέτρηση του πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή.

    Στη σημερινή προπόνηση κανονικά παρών ήταν και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Χρήστος Λαμπάκης, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείρηση. Ο παίκτης θα μπορέσει να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του Γιώργου Φοιρού σε 15 περίπου ημέρες.

    [10] ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 16 Αυγούστου 2002 (20:12 UTC+2)

    Στις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τελικά οι εθνικές και περιφερειακές εκλογές στο Πακιστάν όπως ανακοίνωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι της χώρας.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, σε ανακοίνωσή του το εκλογικό συμβούλιο επισήμανε ότι οι υποψήφιοι για το Κοινοβούλιο της χώρας και τα τέσσερα περιφερειακά κοινοβούλια θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις από τις 19 μέχρι τις 24 Αυγούστου.

    Οι εκλογές για τη Γερουσία, την ’νω Βουλή θα διεξαχθούν στις 12 Νοεμβρίου.

    [11] ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ 18ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ

    Λιβαδειά, 16 Αυγούστου 2002 (19:54 UTC+2)

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 18χρονου Αφγανού, που χάθηκε χτες το μεσημέρι στα νερά του ποταμού Κηφισσού, κοντά στην Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ κολυμπούσε με δύο συμπατριώτες του.

    Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο βατραχανθρώπων της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης για να συνδράμει στις έρευνες.

    [12] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ S-FOR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ

    Σεράγιεβο, 16 Αυγούστου 2002 (19:48 UTC+2)

    Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στη Βοσνία (S-FOR) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο που σημειώθηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

    Όπως μετέδωσε το BBC, εκπρόσωποι της S-FOR δήλωσαν, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που έγινε στη νοτιοανατολική Βοσνία, ότι συγκεντρώθηκαν πολύτιμες πληροφορίες για το δίκτυο υποστήριξης που περιβάλλει τον καταζητούμενο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία Ράντοβαν Κάρατζιτς.

    Στην επιχείρηση, που διήρκεσε 36 ώρες, πήραν μέρος εκατοντάδες στρατιώτες , πάνω από 100 οχήματα και 12 ελικόπτερα.

    Έγινε δε σε μία περιοχή της νοτιοανατολικής Βοσνίας που πιστεύεται πως είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Κάρατζιτς ως κρησφύγετο.

    Εκπρόσωπος της S-FOR δήλωσε ότι πολλοί κάτοικοι ανακρίθηκαν ενώ κατασχέθηκαν επίσης και ποσότητες όπλων.

    [13] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΡΑΚ ΣΕ ΟΗΕ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

    Νέα Υόρκη, 16 Αυγούστου 2002 (19:43 UTC+2)

    Το Ιράκ έστειλε επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ανακοινώνοντας την πρόθεση της Βαγδάτης για διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών πριν την επιστροφή των επιθεωρητών όπλων στη χώρα όπως ανακοίνωσε ο Ιρακινός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, η επιστολή ικανοποιεί τις απατήσεις που διατύπωσαν πρόσφατα αξιωματούχοι του Οργανισμού σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε η Βαγδάτη να αποστείλει επίσημη πρόσκληση για την επιστροφή των επιθεωρητών προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι σχετικές συνομιλίες.

    Ο Ιρακινός απεσταλμένος Μοχάμεντ Αλντούρι επισήμανε ότι η Βαγδάτη επιθυμεί να θέσει βασικούς όρους πριν υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή των επιθεωρητών που έφυγαν από τη χώρα τον Δεκέμβριο του 1998.

    "Είμαστε στο στάδιο των συνομιλιών όχι της υλοποίησης" τόνισε.

    [14] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΧΑΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (19:38 UTC+2)

    Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Χρήστος Χαρίσης. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον διεθνή πλέι μέικερ η οποία είναι για τα επόμενα 2+2 χρόνια. Ο πρωταθλητής Ισπανίας με την Ταού και ο πρώην παίκτης του Ηρακλείου από τη Σουηδία όπου βρίσκεται με την Εθνική Ομάδα, έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ολυμπιακού.

    Ο Χρήστος Χαρίσης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του απ" αυτή την εξέλιξη: "Για μένα αυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική. Από μικρό παιδί φανταζόμουν ότι θα βρεθώ σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σήμερα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα και το δύσκολο για ένα παίκτη δεν είναι να κάνει το μεγάλο άλμα, αλλά να μείνει ψηλά για πολλά χρόνια. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά και εγώ είμαι αποφασισμένος να δουλέψω πιο σκληρά απ" οποιοδήποτε άλλη φορά για να δικαιώσω πρωτίστως όσους με εμπιστεύτηκαν. Είναι ώρα για δουλειά."

    Την ίδια στιγμή που ο Χρήστος Χαρίσης συμφωνούσε να ντυθεί στα "ερυθρόλευκα", η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωνε τον Θοδωρή Παπαλουκά ότι σταματάει η κοινή τους πορεία. Ο 25άχρονος πλέι μέικερ είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σ" όποια ομάδα αυτός επιθυμεί.

    [15] Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Αλεξάνδρεια, 16 Αυγούστου 2002 (19:34 UTC+2)

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στον ομώνυμο ιερό ναό της κοινότητας των αραβoφώνων ορθοδόξων.

    Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος. Ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου τελέστηκε πατριαρχική θεία λειτουργία στην ελληνική και αραβική γλώσσα. Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Πηλουσίου, Ειρηναίος, και Ερμουπόλεως, Νικόλαος, και ο επίσκοπος Νειλουπόλεως Γεώργιος,

    Τόσο στον εσπερινό όσο και στη θεία λειτουργία παρευρέθηκε πλήθος πιστών της κοινότητος των αραβοφώνων, καθώς και αρκετοί Έλληνες.

    Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ναού κατά την οποία ο πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε στους πιστούς, τόνισε τη σημασία της ενότητας των ορθοδόξων της Αλεξάνδρειας, καθώς και της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Επίσης αναφέρθηκε στον αλληλοσεβασμό των δύο θρησκειών και τέλος ευχαρίστησε την κοινότητα για την οργάνωση της εορτής.

    [16] 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

    Μέξικο Σίτι, 16 Αυγούστου 2002 (19:31 UTC+2)

    Τουλάχιστον14 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο Μεξικό ενώ δεκάδες παραμένουν οι τραυματίες.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, οι αγνοούμενοι στην πολιτεία του Σαν Λουίς Ποτοσί και την Ζακατέκας ανέρχονται στους 17.

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση του νερού σπάζωντας δυο φράγματα ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού σε άλλα δύο φράγματα βρίσκεται στο ανώτατο όριο.

    Ο στρατός έχει σπεύσει στην περιοχή προσπαθώντας να διασώσει τους πλημμυροπαθείς ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [17] ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

    Τόκιο, 16 Αυγούστου 2002 (19:22 UTC+2)

    Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 131 υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε υπεύθυνος των υγειονομικών αρχών της χώρας.

    Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, μια 87χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε σήμερα, είναι το έβδομο θύμα εντός 11 ημερών αυτής της δηλητηρίασης στο νοσοκομείο Χοτοκουκάι και σε διπλανό γηροκομείο στην πόλη Ουτσουνομίγια,100 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, ανέφερε το δημοτικό κέντρο υγείας. Πρόσθεσε ότι 8 άλλοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [18] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕΡΙΦΗ

    Αθήνα, 16 Αυγούστου 2002 (19:20 UTC+2)

    Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο είχε απορριφθεί το αίτημα του Παύλου Σερίφη να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας κατέθεσε ο συνήγορος του, Γιάννης Σταμούλης.

    Ο κ. Σταμούλης θα προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη.

    [19] ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (19:17 UTC+2)

    Με το μυαλό στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΠΑΟ. Ο Φερνάντο Σάντος μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε σήμερα στη διάθεσή του όλους του παίκτες. Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχε και ο Γιώργος Καραγκούνης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και όπως δείχνουν τα πράγματα θα δώσει το παρών του στην πρεμιέρα με τον Δικέφαλο. Ο συγκεκριμένος παίκτης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, εγχειρίστηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου από τον καθηγητή Αργύρη Μήτσου και μετά άρχισε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Το παρών στη σημερινή προπόνηση έδωσε και ο Λεωνίδας Βόκολος.

    Ετσι, ο Φερνάντο Σάντος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του εν όψει του μεθαυριανού παιχνιδιού του κυπέλλου με τους Λύκους στη Λεωφόρο.

    [20] ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (18:45 UTC+2)

    Ο Νίκος Πάντης έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που έκανε το διάπλου του Γιβραλτάρ. Διένυσε την απόσταση από την Τυνησία στην Ισπανία σε 3 ώρες και 42 λεπτά. Το εγχείρημα του Ελληνα κολυμβητή σήμερα το πρωί, παρακολουθούσε μεγάλο σκάφος, καθώς και ένα φουσκωτό του ερυθρού σταυρού της Ισπανίας. Ο χρόνος που σημείωσε είναι ο 6ος καλύτερος από το 1928 που ξεκίνησε ο θεσμός.

    «Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Τα νερά ήταν άγρια. Όμως τα καταφέραμε. Είχα θέληση και το πέτυχα. Τα ρεύματα ήταν πολύ ισχυρά και αυτό με κούρασε», τόνισε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το τέλος της προσπάθειας ο Νίκος Πάντης.

    Συνοδός και προπονητής του Νίκου Πάντη ήταν ο Νίκος Ρεπανάς. «Θέλαμε να επιχειρήσουμε να κάνουμε το διάπλου του Γιβραλτάρ. Τελικά το καταφέραμε. Δουλέψαμε σκληρά. Τα νερά ήταν πολύ άγρια», τόνισε ο κ. Ρεπανάς.

    Οι δύο Ελληνες θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη από την Ισπανία την ερχόμενη Κυριακή.

    Κ.Π.

    [21] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-16/8/02

    Αθήνα, 16 Αυγούστου 2002 (18:30 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    16. 08. 2002

    Εισαγωγή Νέας Εταιρίας

    Από σήμερα 16 Αυγούστου 2002, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ' του Χ.Α.Α., στον κλάδο 'ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ', οι 4.800.000 (ΚΑ) μετοχές της εταιρίας, με κωδικό ΟΑΣΗΣ 'ΑΛΤΙ', κωδικό ISIN GRS451001002, και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ΕΥΡΩ 2,02. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

    ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

    16. 08. 2002

    Μείωση Ονομαστικής Αξίας Μετοχής & ΑΜΚ με Διανομή Δωρεάν Μετοχών

    Από σήμερα 16 Αυγούστου 2002, οι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 1,20 Ευρώ (από 1,3206 Ευρώ) και χωρίς το δικαίωμα δωρεάν παραλαβής 1 νέας (ΚΑ) μετοχής για κάθε 10 παλαιές (ΚΑ) μετοχές. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α.Α. θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της εταιρίας δια του τύπου.

    ΓΕΚΕ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Αύξηση Ονομαστικής Αξίας Μετοχής

    Από σήμερα 16 Αυγούστου 2002, oι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.Α. με νέα ονομαστική αξία 0,59 Ευρώ (από 0,5869 Ευρώ).

    ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Εκποίηση Μετοχών

    Σήμερα 16 Αυγούστου 2002, πρόκειται να εκποιηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκποίησης του Κ.Α.Α., οι 12.812 μετοχές της εταιρίας.

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

    16. 08. 2002

    Εκποίηση Μετοχών

    Σήμερα 16 Αυγούστου 2002, πρόκειται να εκποιηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκποίησης του Κ.Α.Α., οι 1.131 μετοχές της εταιρίας.

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, σύμφωνα με το κατ΄ άρθρο 4 παρ. 1δ της αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14/11/2000, ότι εξαγόρασε στις 16/8/2002 το 16,41% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank A.D. Skopje. Η Alpha Bank, μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω αγοράς μετοχών, κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank A.D. Skopje.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ, γνωστοποιεί, ότι στις 14 Αυγούστου 2002 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, κατά την οποία εγκρίθηκαν: α) Η απόσχιση του κλάδου των τεχνικών έργων της εταιρίας και η με αναδοχή από την εταιρία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ συγχώνευσή του σε αυτήν, σύμφωνα με τους όρους και τις ειδικότερες συμφωνίες του από την Συνέλευση εγκριθέντος στο σύνολό του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και Απόσχισης και Αναδοχής Κλάδων με απορρόφηση (κατά τις διατάξεις των άρθρων 68 77 του Κ.Ν. 2190/1920 και 1-5 του Ν. 2166/1993) από την παραπάνω εταιρία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ: α) των εργοληπτικών εταιριών ΑΛΦΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ ΑΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΤΕ και β) των κλάδων των τεχνικών έργων των εταιριών ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ και ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ. β) Η από 31/1/2002 Λογιστική Κατάσταση Απόσχισης του ως άνω κλάδου της εταιρίας. γ) Η, κατ΄άρθρο 69 παρ. 4 του Κ.Ν.2190/1920, από 26/06/2002 επεξηγηματική έκθεση του Δ.Σ. της εταιρίας επ΄αυτών και δ) Το σύνολο των μέχρι τώρα διενεργηθεισών πράξεων και λοιπών ενεργειών υπό του Δ.Σ. της εταιρίας ως και των εκπροσώπων ή πληρεξουσίων αυτής, για την κατά τα ως άνω συγχώνευση του αποσχισθέντος κατασκευαστικού κλάδου της εταιρίας.

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Δελτίο Τύπου

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου 2002, η Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Στην συνέλευση εγκρίθηκαν: 1. Η συγχώνευση με απορρόφηση από την εταιρία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.: α) των εταιριών ΑΛΦΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. και β) των κλάδων των τεχνικών έργων των εταιριών ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., σύμφωνα με τους όρους και ειδικότερες συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο από κοινού υπογραφέν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και Απόσχισης και Αναδοχής Κλάδου με απορρόφηση, το οποίο Σχέδιο εγκρίθηκε στο σύνολό του. 2. Ο από 31/01/2002 συνταχθείς Προσωρινός Ισολογισμός της εταιρίας ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ. 3. Η συνταχθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο επεξηγηματική έκθεσή του, προς την Γενική Συνέλευση. Επίσης ομόφωνα αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 51.371.332,00 ευρώ, ως αποτέλεσμα της εν λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση. Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συγχώνευσης η εταιρία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ θα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων κατασκευαστικών εταιριών της χώρας, που θα διεκδικήσει το νέο ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο της 7ης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

    16. 08. 2002

    Ανακοίνωση

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, της 28/6/2002 μεταξύ των άλλων, αποφάσισε την εφεξής μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου & της ονομαστικής αξίας των μετοχών σε Ευρώ με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά Ευρώ 131.945,93 για τη στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας από δρχ. 100 σε Ευρώ 0,30. Η αύξηση έγινε με ισόποση κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον. Η αύξηση αυτή εγκρίθηκε με την υπ' αριθμόν Κ2 - 8895 / 25-7-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και καταχωρήθηκε αυθημερόν στο οικείο ΜΑΕ. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο ορίζεται σε 6.062.100,00 Ευρώ διηρημένο σε 20.207.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ εκάστη. Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενημερώθηκε για την ανωτέρω αύξηση κατά τη συνεδρίασή του στις 8 Αυγούστου 2002. Κατόπιν τούτων, από 19/8/2002 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. με τη νέα ονομαστική τους αξία, ήτοι 0,30 Ευρώ ανά μετοχή.

    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στις 28 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΕ στο ευρύ επενδυτικό κοινό στα γραφεία της εταιρείας (Λ. Αλίμου 7, ’λιμος). Aντικείμενο της παρουσίασης θα αποτελέσουν οι δραστηριότητες, τα οικονομικά μεγέθη, τα υπό εξέλιξη επενδυτικά σχέδια και οι προοπτικές της εταιρείας. Η παρουσίαση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων, που έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία με στόχο την έγκυρη και ισότιμη ενημέρωση των επενδυτών.»

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι, όπως προκύπτει από το μετοχολόγιο της, κάτοχοι 15.979 κοινών και 2.470 προνομιούχων μετοχών παραμένουν άγνωστοι. Γνωστοποιείται επίσης ότι το μέλος του Χ.Α.Α. που θα προβεί στην εκποίηση των παραπάνω μετοχών, στις 20/8/2002, είναι η ΚΟΝΤΑΛΕΞΗΣ ΧΡΗΜ. ΥΠ. ΕΠΕΥ με κωδ. 168.

    ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 44 του Ν.2396/1996 περί εκποίησης ανωνύμων μετοχών, και σύμφωνα με την υπ' αριθμό 4/246/18-6-2002 (ΦΕΚ 848 Β') απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ γνωστοποιεί τα εξής: 1. Ο συνολικός αριθμός των προς εκποίηση μετοχών της εταιρίας, στις 20/8/2002, είναι 816 μετοχές. 2. Το Μέλος του ΧΑΑ που θα προβεί στην εκποίηση, είναι η ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΩΝ.ΧΡΗΜ/ΚΗ ΕΤ.ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (186).

    ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

    16. 08. 2002

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29ης Ιουνίου 2002, το καθαρό μέρισμα της χρήσης 2001 είναι 0,092 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 28ης Ιουνίου 2002. Από την 29η Ιουνίου 2002 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσεως 2001. Με την από 31 Ιουλίου 2002 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η καταβολή του μερίσματος αρχίζει την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002, με ονομαστικές δίγραμμες επιταγές που θα αποσταλούν στους μετόχους καθώς και βεβαίωση πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Μετά την 31η Δεκεμβρίου 2002, η καταβολή του μερίσματος θα διενεργείται μόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και ο δικαιούχος μέτοχος θα εισπράττει το αντίστοιχο ποσό της επιταγής σε ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Ανδριάννα Αργυροπούλου, τηλ. 0610-241940, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    Δ.Α.Ν.Ε. SEA LINE

    16. 08. 2002

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι στις 12 και με διακοπή λόγω παρέλευσης της ώρας και κοπώσεως, για την 13η Αυγούστου 2002 πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της αρχικής ημερήσιας διατάξεώς της. Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των μετόχων έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 1. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (Ισολογισμό, Αποτελέσματα χρήσεως κ.λπ.) της χρήσεως 2001, μετά από ακρόαση των σχετικών Εκθέσεων του Δ.Σ. και των Ορκωτών Ελεγκτών. 2. Απήλλαξε κατά πλειοψηφία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές της χρήσεως 2001 από κάθε ευθύνη και αποζημίωση. 3. Απεφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση προσημείωσης υποθήκης μέχρι του ποσού των 1.467.351,43 ευρώ υπέρ της ΑΝΕΚ LINES, επί του ακινήτου (Γραφείων) της Εταιρίας στον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη 41 5ος όροφος, προς εξασφάλιση απαιτήσεώς της, τόκων κ.λπ. εξόδων. 4. Εξέλεξε παμψηφεί τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή για τη χρήση 2002, τον κ. Αντώνη Γ. Σηφάκη με αναπληρωματική την κ. Αλίκη Ζακυνθινάκη από την ΣΟΛ ΑΕ. 5. Εξέλεξε τέσσερα μέλη του δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της, τριετούς θητείας, στη θέση ισάριθμων μελών του, των οποίων η θητεία έληγε κατ΄ αυτήν τη Γ.Σ., (μερική ανανέωση σύμφωνα με το καταστατικό) ήτοι: α) τον κ. Εμμ. Παύλου Σευοφύλακα, β) τον Νικόλαο Γεωργίου Κουτσοκώστα, γ) τον Γεράσιμο Ιωάννη Καλογηράτο και δ) τον Νικόλαο Γεωργίου Σκορίνη και αναπληρωματικούς τους κ.κ.: α) Γρηγόρη Γρηγορά και β) Αντώνη Καστή.

    MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε

    16. 08. 2002

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 της απόφασης 5/204/14/11/2000 του Δ.Σ. της Ε.Κ., ο κ. Π. Γερμανός με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι αγόρασε 265.000 μετοχές της εταιρίας MULTIRAMA S.A. στις 14/08/2002. Επομένως κατέχει το 48,96% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, ήτοι 1.847.380 μετοχές. Η ανωτέρω πράξη διενεργήθηκε μέσω της ARTION Χρηματιστηριακή.

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    16. 08. 2002

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28ης Ιουνίου 2002 ενέκρινε την διανομή μερίσματος χρήσης 2001, ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι είσπραξης μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά το κλείσιμο της Συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 20ης Αυγούστου 2002. Από την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το ανωτέρω δικαίωμα. Η πληρωμή του μερίσματος θα αρχίσει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2002 από τα καταστήματα της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2003. Μετά την περίοδο αυτή η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται από τα γραφεία της εταιρίας (Λευκάδος 28 Μοσχάτο τηλ. 010-4833200 Τμήμα Μετόχων) κάθε Τετάρτη 10:00 14:00. Για την είσπραξη του μερίσματος απαιτείται η προσκόμιση της πρωτότυπης «Βεβαίωσης Δικαιούχου Μερίσματος Ανωνύμων Αξιών» που θα παραλάβουν οι δικαιούχοι μέτοχοι από τους χειριστές τους (Χρηματιστηριακές Εταιρίες ή Τράπεζες) ή από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό του Συστήματος ’ϋλων Τίτλων, καθώς επίσης και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο Αριθμός Φορολογικού τους Μητρώου. Για τους εκπροσώπους που θα εισπράξουν το μέρισμα για λογαριασμό τρίτων απαιτείται η προσκόμιση εκτός της «Βεβαίωσης Δικαιούχου Μερίσματος Ανωνύμων Αξιών» και εξουσιοδότηση νομίμως θεωρημένης από Αστυνομική Αρχή ή Τράπεζα. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της εταιρίας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 010-4833200). *Σημείωση: Οι γνωστοποιήσεις των εισηγμένων εταιριών σχετικά με Προαναγγελίες Συναλλαγών, δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια του περιεχομένου τους.

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    16. 08. 2002

    Γνωστοποίηση

    Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με την από 14/8/2002 επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με το θέμα Δημόσια Εγγραφή ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. σας κάνουμε γνωστό ότι με βάσει Π.Δ. 51/92 άρθρα 7 και 8, όπως ισχύει σήμερα, το ποσοστό σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου του ομίλου Θυγατρικών Εταιριών ΑΤΕ στην εταιρία ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ., μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς υφισταμένων μετοχών τους με Δημόσια Εγγραφή διαμορφώθηκε σε 8,9%. Αναλυτικά τα ποσοστά συμμετοχής στην ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. ανά εταιρία του Ομίλου Θυγατρικών Εταιριών της ΑΤΕ έχει ως εξής: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.: 3,5%, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ: 1,8%, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΑΕ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ: 1,8%, ΑΤΕ FINANCE: 1,8%. Σύνολο: 8,9%.»

    MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε.

    16. 08. 2002

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. και ο κ. Γερμανός Πάνος με την από 14/8/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν, σύμφωνα με το ΠΔ51/92, ότι ο κ. Γερμανός Πάνος στις 14/8/2002, προέβη στην αγορά 265.000 μετοχών της εταιρίας MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. που αντιπροσωπεύει το 7,02% των συνολικών μετοχών της (3.772.914). Κατόπιν της ανωτέρω πράξης, ο κ. Πάνος Γερμανός κατέχει το 48,96% των συνολικών μετοχών της MULTIRAMA ΑΕΒΕ, ήτοι 1.847.380 μετοχές. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: Πάνος Γερμανός. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή: 41,94%, μετά την μεταβολή 48,96%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 1.582.380, μετά την μεταβολή 1.847.380. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 41,94%, μετά την μεταβολή 48,96%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 3.772.914 μετοχές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.Α.: 14/8/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 14/8/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 16/8/2002.

    Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.

    16. 08. 2002

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ και η μέτοχος της εταιρία EUROGROUP LTD με την από 14/8/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α.Α., γνωστοποιούν την ακόλουθη μεταβολή της EUROGROUP LTD στο μετοχικό κεφάλαιο της Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. «Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. Υπόχρεος: EUROGROUP LTD (ΝΠΙΔ). Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 48,229%, μετά την μεταβολή 50,524%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 7.489.539, μετά την μεταβολή 7.845.889. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 48,229%, μετά την μεταβολή 50,524%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 15.528.840. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.Α.: 13/8/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 13/8/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 14/8/2002.»

    LOGICDIS Α.Ε.

    16. 08. 2002

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Ο κ. Α. Χατζηνίκος, με την από 14/08/2002 επιστολή του προς το ΧΑΑ, γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Α. Επώλησα την 14η Αυγούστου 2002, 2.650.000 μετοχές της εταιρίας LogicDIS (ΛΟΔΙΣ). Η αξία της πώλησης είναι μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων δρχ. Β. Λόγω της ανωτέρω αναγραφόμενης πώλησης σημειώνονται οι εξής μεταβολές: 1. Εταιρία: LogicDIS Α.Ε. (ΛΟΔΙΣ). 2. Υπόχρεος αναγγελίας: Χατζηνίκος Αχιλλέας. 3. Θέση στην εταιρία: Μέλος του Δ.Σ. 4. Ποσοστό μετοχών: 6,10% (4.323.961 τεμάχια). 5. Πώληση μετοχών: 2.650.000 τεμάχια. 6. Ποσοστό μετά την πώληση: 2,36% (1.673.961).»

    Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.

    16. 08. 2002

    Εκχώρηση Μετοχών

    Ο κ. Κ. Κουταλίδης και η Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ, με την από 14/08/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α.Α., γνωστοποιούν ότι ο κ. Κ. Κουταλίδης εκχώρησε την 13/08/2002 300.000 μετοχές της εταιρίας Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ. Η συνολική αξία της εκχώρησης αυτής ανήλθε στο ποσό των 942.000,00 ευρώ.

    --------------------------------------------------------------------*Σημείωση: Οι ανωτέρω γνωστοποιήσεις δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου τους.

    [22] 19η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (18:25 UTC+2)

    Την 19η διεθνή συνάντηση συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών διοργανώνει από αύριο έως τις 23 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Συκεών.

    Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συγκροτήματα από την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Σλοβενία, το Πράσινο Ακρωτήρι, την Ιταλία, την Παλαιστίνη και την Κύπρο.

    Τα συγκροτήματα θα εμφανιστούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών.

    [23] ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (18:22 UTC+2)

    Δόθηκε σήμερα η εκκίνηση της πρώτης Προ-ολυμπιακής Διοργάνωσης της Ιστιοπλοΐας, για 5 κατηγορίες σκαφών για τα σκάφη τύπου Europe, 470 ανδρών - γυναικών, Laser, Yngling και λίγο αργότερα στα Mistral ανδρών - γυναικών, καθώς γι' αυτή την κατηγορία είχε δοθεί προσωρινή αναβολή, λόγω των ασθενών ανέμων που επικρατούσαν στο θαλάσσιο στίβο νωρίτερα.

    Ο συναγωνισμός ήταν έντονος, όπως άλλωστε προβλεπόταν, αφού σε όλες τις κλάσεις συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές, με διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα.

    Στα 470 των γυναικών, το δίδυμο από την Ολλανδία με τις Κόνιγκ και Μπέρχουτ τερμάτισε στην πρώτη θέση. Στην 3η βρέθηκαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά. Στην αντίστοιχη κλάση στους άνδρες, οι Αυστραλοί Γουίλμοτ και Πέιτς ήταν πρώτοι, ενώ την καλύτερη θέση από ελληνικής πλευράς κατέλαβε το πλήρωμα με τους Παναγιώτη Καμπουρίδη και Αγγελο Λεμάνη που ήταν 7οι. Οι ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης τερμάτισαν στην 17η θέση.

    Στα Mistral, νικητής στην πρώτη ιστιοδρομία ήταν ο Νεοζηλανδός Τομπίν με τον Νίκο Κακλαμανάκη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση: «Αν και έφτασα αργοπορημένος στην εκκίνηση, κατάφερα να πετύχω ένα καλό πλασάρισμα. Ο θαλάσσιος στίβος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θέλει πολύ μελέτη, ακόμα και από εμάς τους Έλληνες», τόνισε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

    Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Λι από το Χογκ Κογκ ενώ η Γεωργία Ανδρεάδου τερμάτισε 26η. Στα Europe, η Γαλλίδα Μπόρσι ήταν πρώτη και η Βιργινία Κραβαριώτη 3η. Στην κατηγορία Laser, πρώτος τερμάτισε ο Βρετανός Γκουντίσιον και 4ος ο Βαγγέλης Χειμώνας. Επίσης στα Yngling το Αμερικάνικο πλήρωμα με τις Σουιτ Τουχετ- Πουρντι κατέκτησε την πρώτη θέση και οι Λαζάρου - Χιωνά - Ματζαράκη την 12η.

    [24] Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑ ΚΑΠ

    Θεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2002 (18:20 UTC+2)

    Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FINA CUP που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 20 έως και τις 25 Αυγούστου. Ο υπηρεσιακός τεχνικός, Τάκης Μίχαλος, συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εννιά παίκτες που απείχαν από τις προπονήσεις, αλλά και τον ελληνοποιημένο Πέτρε Σάντα.

    Η αποστολή που θα αναχωρήσει την Κυριακή απαρτίζεται από τους: Δεληγιάννη, Ρέππα, Μάζη, Βλοντάκη, Χατζηθεοδώρου, Σχίζα, Αφρουδάκη, Θωμάκο, Καλακόνα, Σάντα, Λούδη, Θεωδορόπουλο και Τσίκλο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 16 August 2002 - 18:13:36 UTC