Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-03-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΩΣ
  • [02] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [03] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤ. ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
  • [04] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [05] Ο Α. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [06] ΔΗΚΚΙ: ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
  • [07] ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
  • [08] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΧΥΤΗΡΗ
  • [09] Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • [10] ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ Ο ΠΑΝΤΙ ΑΣΝΤΑΟΥΝ
  • [11] ΑΡΗΣ: ΑΜΦΙΒΟΛH H ΣYMMETOXH TOY ΣΙΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ
  • [12] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ
  • [13] Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 4-1 ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [14] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΓΗ
  • [15] ΒΟΛΕΪ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ
  • [16] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • [17] ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [18] Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
  • [19] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
  • [20] ΚΥΚΛΟΣ OΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [21] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ RAM EUROPE ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ TRACTORUL
  • [22] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
  • [23] ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ISAF

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΩΣ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (16:51 UTC+2)

    Φωτογραφία: Τηλέμαχος Χυτήρης

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Εχουμε τελειώσει με την βασιλεία και με τον τέως, η τελευταία πράξη που επιδιώκει ο τέως είναι να πάρει χρήματα από τον ελληνικό λαό, τόνισε σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι αναμένεται η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πιθανώς θα εκδοθεί έως το φθινόπωρο.

    [02] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Κιότο, 7 Μαρτίου 2002 (11:16 UTC+2)

    Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Ιαπωνία επιστρέφει αύριο στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ είχε επαφές με Ιάπωνες επιχειρηματίες.

    O Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η κ. Δάφνη Σημίτη και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν, παρακάθησαν, σήμερα το μεσημέρι, σε επίσημο γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν τους, στο Νομαρχιακό Μέγαρο του Κιότο, ο Κυβερνήτης της ιστορικής αυτής πόλης Teiichi Aramaki.

    Από ιαπωνικής πλευράς παρεκάθησαν επίσης ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κιότο.

    Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στην προσφώνηση του Κυβερνήτη, ο οποίος εξήρε τη σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία και εξέφρασε την πεποίθησή του για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών προς το αμοιβαίο όφελος των δύο λαών, είπε τα εξής:

    "Κύριε Κυβερνήτα,

    Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τα καλά σας λόγια. Βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά στο Κιότο, γιατί είναι μια πόλη όπου βλέπει κανείς την ιστορία της Ιαπωνίας και τις παραδόσεις της.

    Από την επίσκεψή μου στην Ιαπωνία μπορώ να αναφέρω δύο πλευρές που με εντυπωσίασαν:

    Η πρώτη είναι η πολύ καλή φιλοξενία, η πολύ καλή διάθεση όλων των ανθρώπων που συνάντησα, η φιλία που έδειξαν απέναντι στη χώρα μου και σε όλους εμάς.

    Η δεύτερη είναι η δυναμική πλευρά της Ιαπωνίας. Η χώρα που καθορίζει την πρόοδο στην παγκόσμια τεχνολογία, η χώρα που διαδραματίζει σε όλον τον κόσμο ένα σημαντικό ρόλο με τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριό της.

    Σήμερα, στην επίσκεψή μας στο Κιότο, όπως και στην επίσκεψη στο Τόκιο, είδαμε και κάτι άλλο που κάνει εμάς τους Έλληνες να αισθανόμαστε ιδιαίτερα κοντά σε σας: Είδαμε τη σημασία που αποδίδεται σε μια αρμονική ανθρώπινη ζωή, τη σημασία που αποδίδεται στο μέτρο, στον άνθρωπο, την ειρήνη, την αρμονία.

    Πολύ σωστά αναφέρατε, κ. Κυβερνήτα, πως αυτά φαίνονται σε δύο γεγονότα, τα οποία έχουν ή είχαν σημασία για τη χώρα μας: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η συνάντηση του Κιότο για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Εμείς θέλουμε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι ανθρώπινοι αγώνες, να είναι αγώνες του μέτρου και όχι υπερβολικά μεγάλοι, χωρίς σχέση με την ανθρώπινη προσπάθεια.

    Θα χαρούμε για την παρουσία σας, την παρουσία της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

    Η συνάντηση του Κιότο, καθώς και το Πρωτόκολλο του Κιότο δείχνουν επίσης ότι θέλουμε έναν κόσμο ανθρώπινο, έναν κόσμο του μέτρου.

    Σήμερα, σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο, πιστεύουμε πως έχει ιδιαίτερη σημασία να διατηρήσουμε αυτές τις αξίες. Τις αξίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την ανάπτυξή του, την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών.

    Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ και εγώ για τη φιλία, τη συνεργασία του ιαπωνικού και του ελληνικού λαού και τη δημιουργία ενός κόσμου ειρήνης για όλους".

    [03] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤ. ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    Καμπούλ, 7 Μαρτίου 2002 (08:30 UTC+2)

    Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δυνάμεων του, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου κατά τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ένταση των συγκρούσεων, με μέλη της αλ-Κάιντα, στα συμπλέγματα των σπηλαίων, κοντά στην πόλη Γκαρντεζ.

    Σύμφωνα με το διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Τομι Φρανκς, στην περιοχή των επιχειρήσεων, έχουν αναπτυχθεί 1.200 Αμερικανοί στρατιώτες, καθώς και αριθμός επιθετικών ελικοπτέρων.

    Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, που γνωστοποιούσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 440 μαχητές των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα, κατά το τελευταίο πενθήμερο.

    [04] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (21:08 UTC+2)

    Στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα των παιδιών, οι ομάδες και τα μέλη της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν δρώμενο - διαμαρτυρία την Κυριακή 10 Μαρτίου 2002, ημέρα λήξης του 4ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, μπροστά στον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας θα συλλέγονται υπογραφές σε 4 εκκλήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας που αφορούν παιδιά - θύματα βασανιστηρίων στη Ρωσία, την Αλβανία, την Αίγυπτο και το Κονγκό και θα διανεμηθεί η έκθεση της οργάνωσης με τίτλο "Αθέατο Σκάνδαλο, κρυφή ντροπή. Βασανιστήρια και κακομεταχείριση παιδιών".

    [05] Ο Α. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή στην οποία μετείχε και ο υπεύθυνος του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Τσιτουρίδης, ο Αθανάσιος Κουλουμπής, πολιτικός μηχανικός, αποφασίσθηκε να ορισθεί Ειδικός Σύμβουλος του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας.

    [06] ΔΗΚΚΙ: ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Για σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας καθολικής κοινωνικής ασφάλισης κατηγορεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση το ΔΗΚΚΙ.

    "Μέσα από το πολυτελές περιτύλιγμα του κοινωνικού διαλόγου, μπαίνει στην τελική του φάση το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας καθολικής κοινωνικής ασφάλισης με πρωταγωνιστές κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ελεγχόμενους κομματικούς συνδικαλιστές", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

    "Η μόνη ελπίδα είναι η ενωτική μαζική αντίσταση των εργαζομένων, όπως απέδειξε ο περσινός ξεσηκωμός που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση. Το ΔΗΚΚΙ καλεί τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες και τους αγρότες να ορθώσουν την δική τους αντίσταση, για να μην περάσουν τα νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά σχέδια", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [07] ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Μπόρα ήταν και πέρασε. Ο Αγγελος Αναστασιάδης από σήμερα είναι περισσότερο ήρεμος, αφού βγήκε από την εντατική η γυναίκα του που έπαθε πριν από δύο ημέρες οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο τεχνικός του Ηρακλή μάλιστα έδωσε το παρών στην σημερινή προπόνηση.

    Ο Εθνικός Αστέρας είναι τώρα ο επόμενος αντίπαλος του Ηρακλής. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπες, με τον Ηρακλή να μετράει τρεις ήττες με μεγαλύτερη αυτή της περιόδου 1999 - 2000 (3-1). Το μοναδικό γκολ του Ηρακλή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Εθνικό Αστέρα πέτυχε ο Ξενίδης (1999 - 2000). Ο Ηρακλής μετράει δύο αποβολές (Τζιωρτζιόπουλος και Χάγκαν).

    Φέτος, η ομάδα κατεβαίνει στην Αθήνα με σκοπό να ανατρέψει την εις βάρος της παράδοση.

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων είναι τα εξής:

    1998 - 1999 (7 Μαρτίου 1999)

    Αποτέλεσμα: 1-0

    Σκόρερ: 65' Κοντόπουλος

    Διαιτητής: Βαλλιάνος (Αθηνών)

    Εισιτήρια: 2.090

    1999 - 2000 (20 Μαρτίου 2000)

    Αποτέλεσμα: 3-1

    Σκόρερ: 33' Μπεναλί, 37' (φάουλ) και 60' Μισέ Μισέ, 64' Ξενίδης (κεφαλιά)

    Διαιτητής: Δούρος (Κορίνθου)

    Εισιτήρια: 1.730

    2000 - 2001 (20 Μαΐου 2001)

    Αποτέλεσμα: 2-0

    Σκόρερ: 12' Τέσοβιτς (πέναλτι), 31' Κοντόπουλος (κεφαλιά)

    Διαιτητής: Νίκου (Ημαθίας)

    Εισιτήρια: 1.630

    [08] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΧΥΤΗΡΗ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (20:51 UTC+2)

    "Ο κ. Χυτήρης υποστήριξε, για μια ακόμη φορά, σήμερα, ότι στη χώρα ''όλα πάνε καλά'' και ότι ''για τα προβλήματα φταίνε όλοι οι άλλοι'', δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον υφυπουργό Τύπου.

    "Η κυβέρνηση επιμένει σ' ένα χιλιοπαιγμένο έργο, με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές κι ένα σενάριο τελείως αποκομμένο από την ελληνική πραγματικότητα. Γι' αυτό και τις παραστάσεις της δεν τις παρακολουθεί πλέον κανείς", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [09] Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 4.692.120 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας "ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ" στην Παράλληλη Αγορά.

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 2.531.600 δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ" που προκύπτουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών.

    Την μετατροπή των ανωνύμων μετοχών της εταιρίας "LPC ΕΛΛΑΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ" σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές.

    Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενημερώθηκε:

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ" από 0,7337 Ευρώ σε 0,80 Ευρώ, καθώς επίσης και την

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας "LPC ΕΛΛΑΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ" 0,4696 Ευρώ σε 0,47 Ευρώ, καθώς επίσης και αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας σε "CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ Επεξεργασίας Λιπαντικών & Πετρελαιοειδών", με διακριτικό τίτλο "CYCLON ΕΛΛΑΣ".

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας "ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε." από 0,5869 Ευρώ σε 0,60 Ευρώ.

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας "ΒΙΣ Α.Ε." από 2,876 Ευρώ σε 2,88 Ευρώ ανά μετοχή.

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της εταιρίας "ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε." από 1,0125 Ευρώ σε 1,02 Ευρώ.

    Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε." από 0,2935 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ.

    Τέλος τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. του Χ.Α.Α.:

    Το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας "L.P.C. ΕΛΛΑΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ" για την απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου των πλαστικών της εταιρίας και την εισφορά του στην εταιρία "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ".

    [10] ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ Ο ΠΑΝΤΙ ΑΣΝΤΑΟΥΝ

    Σαράγιεβο, 7 Μαρτίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Ανεπίσημη επίσκεψη στο Σαράγιεβο πραγματοποιεί ο Βρετανός διπλωμάτης Παντι Ασνταουν που θα αναλάβει τον Μάιο τα καθήκοντα του διεθνούς απεσταλμένου στη Βοσνία.

    Ο κ. Ασντάουν πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Βρετανία αναμένεται να διαδεχθεί τον Βολφγκανγκ Πέτριτς.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Βρετανός διπλωμάτης τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τον τοπικό πληθυσμό για την ευημερία και την σταθερότητα στη χώρα.

    [11] ΑΡΗΣ: ΑΜΦΙΒΟΛH H ΣYMMETOXH TOY ΣΙΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολουθεί ο Σαϊντ Σίμπα, ο οποίος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και σύμφωνα με τον γιατρό της ομάδας Ευάγγελο Πανταζή, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

    Ο Άγγελος Χαριστέας συνεχίζει τις φυσικοθεραπείες και θα είναι απών από το σαββατιάτικο παιχνίδι. Από την άλλη οι Αλέξανδρος Δέλλιος, Νορντίν Ζμπαρί, Πέτρος Πασσαλής και Λεωνίδας Καμπάνταης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας τους, χωρίς να υπάρχει ακόμη πιθανότητα συμμετοχής τους σε αγώνα.

    Στο μεταξύ, το σχολικό συγκρότημα της Ν. Ελβετίας όπου συστεγάζονται το 32ο Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 15ο Δημοτικό σχολείο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Άρης αποτελούμενη από το διευθυντή της ΠΑΕ Πασχάλη Τουντούρη και τους ποδοσφαιριστές Φάνη Κατεργιαννάκη, Νασίφ Μόρις, Ζοέλ Επαλέ συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του προγράμματος "Ολυμπιακή Παιδεία" Σπύρο Φίνο. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη μοίρασαν εισιτήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές για τον αγώνα Άρη Παναθηναϊκού στον οποίο για πρώτη φορά θα λειτουργήσει η σχολική κερκίδα στη Θύρα 5.

    Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι η επίσκεψη εκπροσώπων της ΠΑΕ Αρης στο 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο Χαριλάου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Απόστολος Λιολίδης, Νίκος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Σκέντζος μίλησαν με τα παιδιά, υπέγραψαν αυτόγραφα και πρόσφεραν εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

    [12] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σούλης Παππάς ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Νέων (Καρδίτσα, 11-13.03.2002). Πρόκειται για τους: Ανυφαντάκη (Αγιος Νικόλαος), Φιλιππή (Πανελευσινιακός), Αραμπατζή, Παππά, Τέλο (Πανσερραϊκός), Πετκάκη (Αμπελόκηποι), Γουνδουλάκη, Τριανταφυλλάκη, Ψυχογιόπουλο (Καλαμάτα), Πουλάκο (Απόλλων Πεταλιδίου), Βάβουλα (Ζοφριά), Παπαδόπουλο, Πιπεριά (Χανιά), Βασαδάκη (Κισσαμικός), Κοντιζά (Ολυμπιακός Βόλου), Καραδεμήτρο (ΑΠΟ Βόλου), Κατσαρό (Πατραϊκός), Ρόσιο (Απόλλων Λάρισας), Πίτκα (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Περπερή (Δόξα Ξάνθης), Πατσιαβούρα (Απόλλων Αθηνών), Τσιρογιάννη (Πρέβεζα), Φοροζίδη (Αναγέννηση Γιαννιτσών).

    [13] Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 4-1 ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα επιβλήθηκε με σκορ 4-1 της αντίστοιχης ομάδας της Κύπρου. Ο αγώνας διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας "Πέτρος Βουζουνεράκης", παρουσία 3.000 θεατών. Η Κύπρος προηγήθηκε στο 3' με κοντινή κεφαλιά του Σωτηρίου. Η ελληνική ομάδα ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και ισοφάρισε με πλασέ του Σπέρτου στο 39'. Το 2-1 πραγματοποιήθηκε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με χτύπημα πέναλτι (το κέρδισε ο Σαλπιγγίδης) του Ταραλίδη. Οι Ντακουνάκης (πλασέ, στο 74') και Στεφανίδης (σουτ, στο 80') διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η ελληνική ομάδα είχε δοκάρι με τον Δέντσα (79') και έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Ελλάδα: Πέτκαρης (46' Βούλγαρης), Τραγιάννης (75' Μίχος), Μελαμπιανάκης (70' Κοντοδήμος), Κουτελιέρης (70' Κισκαμπάνης), Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Σαλπιγγίδης (75' Στεφανίδης), Βύντρα (60' Σκύβαλος), Παπαδόπουλος (60' Δέντσας), Σπέρτος, Χρυσάφης (60' Νταγκουνάκης).

    Κύπρος: Γιωργαλίδης (89' Κόκκινος), Μαραγκός (36' Ξουφαρίδης), Αντωνίου, Σωτηρίου, Κακογιάννης (81' Καρράς), Κοντολεύτερος (58' Σαμψων), Πάρπας, Νικολάου (Κρασσάς), Πίττακας (70' Χρυσάφης), Χαραλαμπίδης, Λουκά (58' Γιαννακού).

    Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Ανδρέας Παπαεμμανουήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: " Κάναμε ένα άσχημο ξεκίνημα, όμως η απόδοσή μας ανέβηκε μετά το πρώτο ημίωρο. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. Η Κύπρος ήταν μια δύσκολη αντίπαλος αλλά η ομάδα μας φάνηκε πιο έτοιμη. Είμαι βέβαιος ότι ο φίλαθλος κόσμος ευχαριστήθηκε από το θέαμα που πρόσφεραν και οι δύο ομάδες. Θα δώσουμε στο μέλλον πολλά φιλικά, για να έχουμε την δυνατότητα να δούμε και άλλους ποδοσφαιριστές. Με την προσθήκη των Σεϊταρίδη, Αμανατίδη, Βάλλα, Αγρίτη, Μανουσάκη και άλλων παιδιών από την Εθνική Ελπίδων πιστεύω να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη ομάδα".

    [14] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΓΗ

    Βελιγράδι, 7 Μαρτίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Η Γιουγκοσλαβία θα συνεργαστεί πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και θα παραδώσει και άλλους υπόπτους για εγκλήματα πολέμου στα τέλη Μαρτίου δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

    Ο κ. Σβιλάνοβιτς είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου ότι η Γιουγκοσλαβία πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και η μεταφορά υπόπτων στη Χάγη είναι ο μόνος τρόπος για να μετρηθεί η συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Τanjug.

    O Γιουγκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η πολιτική απόφαση για την πλήρη συνεργασία με τη Χάγη θα παρθεί από το Βελιγράδι πριν τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τη διορία που έδωσε το αμερικανικό κογκρέσο και πρόσθεσε ότι θα εκδοθούν και άλλοι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου.

    Ο.Κ.

    [15] ΒΟΛΕΪ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Στην τελική του ευθεία μπήκε το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλεϊ ανδρών. Οι πρωταγωνιστές των αυριανών αναμετρήσεων και του τελικού που θα γίνει το Σάββατο στις 17:30 δήλωσαν σχετικά:

    Γιώργος Πασσαλίδης (προπονητής Ορεστιάδας): "Είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχουμε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και είναι για όλες τις ομάδες. Η ομάδα μας ήρθε στη Θεσσαλονίκη όχι για να διεκδικήσει το κύπελλο, αλλά για να συμμετάσχει . Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Ελπίζω η διοργάνωση να γίνει κάτω από καλές συνθήκες, να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο και να γίνει μια πραγματική γιορτή για το άθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ο καλύτερος να στεφθεί Κυπελλούχος".

    Γιώργος Παπάζογλου (αρχηγός Ορεστιάδας): Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου δίνει το "παρών" στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει κάποιες δυνατότητες και θα τις δείξει μέσα στο γήπεδο. Όσο για το αυριανό παιχνίδι, θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει το προβάδισμα γιατί παίζει στην ουσία στην έδρα του, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας στη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ελπίζω ο κόσμος να βοηθήσει να γίνουν τρία πολύ καλά παιχνίδια".

    Σωτήρης Δρίκος (προπονητής ΑΕ Νίκαια): Η Νίκαια ήρθε να συμμετάσχει σε μια γιορτή, να δώσει ότι μπορεί με την οργάνωσή της και τη μαχητικότητά της. Επιθυμούμε ο κόσμος να έρθει και να δει τέσσερις επαγγελματικές ομάδες. Το πείραμα της συνένωσης των δύο ομάδων της Νίκαιας που έγινε το καλοκαίρι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλες πόλεις και ομάδες".

    Ηλίας Παυλίδης (αρχηγός ΑΕ Νίκαια): "Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη πρεσβεύοντας την προσπάθεια συνένωσης των δύο σωματείων της Νίκαιας που έγινε το καλοκαίρι. Ήρθαμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

    Αλέκος Λεώνης (προπονητής Ηρακλή): Ο Ηρακλής έχει πάρει μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις, αλλά αυτή είναι ξεχωριστή γιατί γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε να προσφέρουμε καλό θέαμα και να δώσουμε στους φιλάθλους μας τη χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου. Αποδεχόμαστε τον όρο του φαβορί, τίποτα όμως δεν χαρίζεται και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

    Αντρέι Κράβαρικ (αρχηγός Ηρακλή): "Είμαστε φαβορί για το Κύπελλο, εμείς οι αθλητές όμως πρέπει να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, καταρχήν στον ημιτελικό και μακάρι και στον τελικό. Δεν το κρύβουμε ότι θέλουμε να πάρουμε το κύπελλο, το οποίο θα μας δώσει νέα πνοή, καθώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαμε χάσει το ρυθμό μας".

    Γιώργος Λυκούδης (προπονητής Άρη): "Ο Άρης είναι ιστορική ομάδα, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, έχει πάρει ένα Σούπερ Καπ και έξι φορές έχει διεκδικήσει το κύπελλο, αλλά δεν μπόρεσε να το πάρει. Όλοι ελπίζουμε να πετύχουμε το καλύτερο, να γίνουν καλά παιχνίδια και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο".

    Γιώργος Τζούριτς (αρχηγός Άρη): Η διεξαγωγή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας είναι σημαντικο γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και ελπίζουμε το Αλεξάνδρειο να είναι γεμάτο. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

    [16] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Αθήνα, 7 Μαρτίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Συνάντηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μυρσίνης Ζορμπά με μαθητές από γυμνάσια του Βύρωνα και της Καλλιθέας, πργματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με στόχο τη θεσμοθέτηση του "Συνηγόρου του Παιδιού" και στην Ελλάδα.

    Τα παιδιά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους σε ζητήματα όπως η παιδική εργασία, η ελευθερία έκφρασης, ο ρατσισμός, η καταπίεση λόγω έλλειψης χρόνου, η σεξουαλική παρενόχληση, τα ναρκωτικά, η παιδική πορνογραφία, η υγεία, η κατάσταση σε ιδρύματα ανηλίκων, η φτώχια και η εκμετάλλευση παιδιών στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

    Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και η ποιήτρια Κική Δημουλά, η οποία επικρότησε την πρόταση θεσμοθέτησης του Συνηγόρου του Παιδιού και προέτρεψε τους μαθητές να ανακαλύψουν το συνήγορο - κριτή μέσα τους έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επισημότερη φάση της ζωής τους και τους υπενθύμισε ότι η γνώση είναι ένας ανεξάντλητος πλούτος. Για το πρόβλημα του ρατσισμού η κ. Δημουλά εξέφρασε την άποψη ότι οι διακρίσεις μέσα μας δεν έχουν θέση μια και όλοι είμαστε ένας άνθρωπος.

    [17] ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Βουκουρέστι, 7 Μαρτίου 2002 (20:29 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία θα πραγματοποιήσει στις 9 και 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών Σαξκομπουργκότσκι.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του Άντριαν Ναστάζε και τον πρόεδρο Ίον Ιλιέσκου.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού στην Ρουμανία.

    [18] Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Ρόδος, 7 Μαρτίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Να απευθυνθεί στο διεθνές δικαστήριο για τις διαφορές που η ίδια θεωρεί ότι έχει με την Ελλάδα κάλεσε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις του από τη Ρόδο όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

    «Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί μόνο στις εθνικές κοινωνίες. Λειτουργεί και στις διεθνείς σχέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος και τόνισε: «Ας το ακούσουν άλλη μια φορά οι γείτονές μας, προς τους οποίους τρέφουμε φιλικά αισθήματα, ότι οποιεσδήποτε διαφορές που αυτοί προκαλούν, οι ανύπαρκτες και υπαρκτές μόνο κατά τη δική τους επιθυμία έχουν έναν μόνο τρόπο επίλυσης. Δεν επιλύονται με πολιτικούς τρόπους τα προβλήματα που ηθελημένα δημιουργούνται για λόγους που πολύ καλά γνωρίζουμε. Επιλύονται μόνο από τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη υπό στενότερη έννοια. Αυτή την οποία μπορεί να εφαρμόσει η Διεθνής Κοινότητα στα Δικαστήρια και στα όργανα τα δικαιοδοτικά που έχει ιδρύσει».

    [19] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τη γυναίκα επιχειρηματία και μέσα από την εκπαιδευτική και τη φορολογική πολιτική της χώρας, τονίσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη με θέμα "Δεδομένα, Τάσεις και Προκλήσεις για τη Γυναίκα Επιχειρηματία".

    Ο υπουργός τόνισε τον πολλαπλό ρόλο της σύγχρονης Ελληνίδας, η οποία - δραστηριοποιούμενη ως επιχειρηματίας μέσα σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον - καλείται να φέρει εις πέρας και το κάνει με επιτυχία το ρόλο της ως μητέρας και συζύγου και πρόσθεσε μέχρι σήμερα η Ελληνίδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την ανισότητα σε κάθε της δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης οι υπάρχουσες ανισότητες στηρίζονται σε κατεστημένες από δεκαετίες αντιλήψεις και πρακτικές, τις οποίες οφείλουμε να υπερβούμε, ενώ κάλεσε τις γυναίκες να εντείνουν την προσπάθειά τους στο πεδίο των μικρών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας όχι μόνο το ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί, αλλά και την ευχέρεια των νεότερων ηλικιών στις νέες τεχνολογίες.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στα ειδικά προγράμματα του υπουργείου για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο, λέγοντας ότι αποτελεί απόδειξη του ότι η πολιτεία έχει αντιληφθεί την ανάγκη στήριξης της σύγχρονης Ελληνίδας.

    [20] ΚΥΚΛΟΣ OΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Μαρτίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Η εντυπωσιακή προσέλευση των εκπροσώπων του Κυπριακού Τύπου ήταν το σημαντικότερο στοιχείο του Κύκλου Ολυμπιακής Ενημέρωσης, που οργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 στη Λευκωσία χθες το απόγευμα.

    Περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού Τύπου παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση των θεμάτων από διευθυντικά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής και έθεσαν ερωτήματα για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων την Ολυμπιακή Ενημέρωση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Κίκης Λαζαρίδης, ο οποίος επεσήμανε την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η πληροφόρηση των ΜΜΕ και, κατ'επέκταση, της κοινής γνώμης για μία υπόθεση εθνική, για όλους τους Έλληνες. Τα πέντε θέματα που παρουσιάσθηκαν ήταν:

    ·Ολυμπιακός Εθελοντισμός και η Κύπρος, από τη διευθύντρια του Τομέα Εθελοντισμού, Όλγα Κήκου

    ·Η Φιλοξενία των αθλητικών αποστολών και η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, από τον Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης, Βασίλη Νειάδα

    ·Τα Χορηγικά Προγράμματα και τα Εισιτήρια των Αγώνων, από τον Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ, Γιώργο Μπόλο

    ·Η διοργάνωση των Υπηρεσιών Τύπου, από τον Διευθυντή Υπηρεσιών Τύπου Αγώνων, Κώστα Βερνίκο

    ·Το Πρόγραμμα των Αγώνων και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, από το στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Αθλημάτων, Σταύρο Τζιωρτζή

    [21] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ RAM EUROPE ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ TRACTORUL

    Βουκουρέστι, 7 Μαρτίου 2002 (20:20 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η ελληνική εταιρία RAM Europe που κατασκευάζει τρακτέρ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την αντίστοιχη ρουμανική εταιρεία "Tractorul" Brashov όπως ανακοίνωσαν οι αντιπρόσωποι των εταιριών Κεφάλας Παναγιώτης και Θοδωρής Ρέντζος που επισκέφθηκαν εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Μπράσοφ συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Κάιους Τράιαν Ντράγκομιρ.

    Οι αντιπρόσωποι της ελληνικής εταιρίας είχαν συνομιλίες με τον διευθυντή της ρουμανικής εταιρίας.

    Οι δυο εταιρίες πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Tractorul θα διαθέτει στην RAM Europe τα προϊόντα της.

    [22] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

    Βουκουρέστι, 7 Μαρτίου 2002 (20:17 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ιατρικούς κύκλους της Ρουμανίας δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Tempo σύμφωνα με το οποίο γιατροί της χώρας εμπλέκονται σε διεθνές εμπόριο ανθρώπινων οργάνων μέσω του διαδικτύου.

    Ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας της χώρας υπεύθυνης για τις μεταμοσχεύσεις δόκτωρ Σερμπαν Μπραντιστεάνου τόνισε ότι στην Ρουμανία οι μεταμοσχεύσεις οργάνων γίνονται από ιατρούς που είναι ευρέως γνωστοί και ότι οι αρμόδιοι οργανισμοί που μπορούν να ερευνήσουν την υπόθεση έχουν μόνιμη πρόσβαση στα απαραίτητα έγγραφα.

    Κατόπιν συνεννόησης με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Τζιρολαμο Σιρτσια οι αστυνομικές αρχές της Ρουμανίας έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα.

    Σύμφωνα με ανάλογο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa το εμπόριο οργάνων λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις και αφορά χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Ρωσία και η Μολδαβία.

    [23] ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ISAF ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 7 Μαρτίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Τούρκοι αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν με ομολόγους τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία την ερχόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα προκειμένου να συζητήσουν για την ανάληψη της διοίκησης της διεθνούς δύναμης Σταθεροποίησης (ISAF) στο Αφγανιστάν από την Τουρκία.

    Αρχικά η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα αλλά οι απαραίτητες προετοιμασίες δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί με σκοπό την καθυστέρηση των επικείμενων συνομιλιών.

    Σημειώνεται ότι η Τουρκία η μοναδική μουσουλμανική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που διατηρεί στρατεύματα στο Αφγανιστάν έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αναλάβει από την Μεγάλη Βρετανία τη διοίκηση της δύναμης στο Αφγανιστάν την 1 Απριλίου, θέτοντας ως απαραίτητες προϋποθέσεις την παροχή οικονομικής βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 7 March 2002 - 19:13:45 UTC