Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-06-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 207200977

Έκδοση 1

brf1006

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλημέρα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των κομματικών συνεργασιών, μεταξύ των κομμάτων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά στελέχη θα έλεγα, που βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά με το ΛΑ.Ο.Σ. Θέλω να σας ρωτήσω, λοιπόν, αν η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οριστική και τελεσίδικη, πρώτον και δεύτερον, αν εξακολουθεί η Νέα Δημοκρατία να θεωρεί ακραίο ένα κόμμα, το οποίο στις ευρωεκλογές κατέλαβε το 7%.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν στο ακέραιο όσα έχουμε πει. Ισχύει, επίσης, χωρίς καμία αλλαγή, αυτό που είπε χθες ο Πρωθυπουργός. Και σας το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε, εάν δεν το έχετε εμπεδώσει - -και δεν το λέω με καμία κακή διάθεση: Δεν χρειαζόμαστε και δεν είναι νοητές, κομματικές συνεργασίες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πιστεύετε ωστόσο ότι θα μπορέσετε να συγκρατήσετε τη διαρροή των ψηφοφόρων προς το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. με την υιοθέτηση των θέσεων του κόμματος αυτού που μέχρι πρόσφατα αποκαλούσατε «άκρο»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε χθες στις πάγιες θέσεις και τις πάγιες προτεραιότητες τις οποίες έχει η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Κώστας Καραμανλής. Αυτές οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Τις έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές και δεν αλλάζουν από τίποτε περιστασιακό.

ΖΟΡΜΠΑ: Επ` αυτού κύριε Εκπρόσωπε. Πριν από λίγο, ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί (δεν ακούγεται), απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να συνταχθούν μαζί του. Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω, όπως γνωρίζετε, τι λένε αρχηγοί άλλων κομμάτων. Εγώ εκείνο το οποίο γνωρίζω, είναι ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται με συνέπεια στην αποστολή την οποία έχουν αναλάβει. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι οι θέσεις που εξέφρασε χθες ο κ. Καραμανλής είναι πάγιες και δεν αλλάζουν από τίποτε το περιστασιακό. Δηλαδή, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση στρέφεται σε θέματα ασφάλειας, όπως για παράδειγμα να εφαρμοστεί, άκουσα χθες τον κ. Καραμανλή, έμαθα ότι είπε μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εφαρμοστεί άμεσα, να προχωρήσει ο νόμος για τους κουκουλοφόρους. Μήπως, αυτό συμβαίνει γιατί αυξήθηκαν τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ.;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, για έναν πολύ απλό λόγο: Τι είπε χθες ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο; Ότι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε αναλάβει, τις οποίες έχουμε ανακοινώσει, έτσι όπως έπρεπε να τις ανακοινώσουμε, φθάνουν τώρα στο στάδιο της υλοποίησης. Και θα κατατεθούν στο προσεχές διάστημα, στη Βουλή, τα νομοσχέδια εκείνα τα οποία περιλαμβάνουν τις πρωτοβουλίες, τις οποίες ήδη έχουμε ανακοινώσει.

Η κυβέρνηση κάνει πάντα αυτό που πρέπει. Η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας, ήταν ανέκαθεν - -και εξακολουθεί φυσικά να είναι- - κύρια, κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Να σας υπενθυμίσω, φερ` ειπείν, ότι σε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή που έγινε για το θέμα της ασφάλειας, στις 8 Απριλίου 2009 - -πρόσφατα δηλαδή- - αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός σε αυτά τα θέματα. Και είπε, μεταξύ των άλλων, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει το σεβασμό της ζωής, της περιουσίας, της εργασίας για όλους τους πολίτες.

«Η παρουσία του κράτους θα είναι αποφασιστική. Οι ακραίες συμπεριφορές πρώτα ηττήθηκαν πολιτικά και κοινωνικά και στη συνέχεια, επιχειρησιακά. Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή σε εξτρεμιστικές δράσεις, καμία ανοχή στο έγκλημα».

ΧΙΩΤΗΣ: Θα ήθελα επίσης, αν έχετε την καλοσύνη, να μου διευκρινίσετε άλλο ένα σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού, χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αυτό στο οποίο ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές, όπου χρειαστεί και για περιπτώσεις που οι πολίτες είτε αποδοκίμασαν είτε απογοητεύθηκαν. Τι ακριβώς εννοούσε ο Πρωθυπουργός με αυτές τις αλλαγές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αφενός έχετε μεγάλη πείρα και ξέρετε να διαβάζετε τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων. Από την άλλη πλευρά, είμαι βέβαιος ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού, η εμπεριστατωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού την οποία χθες, μάλιστα, σας δώσαμε και σε πλήρη απομαγνητοφώνηση (διότι ο Πρωθυπουργός έκανε ο ίδιος ορισμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια της ομιλίας) περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία εσείς, ως έμπειροι δημοσιογράφοι, χρειάζεστε, προκειμένου να αποκωδικοποιήσετε το λόγο του Πρωθυπουργού.

Άλλωστε, θυμάστε ότι εμείς έχουμε πει από την αρχή: Πάντα κάνουμε αλλαγές σε όλους τους τομείς, όποτε χρειάζεται. Και θυμάστε ότι έχουμε αναφερθεί, φερ` ειπείν, μεταξύ των άλλων, και στον τομέα της οικονομίας. Σε μια διεθνή οικονομία η οποία αντιμετωπίζει μια κρίση που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Και όταν λέγαμε ότι πρέπει να γίνονται αλλαγές, διορθώσεις, προσαρμογές, υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι, ίσως - -και δεν αναφέρω κανέναν από τους παρισταμένους- - θεωρούσαν ότι τα πράγματα θα πρέπει να ήταν πιο άτεγκτα, σε μια ευθεία γραμμή, χωρίς να αλλάζει τίποτε και δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Μα, το μεγάλο προσόν, η μεγάλη δύναμη που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση με υπευθυνότητα, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι ακριβώς πρέπει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στον κόσμο, τι συμβαίνει στη χώρα, ποιες είναι οι ανάγκες και αναλόγως να προσαρμόζει τις πολιτικές της. Και αυτό το κάνουμε και το κάνουμε με συνέπεια.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Δύο ερωτήσεις. Κατ` αρχήν, κ. Εκπρόσωπε, εάν υπάρχει θέμα, όπως ακούστηκε σήμερα, αλλαγής του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Και ένα δεύτερο, εάν η κυβέρνηση γνώριζε, είχε ενημερωθεί για τη συγγένεια, την κουμπαριά της κ. Γιαννάκου με την οικογένεια Καραβέλα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, πρώτη φορά από εσάς το ακούω και μου προκαλεί έκπληξη. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχει τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια και πολύ ξεκάθαρο τρόπο η ίδια η κ. Γιαννάκου. Σας παρακαλώ πολύ. Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

ΧΙΩΤΗΣ: Χθες, επίσης, μετά τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί στη λήψη κάποιων μέτρων χωρίς να τα κατονομάσει, σε μια νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα. Από τις πληροφορίες που καταγράφουν σήμερα οι εφημερίδες, αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα μέτρα θα είναι φορολογικά, παρά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Τα δεδομένα, εξ όσων γνωρίζω τις τελευταίες 15 ημέρες, δεν έχουν αλλάξει. Αρα, τι έχει αλλάξει και προχωράτε στην επιβολή νέων φόρων, εφόσον ισχύει αυτή η πρόθεση ότι θα προχωρήσετε σε επιβολή νέων φόρων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι παρουσιάζετε λίγο υπεραπλουστευμένα μια σχεδόν τρισέλιδη δήλωση την οποία έκανε, χθες, ο κ. Παπαθανασίου, μετά τη συνεδρίαση.

Ο κ. Παπαθανασίου, μεταξύ των άλλων, αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ανταλλαγές απόψεων που έγιναν, είπε επί λέξει: «Όσον αφορά τη χώρα μας, αυτό που είπα στη χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχω πει πολλές φορές δημοσίως και στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι αυτό απαντά ήδη το θέμα, ότι δηλαδή φέτος τον Ιούνιο, τις επόμενες εβδομάδες, θα κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης. Αφενός, μεν, της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και αφετέρου της επίδρασης που είχαν τα διάφορα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει στον τομέα της ανάπτυξης, τον τομέα των εσόδων και γενικά στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Προφανώς, η ανάπτυξη θα είναι μικρότερη από αυτή που είχαμε προβλέψει αρχικά. Περιμένουμε να δούμε πόσο επηρεάζεται από τα μέτρα τόνωσης της πραγματικής οικονομίας που πήραμε το τελευταίο διάστημα.

Επανέλαβα στο Eurogroup ότι είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τους στόχους που έχει θέσει. Δηλαδή, να επιτύχουμε το στόχο για έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ φέτος και για έλλειμμα κάτω από το 3% το 2010».

Θα ήθελα, με αυτή την ευκαιρία, να επαναλάβω μια δήλωση την οποία έκανα χθες το απόγευμα, αναφερόμενος σε σχετικές τοποθετήσεις του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είπε ότι η Ελλάδα ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη συμβατική υποχρέωση που έχει και εκείνη, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά τα βρίσκω περίεργα. Και βρίσκω ιδιαίτερα περίεργο, αξιοπερίεργο, το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του εκπροσώπου του, ο οποίος μάλιστα οδεύει προς την Ευρώπη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, επιμένει και μετά τις ευρωεκλογές να παραπληροφορεί τους Έλληνες πολίτες ως εάν υπήρχε μια δυνατότητα κατάργησης ή - -επειδή ο κ. Παπακωνσταντίνου ενοχλήθηκε χθες από τη λέξη «κατάργηση», με την οποία εγώ ερμήνευσα τη θέση του- - παράκαμψης του Συμφώνου Σταθερότητας.

Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν, τουλάχιστον μιλώντας προς τους Έλληνες πολίτες - -διότι όταν μιλούν προς τους έξω λένε άλλα- - ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας ήδη με τη χαλαρή μορφή που έχουν δεχθεί όλοι και με την ευελιξία που όλοι έχουν αποδεχθεί μέχρι ενός ορισμένου σημείου, φτάνει στα όριά του. Και είναι δεσμευτικό για όλους, για όλες τις χώρες, από τις οποίες πολλές έχουν πολύ μεγαλύτερες αποκλίσεις από εμάς.

Και αυτή τη στιγμή, είτε θέλει το ΠΑΣΟΚ να το καταλάβει, είτε δεν το θέλει, δεν γίνεται καμία συζήτηση για κάτι διαφορετικό, για παράκαμψη ή κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρώπη. Και δεν γίνεται συζήτηση ούτε μέσα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο οποίο ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει, λοιπόν, τώρα και το ΠΑΣΟΚ να πει την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες. Και να μην επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, για κάποια μικροκομματικά οφέλη τα οποία προφανώς προσδοκά, να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες.

ΧΙΩΤΗΣ: Σας άκουσα με προσοχή, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι με την απάντησή σας απλώς επιβεβαιώσατε την ερώτηση, αλλά δεν μου δώσατε απάντηση. Κρατώ όλα όσα είπατε, αλλά από αυτά που είπατε επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Για να τις τηρήσει, πρέπει να εξοικονομήσει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 3 δις ευρώ. Σας ερωτώ, λοιπόν, με ποιο τρόπο θα τα εξοικονομήσει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έχω απαντήσει ήδη πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα. Έχει απαντήσει και ο κ. Παπαθανασίου. Το είπε και χθες ο Πρωθυπουργός. Εμείς έχουμε δρομολογήσει, όταν έπρεπε, ένα μεγάλο πρόγραμμα περικοπής των δαπανών στο δημόσιο Τομέα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές αρχίζουν να αποδίδουν. Κάναμε τη συγχώνευση ή την κατάργηση διακοσίων πενήντα πέντε από εξακόσιους είκοσι φορείς του Δημοσίου πράξη και προχωρούμε και στη δεύτερη φάση.

Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου οι ΄Ελληνες πολίτες με αντικοινωνική συμπεριφορά, δηλαδή εκείνοι που φοροδιαφεύγουν, να κληθούν να πληρώσουν εκείνο που τους αναλογεί. Κάτι που κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και όταν κάνουμε αυτό τον έλεγχο, αυτό είπε ο κ. Παπαθανασίου, θα κρίνουμε αν και εφόσον είναι αναγκαίες άλλες πρωτοβουλίες. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ κάτι από τον ελληνικό λαό. Δεν το κρύψαμε βεβαίως προεκλογικά και δεν το κρύβουμε ούτε και τώρα μετά τις ευρωεκλογές που σας υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά - - και το λέω χωρίς να αλλάξω καθόλου τη φράση που είπα - - ότι δεν είναι εκλογική διαδικασία από την οποία προκύπτει κυβέρνηση.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, οι πολίτες εκτός από πολιτικές με την ψήφο τους αποδοκιμάζουν και πρόσωπα. Θέλω, λοιπόν, να ρωτήσω αν ο Πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος από τους Υπουργούς του ή αν σκέφτεται να προχωρήσει σε κάποιο ανασχηματισμό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή βεβαίως είναι μια δική σας ερμηνεία, με την οποία εγώ δεν έχω καμία υποχρέωση να συμπορευθώ. Ως προς το τι κάνουν οι πολίτες: Νομίζω ότι οι πολίτες με τη συμπεριφορά τους είπαν συγκεκριμένα πράγματα και εμείς είχαμε και την ευθύτητα και το θάρρος από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθούμε με απόλυτη ειλικρίνεια στο αποτέλεσμα, στο δυσάρεστο για μας αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Όλα τα άλλα τα οποία αναφέρατε, είναι βεβαίως σενάρια τα οποία δεν πρόκειται να σχολιάσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μιλήσατε προηγουμένως για τη συνέπεια που υπηρετεί η κυβέρνηση στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις. Πράγματι προεκλογικά η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον ελληνικό λαό να στηρίξει το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση. Γιατί μόνο αυτό μπορεί να οδηγήσει με σιγουριά και με τις λιγότερες απώλειες, όπως λέγατε χθες στο λαό. Όμως, ο λαός δεν το επιδοκίμασε. Αντίθετα μαζικά γύρισε την πλάτη. Ένα εκατ. τετρακόσιες χιλιάδες περίπου ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη. Αυτό, όταν η κυβέρνηση επιμένει να λέει ότι θα συνεχίσουμε, παρόλα αυτά κόντρα στο μήνυμα που τους έστειλε ο ελληνικός λαός, δεν συνιστά μια βάναυση περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση, όπως καλώς γνωρίζετε ασφαλώς, είναι εκείνη η οποία σέβεται κάθε έκφραση της βούλησης των Ελλήνων πολιτών. Από την άλλη μεριά όμως, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά, ότι η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία δεν είχε στόχο να υποδείξει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα από αύριο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: (Δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα και εξακολουθώ να λέω, άλλωστε ο Πρωθυπουργός έκανε εμπεριστατωμένη ανάλυση και καλά θα κάνετε να τη διαβάσετε για μια ακόμη φορά...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά πολύ ρηχή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας εκτίμηση. Άστοχο θα ήταν εκ μέρους μου να προσπαθήσω να πείσω, εσάς ειδικά, για το αντίθετο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορεί να πει στον ελληνικό λαό ότι είναι θέμα συμπεριφορών και όχι πολιτικής; Ότι αποδοκιμάστηκαν συμπεριφορές και όχι πολιτικές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη από εσάς. Εγώ, εν πάση περιπτώσει, δεν χρησιμοποιώ μειωτικές εκφράσεις για εσάς. Θα σας έλεγα, λοιπόν, ότι η πολιτική μας είναι σταθερή, κινείται μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Και εμείς πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών. Αυτό είναι που χρειάζεται η χώρα. Και αυτό το καθήκον μας, το εθνικό καθήκον μας, εμείς θα το κάνουμε.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, παρατηρώ ότι έχετε ένα διαφορετικό στυλ σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Είστε πολύ πιο μετριοπαθής...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καθόλου.

ΧΙΩΤΗΣ: ... και θέλω να ρωτήσω αν αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης ή αν είστε άγρυπνος από τον καυγά που ξέσπασε στην πολυκατοικία του κ. Καρατζαφέρη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Φροντίζω να εκμεταλλεύομαι τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε κομμάτι του 24ώρου μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 10 June 2009 - 13:07:51 UTC