Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-06-05

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 206239470

Έκδοση 1

brf0506

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΤΣΑΒΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, γνωρίζω ότι δεν σχολιάζετε δημοσκοπήσεις, ωστόσο ήθελα να ρωτήσω, αν θέλετε να τοποθετηθείτε στο ότι δύο ημέρες πριν από τις εκλογές υπάρχει δημοσκόπηση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, της MRB, που παρουσιάζει διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του ΠΑΣΟΚ και επίσης δημοσιεύματα που μιλούν για προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία, ηττοπάθεια, κατήφεια, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχετε στη διάθεσή σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα αρχίσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Αυτό το οποίο μου μεταφέρετε, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάποιοι ηθελημένα, στοχευμένα, προσπαθούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις. Όπως γνωρίζετε, εμείς οργανωμένα, συντονισμένα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο το οποίο έχουμε επεξεργαστεί, απευθυνόμαστε στους ΄Ελληνες πολίτες σ αυτές τις ευρωεκλογές για να κρίνουν το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε, μαζί με την Ευρώπη. Εμείς είμαστε η παράταξη η οποία εξασφάλισε στην Ελλάδα, διαχρονικά, από την αρχή, τον ευρωπαϊκό δρόμο. Και γι αυτό το δρόμο είμαστε υπερήφανοι.

Για το πρώτο θέμα στο οποίο αναφερθήκατε, σωστά είπατε ότι δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις. Εκείνο το οποίο μετράει είναι η ώρα της κάλπης, όταν οι ΄Ελληνες πολίτες προσέρχονται για να εκφράσουν ο καθένας την προτίμηση την οποία έχει, την εκλογική του επιλογή.

Άλλωστε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι πολλές δημοσκοπήσεις, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, ειδικά όταν διεξάγονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές - - όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - - αποδείχθηκαν άστοχες.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να δίνει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, ενώ άκουσα και τον κ. Παπακωνσταντίνου να λέει ότι το αίτημα αλλαγής της κυβέρνησης, τη Δευτέρα θα γίνει πιο έντονο. Θέλω το σχόλιό σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Έχει επιλέξει να λέει ό,τι θέλει. Και γι αυτό ακριβώς εγκλωβίζεται στη δική του επιχειρηματολογία, την αδιέξοδη επιχειρηματολογία, τη συνθηματολογία που της λείπει ο πολιτικός λόγος, της λείπουν τα επιχειρήματα, της λείπει το συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουμε τον κ. Παπανδρέου και το κόμμα του στις απιθανότητες τις οποίες διατυπώνει κάθε ημέρα.

Θα σας πω μόνο ένα χαρακτηριστικό: Χθες είπε ότι μέχρι το 2020, μου φαίνεται, σκέφτεται ή σκοπεύει να δημιουργήσει 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Και αν υποτεθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα έχουμε 5-6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει τριπλασιαστεί ο πληθυσμός της Ελλάδας, προκειμένου να καταληφθούν αυτές οι θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τέτοια επιχειρηματολογία, δεν μπορεί να την αντιπαλέψει κανείς για να ένα πολύ απλό λόγο: Διότι δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σχέση με την υπόθεση της διαφυγής Καραβέλα και των χειρισμών που έγιναν για το περίφημο σήμα, το τηλεγράφημα από την ελληνική Πρεσβεία, η κυρία Μπακογιάννη σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της περνάει στην αντεπίθεση και κατηγορεί κάποιους για «ανθρωποφαγία». Επειδή την έθεσαν στο στόχαστρο, χρεώνοντάς της κάτι παραπάνω απ όσα τουλάχιστον η ίδια ανέλαβε ως πολιτική ευθύνη. Όντως, πιστεύετε ότι υπάρχει «ανθρωποφαγία» στο θέμα αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι τα επιχειρήματα και οι θέσεις τις οποίες παρουσίασε και γραπτώς, πριν από λίγες ημέρες, και όπως είπατε σε κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι απολύτως βάσιμα. Είναι πειστικά. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Αντίθετα, θέλω να πω, ότι κάποιοι άλλοι συστηματικά επιτίθενται σε όλες τις διαδικασίες, επιτίθενται στις διωκτικές αρχές, με τρόπο ο οποίος είναι πολύ διάφανος. Τι θέλω να πω με αυτό: Γιατί δεν θέλουν να μιλήσουν για τους υπόπτους και τους ενόχους, τους ουσιαστικούς ενόχους αυτού του σκανδάλου του ΠΑΣΟΚ; Ενόχους που προέρχονται από το χώρο τους, το δικό τους πολιτικό χώρο. Αποκλειστικά και μόνο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σχέση πάλι με αυτή την ιστορία, δύο μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, θα επιμείνω στην ερώτηση εάν τελικά ήταν λάθος οι χειρισμοί των λειτουργών της Δικαιοσύνης, για τις συλλήψεις των μελών της οικογένειας του Χρήστου Καραβέλα, των παιδιών του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είστε παλαιός πολιτικός συντάκτης σε αυτόν τον χώρο και ασφαλώς γνωρίζετε κάτι που έχω πει κατ επανάληψη: Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος, ο οποίος θα σχολιάσω είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο την συμπεριφορά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΝΤΣΟΥΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω εάν έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Γερμανία για τους κυρίους Χριστοφοράκο και Καραβέλα και αν έχει γίνει αυτό, αν έχει υπάρξει συνεννόηση, εάν έχει ζητηθεί άδεια από την γερμανική κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι ενήμερος για κάτι τέτοιο.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Πάντως κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Παπανδρέου χθες απέδωσε στην κυβέρνηση ευθύνη για αυτές τις συλλήψεις. Είπε ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι σε μία κυβέρνηση που άνοιξε αεροδρόμια για να κλείσει στόματα και ύστερα άρχισε πανικόβλητη να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με τέτοιου είδους συνθηματολογίες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως βάση, προσπαθούν κάποιοι - - και αναφέρομαι βεβαίως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα - - να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακούσει τίποτα στη ζωή του για διάκριση των εξουσιών. Ή κάνει ότι δεν έχει ακούσει τίποτε.

Όπως προφανώς, επιλέγει συνειδητά να ξεχάσει, ότι κατά το κρίσιμο διάστημα, το οποίο ερευνάται από την Δικαιοσύνη, το 1998 μέχρι το 2003, ήταν μέλος, εξέχον μέλος όλων εκείνων των κυβερνήσεων, που πήραν τις επιλήψιμες, αμφισβητήσιμες, περίεργες αποφάσεις για προγραμματικές συμφωνίες, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ - - νομίζω μάλιστα δισεκατομμυρίων - - και τις συνυπέγραφε όλες. Δεν διαχώρισε πουθενά τη θέση του.

Τι έχει να πει για αυτό; Προφανώς τίποτε. Και νομίζω ότι η γνώση που έχει ο ίδιος ότι συμμετείχε σε όλες αυτές τις διαδικασίες, είναι που τον κάνει τώρα να κάνει φυγή προς τα μπρος. Και να επιρρίπτει ευθύνες σε αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν γνωρίζω αν έχετε πληροφορηθεί για τον θάνατο τελικά, ότι κατέληξε ο αστυνομικός, ο οποίος είχε πυροβοληθεί σε εκείνο το περίεργο περιστατικό πριν από ένα μήνα, με την εμφάνιση κάποιας γυναίκας...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκφράζω τη λύπη μου για τον θάνατο οποιουδήποτε συνανθρώπου μας.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε πριν για ενόχους σχετικά με το σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ, που είναι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα «υπόπτους και ενόχους».

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ναι. Ποιοι ακριβώς είναι οι ένοχοι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι τα ονόματα, τα οποία πριν από λίγες μέρες ανέφερα εδώ και αυτά ακριβώς και πολλά άλλα, εννοώ. Είναι γνωστά τα ονόματα αυτά στην ελληνική κοινωνία. Και όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να τα αποσιωπήσουν δεν τα καταφέρνουν. Είναι γνωστό ότι είμαστε μικρός τόπος. Και όλοι μας ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια του καθενός και ποια διαδρομή έχει κάνει.

Σας ευχαριστώ.

Καλό σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 5 June 2009 - 14:59:11 UTC