Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-06-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω, μετά το χθεσινό θόρυβο που δημιουργήθηκε από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης, αν επιχειρήθηκε από την πλευρά της Αθήνας επικοινωνία με τη Λευκωσία, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν και από τα δημοσιεύματα, αλλά και από την επίσημη αντίδραση του εκπροσώπου του κ. Παπαδόπουλου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα και χθες η συνεργασία, η συνεννόηση, οι επαφές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνεχείς και δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τις σκιάσει.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή να μη θέσει στον Φινλανδό ομόλογό του Βανχάνεν το σχέδιο που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή την επανενεργοποίηση του Λιμανιού της Αμμοχώστου υπό κοινοτική επιτήρηση και τη θέσπιση ενός χρονοδιαγράμματος για την επικύρωση του πρωτοκόλλου της Άγκυρας από τη γειτονική χώρα, είναι στάση που συνάδει με την κοινή στρατηγική που θα ήθελε η Κύπρος με την Ελλάδα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, συζητήθηκαν πολλά θέματα στις συζητήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Φινλανδό ομόλογό του. Ειδικά γι` αυτά τα θέματα έχει γίνει ενημέρωση στους συναδέλφους σας, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό σε αυτό το ταξίδι του στις δύο χώρες. Εάν επιθυμείτε μπορώ ευχαρίστως να σας διαβάσω ένα σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε ο Πρωθυπουργός και όπου αναφέρεται συγκεκριμένα στο θέμα της Κύπρου.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, εδώ και αρκετή ώρα στο Λαγονήσι υπάρχουν συμπλοκές, ξανά για άλλη μια φορά, ενώ τώρα είναι και το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πώς η Πολιτεία δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση; Πρέπει οπωσδήποτε τα συλλαλητήρια να καταλήγουν σε συμπλοκές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κοιτάξτε, δεν συμμερίζομαι την περιγραφή, την οποία μόλις κάνατε στην αίθουσα. Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι στο Λαγονήσι γίνεται μια σημαντική Υπουργική Σύνοδος, αποφασισμένη -αν θυμάμαι καλά- εδώ και δύο χρόνια. Και λέω σημαντική διότι, μεταξύ των άλλων, είναι η πρώτη φορά, εξ όσων γνωρίζω, που συνέρχονται οι Υπουργοί Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ, μακριά από το Παρίσι, όπου είναι η έδρα του Οργανισμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Υπουργοί που αντιπροσωπεύουν όλες αυτές τις χώρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνέλθουν, να συνεδριάσουν και να συζητήσουν όλα τα θέματα που έχουν στην ημερησία διάταξή τους. Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν να διαδηλώσουν ή να κινητοποιηθούν, στα πλαίσια της ελληνικής νομοθεσίας, έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν και να εκφέρουν τις απόψεις τους.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ποιος ευθύνεται τότε για τις συμπλοκές που γίνονται στο Λαγονήσι, γιατί@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή τη στιγμή μόλις αρχίζει η Σύνοδος. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος άνθρωπος, ο οποίος θα αποδώσει ευθύνες για γεγονότα που εσείς μου μεταφέρετε. Θα σας έλεγα, όμως, ότι όσοι συνάδελφοί σας βρίσκονται επί τόπου, μπορούν να διαπιστώσουν ποιοι φέρουν αυτό που αποκαλέσατε «ευθύνη».

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δηλαδή, δεν ξέρετε αν ήταν ακίνητα τα ΜΑΤ πάλι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Αστυνομία έχει μια συγκεκριμένη, δύσκολη αποστολή. Και την αποστολή αυτή -και σε αυτή την περίπτωση- πρέπει να τη φέρει σε πέρας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και εφαρμόζετε και προληπτική αστυνομοκρατία. Γιατί βέβαια σήμερα τα ΜΑΤ@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ. Σχολιασμούς τους οποίους θέλετε να κάνετε, μπορείτε να τους κάνετε εκεί όπου εργάζεστε. Δεν αποδέχομαι, σε καμία περίπτωση, ότι η σημερινή κυβέρνηση επιτρέπει ή έχει την πρόθεση να επιβάλει αστυνομοκρατία.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Καταρχάς δεν είπα για την κυβέρνηση. Μπορεί να είναι ένα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπατε «εφαρμόζετε». Και το είπατε απευθυνόμενος προς εμένα, απευθυνόμενος στον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Δεν δέχομαι τη μομφή την οποία απευθύνετε προς την κυβέρνηση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ακούστε τι θέλω να πω: Στο ΣΕΙΡΙΟ κατέβαιναν 5-6 πούλμαν με φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και πήγαν αστυνομικές δυνάμεις στο ΣΕΙΡΙΟ, όπως κάνουν για τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και τους συνοδεύσανε ως την πλατεία Καραϊσκάκη. Έτσι δεν εντείνονται τα πνεύματα; Δεν επέρχεται μεγαλύτερη@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου μεταφέρετε ένα συγκεκριμένο, μεμονωμένο περιστατικό για το οποίο δεν είμαι καν ενήμερος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το κάλυψαν συνάδελφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ. Σε εκείνο αναφερόμουν για το «προληπτική» που είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση έχει καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα των διαδηλώσεων. Αναφέρομαι σε δύο συγκεκριμένα περιστατικά σήμερα. Από τη μια, απαγορεύει την προσέγγιση στο χώρο που συνεδριάζουν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ σε απόσταση χιλιομέτρων. Τι νόημα έχει αυτή η απαγόρευση; Και από την άλλη, απαγορεύει στους φοιτητές που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη να φτάσουν στα Προπύλαια. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αφενός μεν έχουμε φιλοξενούμενους πολλούς Υπουργούς φιλικών προς την Ελλάδα χωρών, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη χώρα μας για να συνεδριάσουν και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να συνεδριάσουν ομαλά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ομάδες Ελλήνων πολιτών που θέλουν να διαδηλώσουν. Μπορούν να διαδηλώσουν και να εκφέρουν τις απόψεις τους ειρηνικά, φιλήσυχα, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Πού βλέπετε εσείς την απαγόρευση των διαδηλώσεων; Εκτός κι αν θεωρείτε ότι πρέπει να διαδηλώσουν μέσα στην αίθουσα των συσκέψεων, οπότε εκεί ασφαλώς δεν θα με βρείτε σύμφωνο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για το δικαίωμα των υπουργών να συνεδριάσουν. Όχι για το δικαίωμα των διαδηλωτών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχετε παρά να πάτε στο κέντρο της Αθήνας για να δείτε ομάδες Ελλήνων πολιτών -εγώ το είδα προ ολίγου στις τηλεοράσεις- που διαδηλώνουν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λίγες ομάδες ήταν, μας είπατε. Όχι πολλοί Έλληνες πολίτες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα επί λέξει «ομάδες Ελλήνων πολιτών».

ΒΛΑΧΟΣ: Μήπως έχει καμία ιδέα η κυβέρνηση πώς θα γεφυρώσει τη διαφωνία Αβραμόπουλου-Παυλόπουλου για το θέμα του ΑΣΕΠ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν βλέπω καμία διαφωνία.

ΒΛΑΧΟΣ: Και τις προσλήψεις στο σύστημα Υγείας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν βλέπω καμία διαφωνία. Με ρωτήσατε χθες και σας απήντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Παυλόπουλος συμφωνεί με τη διαδικασία που επέλεξε ο κ. Αβραμόπουλος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο. Όπως είπα και χθες, αυτές οι σκέψεις, οι ιδέες, οι προτάσεις του κ. Αβραμόπουλου αφορούν στον ειδικό τομέα της υγείας, όπου υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες στο χώρο της πρόσληψης των νοσηλευτών. Εάν εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις, είναι καλοδεχούμενες.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, έχει το ο.κ. από την πλευρά του κ. Καραμανλή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει. Ισχύουν οι χθεσινές απαντήσεις μου. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ θα επιμείνω στην ερώτηση, σχετικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού και τη συνάντησή του με τον κ. Βαλχάνεν. Έθεσε τελικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός το σχέδιο που προωθεί η κυπριακή Δημοκρατία. Τα δύο μάλλον σχέδια, ένα για το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και το άλλο για την επανενεργοποίηση του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό κοινοτική επιτήρηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανε, χθες, αναφορά ο Πρωθυπουργός για τα θέματα που συζητήθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Ήθελα να ρωτήσω τι απαντά η κυβέρνηση στο χθεσινό ερώτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης, εάν δηλαδή ο υπουργός Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια από τον υπουργό Οικονομίας μετά από συνεννόηση, για να κάνει τις προσλήψεις στα νοσοκομεία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και γι` αυτό απάντησα χθες. Ισχύει η χθεσινή απάντησή μου.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου μεταφέρετε μια δήλωση του κ. Αλογοσκούφη, την οποία σε αυτή τη μορφή της, δεν τη γνωρίζω.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Στην ΑΔΕΔΥ το είπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να διαβάσετε τη δήλωση του κ. Αλογοσκούφη στην ΑΔΕΔΥ. Είπε διάφορα πράγματα ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Επιλέγετε μόνο ορισμένα από όσα είπε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Επιλέγω γιατί αφορά το θέμα. Γι` αυτό το επιλέγω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η χθεσινή απάντησή μου. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΒΛΑΧΟΣ: Εσείς δώσατε την απάντησή σας το μεσημέρι. Μετά ο κ. Αλογοσκούφης έκανε άλλη δήλωση, μετά από εσάς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η χθεσινή απάντησή μου.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή χθες δεν ρωτηθήκατε για το θέμα που θα σας πω και άρα δεν έχετε απαντήσει, υπάρχει ένα θέμα σε εξέλιξη. Η διαφωνία που έχει ο κ. Αλογοσκούφης με τον κ. Λιάπη, σε σχέση με την εφαρμογή των κανονισμών εργασίας. Χθες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, δηλαδή του κ. Αλογοσκούφη, υποστήριξαν το αντίθετο με αυτό που είπατε εσείς προχθές, ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει η εξέλιξη στο θέμα των κανονισμών εργασίας. Οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, υποστηρίζουν το αντίθετο ότι δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη. Τελικά αυτή η διάσταση απόψεων με κάνει να αναρωτιέμαι, ποιος εκφράζει την κυβέρνηση, εσείς ως εκπρόσωπός της ή ο κ. Αλογοσκούφης, με τον οποίον έρχεστε σε πλήρη διάσταση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατ` αρχάς, δεν γνωρίζω τους κύκλους που επικαλείστε. Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι -και παρακαλώ να διαβάσετε ακριβώς τι είπα την Παρασκευή- ότι παγία επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης είναι να αναζητούνται λύσεις, βεβαίως με συναίνεση, στο πλαίσιο του διαλόγου όπου αυτό είναι δυνατόν. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε ειδικά και στο θέμα των ΔΕΚΟ με την καλή έκβαση που υπήρξε στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν είπατε αυτό την Παρασκευή. Είχατε πει προχθές ότι υπάρχει διυπουργική απόφαση που λέει ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Δεν είπατε αυτά που μας είπατε πριν από λίγο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ να διαβάσετε ακριβώς όσα είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Αυτά πάντως που λέτε τώρα είναι τελείως σε διαφορετικό κλίμα από ό,τι είπε ο κ. Λιάπης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ να διαβάσετε τι ακριβώς είπα την Παρασκευή.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν είπατε αυτό@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κύριε Βλάχο, πρέπει να είστε καλύτερα προετοιμασμένος, όταν μου θέτετε ερωτήσεις.

ΒΛΑΧΟΣ: Το θυμάμαι πολύ καλά, μας το είπατε, σε μας απαντήσατε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ήθελα να ρωτήσω πότε θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, για να εγκρίνει το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ των 22 δις ευρώ και ποια ανάγκη υπαγορεύει την αύξηση των πολεμικών δαπανών τη στιγμή που υπάρχει μια δυναμική βελτίωσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν έχω κάτι για το ΚΥΣΕΑ θα σας το ανακοινώσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν είναι μέσα στην εβδομάδα δηλαδή; Δεν είναι μέσα στον προγραμματισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι: Όταν έχω κάτι για το ΚΥΣΕΑ θα σας το ανακοινώσω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα επιμείνω στην ερώτηση που έκανε πριν ότι την προηγούμενη φορά, την Παρασκευή, είχατε αναφερθεί στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ότι θα πρέπει τα όποια βήματα να έχουν ει δυνατό τη συναίνεση των εργαζομένων. Αυτό σήμερα νομίζω ότι το ξεπερνάτε λιγάκι, πάτε ένα βήμα παραπάνω@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν αυτά που σας είπα μόλις. Παρ` όλα ταύτα, σας παρακαλώ για μια ακόμη φορά, να διαβάσετε τι ακριβώς έχω πει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υποψιάζομαι αυτό το «να διαβάσετε» το έχετε ως σύσταση και στον Υπουργό Οικονομίας ή στους κύκλους του υπουργείου Οικονομίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε εσάς απευθύνομαι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ μεταφέρω μια διάσταση απόψεων. Εγώ ρωτώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δίνετε σε θέματα διαστάσεις εκεί όπου δεν υπάρχουν.

ΒΛΑΧΟΣ: Τελικώς για να λυθεί το θέμα, νομίζω μια απάντηση θα μας το λύσει. Είχε ή όχι δίκιο ο κ. Βουρλούμης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για ποιό θέμα;

ΒΛΑΧΟΣ: Για την αλλαγή στον κανονισμό του προσωπικού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα τι ισχύει.

ΒΛΑΧΟΣ: Μπορείτε να μας το ξαναπείτε πάλι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θέλετε να σας ξαναδιαβάσω τη δήλωση που έκανα προηγουμένως;

ΒΛΑΧΟΣ: Όχι, αυτή που κάνατε προχθές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Είπατε ότι καλό είναι η συναίνεση από τη μια, όπου είναι δυνατό να υπάρξει, και από την άλλη λέτε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου. Συνεπώς, εάν ο διάλογος δεν αποδώσει καρπούς, ισχύει αυτό που λέει ο κ. Αλογοσκούφης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν ο διάλογος προς αναζήτηση της συναίνεσης δεν αποδώσει καρπούς, τότε θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες του νόμου. Δεν υπάρχει τίποτα νέο σε αυτό που σας λέω.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Λιάπης: Ότι δεν μπορεί ένας τραπεζίτης να χαράζει κυβερνητική πολιτική.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Δεν μου είναι γνωστές τέτοιες δηλώσεις του κ. Λιάπη.

ΒΛΑΧΟΣ: Δημοσιογράφος ήσασταν, ξέρετε πολύ καλά ότι κάνατε τη δουλειά σας και μέσω διαρροής κύκλων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα προσυπέγραφα τον ισχυρισμό που μόλις διατυπώσατε, όσον αφορά το πρόσωπό μου και τον τρόπο που ασκούσα την προηγούμενη ιδιότητα, την οποία είχα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 27 June 2006 - 13:05:11 UTC