Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-06-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στα Κυριακάτικα φύλλα και μάλιστα από δύο εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, γράφεται ότι επιχειρείται πολιτική υπονόμευση του Προέδρου Παπαδόπουλου από πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και μάλιστα αναφέρονται και ονόματα, τα οποία εγώ δεν έχω το δικαίωμα να αναφέρω εδώ, οι οποίοι επιθυμούν -λέει- την αποχώρηση του Προέδρου Παπαδόπουλου και να μπει κάποιο άλλο πρόσωπο στη θέση του, προφανώς αρεστός στους Αμερικανούς ή όχι. Θα ήθελα μια απάντηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω αοριστίες και φήμες.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Το «ΠΑΡΟΝ» κατονομάζει το πρόσωπο αυτό που επιχειρεί να υπονομεύσει πολιτικά τον Κύπριο Πρόεδρο. Ανάλογο δημοσίευμα «φωτογραφικό» υπάρχει και στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Δεν πρόκειται για φήμες, πρόκειται για πληροφορίες δύο έγκριτων εφημερίδων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ούτε και πληροφορίες προτίθεμαι να σχολιάσω. Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η συνεργασία και η συνεννόηση, μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, είναι γνωστή και δεδομένη. Αυτή η συνεργασία, η συνεννόηση και η συνεχής επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων εντάσσεται στα πλαίσια μιας κοινής στρατηγικής, τόσο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θέματα, όσο και στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού.

ΚΟΡΑΗ: Η κυβέρνηση έλαβε γνώση αυτών των πληροφοριών, φημών εν πάση περιπτώσει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι εν λόγω πληροφορίες αναφέρθηκαν στον Τύπο και δεν πρόκειται να τις σχολιάσω.

ΚΟΡΑΗ: Δηλαδή, μέλος της κυβέρνησης δεν έγινε γνώστης αυτών των προβληματισμών, εν πάση περιπτώσει; Από το συγκεκριμένο πολιτειακό παράγοντα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η κυβέρνηση πληροφορήθηκε αυτές τις πληροφορίες από τον Τύπο, όπου ανεγράφησαν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Σε λίγες ημέρες ο κ. Καραμανλής έχει καλέσει επισήμως να έρθει στην Αθήνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μέσα στον Ιούλιο. Θα είναι, υποθέτω, ένα από τα ζητούμενα τα οποία θα συζητηθούν με τον Πρωθυπουργό. Έτσι δεν είναι; Και θα δοθούν ορισμένες εξηγήσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω αυτή την αίσθηση.

ΒΛΑΧΟΣ: Σας ενδιαφέρει, κύριε Εκπρόσωπε, να μάθετε την πηγή των πληροφοριών; Δηλαδή, θέλω να πω, αν η πηγή των πληροφοριών@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα -και αυτό έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες- υπάρχει μια στενή συνεννόηση, μια στενή συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σας υπενθυμίζω ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ήταν στην Αθήνα ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λιλλήκας. Έγιναν ανακοινώσεις στον Τύπο μετά τις συνομιλίες που είχε ο κ. Λιλλήκας με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Λίγες ημέρες πριν από αυτή τη συνάντηση, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Επομένως, εκείνο το οποίο μετράει για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή η συνεχής συνεννόηση, επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.

ΒΛΑΧΟΣ: Πάντως, κύριε Εκπρόσωπε, με συγχωρείτε, απ` ό,τι πληροφορήθηκα υπάρχει εντονότατη αντίδραση στη Λευκωσία, αυτή τη στιγμή, για τα δημοσιεύματα αυτά, για τις φήμες, που δείχνει ότι έμμεσα πλην σαφώς ο εκπρόσωπος της Κύπρου το υιοθετεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ είμαι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Τοποθετούμαι ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχουν όμως δηλώσεις του Κύπριου ομολόγου σας που στην ουσία υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα που με τις θέσεις τους και με την τακτική τους, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσίας@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης την εκφράζει ο Πρωθυπουργός, την εκφράζει η Υπουργός Εξωτερικών και στο μέτρο που μας αναλογεί ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες και η Γερμανική Προεδρία συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν και μέσω των πρακτορείων, των επίσημων, είναι ότι ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να μη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των υποσχέσεών της (δεν ακούγεται) στο Κυπριακό. Σ` αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση πώς στέκεται; Δηλαδή, αφενός υπάρχουν αυτές οι πιέσεις, επιβεβαιώνει τις πιέσεις και δεύτερον, συμφωνεί με αυτές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω από πού έχετε εσείς αυτές τις πληροφορίες, τις οποίες μόλις αναφέρατε. Εκείνο το οποίο γνωρίζω εγώ είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Πολιτεία έχει μια συγκεκριμένη εθνική στρατηγική, όσον αφορά στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα, την Τουρκία και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, την ευρωπαϊκή της προσαρμογή, το δρόμο που η ίδια έχει επιλέξει να ακολουθήσει, ώστε να ενταχθεί στο μέλλον, ως πλήρες μέλος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θέση αυτή είναι γνωστή, σας την έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένως και τις τελευταίες ημέρες. Η θέση αυτή παραμένει σταθερή και δεδομένη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η θέση αυτή είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτή της κυπριακής κυβέρνησης για διεκδικητική πορεία, να το πω έτσι, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσον αφορά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μίλησα προηγουμένως για κοινή στρατηγική. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Είπατε ότι υπάρχει κοινή πολιτική@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κοινή στρατηγική.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κοινή στρατηγική. Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Εδώ είναι το θέμα. Να το κλείσουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανα μια δήλωση, η οποία ισχύει ως έχει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι επ` αυτού. Η δήλωση είναι πεντακάθαρη και δεν είναι δεκτική για καμιά απολύτως αμφισβήτηση.

ΚΟΡΑΗ: Η κυβέρνηση καταδικάζει ευθέως αυτού του είδους τις κινήσεις, δηλώσεις εις βάρος του Προέδρου Παπαδόπουλου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τέτοιες ασάφειες, φήμες, πληροφορίες, όπως θέλετε αποκαλέστε τις. Είναι ξεκάθαρο αυτό που σας είπα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα μας αποχαιρετήσει χρόνους το ΕΣΥ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποιό;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το ΑΣΕΠ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να γίνουν προσλήψεις κατά παράκαμψή του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι γνωστό το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το χρόνιο πρόβλημα σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Μέσα σ` αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε διάφορες ιδέες τις οποίες έχει, ορισμένες σκέψεις με στόχο να αντιμετωπιστεί αυτή η χρονοβόρα διαδικασία. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Αβραμόπουλος, αυτή τη στιγμή, δίνει συνέντευξη Τύπου με αφορμή ένα άλλο θέμα. Είμαι βέβαιος ότι ερωτώμενος θα τοποθετηθεί και επί του συγκεκριμένου θέματος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Να σας πω, ότι είναι γεγονός πως είναι χρονοβόρο και υπάρχει δυσλειτουργικότητα, ωστόσο, αντί να διορθώσετε το ΑΣΕΠ και να γίνει πιο οργανωμένο και ταχύ θέλετε να το παρακάμψετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω στις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τις οποίες έχει υποβάλλει η Νέα Δημοκρατία και από τις οποίες δεν προκύπτει σε κανένα σημείο ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση σαν και αυτή που μόλις αναφέρατε.

ΒΛΑΧΟΣ: Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Καραμανλής, έδωσε μεγάλο βάρος στο να καταδείξει την άθλια εικόνα στο χώρο της Υγείας. Χρειάστηκαν λοιπόν δυόμιση χρόνια να είστε στην κυβέρνηση για να βρεθεί ένας υπουργός ο οποίος βρήκε μια μέθοδο καθ` όλα νόμιμη για να παρακάμψει το ΑΣΕΠ και να γίνουν αυτές οι προσλήψεις που όλοι οι σύλλογοι των εργαζομένων προσμένουν εδώ και πολύ καιρό. Και γιατί καθυστερείτε να δώσετε το o.k. στον κ. Αβραμόπουλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν έγινε σαφές, αυτό το οποίο είπα. Υπάρχει μια προβλεπόμενη από τη νομοθεσία χρονοβόρα διαδικασία, μέσω της οποίας μπορεί να γίνουν προσλήψεις. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Ο κ. Αβραμόπουλος, προβληματιζόμενος για την κατάσταση και την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται σε αυτή τη διαδικασία, εξέφρασε ορισμένες σκέψεις. Αυτές οι σκέψεις χρειάζονται ασφαλώς συζήτηση, χρειάζονται συναίνεση, χρειάζονται μια μακρά διαβούλευση, προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να μπορέσουν εφαρμοζόμενες να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα.

ΒΛΑΧΟΣ: Χρειάζονται και χρήματα από τον κ. Αλογοσκούφη. Θα δώσει εντολή ο κ. Καραμανλής στον κ. Αλογοσκούφη να δώσει χρήματα στον κ. Αβραμόπουλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι, εκεί όπου χρειάστηκε, εγκρίθηκαν τα απαραίτητα ποσά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά προβλήματα που υπήρξαν.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Γι` αυτό το θέμα, γιατί προφανώς ίσως να μην το κατάλαβα. Οι ιδέες και οι σκέψεις του κ. Αβραμόπουλου είναι και ιδέες και σκέψεις συνολικά της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ένας υπουργός εκφράζεται και τοποθετείται στο χώρο του οποίου η πολιτική ευθύνη του έχει ανατεθεί.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τι απαντάτε όμως στο ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι ουσιαστικά η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου είναι ομολογία αποτυχίας. Και ότι δυόμιση χρόνια δεν μπόρεσε να προσλάβει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και αυτή τη στιγμή θέλει να μοιραστεί τις ευθύνες που έχει μαζί με την αντιπολίτευση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση εκείνο το οποίο εύχεται και ελπίζει είναι να γίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -διότι σε αυτό αναφερθήκατε και σε αυτό θα αναφερθώ και εγώ- κοινωνός προβλημάτων που αναμφισβήτητα υπάρχουν στη χώρα και στην κοινωνία. Συνεπώς εκείνο το οποίο περιμένουμε από την αντιπολίτευση, όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε άλλους, όπως είναι η Παιδεία, το Ασφαλιστικό -αναφέρομαι σε δύο από αυτά, χαρακτηριστικά και όχι αποκλειστικά- είναι να συμπράξει με ιδέες, συγκεκριμένες σκέψεις, συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικόλογες τοποθετήσεις. Έτσι πρέπει να λύνονται τα προβλήματα στον τόπο.

ΚΟΡΑΗ: Δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος την πρόταση που εξέφρασε, δεν αφορά στενά τον τομέα Υγείας, αλλά αφορά μια γενικότερη κυβερνητική επιλογή. Είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό; Διότι όταν μιλάμε για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ δεν μιλάμε αν θα γίνουν μόνο στο χώρο της Υγείας. Μπορεί αύριο να γίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Οικονομίας ή οπουδήποτε αλλού. Είχε λοιπόν ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ο κ. Αβραμόπουλος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα προηγουμένως. Αλλά εξ όσων γνωρίζω, ο κ. Αβραμόπουλος, στο συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφερόταν, αναφερόταν σε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Έχω διαβάσει τη συνέντευξη. Σας εξήγησα ότι στον κάθε υπουργό έχει ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό η ευθύνη της διαχείρισης, της εκπόνησης σχεδίων, της διατύπωσης ιδεών και προτάσεων για το χώρο ακριβώς του οποίου την ευθύνη του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός.

ΚΟΡΑΗ: Σας ρωτώ για τρίτη φορά ευθέως, υιοθετεί η κυβέρνηση ή όχι τέτοιου είδους προσλήψεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αποτελεσματικές προτάσεις, οι οποίες θα δώσουν λύση με τρόπο διάφανο, με τρόπο αποτελεσματικό στο θέμα των νοσηλευτών στην Υγεία, ασφαλώς, έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης με τις προϋποθέσεις που σας παρουσίασα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Συνέχεια στην ερώτηση. Επειδή οι ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν και στην Ολυμπιακή και στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων, φαντάζομαι και στους δασοπυροσβέστες, θα υπάρξει μια επέκταση του μέτρου αυτού, εφόσον έχει τις αποτελεσματικές προϋποθέσεις που λέτε και στους άλλους κλάδους που παρουσιάζουν ελλείψεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, όλα τα θέματα στα οποία αναφερθήκατε δεν είναι ίδια και δεν είναι και συγκρίσιμα. Δεύτερον, αναφέρθηκα στο θέμα της Υγείας και μένω μόνο σ` αυτό.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Επειδή στην πρώτη σας αναφορά μιλήσατε για ιδέες, το ερώτημα είναι ο αρμόδιος υπουργός στον τομέα της υγείας, μιλά για το χρόνιο πρόβλημα των προσλήψεων και δημοσιοποιεί κάποιες ιδέες, πριν να γίνει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση. Και δεύτερον, οι ιδέες αυτές αποτελούν αποτελεσματικές προτάσεις που είπατε ότι στηρίζει η κυβέρνηση, γιατί υπάρχει μια απόσταση από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη διατύπωση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν σας είπα αυτό. Άλλωστε, όλα αυτά κρίνονται στην πράξη.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Αφού εφαρμοστεί ή αφού συζητηθεί η ιδέα για να γίνει η πρόταση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι ιδέες συζητούνται. Κατόπιν πρέπει να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο, οπότε θα κριθεί εάν μπορούν να εφαρμοστούν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πέρσι, κατά τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ραφήνα, ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι δεν θα μείνει ούτε ένα στρέμμα χωρίς να αναδασωθεί. Τώρα διαβάζουμε ότι το 20% δεν θα αναδασωθεί. Ισχύει αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πού το διαβάζετε αυτό;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Στις εφημερίδες. Το καταγγέλλει ο δήμαρχος Ραφήνας με αποφάσεις και αριθμούς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά είναι, κατά τη γνώμη σας, μια δύσκολη αναμέτρηση, ένα «ντέρμπι» για τη Νέα Δημοκρατία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν θα σχολιάσω τις δημοτικές εκλογές.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Σας ρωτώ με την έννοια ότι ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ο κ. Μεϊμαράκης, έχει εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία, και κατά συνέπεια εμπλέκεται και η κυβέρνηση δια του κ. Μεϊμαράκη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση. Όπως γνωρίζετε, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν και Γραμματέας του κόμματος, έχει και κομματική ιδιότητα.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Είναι και υπουργός Εθνικής Αμύνης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτήσατε κάτι συγκεκριμένο και σας απήντησα. Απευθυνθείτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον εκπρόσωπό της, προκειμένου να σας απαντήσει.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα εμπλακούν και άλλοι υπουργοί, υπό αυτή την έννοια, στις δημοτικές εκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απευθυνθείτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να τοποθετηθεί επ` αυτού.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο νέος κύκλος εκλογολογίας που άνοιξε από μερίδα του Τύπου είναι ερήμην της κυβέρνησης; Η μήπως στο κυβερνητικό επιτελείο με αφορμή τα τελευταία γκάλοπ έχουν τροφοδοτηθεί κάποιες σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μεταφέρετε στην κυβέρνηση την ευθύνη για όσα γίνονται στα ΜΜΕ; Εν πάση περιπτώσει, όπως έχω πει επανειλημμένα, η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της σε βάθος τετραετίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα να σχολιάσετε τις προκλήσεις των Τσάμηδων, οι οποίοι ζητούν και αξιώνουν μάλιστα ανύπαρκτα σπίτια και περιουσίες στην Ελλάδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση της ελληνικής Πολιτείας είναι γνωστή: Το θέμα των περιουσιών που θέτουν κάποιοι, επικαλούμενοι κάποια επιχειρήματα, έχει ρυθμιστεί με σειρά νόμων του ελληνικού κράτους και με αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Για την ελληνική Πολιτεία θέμα «Τσαμουριάς» δεν υπάρχει. Είναι μη θέμα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 26 June 2006 - 13:05:12 UTC