Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-11-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να πω δύο λόγια για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Οπως γνωρίζετε, αυτή την ώρα, συνεχίζεται η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, με γεύμα που του παρατίθεται.

¨Στις 7 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για το Σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. ¨Με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων θα συναντηθεί αύριο. Με την κα Αλέκα Παπαρήγα, στις 8 το βράδυ, στη Βουλή και με τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, στις 8:45, επίσης στη Βουλή. Οι δύο συναντήσεις πρόκειται να γίνουν στη Βουλή, λόγω της κατάθεσης του Προϋπολογισμού, στην οποία θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός.

Αύριο, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για να παραστεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.

¨Στις 12 το μεσημέρι, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει ως μοναδικό θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2003.

¨Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή, όπου θα παραστεί στην κατάθεση του Προϋπολογισμού, που θα γίνει από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα γίνει σύσκεψη προετοιμασίας, ενόψει τη Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Πράγα και στη συνέχεια, στις 2:30 μ.μ, είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του Πρωθυπουργού για την τσεχική πρωτεύουσα. Θα υπάρξει, όπως γνωρίζετε, δημοσιογραφική αποστολή. Από την Πράγα είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουμε την Παρασκευή το βράδυ, πλην του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα πάει στην Ολλανδία, όπου το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό.

Πρέπει, επίσης, να σας πω -αν και το ξέρετε- ότι πριν από λίγο, ο ομόλογός μου της Κύπρου κ. Μιχάλης Παπαπέτρου ανακοίνωσε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Κληρίδη να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, βεβαίως, με αφετηρία το Σχέδιο του Γ.Γ.. Επίσης, με την ίδια απόφαση, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου -το λέω για ενημέρωσή σας- επισημαίνει το θέμα των ασφυκτικών ημερομηνιών, πράγμα που όπως γνωρίζετε επισήμανε και ο Πρόεδρος του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία.

Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Μήπως γνωρίζετε πότε ο κ. Κληρίδης θα δώσει την απάντησή του στον Γ.Γ. του ΟΗΕ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Φαντάζομαι σήμερα.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Δεν θα περιμένει, δηλαδή, την άλλη πλευρά...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Υπάρχει απόλυτη συνεννόηση με την ελληνική πλευρά. Ο κ. Κληρίδης θα δώσει, προφανώς, σήμερα την απάντηση. Εξάλλου, ανακοινώθηκε επίσημα. Αρα, θα διαβιβαστεί και επισήμως. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι και ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, επισήμανε το θέμα των προθεσμιών που τίθενται, ιδιαίτερα ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης. Είπε ότι οι προθεσμίες, ναι μεν είναι πιεστικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικές. Δεν έχουν χαρακτήρα τελεσιγράφου.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Σχετικά με τις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα ζητήσει απαντήσεις με καθαρές θέσεις...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι δυο θέματα: Από τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει τις απόψεις τους για το Σχέδιο Ανάν. Διότι, όπως γνωρίζετε, και η Ελλάδα μετέχει, ως εγγυήτρια δύναμη, σε μεγάλο εύρος, σε ένα μέρος των διαπραγματεύσεων, που θα γίνουν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα της εγγυήτριας δύναμης. Αλλά, βεβαίως, καλό θα είναι να έχει τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων, επί του συνόλου του Σχεδίου. Αρα, θα γίνει συζήτηση επί του συνόλου του Σχεδίου. Φυσικά, δεν αποκλείεται να τεθούν και να συζητηθούν και τα άλλα ζητήματα, ιδιαίτερα στην πορεία προς την Κοπεγχάγη. Αλλά, ο βασικός λόγος της συνάντησης είναι η συζήτηση για το Σχέδιο Ανάν. Από κει και πέρα, στο δεύτερο θέμα που έχετε θέσει, γνωρίζετε ότι το έχουμε αφήσει προς εκτίμηση. Θέλω να επισημάνω -και να υπενθυμίσω- ότι η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορεί να έχει -θα έλεγα- νόημα, εάν είναι να συμβάλει θετικά στα εθνικά θέματα. Μια σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα θετικό για τα εθνικά θέματα. Σύμφωνα με αυτή τη διαπίστωση, αλλά και την αναγκαιότητα, μένει προς εκτίμηση, το εάν και πότε θα γίνει η σχετική διαδικασία. Είναι ένα θέμα που θα εκτιμηθεί.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Εξ όσων γνωρίζω, τόσο ο κ. Ερντογάν και κυρίως αυτός είπε ότι μέχρι τη 12η Δεκεμβρίου δεν είναι δυνατόν η Αγκυρα να λάβει τις αποφάσεις...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ναι, το είπε. Επικαλέστηκε την αρρώστια του κ. Ντενκτάς.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ηθελα να μας διευκρινίσετε, εάν για την Αθήνα παραμένει ως κεντρικός στόχος η απόφαση για την ένταξη της Κύπρου στην Κοπεγχάγη και ενδεχομένως η συζήτηση για την ημερομηνία της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία, ενώ το πολιτικό ζήτημα παραπέμπεται για αργότερα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για να το κάνω σαφές, είναι τρία θέματα τα οποία δεν πρέπει να συνδέουμε μεταξύ τους και να εξαρτούμε την πορεία του ενός από την πορεία του άλλου. Ολα αυτά, βεβαίως, μπορεί να πει κανείς ότι επηρεάζουν γενικότερα το κλίμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέουμε την προώθηση του ενός με την προώθηση του άλλου. Και στα τρία αυτά ζητήματα, η Ελλάδα έχει καταθέσει τη δική της θετική συμβολή. Και θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί μια ανάλυση του θέματος δείχνει το πόσο δίκαιο έχουμε με τη στάση που ακολουθήσαμε και πόσο σωστή, εθνικά αναγκαία και θετική για την παρέμβασή μας στη Διεθνή Κοινότητα ήταν αυτή η στάση σε όλα αυτά τα θέματα.

Το πρώτο θέμα είναι η ένταξη της Κύπρου. Γι` αυτό, υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής των Βρυξελλών. Δεν βλέπω ότι υπάρχει κάτι για να αλλάξει και κανείς δεν έχει τη βάση να τεκμηριώσει μια διαφορετική άποψη. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, θα είμαστε αποφασιστικοί, όπως είμαστε μέχρι τώρα. Δεν μπορεί να γίνει η διεύρυνση της Ε.Ε., εάν στο πρώτο κύμα δεν ενταχθεί και η Κύπρος. Και δεν βλέπω ότι μπορεί κάποιος να έχει πολιτική ή δεοντολογική βάση για να θέσει κάποιο θέμα.

Το δεύτερο θέμα είναι η επίλυση του Κυπριακού. Σε αυτό καταθέτουμε τη θετική συμβολή μας. Θεωρούμε το Σχέδιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ μια καλή βάση για μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση, για να καταβάλλουμε προσπάθεια με στόχο τη λύση. Μια λύση, βεβαίως, λειτουργική, βιώσιμη, θετική για την Κύπρο. Θα τονίσω ότι η δυνατότητα επίτευξης μιας συμφωνίας επί της αρχής, όπως βλέπετε, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Η Κύπρος τήρησε απόλυτα τις προθεσμίες, αλλά η άλλη πλευρά δεν έχει απαντήσει. Οπως είπε σήμερα και ο κ. Ερντογάν, δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι έτοιμη στις σχετικές προθεσμίες που θέτει το Σχέδιο. Θα προσπαθήσουμε για τη λύση, αλλά δεν γνωρίζουμε αν μέχρι τις 12 του μήνα θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Εφόσον, όμως, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, πρέπει να τις αφήσουμε να προχωρήσουν.

Το τρίτο θέμα αφορά την ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Είναι γνωστό ότι είμαστε θετικοί. Επίσης, είναι γνωστό ότι υπάρχουν και προβλήματα με μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σαφές ότι αυτό το θέμα θα απασχολήσει τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και θα είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα. Δεν έχουμε κανένα λόγο αυτό να το κρύψουμε. Ομως, σε καμία περίπτωση, η οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει, ούτε την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, ούτε, πολύ περισσότερο, την ένταξη της Κύπρου.

Υπάρχει και άλλο ένα θέμα, το θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού, για το οποίο, απ` ό,τι άκουσα σήμερα από τον κ. Ερντογάν, θα έχουμε σύντομα θετική εξέλιξη.

Με την παρέμβασή μου αυτή, πιστεύω ότι έκανα σαφή όλη την πολιτική μας στα θέματα αυτά.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Υπάρχει περίπτωση στην Κοπεγχάγη να μη ληφθεί τελικά η απόφαση συνολικά για τη διεύρυνση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν βλέπω το λόγο να δημιουργηθούν εμπόδια, μετά την απόφαση των Βρυξελλών. Σε κάθε περίπτωση, διεύρυνση για μας σημαίνει στο πρώτο κύμα να είναι και η Κύπρος και σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εχει η ελληνική κυβέρνηση εικόνα ή μηνύματα, αν θέλετε, για τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες, που θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα, με δεδομένο ότι και ο κ. Ερντογάν κάνει ένα γύρο πρωτευουσών, το αίτημά του είναι γνωστό, καθώς επίσης είναι γνωστό και ποιες χώρες της Ε.Ε. είναι υπέρ και ποιες κατά του αιτήματός του;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχουν μιλήσει όλες.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν έχουν μιλήσει όλες, αλλά από τις πληροφορίες που έρχονται και από τις Βρυξέλλες και γενικά, υπάρχει μια εικόνα. Εμείς έχουμε εικόνα πού μπορεί να καταλήξει η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχουμε πλήρη εικόνα και το καταλαβαίνετε αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή είναι στην αρχή το Συμβούλιο. Αν θέλετε να δοκιμάσω μια πρόβλεψη, θα σας πω ότι το θέμα αυτό θα έρθει αρκετές φορές προς συζήτηση μέχρι τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, ειδικά το θέμα της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Η κυβέρνηση βλέπει με καλό μάτι την ξαφνική δραστηριοποίηση της Εκκλησίας γύρω από το Κυπριακό και τις συναντήσεις που έχει, καθώς και την επικείμενη τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου επί του σχεδίου Ανάν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών, θα ενημερώσει μια σειρά από θεσμικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, βεβαίως, είναι και η Εκκλησία δια του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Αυτό έγινε σήμερα. Τέτοια ενημέρωση θα δοθεί και σε άλλους σημαντικούς κοινωνικούς φορείς της πατρίδας μας. Από εκεί και πέρα, πέραν της ενημέρωσης στο θέμα αυτό, απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί και θα πρέπει όλους να τους διακρίνει ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, ανάλογο με εκείνο που υπάρχει ανάμεσα στις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας και διαπιστώθηκε αυτό με την επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη, το περασμένο Σάββατο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να διαφυλάξουμε το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι η Κύπρος έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και ότι εμείς συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε τις ενέργειές της και τις προσπάθειες του Προέδρου Κληρίδη. Αυτή την ώρα, πρέπει να αφήσουμε τις κυβερνήσεις να κάνουν όλους τους απαραίτητους λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να φθάσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση, μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Όλα τα δόγματα θα τα πληροφορήσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα υπάρχει κυρίαρχη θρησκεία και κυρίαρχο δόγμα. Αλλά, όταν λέω άλλους μεγάλους κοινωνικούς φορείς, σε αυτούς είναι -για παράδειγμα- οι κοινωνικοί εταίροι που δραστηριοποιούνται στο χώρο παραγωγής.

ΤΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή είπατε ότι η Κύπρος αποφασίζει, αν η Εκκλησία της Ελλάδας@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει "αποφασίζει". Είπα έχει τον πρώτο λόγο. Εχει σημασία η λέξη.

ΤΑΚΗΣ: Εάν η Εκκλησία της Ελλάδας πάρει μια απόφαση ανάλογη με εκείνη της Εκκλησίας της Κύπρου, που είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν, σας ανησυχεί μια τέτοια εξέλιξη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα έλεγα να αφήσουμε τις εξελίξεις να προηγηθούν και οι σχολιασμοί να έλθουν εκ των υστέρων. Όταν ζητούμε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας, πρέπει πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Υπάρχει το ανοιχτό θέμα με το Κυπριακό, με το Σχέδιο Ανάν και όλα τα σχετικά, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου κ.λπ. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο σήμερα ο Πρωθυπουργός και νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών σε μια συνέντευξή του, έθεσαν και το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι είναι συγκυρία τώρα που μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό το ζήτημα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπε πολύ σωστά ο υπουργός Εξωτερικών, στη σημερινή συνέντευξή του, ότι μια λύση στο Κυπριακό θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη έως θεαματική βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επομένως, μια τέτοια βελτίωση πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας. Όπως καταλαβαίνετε, η λύση στο Κυπριακό θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικές επιδράσεις. Θα δημιουργήσει ένα κλίμα ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας, ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Σαφώς θα διευκολύνει γενικότερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και σαφώς μπορεί να έχει πολύ θετικές επιπτώσεις και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας. Βεβαίως, όλα αυτά εάν η λύση επιτευχθεί όπως εμείς επιθυμούμε.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Διαβάσαμε σήμερα στον Τύπο ότι στις 28 Νοεμβρίου αναμένεται τελικώς η απόφαση για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία. Η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει, δηλαδή υπάρχει κάποιο ποσόν το οποίο έχετε δεσμεύσει; Εχετε υπολογίσει περίπου πώς θα κινηθείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπίσουμε τις ελληνικές θέσεις και βεβαίως περιμένουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Θα ανταποκριθούμε στις αποφάσεις αυτές, αφού βεβαίως προηγουμένως τις εξετάσουμε.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Δηλαδή, θα κάνετε αποδεκτή την οποιαδήποτε απόφαση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα, αφού προηγουμένως τις εξετάσουμε ως προς το νομικό μέρος τους. Αλλά, γνωρίζετε ότι αυτή η απόφαση θα κοινοποιηθεί προς το τέλος του μήνα, επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Εκείνο που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι έχουν καταβληθεί όλες οι απαραίτητες προσπάθειες. Εχει γίνει κατά τον καλύτερο τρόπο η προετοιμασία, προκειμένου οι αποφάσεις να είναι κατά το δυνατό σύμφωνες με τις αντιλήψεις μας.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Παίζουμε με τα νούμερα τώρα. Ζητά ο Κωνσταντίνος 180 δις η αποτίμηση είναι 118 δις. Ποιο ποσόν, ποιο τίμημα θα είστε εσείς ικανοποιημένοι να δώσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι δυνατό να απαντήσω στην ερώτηση αυτή; Εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε ούτε μια δραχμή και εκεί προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη, στο να υπάρχει μια παρουσίαση και κατά το δυνατό να πείσουμε για τις δικές μας απόψεις. Από εκεί και πέρα, σας είπα ότι περιμένουμε την απόφαση.

ΤΑΚΗΣ: Εχετε κάποια ιδέα για το πόσο θα είναι περίπου το ποσόν που θα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι δυνατόν να προαναγγέλλονται αποφάσεις δικαστηρίων; Εξάλλου, δεν το γνωρίζουμε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 18 November 2002 - 14:05:10 UTC